Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ne İş Kurabilirim? Fikirlerinizi Bekliyorum.

BaşlatanNeyapsakTarih12/10/2015 23:26:50Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Merhaba, hepinize hayırlı işler, bol kazançlar.
Abiler, uzun süredir ne iş kursam diye düşünüp duruyorum, kendi işim olsun başında durayım, işi büyüteyim istiyorum. Evli değilim, ailem ile yaşıyorum, çar çur para da harcamıyorum, o yüzden kendi dükkanım ve kendi işim olsa mutlu olacağımı düşünüyorum, bir başka yerde çalışmak istemiyorum. Ankara'da yaşıyorum ve burda iş kurmak istiyorum. Aklımdaki sektörler şunlar,
  • Fastfood Gıda (Hamburger, Tavukbuger, Patates kızartması, tost, soğuk sandviç, kfc tarzı tavuk kızartması, çeşitli tostlar vb. ancak sadece paket servis olacak. Kumpir ve pizzanın ilk başta bütçemi aşacağını ve daha fazla işgücü gerektireceğini düşünüyorum o yüzden dahil etmedim.)
  • Tekel (Sıcak kuruyemiş ve soğuk meze, çerezler, sigara satışı ile birlikte)
  • Bijuteri - Çanta, Cüzdan, Aksesuar
  • Giyim

Bu sektörlerden bana hangisini önerirsiniz? Fastfood işini düşünüyorum ama bu tür işletmelerin günlük cirosu, kar marjı, sürümü nasıldır bilmiyorum, baktığım dükkanlar genellikle araç trafiğinin bol olduğu yaya trafiğinin orta düzeyde olduğu, yüzlerce dükkan olan bir cadde üzerinde. Kuracağım işletmenin dekorasyonu, aydınlatması, tabelası, markalaştırması vb. konularda kendime çok güveniyorum. 1750 civarı kira ve 15.000 tl sermaye ile bu işlerden hangisini kursam para kazanabilirim?
Fikirlerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Üye117 yazı
Merhaba acikcasi yazdigin miktar gida isleri icin yeterli bir sermaye degil leo091 nickli arkadasin dedigi gibi canta isi yada bayanlara yada cocuklara yonelik bir is yapabilirsin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye27 yazı
Üstüne biraz daha para ekleyip dediğin gibi güzel bi fastfood dükkanı açabilirsin eğer bide işini güzel yaparsan dükkanın konumu da güzel olursa güzel paralar kazanabilirsin. Hayırlısı olsun Hakkında artık

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye3 yazı

@leo091, 23 yaşındayım, daha önce web sitesi tasarımı yaparak ticaret yaptım ancak müşteri bulamıyorum o yüzden elle tutulur bir işim olsun peşindeyim. Bijuteri, çanta, cüzdan, aksesuar işini de düşünüyorum tabi ki sermayem o iş için idare eder mi? Haklısın sermayem az büyütmeliyim ama ben de böyle bir işletme açıp para kazanabilirsem parayı ***üreceğim bi yer yok, risk azalana dek oraya çalışır parayı da oraya yatırırım diye düşünüyorum. Böyle orta çaplı bir bijuteri açabilmek için ne kadar paraya ihtiyacım olur?
@huzur, Fastfood işi derken mesela pizza yapmak için fırın gerekiyor ama pahalı, kumpir için ayrı fırın saladbar gerekecek, pahalı. Oturulacak bir yeri olsun desek fazladan eleman ve masa sandalye fazladan dekorasyon gerekecek ona da para gidecek. Burayı hamburger ve patates, tavuk kızartma, sandviç yapılabilecek bir mutfak olarak düşünsek daha mantıklı olabilir. Davlumbaz-baca, ızgara, hazırlık tezgahı, ikili üçlü fritöz, paket servis motoru vb. kuruluşta gider olacak şeyler tabi unuttuğum şeyler de vardır mutlaka. Hamburger ve kızartma yapılabilecek bir mutfak desek yine bütçemi aşar mı sizce?
@mestroemre İşi güzel yapabileceğimi düşünüyorum, damak zevkime de güveniyorum tadı tuttururum yani. Konum konusunda da bahsettiğim gibi araç trafiğinin hep yoğun olduğu yaya trafiğinin orta düzeyde olduğu bir caddede dükkan bakıyorum, öyle dörtyol ağzı değil haliyle ama yine de iyi kazandıracağını düşünüyorum ama daha önce deneyimim olmadığı için bilmiyorum mesela sokak arasında 300 tl ciro yaptığını söylemişti bi arkadaş, bu öyle sokak arası da değil göz önünde olacak. Hayırlısı olsun senin için de, sağ olasın. :)
Yorumlarınız için üçünüze de teşekkür ederim,
Bu sektörlerle ilgili ya da değil tüm fikirlerinize açığım.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye53 yazı
İşlek bir yerde marka algısı ve kaliteli görüntü veren, ortalama fiyatla satış yapan bir dönerci kazandırır diye düşünüyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye345 yazı
su bayiliğini devreden kişilerle görüş beden gücüne dayanan bir iş ama kazancı güzel
eses

Yerleşim Türkiye / Eses
Üye117 yazı
Acmayi dusundugun yerde lise yada ismerkezi coksa tavuk donerci acabilirsin ilk basta ufak bir yer olursa bu sermaye kurtarir seni

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye3 yazı
Selam.. 16 yıldır hazır yemek sektöründe çalışan biri olarak şunu söyleyebilirim ki Türkiye'de ve özellikle de İstanbul , Ankara gibi Büyükşehir'lerde büyük sermayeli Fast Food işletmeleri (Mc Donalds, Burger king, KFC vs.) varken bahsettiğin tarz bir yatırım yapmak bence intihar olur.Sermayenize yazık olur.Fakat bir arkadaşımız daha küçük sermayeli tavuk dönerci den bahsetmiş ille de gıda diyorsan o şekilde olabilir diye düşünüyorum... Anladığım kadarıylada daha önce gıda işi de yapmamışsınız.Hizmet sektörü gıda ve üretim ile birleşince Peygamber sabrınız olması gerektiğini de bilmenizi isterim.. :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye227 yazı
www.fistigimmm.com urununu bakkal tekel bufe benzin istasyonlarina satarak gunde 150-300 Tl kazanabilirsiniz
0 531 764 43 35 hurol sahin
www.sifamagazasi.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye3 yazı
Merhabalar,
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - leo091
aksesuar cuzdan isini yapmak istersen yardimci olurum 30m bir yer icin dekorasyon tabela reklam giderleri ve urunlerle birlikte minimum 40bin lirayi gozden cikarman lazim islek bir caddede acar saglam urunler getirirsen 8-9 ayda parani amorti edersin diger sektorler hakkinda bilgim yok

8-9 ayda bu parayı amorti edecekse çok karlı bir iş gibi gözüküyor abi ancak maalesef 40.000#8378; benim şimdilik borç harç dahi olsa bulamayacağım bir sermaye. Olur da o paraları bir şekilde kazanıp bu işe de girmek istersem senin de kapını çalarım, sağ olasın ilgin için.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - qunt
İşlek bir yerde marka algısı ve kaliteli görüntü veren, ortalama fiyatla satış yapan bir dönerci kazandırır diye düşünüyorum.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - huzur
Acmayi dusundugun yerde lise yada ismerkezi coksa tavuk donerci acabilirsin ilk basta ufak bir yer olursa bu sermaye kurtarir seni

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - soldier
Selam.. 16 yıldır hazır yemek sektöründe çalışan biri olarak şunu söyleyebilirim ki Türkiye'de ve özellikle de İstanbul , Ankara gibi Büyükşehir'lerde büyük sermayeli Fast Food işletmeleri (Mc Donalds, Burger king, KFC vs.) varken bahsettiğin tarz bir yatırım yapmak bence intihar olur.Sermayenize yazık olur.Fakat bir arkadaşımız daha küçük sermayeli tavuk dönerci den bahsetmiş ille de gıda diyorsan o şekilde olabilir diye düşünüyorum... Anladığım kadarıylada daha önce gıda işi de yapmamışsınız.Hizmet sektörü gıda ve üretim ile birleşince Peygamber sabrınız olması gerektiğini de bilmenizi isterim.. :)

Döner işini önerdiğiniz için üçünüze birlikte yorum yazıyorum ama hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Abiler döner işini ben de düşündüm, araştırdım, firesini onunu bununu öğrenmeye çalıştım bi ara döner işi üzerine internette, konikste döner üzerine yazılmış her yazıyı okudum gereken ekipmanların fiyatlarını vb. hesapladım, tedarikçileri buldum, bayağı hesap kitap yaptım. Hatay usulü soslu tavuk dürümü çok sevdiğim ve de bu dürümü yapan işletmelerin kazandığını gördüğüm için araştırmıştım. Doğrusu bu işi kotarabileceğimi de düşünüyorum ama bu işten hevesimi kaçıran her köşe başı dönerci olması oldu. Sizce bu kadar dönercinin arasında ben de tutturabilir miyim? Damak zevki konusunda da kendime güveniyorum, döner işinde de insanların sevebileceği farklı tatlar yakalayabirim. Beni döner işinden fastfood işine iten şey bu işi çok kişinin yapması oldu anlayacağınız. Bahsettiğim şekilde bir cadde üzerinde dikkat çeken, markası olan bir dükkan, makul fiyatlar ve kaliteli, güzel soslu ve doyurucu bir dürüm yapsam günlük cirom, satışım tahmini ne olur? Bu işin kar marjı nedir biliyor musunuz acaba?
Sağ olun.

@eseslix, @haydibizdenal
Bu işler de muhakkak kazançlı olabilir ama bu işlerin beni yoracağını ve mutlu etmeyeceğini düşünüyorum, yorumlarınız için teşekkür ederim.

İyi akşamlar,
Batuhan

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye1 yazı
en güzel iş hayvancılık sermayesi az olana da teşvikler hibeler olsun devlet desteği çok ve bereketli meslek tabi işi bilene az çok ar-ge çalışması yapana tabi vaktim yok diye nede çözümü kolay artık teknoloji gelişti ama yok alamam o teknolojiyi diyorsanda zaten sen bu işe girme almayacaksın zaten sistemi çözüp kendin yapacaksın yani az çok kaynak işinden anlayacaksın bak mesela adamlar hayvan yemlemeyi çözmüşler izlede gör http://dai.ly/x39i9gx

Yerleşim Türkiye / YstanculMeslek Asker
Yeni Üye5 yazı
10 bın tl ye bos vaktın varsa organızasyoncu olabilirsin saatlık 150-200 tl kazanabilirsin balon futboluyla konuşmak istersen anlatırım bu sektör ülkemizde daha yeni facebook\konyabalonfutbolu adresinden bi göz at bak istersen mesaj yaz konuşalım

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Yeni Üye6 yazı
Yeni başlıyorsan işkur un girişimcilik programlarıyla hibe ve kredi alabilirsin.Benzer programları destekleri araştırabilirsin.Böylelikle daha büyük bi başlangıç yapabilirsin.
Avm lerde stand kurabilirsin o parayla müşteriye ulaşma derdin kalmaz.Telefon aksesuarları satmayı önerebilirim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
Üye342 yazı
selam sana verelilecegim tavsiye mangal komurunu deneyebilrisin kendin paketleyip bakkallara marketelre satabilrisin bir arastir derim mangal komurudne sana yardimcida olurum saygilarimla
gaab.srl osman atakul
msn:eko-trans@hotmail.com
ıcq:357866604

Yerleşim Ukrayna / ZaporojieMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Üye175 yazı
Eğer istanbulda yaşıyorsanız genc emekli iseniz kendinize ek iş arıyorsanız çok az sermayeyle gunde size net en az 100 lira kazanabileceğiniz bir iş fikrim var. Ama bunun için muhakkak bir arabanız olması lazım en ucuzundan bir Anadol kamyonet bile işinizi görebilir. Bizzat kendim bu işi Antalyada yapıyorum şu anda
Ve İstanbul yada Ankarada benimle çalışacak bir partner arkadaş arıyorum ilgilenenler lütfen arayınız detaylı bilgi verilecektir. Ama kısaca bahsedecek olursam başlıktada belirtildiği gibi işin özü mantar satışı bunun için elinizde 500 lira nakit birde kamyonetiniz olması yeterli İrtibat 0 533 0210797 Ahmet

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret
Yeni Üye31 yazı
Tandır lavaş fırını düşün bence... Ana caddeye yakın bir arada küçük bir yerle tamamdır. İşin ekonomik kısmını araştırmak lazım. Oturduğum yerde açtılar, süper işliyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er