Abiler, uzun süredir ne iş kursam diye düşünüp duruyorum, kendi işim olsun başında durayım, işi büyüteyim istiyorum. Evli değilim, ailem ile yaşıyorum, çar çur para da harcamıyorum, o yüzden kendi dükkanım ve kendi işim olsa mutlu olacağımı düşünüyorum, bir başka yerde çalışmak istemiyorum. Ankara'da yaşıyorum ve burda iş kurmak istiyorum. Aklımdaki sektörler şunlar,
- Fastfood Gıda (Hamburger, Tavukbuger, Patates kızartması, tost, soğuk sandviç, kfc tarzı tavuk kızartması, çeşitli tostlar vb. ancak sadece paket servis olacak. Kumpir ve pizzanın ilk başta bütçemi aşacağını ve daha fazla işgücü gerektireceğini düşünüyorum o yüzden dahil etmedim.)
- Tekel (Sıcak kuruyemiş ve soğuk meze, çerezler, sigara satışı ile birlikte)
- Bijuteri - Çanta, Cüzdan, Aksesuar
- Giyim
Bu sektörlerden bana hangisini önerirsiniz? Fastfood işini düşünüyorum ama bu tür işletmelerin günlük cirosu, kar marjı, sürümü nasıldır bilmiyorum, baktığım dükkanlar genellikle araç trafiğinin bol olduğu yaya trafiğinin orta düzeyde olduğu, yüzlerce dükkan olan bir cadde üzerinde. Kuracağım işletmenin dekorasyonu, aydınlatması, tabelası, markalaştırması vb. konularda kendime çok güveniyorum. 1750 civarı kira ve 15.000 tl sermaye ile bu işlerden hangisini kursam para kazanabilirim?
Fikirlerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.