Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sıfırı Tüketmiş Biri Ne Yapabilir

Başlatanfreedom45Tarih20/06/2016 12:15:55Yorum28

İlk mesaj
Yeni Üye21 yazı
merhabalar...önce kendimden bahsedeyim arkadaşlar karşınızda yaptığı üstüste hatalar sonucu hayatını mehvetmiş birisi duruyor.asıl mesleğim öğremenlik.çok hata yaptım yanlış yanlış işler yaptım ve şu anda gırtlağıma kadar borca batmış durumdayım.yiyecek ekmeğe muhtaç derler ya malesef öyle bir duruma düşmüş birisiyim.şimdi diyeceksiniz ki nasıl bu hale geldin.anlatması okadar çok zor ki malesef bir çocugun yapmayacagı hatalar yaptım ve şu anda eşimden ayrılmak üzereyim.birde 4 yaşında bir kızım var...neyse lafı daha fazla uzatmaya gerek duymuyorum dinlemek isyetene özelden anlatırım.,

Benim sizden istediğim şey bu halde iken artık yavaş yavaş mecburen düze çıkmam lazım yoksa intihar etmekten başka yolum yok.bu borçlar öyle memur maaşı ile kapanacak bir durum da değil.benim maaştan başka ayda 2-3 bin lira getirecek işler yapmam lazım.bir doblo marka aracım var.banka hacizli satamıyorum.satmak te istemiyorum aslında o aracımı degerlendirerek ek işler yapmak istiyorum.düşündüm en iyi yol bu geldi aklıma.bir şeyler alıp satmam lazım ama ne onu bulamıyorum.zaten bulsam da sermaye yok elimde.

sizden ricam elinde aracımla pazarlayabilecegim ve bana getirisi olabilecek ürün olan beraber çalışabileceğim kimse var mı.
Saçma gelecek ama elimde sermaye olmadan nasıl böyle bir şey yapacaksınız diyeceksiniz ama mecburum böyle bir şeyler yapmaya.bir şekilde hayata tekrar tututnup kızıma kavuşmam lazım.

bakallara marketlere cafe lokanta gibi yerlere pazarlayabileceğim alıp satabileceğim ürünler olmalı bunlar.sürekli tüketilen ürünler olmalı ve pahalı ürünler olmamamalı.

yardım etmek isteyen ve beraber çalışalım kardeş düşmez kalkmaz bir ALLah diyen arkadaşlar buradan yada özelden yazabilirler.arkadaş bende böyle bir imkan yok ama şunu ürünü şurdan alıp şuraya kolayca satabilirsin diyecek arkadaşları da bekliyorum...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
28 yorum
Yeni Üye20 yazı
Sayın kardeşim yazdıklarını okudum şimdi en başta şu intihar vs gibi düşünceleri kafanızdan bir atsanız diyorum banka kredi vs borcunuzda olabilir elden tefecilere borcunuzda, bunlar olağan şeyler inanın Türkiyede yaşayıpta borçsuz olan ve aynı zamanda kafası rahat olan insanların oranı 100%20 bile değil ki bu kişilerin profiline bakarsanız yarısı mirasyedi ya da şimdi buraya yazmayayım herkesin malumu ne işlerle uğraştıkları, inanın benim durumumda sizden farklı değil tüm içtenliğimle söylüyorum bankalara binlerce lira borcum var üzerimde 20 den fazla icra var maddi olarak hayatım mahvolmuş olabilir ama hiç aklıma hayatıma son vermek gelmedi ve sizede şiddetle bu gibi düşüncelerden hemen uzaklaşmanızı tavsiye etmek durumundayım çünkü nereye giderseniz nasılsa bir lokma ekmek değil mi ihtiyacımız Allah esirgemez merak etmeyin. Size çözüm yolu ile alakalı bir fikir vermek isterdim ama ben bunun için yazmadım sadece geri dönülmez bir yanlış yapmamanız gerektiği konusunda insani vazifemi yapma gereği hissettim, olur ya elden borçlarınız varda ve sizi alacaklılar tehdit, yıldırma, taciz etme gibi durumlarla rahatsız ediyorlarsa hiç ama hiç çekinmeden en yakın Cumhuriyet savcısına gidip şikayet edin kimsenin artık gelip sizi rahatsız etmeyeceğinden emin olabilirsiniz bu sözümü ciddiye alın. Merak etmeyin yalnız değilsiniz Türkiyede 25 milyon küsür icra dosyası var ve kimse bile isteye iflas etmez hayatın cilveleri bunlar keşke olsada hepimiz ödesek ama yok ve yoksa yapacak şey belli çıkacak bir yol aramak, olmadı olmayabilir yani ilk değil son değilsiniz kimsede açlıktan ölmez rahat olun. Size yardım etmekle alakalı bir fikir veremedim özür dilerim ama en azından tek başınıza olmadığınızı belirtmiş oldum. Son olarak Rahat bir hayatı herkes yaşayabilir önemli olan zorluklara göğüs gerebilmektir hayatla savaşmak gerek hocam Allah en yakın zamanda tüm sıkıntılarınızı giderir dilerim saygılar.
Bir çoban parçasısın olmasan bile koyun. Daima eğeceksin başkalarına boyun.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Di?er
Yeni Üye21 yazı
Teşekkür ederim kardeşim merak etme artık o düşünceleri sildim kafamdan merak etme. Sonuçta bir çocuğum var ve onun için hatalarım la yüzleşmem lazım.ama bir şekilde de bu düze çıkma sürecini helal yoldan çalışarak kısaltmam lazım diye düşünüyorum. Bugüne kadar hep sorunları erteledim yanlış şeyler yaparak çıkmaya çalıştım keşke şimdiki düşünceler bu işler olmadan olsa idi bende. Maaşım türkiye şartlarına göre güzel ama tek maaşla bitecek gibi değil birşeyler yapmam lazım bir şekilde.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Ö?retmen
Üye546 yazı

Hocam öncelikle çok geçmiş olsun..Şimdi senin sorununa gelirsek;ticari bir aracınızın olması çok büyük bir avantaj.Eşiniz çalışyormu bilmiyrum ama benim aklımda bir *proje var sizde yapabilirsiniz. Bİldiğiniz gibi işyerleri öğlen genelde döner yer bir döner+ ayran ortalama 7 tl tutar.Yani kaba bir hesapla 7*10=70 tl yemek için sabit gider var. GÜzel bir broşür dağıtarak işyerlerine günlük yemek yapabilirsiniz(ev yemeği) malzemelerini onlar alacak ve paranızı günlük alacaksınız.Kabaca hesap yapmak gerekirse;

70 TL günlük verilen yemek ücreti (işyerinin).İşletme bunun 30 tl sine tavuk,sebze gibi malzemeler alsa geriye kalanı yaklaşık 40 tl pişirme ücreti olarak verecek şekilde anlaşılabilir..Hem o personel ev yemeği yiyecktir sıcak ve taze olarak hemde size günlük ek bir gelir olacaktır.Onun haricinde yine o iş yerlerine sabah için çorba,gözleme,sigara böreği gibi şeyler de yaparak ek gelir sağlanabilir.Ticari aracınız da olduğu için tek seferde toplu sirapiş dağıtabilirsiniz.İşletme başı net 30 tl kar kalsa 3 işletme ile anlaşanız bile günde 90 tl ayda sizin istediğiniz rakamlara yani 2-3 bin tl kar kalıyor..Düşünürseniz bunun üzerinden fikir alışverişi yapabiiriz.Bol şanslar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yeni Üye21 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Masor07
Hocam öncelikle çok geçmiş olsun..Şimdi senin sorununa gelirsek;ticari bir aracınızın olması çok büyük bir avantaj.Eşiniz çalışyormu bilmiyrum ama benim aklımda bir *proje var sizde yapabilirsiniz. Bİldiğiniz gibi işyerleri öğlen genelde döner yer bir döner+ ayran ortalama 7 tl tutar.Yani kaba bir hesapla 7*10=70 tl yemek için sabit gider var. GÜzel bir broşür dağıtarak işyerlerine günlük yemek yapabilirsiniz(ev yemeği) malzemelerini onlar alacak ve paranızı günlük alacaksınız.Kabaca hesap yapmak gerekirse;

70 TL günlük verilen yemek ücreti (işyerinin).İşletme bunun 30 tl sine tavuk,sebze gibi malzemeler alsa geriye kalanı yaklaşık 40 tl pişirme ücreti olarak verecek şekilde anlaşılabilir..Hem o personel ev yemeği yiyecktir sıcak ve taze olarak hemde size günlük ek bir gelir olacaktır.Onun haricinde yine o iş yerlerine sabah için çorba,gözleme,sigara böreği gibi şeyler de yaparak ek gelir sağlanabilir.Ticari aracınız da olduğu için tek seferde toplu sirapiş dağıtabilirsiniz.İşletme başı net 30 tl kar kalsa 3 işletme ile anlaşanız bile günde 90 tl ayda sizin istediğiniz rakamlara yani 2-3 bin tl kar kalıyor..Düşünürseniz bunun üzerinden fikir alışverişi yapabiiriz.Bol şanslar
bu çevre de işletme dediğiniz tarz yerler yemekleri ya kendileri yaptırıyorlar yada dışarıdan alıyor her personel. Ayrıca bir süredir eşimle ayrıyız ve kendisi devlet memuru. Bu gün birkaç bakkal ile konuştum normal toptancıların yanında spotcu tarzı pazarlamacılar varmış benim düşündüğüm tarz çalışan. Ilgi çekecek ürünler bulup bağlantınız olursa sürekli satış yarabbililir siniz ediler. Biraz sermaye bulup yada vadeli mal alabilecek bir yer bulursam başlamayı düşünüyorum

Yeni Üye22 yazı
Allah kolaylık versin kardeşim benimde durumum senin gibiydi ama cok sükür kısmen atlattım Allah yardımcın olsun
Sınırsız Tedarik Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye23 yazı
Ustad bu duruma herkes düşebilir. Inan seni cok iyi anliyorum. Hayatina son verme kismini aklından cikardigina sevindim. Cunku bu olay kurtulus degil aksine geride kalanlar icin felaketlerin baslangici buna emin ol ve kesinlikle aklindan cikardigina emin ol. Emin degilsen bir psikiyatriste git ayibi yok herkes bu durumlari yasayip profesyonel destege ihtiyac duyabilir.
Simdi gelelim ne yapabilirsin. Ayda ekstra 2-3 bine ihtiyacim var diyorsun. Zannediyorumki vok buyuk miktarlarda borcun yok insallah. Doblonun olmasi cok iyi.
Şimdi arabuluculuk diye bir sistem cikti onlara gidip görüşebilirsin sana bi yol gosterirler, seni yonlendirirler. Olacak gibiyse isini hallederler borcun olan kisilerle. Sende rahatlarsın alacaklilarinda. Bence bunu ciddi dusun ve hemen gidip bir görüş arabulucu avukat ile.
Ikincisi bence is olarak ev yemekleri eve teslim sisteminde pek tutmuyor. Butik dukkan seklinde yapılınca bir sansi oluyor, o da bence donerci kadar bile degil. Sana simdi hemen 3 e alip 5 e satacagin urunler lazim. Arabanida kullanirsin. Bence bu urunler. Sebze meyve, zeytin, yani hemen alip satıcan kârını bilicen. Git bence hale, guzel mevsim meyvelerinden al insanin gorunce cani cekecegi cinsten kiraz erik vb gibi. Koy arabanin arkasina. Ama gezmeyeceksin. Cami cikisi olur yaya trafigi olan bir yerin kuytuda bir kosesi olur. Parket arabayi bagajda sat.
Birde forumda bi arkadas is cikislarinda araba arkasinda zeytin satiyorum aylik 1700-1800 buluyor diyordu kazancina. Onu da dusunebilirsin.
Bence yinede sen ilk önce bi arabulucu avukat bul onunla gorus. Sonra bu isleri dusun. Bakarsin sana bi ödeme plani çıkartır alacaklilarinla da anlaşır bunlara gerek kalmayabilir, olmadi sen yine bu işleri yapabilirsin.
Ayaklari yere basma zamani kardesim sen haric kimse seni bu olaylardan kurtaramaz. Basarilar dilerim

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye23 yazı
Gerekirse haftasonlari izmire gidebilirsin. Satis yapmak icin. Birde araba arkasinda yerfistigi satiyorlar, bakiyorum iyi satiyorlar gibi. Bunuda dusunebilirsin.
Birde once kendine sonra esine karsi durust olman lazim tabi. Duzeldigine ikna et ve ailene sahip cik. Insallah problemlerin duzelir.

Üye115 yazı
arkadaşlarında dediği gibi, arabanın arakasında zeytin filan satabilirsin karı çok yüksek diye duymuştum bende. cami çıkışlarında filan iş yapabilirsin. istanbultan ucuz tiriko alıp satabilirsin. bide doblonun arkasına bir kontrplak ile bir demir ayak yaptırım pak ettikten sonra tazgah şekilde büyütebilirsin daha fazla ilgi görür kanaatimce.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ynternet
Üye150 yazı
Bizim mahallede caddede Doblo aracın arkasında, halka tatlısı, tulumba tatlısı satıyor bir abimiz.
Üstelik şimdi ramazan tatlı satışları daha fazladır sanırım.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
Üye485 yazı
bir öğretmen olarak gırtlağa kadar borca muhtemelen memuriyetin ve öğretmenliğin verdiği rahatlık sonucu ticaret vs şeylere heveslenip battın. Neden hala ticaret hevesindesin. Öğretmen olarak öğretmenlik yapacağın ek işlere bak. bi dersanede, veya özel ders vs düşün. Peynir zeytin satmak nedir ya. Triko satmak nedir? Muhtemelen sen bunları denedin ve zarar zaten ettin. Yoksa bi insan gırtlağa kadar borca ya karı kız kumar içki yüzünden, yada ticaret yüzünden batar. Başka nasıl batabilirki?

Ha illa tavsiye istersen ki, bence ihtiyacın yok okumuş adamsın ne yapacağını bence biliyosun, ama yinede vereyim. Hiç yoksa 3000 tl maaşın vardır. Borçların yüzünden canını yada malını artık alamadıkları için bırak maaşının 1/4 üne haciz gelsin. 2250 TL maaşın kalır. İnsanlar 1300 TL ile geçiniyorsa sende geçinirsin. Önce yuvandaki huzursuzluğu böyle düzelt. Elineki işine sımsıkı sarıl. Ardından ufaktan ufaktan aracınla ufak çaplı şeyler dene. Mesela 300-500 lira çorap al sat. En azından akarı kokarı olmaz satamazsan bile elinde bekler bi zaman satarsın.
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Yeni Üye8 yazı
çok geçmiş olsun. düşe kalka geçecek hayatımız, çıkacak cana zulüm yok, ne olmuş yani battıysan hukuki yollardan maaşına haciz koydurup borçlarını ödeyebilirsin beşer şaşar elbet hiçbirşey cana kıymayı gerektirecek kadar büyük olamaz. Sana naçizane tavsiyem şudur ki evde hazırlayıp fırında pişireceğin küçük lahmacunları akşam mesai çıkışı insanların yoğun olarak bulunduğu güzergahlarda dürüm şeklinde satmandır. Böyle yaparak günde 3 4 saat çalışıp 2 liradan 100 lahmacun satan birini gördüm.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Muhasebe
Yeni Üye21 yazı
arayışlar devam ediyor malesef halen bir karar verip başlayamadım.

Yeni Üye44 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mehmetgul1806
bir öğretmen olarak gırtlağa kadar borca muhtemelen memuriyetin ve öğretmenliğin verdiği rahatlık sonucu ticaret vs şeylere heveslenip battın. Neden hala ticaret hevesindesin. Öğretmen olarak öğretmenlik yapacağın ek işlere bak. bi dersanede, veya özel ders vs düşün. Peynir zeytin satmak nedir ya. Triko satmak nedir? Muhtemelen sen bunları denedin ve zarar zaten ettin. Yoksa bi insan gırtlağa kadar borca ya karı kız kumar içki yüzünden, yada ticaret yüzünden batar. Başka nasıl batabilirki?

Ha illa tavsiye istersen ki, bence ihtiyacın yok okumuş adamsın ne yapacağını bence biliyosun, ama yinede vereyim. Hiç yoksa 3000 tl maaşın vardır. Borçların yüzünden canını yada malını artık alamadıkları için bırak maaşının 1/4 üne haciz gelsin. 2250 TL maaşın kalır. İnsanlar 1300 TL ile geçiniyorsa sende geçinirsin. Önce yuvandaki huzursuzluğu böyle düzelt. Elineki işine sımsıkı sarıl. Ardından ufaktan ufaktan aracınla ufak çaplı şeyler dene. Mesela 300-500 lira çorap al sat. En azından akarı kokarı olmaz satamazsan bile elinde bekler bi zaman satarsın.

bu yorum yapıldıktan sonra sana daha ne yazılabilir ki
Hala deniyorum. Sonunda olacak inşallah.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye47 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mehmetgul1806

"Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz." (hadis-i şerif)

Larsinizdaki insanin hayatini,neler yasadığını bilmeden acımasızca ve kınarcasına eleştirmeye hakkınızın olmadığını düşünüyorum.

Merdivenin basamagina basarken ayağı bi anlık boşluğa gelip oracıkta omuriliği kırılarak felç kalan insanlar var.

Hayatta herşey bu kadar pamuk ipliğiyle bağlıyken başkalarını yargılamaktansa dua etmek en dogrusu.

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek Ynternet
Üye485 yazı
Önce okumasını ve yazılandan ne anlam çıkartılması gerektiğini öğrenin.
Kınamak? Sen yapmışın ben yapmam, allaha şükür bizde yok sende var kötü şey vs gibi şeylerle eş anlam çıkartılabilir. Eğer yazıyı okuyabilirseniz ki okuyamamışsınız, burada sen öğretmensin işine sahip çık dedim. Öğretmen ola ola ne işlerle uğraştın battında, hala bi işlere bulaşmaya çalışıyosun dedim.

Sonrasında ise bu borç yükünden psikolojik olarak daha fazla zarar görmeden nasıl ödeyebiliceği konusunda tavsiyede bulundum.

Son olarak illa ticaret yapacak ufak tavsiyede bulundum.

Oysa siz iki arkadaş anlayamamışsınız bile.
Bakın konu sahibi bile tahminimce anladı.

Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Yeni Üye23 yazı
Aslinda bende yorum yapmıştım ama bu konuda en gercekci ve ayaklari yere basan yorumu mehmetgul1806 yapmış. Gercektende arkadasin maasina haciz koydurup yoluna devam etmesi en dogrusu.
Mehmetgul un yorumunda kinama, asagilama veya kucuk görme yoktur bence. Gayet doğru ve saglam bir yol gostermis.

Yeni Üye23 yazı
Hepimiz firtinali zamanlar gecirebiliriz. Bu zamanlarda yapacak en dogru sey ticaret gemimizi biraz limana cekip soluklanmak, ben nerede yanlis yaptim demek. Yoksa yanlisi duzeltme hirsiyla insan cabaladikca daha cok batıyor, daha kolay yanlis kararlar veriyor

Yeni Üye70 yazı
Degerli meslektaşım;

Ben de vaktiyle benzer şeyleri yaşadım,yakınlarımdan iki kişiyi yanıma alarak ortak daire alalım dedik,sonra ikisi de askere gidince aylık ödemeleri benim üzerime kaldı.o kara günlerimdeherkesten borç istiyordum.sonra eşim sağolsun ufak tefek el işleriyle destek oldu.Sonra akrabalardan yardımcı olanlar oldu.şimdi azar azar ödüyorum.Kredi kartı tehlikeli hocam.sabır ve zaman herşeyi halleder.hafta sonları ve yazları dekorasyon fayans yalıtım işleri yapılabilir.bayanlar kaliteli kozmetik ve temizlik ürünlerini ışık hızıyla birbirlerine tavsiye ederler,ersağ işini araştırın derim.Mevlam yardımcınız olsun

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ö?retmen
Üye574 yazı
sayın freedom45;
içinde bulunduğunuz durum gerçekten çok üzücü, sermayesi çok az olan bir iş var, birkaç kezde platformda yazdım, seyyar sebze meyve sat mahallelerde, memur maaşından fazla kazanırsın en az 2 memur maaşı alırsın, misal, 300 liralık sebze meyve alıp, sokak sokak gezip satarsan akşama en az 200 lira alırsın, bu senin alırken ürünleri pazarlık edip alabilme kabiliyetine bağlı, başka hiçbir iş bu kadar para kazandırmaz, bu iş tam 25 sene yaptım, şu anda işadamıyım, memursun 2-3 bin lira alırken bu işi yaparsan aylık kazanç 5 bin liradan aşağıya düşmez, sermayesi bir araç o var sende, bir terazi, onu alırsın, bir de 3 yada 4 yüz lira para, hepsi bu kadar, siz yazmuışsınız marketlere filan birşeyler satsam diye, o iş veresiyesiz olmaz, sen veresiye alıp veresiye satarasın, çoğu kişi aldığını zamanında vermez yine zarar edersin, dinle beni bul mutluluğu, ha borçların ne kadar bilemem, onu bu yöntemle ödersinde diyemem, ama cebinde paran olur.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye12 yazı
Hocam bizim buralarda buzlu badem satılıyor.Ege nin bir turizm ilçesindeyim.Maliyeni ne kadar bilmiyorum ama küçük pet bardakta 10 TL satıyorlar.Satan kişiye sordugumda (az söylediğini düşünüyorum) Bir gecede 4-5 Fanus bitiyorum dedi. Sermayeside yüksek değildir diye düşünüyorum.
Es-Es

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Ticaret
Üye213 yazı
win 7 , 8.1 , 10 pro keyleri 10 $ dolar gittigidiyordan sahıbındende sanalpazarda n11 10 dolara alıp 70 tlden baslayıp 250 tlye kadar satanlar var hepsi calısma garantilidir microsoftu arayıp teyıt alanabılır % 100 orjınal lısanslardır sadece 10 $ fiyat

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye29 yazı
Sayın hocam size haddim olma**** bir tavsiyede bulunmak isterim. Bu tavsiye için sermayeye falan ihtiyacınız yok aracınızın olması yeterli. Öğretmensiniz iyi kötü çevreniz vardır. Yaşadığınız yerde emlak piyasası nasıldır bilemiyorum ancak gidin bir emlakçıya ben prim usulü çalışmak istiyorum diyin. Bu şu demek satılık veya kiralık bir ev bulursunuz bunu çevrenize satarsınız veya emlakçının size açaçağı sahibinden hesabıyla ilan verip satabilirsiniz. Emlakçının alacağı komisyondanda prim alırsınız. Bu prim de %50-60 arasında değişmektedir. Örnek bir hesap yapacak olursak 100.000 TL'lik bir ev sattınız diyelim. %3 satcıdan %3 alıcıdan komisyon alınır. Komisyon miktarı 6000TL olur. Bunun da en az 3000 TL si sizin hakkınızdır. İlla sermayeniz olup birşeyler alıp satmanıza gerek yok. Bu işlerle hiç alakası olmayan bir tanıdığım bu işi yaptı ve ilk bir haftada ev sattı. Size uygun bir fikir olabileceğini düşündüğüm için yazdım. Saygılar hocam Allah yardımcınız olsun.

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Ticaret
Yeni Üye1 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - freedom45
merhabalar...önce kendimden bahsedeyim arkadaşlar karşınızda yaptığı üstüste hatalar sonucu hayatını mehvetmiş birisi duruyor.asıl mesleğim öğremenlik.çok hata yaptım yanlış yanlış işler yaptım ve şu anda gırtlağıma kadar borca batmış durumdayım.yiyecek ekmeğe muhtaç derler ya malesef öyle bir duruma düşmüş birisiyim.şimdi diyeceksiniz ki nasıl bu hale geldin.anlatması okadar çok zor ki malesef bir çocugun yapmayacagı hatalar yaptım ve şu anda eşimden ayrılmak üzereyim.birde 4 yaşında bir kızım var...neyse lafı daha fazla uzatmaya gerek duymuyorum dinlemek isyetene özelden anlatırım.,

Benim sizden istediğim şey bu halde iken artık yavaş yavaş mecburen düze çıkmam lazım yoksa intihar etmekten başka yolum yok.bu borçlar öyle memur maaşı ile kapanacak bir durum da değil.benim maaştan başka ayda 2-3 bin lira getirecek işler yapmam lazım.bir doblo marka aracım var.banka hacizli satamıyorum.satmak te istemiyorum aslında o aracımı degerlendirerek ek işler yapmak istiyorum.düşündüm en iyi yol bu geldi aklıma.bir şeyler alıp satmam lazım ama ne onu bulamıyorum.zaten bulsam da sermaye yok elimde.

sizden ricam elinde aracımla pazarlayabilecegim ve bana getirisi olabilecek ürün olan beraber çalışabileceğim kimse var mı.
Saçma gelecek ama elimde sermaye olmadan nasıl böyle bir şey yapacaksınız diyeceksiniz ama mecburum böyle bir şeyler yapmaya.bir şekilde hayata tekrar tututnup kızıma kavuşmam lazım.

bakallara marketlere cafe lokanta gibi yerlere pazarlayabileceğim alıp satabileceğim ürünler olmalı bunlar.sürekli tüketilen ürünler olmalı ve pahalı ürünler olmamamalı.

yardım etmek isteyen ve beraber çalışalım kardeş düşmez kalkmaz bir ALLah diyen arkadaşlar buradan yada özelden yazabilirler.arkadaş bende böyle bir imkan yok ama şunu ürünü şurdan alıp şuraya kolayca satabilirsin diyecek arkadaşları da bekliyorum...

Kardeş intiharı hiç bir zaman düşünme. Allah sana bir çıkış yolu gösterecek merak etme.

Borcun ne kadar ?
Ne kadar zaman da ödemen lazım ?
Benim de böyle bir durumum oldu ve bir arkadaşım sayesinde çok hızlı bir şekilde ödedim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye100 yazı
Tabi ki borcunu ödememek doğru bir yol değil ama ödeyemiyorsanız ödemeyin.Canınızı alacak halleri yok.Ben de aynı durumdayım hatta belki de daha kötü.

14 yıl yöneticilik yaptım bu zaman da hiç birikim yapamadım.Bir kısmı ile aileme destek oldum bir kısmı da kendi ihtiyaçlarıma gitti.Sizin gibi hatalar yaparak bankalara borç da yaptım.2 yıl önce işten haksız yere çıkarıldım dava yargıtay sürecinde ama davayı kazansam da işe başlatmazlar küçük bir tazminat alabilirim ona da zaten bankalar el koyacak.
Borçlar yüzünden ben de çok sıkıntı çektim ailemin haberi yoktu eve icra geldi.Evde alacak bir şey yoktu almadılar ama halen süreç devam ediyor.Bu borç bir yana işsizlik beni daha çok bunalttı.Bu süre içerisinde iş bulamadım.Yöneticilik yaptığım iş çok bulunan bir sektör değil aynı sektörde bulmam çok çok zor.Zaten aynı sektörde olanlarda yöneticileri tecrübesiz alıp yetiştiriyor ya da kendi içerisinden çıkarıyorlar.Başka alanlarda yaşım büyük diye ve kendi alanlarında tecrübem yok diye almıyorlar.En son taşeron işçi çalıştıran bir firma ile görüştüm haber verecekler asgari ücretle orada çalışacağım olursa.Tabi bu benim için çok zor olacak psikolojik açıdan 2 yıl önce 50 kişilik bir ekibe yöneticilik yaparken şimdi işçi olarak çalışacağım hem de 3 te 1 maaşla.Tabi o da olursa.
Ben de keşke bir mesleğim olsaydı diyorum.Meslek öğrenmek istiyorum ama bu yaştan sonra kimse yanına çırak olarak almaz beni.Bir meslek öğrenebilirsem eski tecrübelerimle de birleştirerek kendi işimi kurabilirim başarılı olabilirim diyorum ama meslek öğretecek kimse yok.Aslında buradan da bu vesile ile seslenmiş olayım kısa zamanda hangi mesleği öğrenebilirim bana yol gösterecek ya da yardımcı olacak birisi varsa konuşmak isterim kendisi ile.Aslında yapabileceğim en iyi şeylerden birisi de borsa , borsada iyi olduğumu düşünüyorum ki iyiyim.Biraz oynayacak para yapabilirsem 15-20 bin gibi bana güzel ek getirisi olacak.Ama dediğim gibi bende sıfırı tüketmiş birisiyim...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Üye126 yazı
Ne yazık ki özellikle şu dönem sıfırı tüketmiş o kadar çok insan var ki. Günümüz her zamankinden ağır sanki savaş hali yaşıyoruz gibi. Her gün intihar eden işsiz borçlu babalar var. dağılan aileler ve suç oranları patladı nereden mi biliyorum. haber ajansları hergün her dakika takip eden bir medya kuruluşu içindeydim. neyse sözü uzatmadan burada daha önce de, yıllar önce de söylediğim bir fikri tekrar etmek isterim.
- ne üzerine dükkan açsam
- ne alıp satsam
-ne üretsem
- üretiyorum ama satamıyorum nasıl satsam
- elimde para var nasıl yaıtırım yapsam

gibi yukarıdaki başlıklardan forumda var mı? ya da kosgeb -kobi vs. gibi destek alabilecek arkadaşlar, veya bir konuda uzman ama işsiz arkadaşlar..

eskiden bir bölgesel kalkınma birlikleri felan vardı imece- ahilik yapılanması gibi çalışmalar... şimdi sadece politik çıkarlar yandaşlık peşkeşliği var. kimse alınmasın ama kpss siz atanmaların binlerce oldugunu hepimiz biliyoruz yada hangi teşvik hangi vergi silme olaylarını...
yine neyse, sözün özüne gelecek olursam; Bursa, İstanbul, İzmir gibi merkez noktalarda bu forumda ciddi ve samimi arkadaşlar haftada bir yada en azından ayda bir bi kafede bi kahvede toplanıp tanışsa, hatta ilerleyen toplantılarda bir sayfa olsun rapor metin hazırlanacak kadar fikir alışverişi yapsa.
Bursa ve 1 saatlik mesafe çevresinden forumda 20-30 arkadaş vardır? (yoksa yok mudur) yani sanal ortamlar özellikle paylaşım amacıyla kurulmuş forumlar finalde eylem olarak buraya varmalı. dişe dokunur işe yarar bir sonuç alınmalı.
sizce cok mu zor aynı çember içinde bu vesile ile arkadaş toplantısı yapmak amacı da hayırlı olacak ise bi saat olsun sohbet etmek. bir zamanlar bu ülkenin en büyük dua-kardeşliği forumu (lahuti- estanbul vs.), eğitim forumu (universiteliler forumları) hatta futbol takımları forumları bile bunları gerçekleştirdiler hatta whatsapp grubları bile. boy oy resimler face gruplarında paylaştılar nispet yapar gibi :)

umarım bir gün bir kaç bölgesel tanışma ve işbirliği toplantısı yapar bu forumda... ciddi ve ihtiyaç duyan arkadaşlar fikir alışverişi- beyin fırtınası- hatta yatırım ortaklığı gerçekleştirebilirler. ben açık davet sunayım Bursa'da veya yakın olup gelebilecek arkadaşlar varsa bana ulaşsın bi güzel ve uygun fiyatlı çay bahçesinde oturalım tanısalım yazıp çizelim sohbet edelim çok memnun olurum havalar güzel ramazan bitiminde bayram sonrası bi çay içelim. ne var bi hafta sonu 1-2 saat hem değişiklik olur.

bakın arkadaşlar ben çok değişik sektörlerde bulundum, bi kaç üniversiteden diplomalar aldım, işler kurdum batırdım, kosgeb desteklerinden yararlanma hakkım var bi iş kuracak kadar sermayem yok ama ortak fikirlere açığım az da olsa kendi payımca hisseme göre sermaye koyabilirim. sonucta iç ticaret dış ticaret üretim ya da ne yaparsanız yapın bir bağlantı gerektirir. linkedinler, Xing ler felan hep bu ihtiyaç ile kurulmuş dev ortamlardır. kurbanda bile 4 kişi bi dana kesebiliyor :) 18 kişinin kurduğu fabrika yurtdışına açılıp ihracat yapıyor ve 5 yılda 3 kat büyüyor. orta anadoluda bi kilim atölyesi şimdi selanik, yunanistan derken itlaya ya satış yapmış. birinin atöylesi birinin müdürlüğü birinin kamyonu derken.

siz anladınız ne demek istediğimi mesajı aldınız... aslında hepimiz sıfırı tükettik derken insan gücüyüz hiç mi değeri yok 0,1 bile mi değil :) topla bunları

herkese saygılar.
pozitif yaklaşım empati ile mümkündür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye100 yazı
Sayın Sonerya yukarıda yazdıklarınıza kelimesi kelimesine katılıyorum.Böyle bir organizasyon olursa ben katılmak isterim.Güzel bağlantılar ve fikir paylaşımları olabilir , en azından güzel dostluklar kurulabilir.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Yeni Üye52 yazı
merhaba freedom 45 öncelikle geçmiş olsun neler yaptınız 5 gündür yazmamışsınız inşaAllah bir hayırlı düşünce kafanızda belirmiştir.Bir de borç kapamak için sakın ama sakın arabanızı satmayın arabayla bir iş yapın.Ben arabamı satmıştım çok pişmanım.Mesala etrafınızda orta hallice köyler varsa düğünleri takip ederek çocuklara oyuncak ya da dondurma satabilirsiniz.İnşaAllah kendinizi toparlarsınız.Allah yardımcınız olsun.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Memur
Yeni Üye58 yazı
madem öğretmensiniz öğrencilere yönelik bir iş yapabilirsiniz mesela tek kullanımlık zar sabun var aslında her bayanın bile çantasında olması gereken bir ürün toplu yerlerde yaşayan kişilerin hijyen için mutlaka kullanması gereken bir ürün eğer düşünürsen volkan2641@hotmail.com üstelik sermaye gerektirmeyen bir ürün
Ana gibi yar olmaz
Bağdat gibi diyar olmaz ama
Bağdat bombalanır...

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Sa?lyk hizmetleri