mesela...
1. mevcut subeye gecici olarak birini alabilirsiniz, bu subede az cok isler yerine oturmus, haftalik ciro vs bellidir..
2. yeni subeye aldiginiz elemanla beraber bir sure bunsubede durmanizin bence faydasi olur... subeyi acar acmaz direk yeni birine birakmak ne kadar dogru bilmiyorum, hatta ilk basta mevcut subeden yeni subeye eleman gonderip, mevcut subeye yeni eleman alir bazi firmalar...
3. yeni subedeye miktarlari fazla,olmayan ve kontrol edilebilecek sekilde urunleri sergileyin derim, 1 hafta sonra hangi urunden ne satildigini tespit edip ciroya bakabilirsiniz mesela.. kaba bir hesap ama...
kasa teraazi sistemine yatirim yapilsa bile ilk basta gunluk ne satildigini tespit etmek, sadece kasiyeri kontrol etmek icin degil de sizin icin de faydasi olur..
ilk basta gun icinde 2 subede de bulunup daha kolay rayina oturtabilirsiniz gibi...
( ve bir hikaye... arkadas, hos bir mekanina ortak tanidigimiz birini aksamlari 10 11, kapanisa kadar durmasi icin ise aldi, 6 gibi ise geliyor... para kasaya, garsonun adisyonu da odemeden sonra civiye saplaniyor, aksam bu adisyonlar toplaniyor, kasa ve masraf toplaniyor, ve hemen hemen ayni cikiyordu..
ilk bir kac gun iyi idi... bir aksam mekan sahibi arkadas... gel bugun beraber kapatalim dedi, aldi beni, yolda... bu adam bizi daha ilk gunden caliyor dedi.. kaldim oyle.. nasil anladin dedim.. cebinden 1 tane adisyon cikardi, dun kasayi biraktiktan sonra arada ugradim, caktirmadan cividen bu adisyonu cikardim, yaklasik 80tl.. kasa 80 tl fazla cikmasi gerekirdi ama kapanista tam cikti... bugun de senle bir adisyon daha alalim dedi....
aksam isyeri kapandi, kasayi bekledik,,beraber kapatip ciktik, tabi 2. adisyon da yaklasik 100tl... ve kasa yine tam cikti,
art arda bunu 4 kere yapip yaklasik 400tl adisyon birikti... 5. gun adisyon almadik,
arkadas dedi ki.. ben bu parayi bunda birakmam dedi... ertesi gun aksam caktirmadan civiye 2 adisyon ekledi, 200tl gibi,
10 da isyeri kapandi, biz masada kahve iciyoruz, kasa kismindan takur tukur sesler geliyor, hesap makinasindan..
tekrar tekrar hesapliyor, yan gozle izliyoruz.. bir turlu tutmuyor kasa..
kasa eksik cikabilir, belki bir masrafi yazmayi unutmusuzdur, biri avans almistir, biri borca yazdirmistir vs vs... ama
1 saat kasa hesabindan sonra kasa tam geldi, eksik 200 tl,olmasi gerekirken, cebinden koymus anlasilan...
ya adisyonu yirtip cope atsaydi dedim, ben ne kadar adisyon ve para var saymistim dedi.. onun aklina gelmemis simdilik..
caliyor ama geri de koyuyor dedi ))) bir kac gun sonra bir adisyon daha ekleyip kalan miktar da cebinden cikarttiktan sonra kibarca isine son verildi..... )