Her zaman yaptığı gibi, yeni takım arkadaşlarını ona ve diğer çalışanlara rehberlik eden temel prensiple tanıştırdı: “Günaydın hanımlar. Hoş geldiniz. Kariyerinize başlamak veya devam etmek üzere seçildiğiniz için memnunum. Hepiniz kadın olduğunuz için, burası bir kadın şirketi olduğu için sevinçliyim. Zaten bu şirketin asıl kurucusu da ben değilim. Gerçek kurucu, basit bir terzi kadındır. Tüm hayatı boyunca terzilik yapmıştır. Ben gençlik yıllarımda, iş hayatına atılmak istiyordum, fakat bunun için param yoktu. Terzi kadın, bana işin tohumunu atmam için biraz para verdiğinde; ‘Fakat senin hiç paran kalmadı’ demiştim. Kadın ailesinden kalan küçük evini ipotek ettirdi ve bana 8.500 dolar verdi. Para çok önemliydi, fakat parayla beraber gelen öğüt hayatım boyunca sahip olduğum bir prensipti, umarım sizler içinde öyle olur. Terzi kadın bana şöyle dedi: ‘Gururla, disiplinle ve iş arkadaşlarına saygı göstererek, çok çalış.’ O benim annemdi. Dolayısıyla, şirketin asıl kurucusu annemdir. Herkese iyi şanslar.”
O gece uzun bir iş gününden sonra bir sonraki güne hazırlandı. Terzi kadının oğlu, yeni yıkanmış el yapımı gömleğini çıkarttı ve kırışıklıkları ütüledi. Ütülemek kusursuzluğu, gururu ve alçakgönüllülüğü bir araya getiriyordu. Ütü yapmak, ona annesinden kalan bir hediyeydi.
Büyük patron, geçmişini hatırlar ve o yolda ona kimlerin yardı ettiğini unutmaz. Başarınızı tek başınıza gerçekleştirmediğinizi asla unutmayın.
Kaynak: Bu yazı, Kolay İletişim tarafından, KobiFinans için, Jeffry J. Fox’un “Büyük Patron Olmaya Giden Yol” adlı kitabından derlenmiştir.