İlk mesaj
Pazarlama Ve Satış
Türk Kahvesi Yurt Dışına Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
35 yorumF
Yeni Üye16 yazı
02/12/2015 : 08:04:27#1
Web sitesi
Alıntı
Sizin konuyu özellikle takip ettim, enteresan buldum, zaten yurt dışı satıştan bahsettiğiniz için uyarı mahiyetinde yazdım. Diğer yorumcuları da okudum. Herkes size aynı uyarıyı yapıyor, ama siz hala bir kaç yere 1 'er kg kahve yollasam iş yaparım diyorsunuz.
*yurt dışı satış demek ihracat demektir. 1 kg kahve ile ihracat olmaz, bir arkadaş yazmış, okuyun. Onun adı numune yollamaktır.
*Gıda maddeleri farklı şartlarda ihracat yapılır. Acaba kahve öyle posta ile falan mı gider onu bilemiyorum.
*Diyelim ki bir mucize oldu, biri sizden kahve alacak. (o fiyatlarla, o şartlarla !) Bu işin bir minimum sipariş miktarı vardır, o da kahvede nedir bilmem ama hiç bir şekilde 1 kg değildir.
*Ben kahveci Mehmet Efendiden 4 TL ye alıyorum kahveyi, bana 4 TL ye maloluyor, siz 4.80 'e mal ediyorsunuz. Ne desem bilemedim.
*Son olarak, siz ihracatçı mısınız? Nasıl ihraç edeceksiniz o kahveyi. Mehmet Efendi veya hangi kahveciden alıyorsanız, biliyor mu sizin malını ihraç (!) edeceğinizi? Bu iş hediye yollama tadında olmuyor.
İşin doğrusu siz müşteriyi bulursanız Mehmet efendi de kabul ederse kendi yollar, bunun bir yolu yordamı var. İş üzerinden size komisyon öder bu da asla 1 $ olmaz..
Üretici değilseniz önce Mehmet efendiye durumu bildirin. İzin verirlerse (ki müşterinizi öğrenmek isteyeceklerdir önce, ne kadar iş potansiyeliniz olduğunu belirleyeceklerdir) ..Müşterinizi bulun (siz sadece buna takılmışsınız, müşteri bulun ben satayım diyorsunuz. Pazarlamacı düşünemez tabii kendisi bu şekilde iş yapmayı, sizi aracı koyar !...
Size tavsiyem önce bir dış ticaret kursuna gidin, ya da bir firmada çalışın, öğrenin..Veya buradaki yorumlar yetmiyorsa bir dış ticaret uzmanı ile konuşun.
Yazıktır, günahtır boşuna zaman, emek ve para tüketmeyin. (böyle bir işten ne kazanmayı umarsa insan...)
Kolaylıklar dilerim,
Zeynep Dinç
Zeynep D.
Z
Üye385 yazı
Birde mehmet Efendi gibi bir üretici yurtdışında ışık görseydi çokdan o piyasaya girmek için elinden geleni yapardı sonuçta maddi anlamdada güçlü bir firma sıradan bir kahveci değil.
Fame in dediği gibi siz mehmet efendi markasını yurtdışına sattığınız zaman sattığınız noktalar ürünün karlılığından memnun kalırlarsa, sizi pas geçip direk mehmet efendiyle irtibata geçeceklerdir, böylece daha fazla kar elde edeceklerdir.
Burda siz satış ağınıza ve kendinizin bu işi yapabileceğinize güveniyorsanız bence önce mehmet efendiyle yurtdışı satış için anlaşma yapın.
örnek olarak bulgaristanda bağlantılarınız var o zaman gidin mehmet efendiden bulgaristan için distribütörlüğünü alın böylece bulgaristana sizden başka bu marka kahveyi kimse satmasın.
F
Üye150 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - chilon Türk kahvesi yurtdışında fazla bilinmediğinden dolayı oldukça pahalı. Özellikle bilinen marka kuru kahveci mehmet efendi. Toptan 3 Tlye alabiliyorum ve yurt dışına satış yapmak istiyorum. Kargo fiyatıyla beraber yaklaşık maliyeti bana 4,8 Tl 100 grlık paket maliyeti olmakta. Paket başına 1 dolar kar etmek istiyorum. Fakat yurt dışında bir bağlantı bulamadım. Market fiyatları 4 euro civarında. Pazarlamayla ilgili fikirlerinizi bekliyorum.Amerikadan bir kaç cafe ile görüştüm fakat ihityaçları olmadığını belirttiler. Özellikle Avrupa ve Amerika ülkelerine satış yapmak istiyorum. Bu konuyla ilgili bana yardımcı olabilecek yol gösterecek, bağlantısı olan kişilere ihtiyacım var. Önerilerinizi bekliyorum. Mehmet efendinin zaten kendisinin Avrupadaki Büyük Toptanılara ihracatı var, size Maliyeti 4,80 TL olacak 1 Dolar kar edeceksiniz, bu durumda sizden mal alan toptanıya Maliyeti 2,5 € Market Fiyatı € dan %19 Kdv çıkarsanız 3,35€ kalır 0,50 € Kave vergisinide çıkarın 2,85 € kalır 0,35 € Marketmi Toptancıyamı kalacak? sizin 4 € gördüğünüz aslında max. 2,85 € tir. |
C
Yeni Üye13 yazı
S
Yeni Üye53 yazı
turk kahvesi cekirdek kahvenin kavrulup ögütülmesiyle yapılır. aynı özellikte yurt disinda zaten kahve var. insanları mehmet efendiye nasıl yönelteceksiniz? bence gurbetcilerin yogun alısveriş yaptıgı marketleri hedef alın.
mehmet efendiye (100 gr) 3 tl altına fiyat verebilirim.
basarılar
mehmet efendiye (100 gr) 3 tl altına fiyat verebilirim.
basarılar
serdar
Z
Üye385 yazı
kusura bakmayın ama toptan 3 tl ye aldığınız ürün markette( .igros) 3.5 ltl ye satılıyor,bırakın yurtdışını Türkiyede bile herhangi bir cafe gider migrostan alır 0.5 tl zaten sizin nakliyeni operasyonunda bile erir gider.
S
Yeni Üye53 yazı
hic bir firma aynı ürünü 10 kurus pahalıya almaz.
10 kurus bile 10 pakette 1 lira 100 pakette 10 lira yapar.
10 kurus bile 10 pakette 1 lira 100 pakette 10 lira yapar.
serdar
F
Üye150 yazı
Yazıyı gönderen - chilon Arkadaşlar herkes çok buyuk idealler üzerine yorum yapmıs. Benim amacım 10 -15 gibi cafe bulup her birine günlük 1 er kilo parekende fiyatının biraz altında göndermek. Yani günde 100 dolar gibi bi kar kafi. |
1 er kg Paketlerde nasıl satış yapacak göndereksiniz peki, her Ülkenin gümrüğünde el konur o paketlere, 1 kg sipariş verin yurtışından öğrenmiş olursunuz.
M
Üye195 yazı
Yazıyı gönderen - chilon Arkadaşlar herkes çok buyuk idealler üzerine yorum yapmıs. Benim amacım 10 -15 gibi cafe bulup her birine günlük 1 er kilo parekende fiyatının biraz altında göndermek. Yani günde 100 dolar gibi bi kar kafi. |
merhaba chilon bende aynen senin gibi diyorum üretiğim ürünleri 100 tene işletmeye ***ürsem 10 tenesine satsam şu kadar kazansam diyorum ama maalesef evdeki hesap çarşıya uymuyor sadece hayalde kalıyor hevesini kırmak istemem ama olmayacak duaya amin denmiyor kusura bakma
TURŞUCU ŞEVO
L
Üye109 yazı
gelelim satış pazarlama kısmına , yurtiçinde sorun yok.
ancak damak tadı ve kültürel farklar işin içine girince zorlanabilirsiniz. ( tatlı , baklava vb..hariç)
imalatçı olmadığınız için ,
alış fiyatı +kar + navlun+ gümrükçü vs. = satış fiyatı
bende o yollardan geçtiğim için boşuna zaman kaybetmiş oldum.
C
Üye174 yazı
3.5 tl migrosta ise... kdv de dahildir..
kdv yuzde kac bilmiyorum ama
toptan 3 tl fiyata kdv li mi?
dahil se de dahil degilse de... cok yuksek fiyat..
bazen bu tur urunler kg de 1 usd kar anca birakiyor...
turkiyeden gunluk posta gonderilse de..
her gun duzenli olarak varacagini da sanmiyorum...
kdv yuzde kac bilmiyorum ama
toptan 3 tl fiyata kdv li mi?
dahil se de dahil degilse de... cok yuksek fiyat..
bazen bu tur urunler kg de 1 usd kar anca birakiyor...
turkiyeden gunluk posta gonderilse de..
her gun duzenli olarak varacagini da sanmiyorum...
C
Üye174 yazı
C
Yeni Üye13 yazı
yurt dışı ile bağlantısı olan arkadaş varsa onlardan koordine bekliyorum. Cafe ayarlayabilecek insanlara ihtiyacım var. Kargo fiyatlarının farkındayım. önemli olan maliyet değil pazar bulabilmek.
F
Üye150 yazı
Yazıyı gönderen - chilon yurt dışı ile bağlantısı olan arkadaş varsa onlardan koordine bekliyorum. Cafe ayarlayabilecek insanlara ihtiyacım var. Kargo fiyatlarının farkındayım. önemli olan maliyet değil pazar bulabilmek. |
Avrupada hiç bir Cafe Türkiyeden Kahve almaz vede alamaz.
Cafe Toptancısına Telefon eder 24 saatte elinde olur ihtiyacı olan
Kahve 30 gün sonrada ödemesini yapar Fiyat olarakta senin verebileceğinden daha uygun.
F
Üye150 yazı
Yazıyı gönderen - chilon yurt dışı ile bağlantısı olan arkadaş varsa onlardan koordine bekliyorum. Cafe ayarlayabilecek insanlara ihtiyacım var. Kargo fiyatlarının farkındayım. önemli olan maliyet değil pazar bulabilmek. |
http://www.amazon.com/Kurukahveci-Mehmet-Efendi-Turkish-Coffee/dp/B003WLY4HO/ref=sr_1_3?s=grocery&ie=UTF8&qid=1449178434&sr=1-3&keywords=Mehmet+efendi
Amerikada 100 gr mı 2,00 Dolar Kargo dahil hemde
1,5 Kg mı 37,00 Dolar bunun 7,00 Dolarını Amazon alıyor, birde Kago düş rekabet bile edemezsin.
C
Üye144 yazı
Sevgili Chilon Kardeşim,
Zeynep hanım hakikaten çok değerli ve isabetli bir yorum yazmış.
Türk kahvesi çok bütük bir özellik değil yurtdışında herhangi bir kahver çekirdeğini öğüterek zaten elde edebilirsin.Diğer değerli yorumcuların da belirttiği gibi bu ürünü herkes yurtdışında yapabilir.Önemli olan damak tadıdır.Bizim kahvemiz filtre kahveden daha farklı bir aromaya sahip olduğu için pek kullanılan bir ürün değildir.Gelen Turistlerde bir kez içtikten sonrada fazla tercih etmez.
Öyle 100 gramlarla ihracat yapamazsınız.Daha detaylı inceleme yapıp bir dış ticaret uzmanı bulup öyle devam edin.
Saygılar
Zeynep hanım hakikaten çok değerli ve isabetli bir yorum yazmış.
Türk kahvesi çok bütük bir özellik değil yurtdışında herhangi bir kahver çekirdeğini öğüterek zaten elde edebilirsin.Diğer değerli yorumcuların da belirttiği gibi bu ürünü herkes yurtdışında yapabilir.Önemli olan damak tadıdır.Bizim kahvemiz filtre kahveden daha farklı bir aromaya sahip olduğu için pek kullanılan bir ürün değildir.Gelen Turistlerde bir kez içtikten sonrada fazla tercih etmez.
Öyle 100 gramlarla ihracat yapamazsınız.Daha detaylı inceleme yapıp bir dış ticaret uzmanı bulup öyle devam edin.
Saygılar
C
Yeni Üye13 yazı
Her kahveyi öğütüp türk kahvesi yapılabileceğini ben de biliyorum lakin kuru kahveci mehmet efendi etiketini basamazsınız. . Sonuçta marka değeri diye birşey var ve bu malın piyasa değeri belli. Fazla kullanılmadığını da biliyorum. Fiyatıda bu yuzden pahalı zatenLakin arkadaşların anlayamadığı nokta şu; tonlarca kahve satmaya çalışmıyorum. Toptan satmayada çalışmıyorum. Zaten hali hazırda ebayde satışlarım var ve fikret bulutun verdiği linkteki fiyattan ben de verebiliyorum. Kargo dahil olarak. 100 doların altındaki mallara günrük vergisi ödenmez, diğer mallarada alıcı öder gümrük vergisini. Benim amacım ebayde halihazırda yaptığım satışları nasıl arttıra bilirim. Bunu ayırt etmek önemli yoksa olmaz demek en kolayı. 10 kilo kahve satmak için dış ticaret uzmanı aramak kadar komik bi durum. Yapılamaz demekten ziyade insanlara nasıl ulaşabilirim. Fiyattan ziyade pazarlama üzerine konusursanız sevinirim. Çunku her zaman fiyatı düiük olan mal satın alınmaz. Aynı su toptan 15 kuruşa markette 75 kuruşa avmde 2 liraya havaalanında 5 liraya gece kulubunde 8 liraya satılıyor. Hatta şunu söyliim pariste eyfel kulesine çıkma için sıta beklerken 3 euro verdim. Fiyat herşey değildir. Lakin benim amacım da fiyatında satmak çok ucuza satmak değil o da şimdiye kadar en ucuz dediğiniz amazındaki fikret bulutun verdiği linkteki fiyat. Yani benim sunduğum fiyat. O yuzden arabayı yokuşa değil oluruna sürün. Olmaz diye değil nasıl olur diye bi yorum yazın arkadaşlar. Yok olmaz diyorsanız bari moral bozmayın:)))
C
Üye144 yazı
Sevgili kardeşim hem diyorsunki ben zaten eay de mal satıyorum diyorsun hemde bana pazarlama yöntemleri söyleyin diyorsun.Ben de sana bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derim o zaman.
Kurukahveci mehmet efendi markası türkiyenin Şekerci Hacı bekir ile birlikte en eski 2 markasından birisidir.kuruluşu 1870 yılına dayanır.100 yıllık diberklerde öğütür kahveyi.Kurukahveci mehmet efendinin kahvesinin pahalı olması 100 yılı aşkın bir markaya ve deneyime sahip olmasından ve halen 4.neslin işbaşında olmasından aynı müşteriye değişen her nesille aynı kalitede hizmet vermesinden kaynaklanır.Marka yönetimi başarılımıdır tartışılır,ancak bu firmanın malını bu firmadan izni olmadan pazarlayamaz satamaz ihracat yapamazsın.
Biz ne senin ekmeğine göz dikiyoruz ne de işine göz koyuyoruz.Sana olumsuz,negatif söylemiyoruz madem görüş istiyorsun bizde çeşitli görüşlerimizi aktarıyoruz.Ancak sen sanırım duymak istediğini hala duyamadın onun gerginliğini yaşıyorsun.Unutma duymak istediğini ancak kendin söyleyeceksin kendine.
Başkada yorum yapmıyorum bu konuyu da kapatıyorum.
Kurukahveci mehmet efendi markası türkiyenin Şekerci Hacı bekir ile birlikte en eski 2 markasından birisidir.kuruluşu 1870 yılına dayanır.100 yıllık diberklerde öğütür kahveyi.Kurukahveci mehmet efendinin kahvesinin pahalı olması 100 yılı aşkın bir markaya ve deneyime sahip olmasından ve halen 4.neslin işbaşında olmasından aynı müşteriye değişen her nesille aynı kalitede hizmet vermesinden kaynaklanır.Marka yönetimi başarılımıdır tartışılır,ancak bu firmanın malını bu firmadan izni olmadan pazarlayamaz satamaz ihracat yapamazsın.
Biz ne senin ekmeğine göz dikiyoruz ne de işine göz koyuyoruz.Sana olumsuz,negatif söylemiyoruz madem görüş istiyorsun bizde çeşitli görüşlerimizi aktarıyoruz.Ancak sen sanırım duymak istediğini hala duyamadın onun gerginliğini yaşıyorsun.Unutma duymak istediğini ancak kendin söyleyeceksin kendine.
Başkada yorum yapmıyorum bu konuyu da kapatıyorum.
1
Üye515 yazı
04/12/2015 : 11:30:00#19
Web sitesi
Alıntı
Damla sakızlı kahve satmayı deneyin. Yurtdışında var mı bilmiyorum.
C
Yeni Üye13 yazı
Evet satış yapamıyorum demedim az satış yapıyorum. Gunde 1 kilo yetmez. Lakin farklı kanallar ile satış yapmak istiyorum. Marka değerini ben de söledim o yuzden bu öarkayı tercih ettim. Gerçi bunu yapmak için kendi düşüncelerimden başka çarem yok onu anladım.. Haklısın üstad.
T
Yeni Üye11 yazı
merhaba chilon bana sorarsan kahveyi çekirdek al evde öğüt paketle gez caefelere ver türkiş kafe de gitsin :))
V
Üye170 yazı
ptt 'den bana söylenen almanya, amerika ve ingiltere posta yoluyla kahve gönderimine izin vermiyorlarmış.. kargo ile gönderebilirsiniz ama o zamanda maliyet çok yükselir. sizin satmak istediğiniz ürün ulaşılamaz bir üründe değil kuru kayısı bile daha enteresan bir ürün..
K
Yeni Üye43 yazı
Kardes sen neyin kafasini yasiyon? Ben 20 yildir hollandadayim. burda her turlu turk kahvesi ve markasi kolay ve ucuz bisekilde heryerden temin edilebiliyor zaten. Mehmet efendi ali efendi veli efendi hepsi var zaten.
B
Yeni Üye12 yazı
olmaz bu iş
Es-Es
B
Yeni Üye98 yazı
14/01/2016 : 15:16:58#25
Web sitesi
Alıntı
Arkadaşlar Merhaba;
Neden herkes buraya yorum yapan insanları yargılıyor? Herkes yorum yapan arkadaşlar kadar bilmeyebilir bazı konuları burası forum sitesi paylaşıp bazı şeyler uslubuyla öğretileblir insanlara insan birşeyler sormaya korkuyor herkes arkadaşa saldırmış resmen.Sadece bir fikir sormuş şu yorumları bir kez daha okuyun ne demek istediğimi anlayacaksınız.Yurtdışında 11 yaşındaki çocuk girişimleriyle milyoner olurken bizim insanımız sırf bu yargılamalar korkular ve çekingenlikler yüzünden parlak fikirler sunamıyor.Yurtdışındaki kazandırangirişim projelerine bakın hep enteresan şeyler turkiyede bu kişiler projelerini paylaşsa herkes gülerdi.Ama son gülen iyi güldü.Parayı erken yaşta buldular.Lütfen birisi paylasım yaparken once fikre saygıyı ön planda tutun..
Neden herkes buraya yorum yapan insanları yargılıyor? Herkes yorum yapan arkadaşlar kadar bilmeyebilir bazı konuları burası forum sitesi paylaşıp bazı şeyler uslubuyla öğretileblir insanlara insan birşeyler sormaya korkuyor herkes arkadaşa saldırmış resmen.Sadece bir fikir sormuş şu yorumları bir kez daha okuyun ne demek istediğimi anlayacaksınız.Yurtdışında 11 yaşındaki çocuk girişimleriyle milyoner olurken bizim insanımız sırf bu yargılamalar korkular ve çekingenlikler yüzünden parlak fikirler sunamıyor.Yurtdışındaki kazandırangirişim projelerine bakın hep enteresan şeyler turkiyede bu kişiler projelerini paylaşsa herkes gülerdi.Ama son gülen iyi güldü.Parayı erken yaşta buldular.Lütfen birisi paylasım yaparken once fikre saygıyı ön planda tutun..
www.annevebebekbakimi.com
E
Yeni Üye46 yazı
merhaba
arkadasım her türlü ürünlerinizi yurt dısına pazarlayabılır müsterı bulabılır ve satıs yapabılırım uzun yıllardır bu işi yapıyorum ciddi düsünüyorsanız görusebılırız
arkadasım her türlü ürünlerinizi yurt dısına pazarlayabılır müsterı bulabılır ve satıs yapabılırım uzun yıllardır bu işi yapıyorum ciddi düsünüyorsanız görusebılırız
E
Yeni Üye48 yazı
canı sıkılmış yada birisi tavsiye etmiş abi bu işte para var diye yapıyım diyor işte.
böyle iş olmaz derede boğulursun.
böyle iş olmaz derede boğulursun.
0531.0.220.220 Emre İbrahim
P
Üye129 yazı
Yorum yapan arkadaslar once su soruya yanit verelim. Avrupada,yurt disinda turk kavesi iciliyormu piyasasi varmi? Ben 35 senedir 1988 den beri hollanda da kaliyorum en az 25 yildan beri hollanda,belcika,almanya,fransa da ticaret yapip zaman zaman bu ulkelere gidip geliyorum buralarda cok guzel cafe ve restaurantlar var cok degisik icecekler var fakat hic bir yerde turk kavesi yok istenmiyor gitmiyor
Yusuf
A
Yeni Üye13 yazı
Yegenim, Almanyada Mehmet Efendi Markali Türk kahvesini 250gramlik tenekelerde 2€99cente satilmakta.
Avrupaya Ebay üzeri satislar 5-10kg bilemedim 10-50 kg satis yapsaniz belki göze batmazsiniz. Ama belirli bir noktadan sonra Mehmet Efendi Avrupa Dispiretörü veya Bayisi bunu fark ederse altindan kalkamayacagin sorunlar ile kendini ic-ice bulursun.
Yillardan beri sektörün icindeyim. Hic bir Restauran, Cafe, Pastaneci vs araci biri ile calismayi sevmez ve istemezde.
Avrupada bilakis Almanya´da Metro gibi toptancilarda herkes istedigini kolayca bulmakta. Arti yine bir sürü Türk toptancilari bulunmakta ki Türk Ayranindan tut Türk zeytinine kadar her istedigin ürünü cok kolayca buluyorsun. Ve belki inandirici gelmeyecek ama Avrupada bilakis Almanyda her ürün Türkiyeden cok ama cok daha ucuz.
Arti Türk Kahvesinin tanitimi, reklami, secitleri vs üretilmiyor.
Kahveyi Dünyaya TÜRKLER tanitmistir ama bulundugundan bu yana hep tek secitle kalmis. Italyanlar kahvenin capisinosunu, esprossunu, sütlüsünü, köpüklüsünü gibi 100lerce secit üretmis. Bizlerese ancak "kahveyi biz bulduk" diye övünmüsüz!
Lahmacun yine biz Türklere ait bir yemek. Ama yine Italyanlar Pizza demis, baliklisini, peynirlisini, sebzelisini vs üretmis ITALYAN pizzasi diye dünyaya marka olmus.
Yogurt yine biz Türklere ait bir yemek. Ama Fransizlar, cileklisini, sekerlisini, elmalisini, cikolatalisini vs üretmis Fransizlarin YOGURDU olmus!
Bunun gibi onlarca örnek verebiliriz.
Dolayisi ile sen yapacaksan. Kahve degil var olan ama tanismayan bir ürün bul onla piyasaya gir ve o ürünün secitlerini artir.
Avrupaya Ebay üzeri satislar 5-10kg bilemedim 10-50 kg satis yapsaniz belki göze batmazsiniz. Ama belirli bir noktadan sonra Mehmet Efendi Avrupa Dispiretörü veya Bayisi bunu fark ederse altindan kalkamayacagin sorunlar ile kendini ic-ice bulursun.
Yillardan beri sektörün icindeyim. Hic bir Restauran, Cafe, Pastaneci vs araci biri ile calismayi sevmez ve istemezde.
Avrupada bilakis Almanya´da Metro gibi toptancilarda herkes istedigini kolayca bulmakta. Arti yine bir sürü Türk toptancilari bulunmakta ki Türk Ayranindan tut Türk zeytinine kadar her istedigin ürünü cok kolayca buluyorsun. Ve belki inandirici gelmeyecek ama Avrupada bilakis Almanyda her ürün Türkiyeden cok ama cok daha ucuz.
Arti Türk Kahvesinin tanitimi, reklami, secitleri vs üretilmiyor.
Kahveyi Dünyaya TÜRKLER tanitmistir ama bulundugundan bu yana hep tek secitle kalmis. Italyanlar kahvenin capisinosunu, esprossunu, sütlüsünü, köpüklüsünü gibi 100lerce secit üretmis. Bizlerese ancak "kahveyi biz bulduk" diye övünmüsüz!
Lahmacun yine biz Türklere ait bir yemek. Ama yine Italyanlar Pizza demis, baliklisini, peynirlisini, sebzelisini vs üretmis ITALYAN pizzasi diye dünyaya marka olmus.
Yogurt yine biz Türklere ait bir yemek. Ama Fransizlar, cileklisini, sekerlisini, elmalisini, cikolatalisini vs üretmis Fransizlarin YOGURDU olmus!
Bunun gibi onlarca örnek verebiliriz.
Dolayisi ile sen yapacaksan. Kahve degil var olan ama tanismayan bir ürün bul onla piyasaya gir ve o ürünün secitlerini artir.
Y
Üye114 yazı
olumsuz bakmak istemem ama bence de hayal neticede kurulan hayalin içerisin de başkasına ait bir ürünü pazarlamak var olaki iş tuttu belli bir hacime ulaştınız marka sahibi ile yaşanacak sıkıntılar hadi ona da eyvallah ona da verecek cevabınız var ben günde 10 kg satsam bana yeter diyorsunuz bence bunun cevabı hiç bir restaurant yada cafe distribütör yada bayi varken aracıdan almaz alınan ürün elbette vardır ama satmayan rağbet görmeyen yılda bir iki kez alınan sorulduğun da yok denilmek istenmeyen tarz ürünlerdir uğraşmayalım senede 10 kg türk kahvesi alsak 1 usd kazık yesek 10 usd yapar boşver gitsin tarzı ürünlerdir. bayilik ağı olmayan yerleri denerken de şansınız sadece kenya da internetden alışveriş yapan biri senin kahve ilanını görürse alıcak gibi bir durum almanyalı hollandalı fransız neticede ürüne ulaşabiliyor nihayetinde
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz