şimdi burdan millet yazmış sayın coffey, bu işte çok büyük para var, bu işi yıllarca seyyar olarak sattım, marketin sattığı fiyata mal satamazsın diyen seni kandırıyor bir kere, sen git hale, önce bir misal mandalinanın fiyatını sor, sonra birde marketlere git bak bakalım, ne yüzde 30 ya, en az kar marjı 50, maksimum ise, yüzde 100 ile satıyorlar, bunu bil, mesela halde maydanoz 10 kuruş, bunu kim satarsa satsın, 50 kuruşa satıyor, çuval 50 lik yada 100 lük, sen 25 kuruşa sat, çuvalı 10 lira ise, sanada kalır, 25 lira, 25 kuruşa satarsan, diğer yeşillliklerde 30 kuruşa filan geliyor, bunu marketler 75 ile 1 lira arası satıyorlar, birçok ürün pazarda ucuzdur nedeni de bu, pazarcı rekabet halinde olduğu için ucuza satar, ama bizim millet takmış kafaya marketten ucuz satamazmışsın onu diyen halt etmiş, bak ben ankaradayım, bu işi şu anda mağazalar zinciri şeklinde yapıp aynı zamanda internettende satacam, işyerlerim var mühendisim, ben aynı zamanda personel çalıştıracam, ilanlara bakarsan yeni bir ilan açtım kasayı nasıl takip edebilirim diye yayına girince bak, manav dükkanında satılan malların takibini nasıl yaparım diye bir konu açtım, barkod okuyuculu sistem haricinde bakarsınız neyse, burda en büyük problem şu, millette bunu bilmez, bizim millet bilmediği içinde atar tutar, bir kere büyük marketlerin müdürü, yada satın alması kendi almaz, halde onlar adına mal toplayan esnaftan alıp kar koyup senin istediklerin bunlar deyip fatura kesenler var, onlar vasıtasıyla alırlar marketler aracını gönderir malı yükler faturasını alır, çek olarak aracıya ödeme yaparlar, gelelim sizin işe bu işin en kötü tarafı şu, toptan satılan ürünlerin üzerinde fiyat yok, halde, sen sorarsın domatesi kaç lira, adam derki misal bir lira, sen pazarlığa girersin adamda derki kaç kasa, 10 kasa dersin, bu kez fiyar 80 kuruşa düşer, sende 70 olursa atalım der alırsın, bunu 1.25ten satarsın, konu budur, ama burda ürünü adama göre satıyorlar sana bir lira diyen adamdan ben 50 kuruşa alırım ankarada çünkü bu işi yıllarca yaptım bu günlere seyyar satıcılıktan geldim, ilkokula giderken, okuldan gelince annemle gidip pazardan maydanoz filan alıp, evin önünde seyyar satardım büyük para var ama adamına göre satarlar, bir dükkanın verdiği fiyat diğerini tutmaz,sürümle satsan bin lira iş yapsan, günde 400 lira kalır, onu söyleyim, bu ilana cevap verdiğim gün itibariyle ankara halinden mandalinayı 60 kuruşa alırım, 1 lirayada satarım, marketlerde mandalina 1.5 yada 2 lira, havucu 60 kuruşa alıp 1 liraya satarım, dolma biberini 50 kuruşa alıp 1 liraya satarım git bak bakalım ankarada bu fiyata mal satan market var mı? başla bu işe hiç durma çabucak, ama fiyatların yüksek olmasının bir diğer yanı ise bu iş işlek yerde olacak, kiralar çok yüksek, onuda bu işe katınca adam halden bir liraya aldığı salatalığı 5 liraya satıyor şu anda, keza ayaş domatesi de öyle, en kral ayaş domatesi bir lira iken markette 5 lira, böyle olur mu? marketle rekabet edilir mi edilmez mi sen düşün ne varsa ticarette var.