Yurt dışı avrupa ve amerika menşeli oyuncak firmalarının bazılarıyla bayilik anlaşması gerçekleştirdim. Getirteceğim ürünler tek seferde 200-500$ arasında olacak bu ürünler bana hızlı kargo ile gönderilse ya da normal posta servisiyle %18-%20 vergisini ödeyerek ürünlerimi teslim alabilir miyim? Tek seferde 1 ya da 2 koli ürün gelecek koli içinde de 4-6 arası ürün olacak. Ya da bu siparişlerim de sorunlarla karşılaşabilir miyim? Ve de vergisini ödeyip alabiliyorsam ödediğim bu vergiyi ödemekte olduğum KDV den düşebilir miyim? Bu hususlarda deneyim sahibi kişiler geçmiş deneyimlerini ve önerilerini paylaşabilirler mi?
Asıl merak ettiğim ürün Türkiye ye geldikten sonra Hızlı kargo firmaları bana xxx tl de bize hizmet bedeli ödemelisin, ya da PTT bana ürünü çekmek için Gümrük Müşaviri bulmalısın tarzında bildirimlerde bulunur mu? İnternetten araştırıyorum DHL gibi firmaların hızlı kargo ticari gönderilerde alıcıdan binlerce TL talep ettiği durumlar oluyormuş gelen malın değerinden bağımsız. Bu hususta bilgisi olan var mı?
Izdıraba kul oldum