Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Fikrlerinize İhtiyacim Var Arkadaslar.

BaşlatangolduzerTarih20/02/2016 11:00:59Yorum22

İlk mesaj
Yeni Üye13 yazı
3x7 olculerinde nufuzu kalabalik olmayan bir sehirde, merkezde bir dukkan yerim var. (evin yaninda) Etrafinda hastane, yukarisinda liseye benzer okul var. Burayi nasil degerlendireyim bilmiyorum. Eskiden eczaneydi. Simdi bu isi yapacak maddi gucumuz yok. Hem burda yeni 2_3 Eczane de acmislar. Burda mantar yetistirmek dusundum. Cicek yetistirmek dusundum. Hatta balik, solucan uretmek. Hatta ve hatta kucuk makinelerle birseyler uretmek. Yani sermayesi az kendi kendimin patronu olmak istiyorum. Bir ara kardesim orda bilgisayar tamirciligi de yapti. Simdi de yapiyor. O da zayif isliyor. Mal almaga para yok. Kredi cekip yapsak satilirmu diye dusunuyoruz. Bayilik filan da olur aslinda. Mesela yurt disindan toptan bisey getrip burdaki dukkanlari temin etmek. Turk tekstilleri , giyimleri satilir diye dusunuyorum. Ama mallarin gelisinde sorun olurumu bilmiyorum. Dolar kalkandan sonra buralar irazda perisan oldu. Oradaki fiyatlarla satis tutarmi bilmiyorum. Ya kendim uretim yapa bilirmiyim acaba. Aslinda hayvan uretimi, meyve yetistirmek filan isterdim. Ancak bu isi yapmaya yer yok. Beraber is yapmayida dusunurum. Ne onerirsiniz? En iyi sekilde nasil degerlendire bilirm burayi. Fikirleriniz benim icin cok onemlidir. Buyrun arkadaslar.

Yerleşim Azerbaycan / Baku
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
22 yorum
Üye103 yazı
Hmm bir dükkan var ne yapsam diye düşünüyorsunuz ! Ama sizin öncelikle kafanız karışık bir işe karar verin önce sonrada karar verdiğiniz iş için bi güzel ARGE yapın derim . Mesala hastanenin yakınına herkes eczane açar açmayı düşünür bence sizde gayet büyük bir dükkana sahipsiniz biraz çiçekçi biraz medikal cihazlar .Hastalar için sürekli ihtiyaç olan hasta bezleri,kolonyalı mendil,kişisel temizlik malzemeleri v.s... satışı yapabileceğin karma bir dükkan konsepti olabilir ..

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye13 yazı
ARGE yi anlamadim. Eczane tutmaz. Monopoli + doktorlarla irtibatta kalasin gerek. Uzun, esasda masrafli is. Baska ne gibi fikirer dusune biliriz? Adamlarda cicek alacak para olsa oyle bisey dusunmek mumkun. Ben cicek tumlarin yurt disindan siparis verib yetistirib online satmak istiyordum. Burda 2 cicekci var. Onlarda ozel gunlerde sata biliyor.

Yeni Üye43 yazı
:))))))))

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Gyda
Yeni Üye13 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Fd44
arge araştır ma geliştirmenin kısalmışı . Olabilir Allah kolaylık versin

Saqol. Allah razi olsun.

Yeni Üye19 yazı
çiğ köfte dükkanı mantıklı çözüm olabilir bahsettiğiniz yerde maliyetide az.
M.mAhir

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Yeni Üye6 yazı
Merhaba Arkadaşlar.Ben istanbulda ithalat/imalat 'çı firmayım.4 yıldır stand işi yapıyoruz.

İSİM KOLYE
Heppinizin mutlaka eşine kardeşine annesine aldığı isminin yazdığı kolye..
Ürünlerimiz pirinç üzeri 22 ayar altın kaplamadır.kararma solma olmaz.2 yıl iade ve değişim garantilidir.

stand ta 720 çeşit isim vardır.zincir dahil adet 5 tl den satıyoruz.stand 3600 tl.
şuan Türkiyede 160 noktada standlarımız vardır.Her bir stand ortalama işyeri ve konumuna göre 300-1000 tl arası net kar bırakmaktadır.
Biz mevcut müşterilerimize ancak bakabiliyoruz.kapasitemizin üstüne çıkamıyoruz.

Eğer standları alıp kendiniz istediğiniz yere bırakırsanız her hafta satılan ürünlerin siparişi size gelir.Adet başı 1 tl para kazanırsınız.
Mesele sadece stand bırakmak.ondan sonra oturun onlar satsın siz keyfini çıkarın.

İŞ TAM OLARAK ŞÖYLE.

Bizden 2 stand almanız gerekirki adet başı 1 tl kazanmanız için.5 tl satış fiyatınızdır.bizde 5 tl ye satıyoruz.
2 stand almanız durumunda 2900 tl x 2 = 5800 tl.

2 stand alıdınız 5800 tl.
Türkiye nin veya bulundğunuz ilde bijuteri hediyelik eşya gümüşçü veya dinlenme tesislerine giderek standı isterseniz peşin,isterseniz 10-15 gün denemesi için bıraktınız.
160 standın hiçbiri bugüne kadar abi satılmıyor standı al demedi.siz 10-15 gün ücret almadan bırakınki nekadar çok sürümü var para kazanıyor görsün esnaf.
ondan sonra bırakın o peşinizden gelir.

bir satıcı 10 stand bırakırsa ayda enaz 3000-ila 10.000 tl arası para kazanacaktır.
Kendinize birgün belirlersiniz.tüm stand noktaları o gün size whatsaptan siparişlerini gönderir.sadece 1-2 saatte kargolarını gönderir.
Diğer 6.5 gün istediğiniz işi yine yapabilirsiniz.
---------------------------YADA-------
Siz sadece standı satın.ne devamı ile ne sipariş takibi ile uğraşmayın.her sattığınız stand için 1000 TL ÜCRET VERELİM.

HANGİSİ SİZE UYARSA.

şuan bu şekil çalışan 2 toptancım var.sadece ankaradaki toptancım 25 stand ve her isimden 50 şer adet.yani 35000 isim.150.000 TL MAL ALDI.1 AYDA SATTI.
şuan oturmuş ayda 10-12000 tl arası para kazanıyor hiçbirşey yapmadan.

BU İŞİ CİDDİ OLARAK YAPACAK ARKADAŞLAR,NE ARABAYA GEREK VAR.NEDE BAŞKA BİŞEYE.
Sadece isim çeşitlerinden 5-10 tane elinizde olacak.firmalara gidip ürünleri gösterip satıcının tamam standı getir demesi kadar kolay bi iştir.

ÖYLE Bİ İŞKİ,ADAM SİZİ DİNLİYOR VE MALI ALMAK İSTİYOR.sebebi ise;hem bu malı hiç satmamamış hiçbiryerde yok.
hemde hergün mutlaka o esnafa 3-5 kişi İSİM KOLYE varmı diye sormaktadır.
Türkiyede bizden başka toptancısıda yoktur.
Çünkü elimizde 720 çeşit 1000 er adet.yani 720.000 İSİM VARDIR.hiçbir baba yiğit 1-2 trilyon bu işe yatıramaz.
biz 4 kişi yatırdık.çünkü 22 yıldır bu sektördeyiz.

EVET ARKADAŞLAR... CİDDİ İLGİLENEN ARKADAŞLAR MESAJ ATABİLİR.

saygılar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye13 yazı
Guncell konu. Uretimle ilgili bilgi verecek arkadas yokmu ?

Yeni Üye13 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - M.mAhir
çiğ köfte dükkanı mantıklı çözüm olabilir bahsettiğiniz yerde maliyetide az.

Ciy kofte olmaz ama belki doner ya peraski filan satilir. Evlere yakin oldugu icin pek cok disarida yemek yiyen yok. Belkide disarida yemek icin ilave paralari yok ?

Yeni Üye85 yazı
Çiçekçilik çok kolay bir meslek gibi görünüyor sanırım gözünüze ama kesinlikle değil.

İkincisi yemek için ilave paraları yok diyorsunuz ama çiçekçi açarak sadece kendinizi hastaneye bağlıyorsunuz. Ki hastanelerde çiçek ***ürülen kesimin %80'ni yeni doğum yapmışlar. Hadi diyelim ki hastanede her gün iki doğum oluyor ve sizde 2 çiçek satarak geçinirim diyorsanız, buyurun yapın. Sonuçta hastane olmasından dolayı, çok merkezi bir yer olmadığını düşünüyorum. Daha doğrusu çiçek alacak merkezi bir yer değil.

Keza söylediğiniz bilgisayar sarf malzeme satışında da çok bir beklenti alamadığınızı belirtmişsiniz.

Sonuç olarak yukarıda ki iki arkadaş çok iyi fikirler vermiş. Birincisi medikal ve hastalar için kullanılacak bez ve türevlerini satmanız. İkincisi ise basit ve yüksek kâr marjı olan çiğköfte işi yapmak. Ayrıca dönerci olmakta ne yazık ki çok kolay değil. Yani basit bir dönerci olduğunuz zamanda tercih edilmeyeceksiniz. İyi bir döner ustası ile iş yapsanız, belirttiğiniz konumda beklentinizi karşılamayacaktır.

Benim tavsiyem ise, eğer ki hastane büyükse, yani yatak sayısı yüksekse ve sizinle birlikte iş yapacak başka biri daha varsa, ki sanırım kardeşiniz ile birlikte yapacaksınız bir iş, tavsiyem büfe yapmanız olacaktır.

Büfe içerisine ayrıca bir reyonda cansız yapay çiçeklerde satabilirsiniz. Bölgede gazete satışı yapan yoksa, gazete satarak güzel bir kitleye de ulaşabilirsiniz. En önemlisi ise herkesten farklı olarak gece saat 2 - 3'e kadar iş yerini açık tutmanız olacaktır. Bu sayede hastanede refakatçi olanlar gece gelip hem bir şeyler alır, hemde dışarıya bir iki masa atarak çay, çorba içmelerini de sağlayabilirsiniz.

Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek cevabım var. Ama bir lafa bakarım, lafmı diye. Birde söyleyene bakarım adam mı diye.. Mevlana

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Y?siz
Yeni Üye13 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Lerze
Çiçekçilik çok kolay bir meslek gibi görünüyor sanırım gözünüze ama kesinlikle değil.

İkincisi yemek için ilave paraları yok diyorsunuz ama çiçekçi açarak sadece kendinizi hastaneye bağlıyorsunuz. Ki hastanelerde çiçek ***ürülen kesimin %80'ni yeni doğum yapmışlar. Hadi diyelim ki hastanede her gün iki doğum oluyor ve sizde 2 çiçek satarak geçinirim diyorsanız, buyurun yapın. Sonuçta hastane olmasından dolayı, çok merkezi bir yer olmadığını düşünüyorum. Daha doğrusu çiçek alacak merkezi bir yer değil.

Keza söylediğiniz bilgisayar sarf malzeme satışında da çok bir beklenti alamadığınızı belirtmişsiniz.

Sonuç olarak yukarıda ki iki arkadaş çok iyi fikirler vermiş. Birincisi medikal ve hastalar için kullanılacak bez ve türevlerini satmanız. İkincisi ise basit ve yüksek kâr marjı olan çiğköfte işi yapmak. Ayrıca dönerci olmakta ne yazık ki çok kolay değil. Yani basit bir dönerci olduğunuz zamanda tercih edilmeyeceksiniz. İyi bir döner ustası ile iş yapsanız, belirttiğiniz konumda beklentinizi karşılamayacaktır.

Benim tavsiyem ise, eğer ki hastane büyükse, yani yatak sayısı yüksekse ve sizinle birlikte iş yapacak başka biri daha varsa, ki sanırım kardeşiniz ile birlikte yapacaksınız bir iş, tavsiyem büfe yapmanız olacaktır.

Büfe içerisine ayrıca bir reyonda cansız yapay çiçeklerde satabilirsiniz. Bölgede gazete satışı yapan yoksa, gazete satarak güzel bir kitleye de ulaşabilirsiniz. En önemlisi ise herkesten farklı olarak gece saat 2 - 3'e kadar iş yerini açık tutmanız olacaktır. Bu sayede hastanede refakatçi olanlar gece gelip hem bir şeyler alır, hemde dışarıya bir iki masa atarak çay, çorba içmelerini de sağlayabilirsiniz.

Ister cicekcilik isterse diger is saheleri olsun mutlaka her isin kisa sureli zorluklari vardir. Burda mahelenin yukarisinda da asagisinda da dukkanlar var. Gulu ise ben burda deyil yetistirip internet uzerinden satmayi dusunmusdum. Adamlar fakir yasiyor. Sen olsan parani gulemi haarcarsin yoksa daha onemli bir yere? Bilgisayar parcalari ise satilir. Ancaq mal temin etmeye para yok. Cayci filan uygun ama yer kucuk. Uretimle ugrasmak istiyorum. Yada baska bir kar getirecek is.

Yeni Üye30 yazı
ya çiğ köfteci ya telefon bayii açacaksın hastaneye çok yakınsa bebek ürünleride düşünülebilir.

Üye177 yazı
tavuk döner veya et döner sat sermaye az tüketimi yüksek...

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Ticaret
Yeni Üye3 yazı
BOL KAZANCLI UYGUN FİYATA DÜKKANMI KURMAK İSTİYORSUNUZ İŞTE BİZ BURDAYIZ UYGUN FİYATA ÖDEME KOLAYLIGI SUNUYORUZ
ALTAKİ FACEBOOK LİNKİNDE SİTEMİZİ ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ
BÖYLE BİR DEKARASYON İSTERMİSİNİZ 30.000 BİN TL 20.000 BİN TL 20 m2 30 m2 50 m2 ve 100 m2 arası dükkanlarınız a &z dekaeasyon dizayn edilir uygun fiyatlarla
BÖYLE BİR KURUYEMİŞ DİZAYNI İSTERMİSİNİZ A & Z DEKARASYON ANAHTAR TESLİMİ SADECE 20.000 bin tl 25.000 bin tl 30.000 BİN TL VE 40.000 BİN TL ARASI % 50 İNDİRMİLİ PİYASADA BU FİYATI BULAMASIN BU FİYATLAR 15 GÜN GECERLİDİR.
İRTİBAT .0546 595 53 81 kuruyemis.dolaplari@facebook.com

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye5 yazı
Yav foruma 10 gün önce bi konu acmak istedim. Yazım hala onaylanmadı. Biri yardım edebilir mi yöneticiye nasıl ulaşabilirim ?

Yeni Üye13 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - jacki
ya çiğ köfteci ya telefon bayii açacaksın hastaneye çok yakınsa bebek ürünleride düşünülebilir.

Bayilik guzel fikir. Mesela hem kira parasi hem isci masi oduyorlar. Ancak bir kac yere yazdim olmadi. Gelip bakariz dediler. Sanirim ihtiyaclari yok. Bebek urunleri satmaz. Cunku orda 2_3 eczane 2_3 dukkan var. Hepside satiyor.

Yeni Üye13 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - muratbakal
tavuk döner veya et döner sat sermaye az tüketimi yüksek...

guzel fikir. genis bilgi verirmisiniz. geliri cikari ne ?

Yeni Üye13 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Magnum44
Yav foruma 10 gün önce bi konu acmak istedim. Yazım hala onaylanmadı. Biri yardım edebilir mi yöneticiye nasıl ulaşabilirim ?

Belki kategori ya da basligi yalnis girmissiniz ? Bir daha kontrol edin. Silin yeniden fikrinizi daha net yazin.

Üye207 yazı
börekci dükkani ac
OSKAR IMP EXP ALMANYA

Yerleşim ALMANYA / WiesbadenMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye13 yazı
guncel

Üye198 yazı
Merhabalar ;
Şimdiden girişimizde başarı temenni ederim
Erkek ihraç fazlası markalı boxer toptancısıyım düşünürseniz detay için instagramdan @boxersepeti
İsimli sayfadan ürünlere bakabilirsiniz
Teşekkürler

Yerleşim Türkiye / YskenderunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye71 yazı
Merhaba;
Makine ve Uluslararası Kaynak mühendisiyim. İnşaatlarda kullanılan tuğla ve beton gibi yüzeylere doğrudan yapılan alçı veya sıva uygulamalarında köşelerin dikliğini sağlamak ve darbelere karşı dayanımı arttırmak amacıyla kullanılan galvaniz profillerin üretimini yapmaktayım. Şirketimin üretim potansiyeli yüksek. Ürünümün ihracatını yapmak istiyorum.

info@kraftmetprofil.com
kraftmetprofil@outlook.com
+90553 295 78 59

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Mühendis