Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Al-sat Ve Ek İş Sizce İyi Fikirmi Bu İş. . . .

Başlatanbantun11Tarih10/01/2016 07:16:28Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye18 yazı
Selamun aleyküm arkadaşlar ben Afyonlu Ömer

Elimde 60-70 Bin Lira para var abilerim 5 bin nüfuslu merkeze 5 km uzakta bir mahalle/kasaba'da yaşamaktayım yıllardır bakkaliye üzerine esnaflık yaptım 1 ay önce'de sahibi satınca başkası geçti düzde kaldım kendimin boş bir dükkanım var 2 oda genişliğinde.
Ben Bu paramı değerlendirmek istiyorum borç para çünkü bu para ödenecek geriye ve 1 aydırda 2 bin tl eksildi mecburen hemen iş kurup evimi geçindirmem gerekiyo.

2 el araç al-sat işi yapmaya karar verdim burada tofaş reno çok giden araçlar tabi 10-15 bin arası klimalı araçlarda çok gidiyo ben bu paramı 10 tane tofaş araca yatırmak istedim 5-6 binlik araçlara bu araçları çok iyi bir bakım yaparak 500-ila 1500- arasında fark ko**** satmak istiyorum kendim araçtan anlıyorum tamircilikte çok yaptım işden anlıyorum e ozaman yap ne bekliyosun bize ne danışmaya geldin diyeceksin.Ben köyde tarımda yapıcam inş 3-4 ay sonra 15-20 dönüm arazi işleticem ortağa bakıcam.

Bu paramı buraya değerlendirsem ortalama ayda ne kadar kazanırım sizce akıl işimi git 3 inek al 5 inek al besle'de dersiniz ama af edersiniz biz ineği açlığından ölür inek hiç anlamıyoruz bakmadık yani hayvancılığı yapamıyoruz anca tarım arazisi yılda 2-3 ay bakıyoruz kışın zaten bizlik bişey yok amele tutuyoruz 1 sene ara vermiştik tekrar başlıyacaz inş
Sizce akıl kaarımı bir iş tir ?

Temiz az riskli yapabilirsen kazancıda iyi bir iş olarak düşündük karar verdik dediğim gibi 3 araba alır 1 ay içinde İnternet olsun çevre olsun reklam olsun satarız sonra 10 araç öyle sata sata kazanırız bunun yanında

Dükkanımda ne iş yapabilirim sizce genel olarak esnaflığı boşverin bakkal çattal gibi şeyleri burda veresiye çok hiç girmeyiz artık kendi oğlum var boşta askere gitmedi açıktan üni okuyor Onuda bizim bir araç alıcak kendi 40 bin lira gibi bütçesi var birikmiş o'da çevrede kiralık şöför yapabilirmi yani eşe dosta olsun çevreye olsun 150 lira mazotluk yere kendi ve aracın yağı tuzu tekeri derken 250 Liraya Örnek afyon-ankara getirip ***ürmesi gibi veya afyon-uşak gibi yerlere illere hizmet etmesi sizce iyi olur mu ?

Sonrasında burada tarım olarak'da ilerde borcumu bitirdikten sonra tarım aletleri alıp satmak 2.el gene alıp satmak sonrasında traktör alıp satmak Bu işler kaarlımı

Sonrasında gıda olarak Milletten köylerde yapanlarda küçük bir transit alıp süt toplayıp fabrikaya belirli bir ücret karşılığında vermek gibi işler sonrasında o' Dükkanda Kontör Alıp Satmak ek olarak kurban öncesinde 20 tane 400 liraya koyun alıp komşunun orası boş 5-6 koyunu var onlara verip 2 ay ücrette verip 2 ay sonra pazarda o hayvanları 100-300 tl arası para ko**** satmak..!!

Burada motorsiklet'lerde ve ekobislerde çok gidiyor bunlardan 2.el Alıp temiz bir şekilde gene 300-750 arası koyup daha doğrusu kışın alıp yazında satmak kaarlımıdır yani bu paralarla bu işleri ilerki zaman ve kısa zaman içersinde yapılabilirmi ?

DÜŞÜNCELERİM İYİ Mİ iNŞ GÜZEL BİR FORUMDUR GÜZELDE CEVABLAR BEKLİYORUM İYİ YADA DİĞİL.

Bu işler anladığım işler olduğu için ve ilkte tofaşlar'la başlayıp ilerdi güzel kaar'lara ulaştığım'da 20-ila-40 binlik araçlara başlıycacam böyle böyle ve aynı zamanda oto kiralama dükkkanıda açmak amacım bu hedefler SİZCE İMKANSIZMI YOKSA BAŞARILABİLİR Mİ 1 OGLUM VAR BEN VARIM BİRDE
asillar şımarmaz

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Yeni Üye22 yazı
merhba kardeş ilk önce hayırlı olsun tabiki. . ama eye istersen . bir yere bağımlı kalma. rısk yani bıraz. birazını başka bir işlede değerlendirebilirsın. hani yardımcı olmak amacıyla suyluyorum. duşun taşın kardeşim.
ama eyer istersen beraber çaloşabiliriz. bende guvenilir bir ortak arıyorum. tanışıp karşılıklı guven olursa. detayları konuşuruz. ben tekstil işi yapıyorum.10 .15 senedır. hazır gıyım duşunursen konuşalım.
önce her şeyin hayırlısı olsun. inşallah tabiki., . meil. adresim. cemilkanca@gmail.com. tel 05556447511 . beklerim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim
Yeni Üye22 yazı
omer kardeş . cevabını beklerim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim
Üye198 yazı

hraç fazlası markalı erkek boxer satıcısıyız markalarımız gstar cr7 bjorn borg ve calvin clein gibi dünya
Markalarının defosuz boxerlarını tüm türkiyeye yolluyoruz ilgilenen arkadaşlar
İnstagramdan boxersepeti isimli sayfamızdan detay bakabilirler

Yerleşim Türkiye / YskenderunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye65 yazı
Merhaba Bantun

ilk evvela hayatta hep başarılı olman dileğiyle.
Anladığın işlere yönelmek istemen güzel ve doğru bir fikir, fakat bunun yanında şunları göz ardı etmemek lazım ,
1- İş yapacağın yerin talepleri, ( arz talep eğrisine bakmak lazım )
2- Rakiplerin
3- Sürüm
4- Kar Marjı
5- Demegrofik özelleklikleri vsss.

Bunlar neden önemli anladığım kadarıyla TEK ATIMLIK bir kurşunun var ve bunu da hedefte 12 e en yakın tutturman gerek.

İstersen bana özelden yazarsan daha detaylı görüşme şansımız olur. Sana şu işi bu işi yap yada gel şunu yapalım diyemem çünkü
sizin yapabileceklerinizi ve iş yapmak istediğiniz yeri bilemiyorum

saygılarımla
Taylan ŞENDUR

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
Merhabalar ben izmirde mobilya imalatcisiyim toptan ve parekende mobilya aksesuarlariyla ilgilenen olursa (cift kapili dolap genc odasi fortmatosehpa durasuar orta sehpa yasam unitesi gardrop v.b gibi v.s )mail adresimden ulasabilirler mustafaekmekci_35@hotmail.com
Musek

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mobilya
Yeni Üye19 yazı
Şöyle izah edeyim tofaş reno vs. edeceğin en fazla kar 3000 tl dir araştırıp acil ihtiyacı olan birinden 30 40 bin tllilk araç alırsan reno tofaşla uğraştığın 2 ayı 2 haftada aynı hesaba gelir nüfusun fazla bir önemi yok para internetten döner bu yüzden cesaret özgüven yeterli olur
M.mAhir

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Yeni Üye18 yazı
slm ben denizliden tekstil işi yapıyorum üretim nevresim takımı yastık kılıfları çarşaflar düşünen olursa konuşabilriz ihracat düşünüyorum saden türkiyeye çalışıyorum 05377719263

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Tekstil
Yeni Üye18 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - M.mAhir
Şöyle izah edeyim tofaş reno vs. edeceğin en fazla kar 3000 tl dir araştırıp acil ihtiyacı olan birinden 30 40 bin tllilk araç alırsan reno tofaşla uğraştığın 2 ayı 2 haftada aynı hesaba gelir nüfusun fazla bir önemi yok para internetten döner bu yüzden cesaret özgüven yeterli olur

İşden anlıyor musun kardeşim anlıyor isen özelden yada numaranı bana yazar mısın :) görüşelim anlıyosan eğer yani eksik bilgilerimi tamamlarsın en azından

Tofaş reno buralar için dedim ben manisada bir ilçenin kasabasında mahallede diyebiliriz büyük şehir olduk artık 5 bin nüfuslu bir yerde ana yol üzerinde Dükkanım var oraya bi tadilat bakım büra olarak açmayı düşünüyorum fakat paramı az az yani

10 bin liraya temiz bir renault 19 alarak 12 bin liraya satmak veya 11,500 gibi rakamlara tabi dediğin gibi Linea Vw passat jejtta gibi markalar daha iyiye gidecek hem daha güvenilir exper'e soktuktan sonra ama yani hemen büyük oynamak istemiyorum ayda zaten büromda 3 kişiyiz sıkntı yok o yönden İnternet başında 7/24 anlarız reklamlardır sayfalardır piyasadır araştırmadır bunu günlük hergün yapmak zorunda olucaz çünkü sadece bu işe yönelecez.

Adam ayda 17 tane araç satmış bu ay yılda 100 tane araç al-sat bu adam en az 1.500 tl kaar ile çalışssa 150 Milyar yıllık gelir.Tabikide riskkleri var çok gördükk ruhsatı vermeden kaçanları parayı alıp işte Biz burda 2 tofaş reno koyarız Dükkanın önüne 3-5 satış yaptıktan sonra büro açmadan sonra 2 tofaş 2 reno koyar dediğin gibide 20-30 binlik 35 binlik linea veya ticari araçlara yöneliriz zaten linea passat jetta ve tofaş renodan başka araç bakmayız büyük ihtimal
asillar şımarmaz

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Di?er
Yeni Üye19 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bantun11
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - M.mAhir

İşden anlıyor musun kardeşim anlıyor isen özelden yada numaranı bana yazar mısın :) görüşelim anlıyosan eğer yani eksik bilgilerimi tamamlarsın en azından

Tofaş reno buralar için dedim ben manisada bir ilçenin kasabasında mahallede diyebiliriz büyük şehir olduk artık 5 bin nüfuslu bir yerde ana yol üzerinde Dükkanım var oraya bi tadilat bakım büra olarak açmayı düşünüyorum fakat paramı az az yani

10 bin liraya temiz bir renault 19 alarak 12 bin liraya satmak veya 11,500 gibi rakamlara tabi dediğin gibi Linea Vw passat jejtta gibi markalar daha iyiye gidecek hem daha güvenilir exper'e soktuktan sonra ama yani hemen büyük oynamak istemiyorum ayda zaten büromda 3 kişiyiz sıkntı yok o yönden İnternet başında 7/24 anlarız reklamlardır sayfalardır piyasadır araştırmadır bunu günlük hergün yapmak zorunda olucaz çünkü sadece bu işe yönelecez.

Adam ayda 17 tane araç satmış bu ay yılda 100 tane araç al-sat bu adam en az 1.500 tl kaar ile çalışssa 150 Milyar yıllık gelir.Tabikide riskkleri var çok gördükk ruhsatı vermeden kaçanları parayı alıp işte Biz burda 2 tofaş reno koyarız Dükkanın önüne 3-5 satış yaptıktan sonra büro açmadan sonra 2 tofaş 2 reno koyar dediğin gibide 20-30 binlik 35 binlik linea veya ticari araçlara yöneliriz zaten linea passat jetta ve tofaş renodan başka araç bakmayız büyük ihtimal

mahir5800@gmail.com mail atarsanız görüşelim yardımcı olurum
M.mAhir

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Üye574 yazı
sayın bantun;
senin vergiye kaydın var mı? bir yılda en fazla 3 kere araç alıp satarsın, sen yazmışsın 10 -15 tofaş araç alıp satmaktan, vergiyi hesaba kattın mı? ayrıca mademki oto tamirinden anlıyorsun, oto tamir dükkanı aç, hemde o dükkanda bir iki tane araç al sat bakalım iş oluyor mu? 10 -15 araç alıp satmak pek normal bir davranış değil? bu aralar piyasa durgun, aldığın araçları vadeli satarsan satarsın yoksa nakit zor gider, bu iş riskli, ayrıca diğer işlere bakıldığında herşeyi yazmışsın, bin tane işin hangisinden başlasam diye düşünürsen, hiçbirisini de yapamazsın, kafana en iyi hangisi yatıyorsa ondan başla, ama araba alım satım işini unut, ayrıca, araç modelli olursa, misal 2012 model linea diyelim, bunu satmaya kalktığında alıcı derki değişen var mı boya var mı der, kılı kırk yarar kusur bulmak için ama 90 model bir şahin satsan kimse değişen var mı demez çünkü eski araba, elbette bir yerlere değişmiştir. bunu da göz önüne al, araç alım satım işinde şöyle para var, modelli piyasası olan, hasarlı ancak pert kaydı olmayan bir aracı alıp onu toplayıp satarsan para kazanırsın, yoksa tofaş araç alıp satmakla para filan kazanılmaz.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis