Patronları Çileden Çıkaran 10 Neden - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Patronları Çileden Çıkaran 10 Neden


Goldenist
Üye

Toplam 964 yazı
07/04/2008 :  21:29:30   Yazarın websitesini ziyaret et Website  Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


1-Geç Kalmak:
Sular taştı, çocuğunuzun midesi bozuldu ve bütün gece hastane kapıları aşındırıldı, saatin alarmı çalmadı, trafik inanılmaz boyuttaydı… Patronların duyduğu geç kalma bahanelerinden sadece birkaçı bunlar. Bütün bu bahaneler yerine ’sabah uyanıp yataktan kalkmak o kadar zor geldi ki!’ gibi dürüst bir cümleyi duymak için çok şey verebilecek işverenler de varmış. Sizinki onlardan biri mi acaba?

2-İnisiyatif Eksikliği
“Bugün toplantı için müşteriler gelecekse, onlar için öğle yemeği hazırlatayım mı diye soru sormayın!” Bu cümle işverenin; inisiyatif kullanmadığınız için dile getirdiği serzeniş olabilir gayet tabii! Bu gibi basit durumlarda inisiyatif kullanamamak da kızgınlık maddelerinin içinde ilk sıralarda!

3-Aşırı İnisiyatif
Patronlar için bir önceki maddenin tam tersi durumlar da kızgınlık yaratabiliyor! Yani kendilerini aşacak durumlarda inisiyatiflerine yüklenip; durumu çığırından çıkarmaları.

4-Gerginlik ve Sızlanmak
İş arkadaşınızla aranızdaki gerginlik; işi olumsuz etkilemediği sürece patronunuzu ilgilendirmek zorunda mı? İş yerinde huzursuzluk yaratmanız kötü ama bu konu hakkında patrona gidip sızlanmanız daha da kötü.

5-Sadakatsizlik
Patronunuz sizi korusun ve hatta savunsun istersiniz. Ne var ki aynı sektörde yer alan diğer şirketlerden arkadaşlarınızla kendi firmanızı çekiştirmekten, olumsuz yanlarını anlatmaktan da geri kalmazsınız. Ve bunu normal olarak algılarsınız. O halde, patronun sizi kollamasını beklerken bir kere daha düşünün.

6-Şevksizlik
Size şaşırtıcı gelebilir ama patronunuzun da dışarıda bir hayatı var. Sizin gibi o da; bol alkol tüketilen bir gecenin sabahında yataktan kalkmakta zorlanabilir, aynı sıkıcı toplantılara katılmak zorunda kalabiliyor. Ama her halükarda motive olmak durumunda, çünkü patron değil mi? Sırf yönetiniz oldukları için hem kendilerini motive etmek hem de sizin arkanızı toplamak zorundalar. İşte böyle düşünmek de bir hata.

7-Samimiyet
Patronunuzla bütün gün birliktesiniz diye; sizinle iş çıkışı bira içmek, sevgilinizle kavga nedeninizi dinlemek ya da iş arkadaşınızın kılık kıyafetini sizinle çekiştirip fazlasıyla samimi olmak zorunda değil! Tamam aranız iyi olabilir ama onun da daha önceden edindiği ve patron-çalışan arkadaşlığının sarpa sarabileceğine dair deneyimleri olabilir.

8-Beyaz Yalanlar
İşe gitmemek için; uydurduğunuz arkadaşım evleniyor, hastayım ya da dişçim ancak bugüne randevu verebiliyor gibi bahaneler karşısında patronunuz da ’tamam o zaman işe gelme’ dedi. Siz günü kurtardığınızı düşünüyor olabilirsiniz ama onun bunlara inandığına adınız kadar emin olmayın!

9-Çocuksu Tavırlar
İş arkadaşınızla tartıştığınızda ağlamanız ya da tuttuğunuz takımın maç kaybetmesi onu, sizi avutmak durumunda bırakmamalı. Patronların genel kanısı; ’burada iş yapıyoruz ve ben çalışanların annesi değilim!’ yönünde.

10-Yerlerine Göz Dikme
Onlar hiyerarşik düzeni korumak ve sizin de bu dengedeki yerinizi tutmak için çabalasınlar sizinse gözünüz onun yerinde olsun; asla affedilemez!

Kaynak : Patronlardunyasi.com
Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 )

Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )

Mustafa Kemal Atatürk

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Satış / Pazarlama
akinselcuk
Editör

Toplam 5590 yazı
30/09/2008 :  04:22:04 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Bizim ülkede girilen işte 1 -2 yıldan fazla çalışılmaz. Genel adet bu. Ya işyeri gümler, ya da eleman sıkılır başka yere gider. Bu durumda potronun beğenisini kazanmak çok ta önemli değil gibi görünüyor. Zaten hiç bir çalışan ücretinden memnun da değildir gitmeye hazırdır her zaman.
tamnland.com

Yerleşim : Türkiye / Türkiye  |  Meslek : Diğer
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

1.76 saniye.
05:00:15, 25 Nisan 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım