Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Oto Tamirhanesi Açmak

BaşlatantugiacarTarih07/12/2015 23:18:54Yorum8

İlk mesaj
Üye100 yazı
Değerli Koniks üyeleri,
Oto tamir işinden hiç anlamam , yıllar önce küçük bir özel serviste 5 ay kadar muhasebe v.b işlere bakmıştım tek tecrübem bu.Fakat kafamda yıllardan beri hep aaba üzerine bir iş yapmak vardı.Şimdi kosgep desteği ile böyle küçük bir oto tamir atölyesi açsam sizce mantıklı mı?
2 adet usta çalıştıracağım ben işin başında duracağım ama yöneticilik yapacağım orada.Bu şekilde başarı şansım nedir ? Nelere dikkat etmeliyim.Ayrıca bu işle uğraşanlar varsa burada ya da özelden bana metrik bilgilerde verirlerse sevinirim.İş planı yapmak için.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Üye546 yazı
Kaba bir tabir özür dilerim ama başkasının şeyi ile gerdeğe girilmez derler hocam.Esnafsan usta olmalısım müşteri seni tanır seni bilir.Eğer değil başka usta tutarsan işin zor hocam.2 gün sonra gider işler sana kalır.Müşterilerle sürekli problem yaşarsın.Ben olsam hiç girmezdim.Ama şöyle olablir.Nakitin varsa hazır kurulu düzene % bilmem kaç oranında ortak olursan sözüm yok

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Üye109 yazı
El, elin eşeğini, ıslık çalarak ararmış........... diye bir atasözü var. yukarıdaki yorumun özetidir. katılıyorum.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Üye400 yazı

Hayatının en büyük hatasını yaparsın ve bütün paran çöpe gider asla düşünme bile !!!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye100 yazı
Cevap verenlere saygı duyuyorum , hepsi de kendin bu işi bilmiyorsan girme demişler sanırım vazgeçtim.Ama şunu merak ediyorum hem bu dediğim işte hem de diğer işlerde firma sahibi illa ki kendisi usta mı ?Biz işin ustası olmadığımız bir alanda işletme açtığımızda ne gibi problemlerle karşılaşırız bu konuda bilgilerinizi de rica ediyorum.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Üye1236 yazı
Küçük yer açacaksan ustalığına, büyük iş kuracaksan sermayene güveneceksin. Yöneticilik, işletmecilik becerileri bu formülden sonra gelir. Ustalığın veya sermayen yoksa, en makul görünen iyi bir yönetici olarak maaşlı çalışmandır.
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye109 yazı
evet bir işe başlaycaksan, niyeti varsa ; yeri gelir çırak olursun, müşteriden fırça yersin, mesai bitti eve gidelim diyemezsin, kafana göre harcama yapamazsın, herkesin ayrı huyu suyu var, adama laf söylersin darılır, söylemezsin kafasına göre takılır, izin olur hastalık olur adama işim vardı diyemezsin,vb.............en az 50 cümle daha yazılabilir...... bunları yaşaman lazım.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Üye100 yazı
Ben buradaki yazılanlardan şu dersi çıkardım.Bu işe büyük girmiyorsan kendin usta olacaksın , yok eğer usta değilsen sermayen iyi olacak ve ustaları çalıştıracak sistemi kuracaksın.Peki orta yada biraz büyük ölçekli bir yer için ortalama yatırım maliyeti nedir?Bilgisi olanlar paylaşsın lütfen.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Üye215 yazı
yaparsın kardeş.. iyi bir atölye kurarsın.. hangi bölümü seçeceksen (elektronik, mekanik, kaporta yada lastik vs) tüm ekipmanı sağlaman lazım..hangi parçayı nerede nasıl bulacağınla ilgili iyi bir yazılım alırsın.. geriye ustalığı olan ancak yatırım gücü olmayan kişileri de bulursan olur..

kullanacağın yedek parçanın maliyetini bilirsin işçiliğine bilirsin ona göre fiyatlama yaparsın.. iyi hizmet verirsin olur..

ne yani işi bilmeyenler köfteci işletmeciliği, fırıncılık, restorancılık, hatta çocuk yuvası işletmeciliği yapıyor da oto tamirciliği mi yapamayacak.. tabiki yatırım maliyetin daha çok olabilir sermayen biraz dolgun olmalı..

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil