Sayin Arkadasim Dunya'da en iyi ve en pahali kahve Jamaika ile Hawaii Kona turu kahve.Arabik dediginiz Yemen turu ozellikle Yemen ve Dogu Afrika'da yetistirilen azcik eksi olan kahvedir.Kahve ticareti yapmak zor ve bazi izinler almak acisindan cok sikintilidir.Turk tipi kahvede yemen ve benzeri Dogu Afrika kahveleri(Kenya,Etiyopya gibi)kullanilmaktadir.Klimanjiro(Kenya) turu kahvede gayet guzeldir.Sumatra ve su anda Orta Amerika kahveleride Starbucks gibi unlu kahve sirketlerinde yer tutmaktadir.Dedigim gibi dunyada en iyisi Jamaika ve Hawaii Kona kahveleridir.Uzman olarak konusuyorum.Kakao'da en iyisi su an Ghana ve melez turler one cikmistir.Kahvedede artik melez turler vardir.
Kahve ticareti global sirketlerin elindedir.Kahve,kakao ve benzeri tatlicilikta yada diger seylerde kullanilan baharat turu icecek yada kullanilan butun maddeler uzerinden ticaret yapmak zordur.Artik dunyada almak satmakla is olmuyor.Onemli olan bunlari islemek ve urun olarak satabilmektir.
Benimle urun uretme ve ozellikle patteserie alaninda konusacak varsa acigim.Yoksa satmakla is olmaz.Artik uretmeden ve bilginin urune donusmesi vede emekle ancak bu isler olmaktadir.Kahve ve benzeri urunler hem iyi isleyeceksin hemde iyi sunacaksin.
Ben ozellikle arkadaslarla tanismak isterim.Ama bana satici degil yetenekli uretici insanlar gerekli.Uyanik degil ureten ve bilgiye sahip olan.Saticilik bana uymuyor.Ureten malini zaten en guzel seyde satmasinida ogrenir.Urununu satmak kadar kolay bir sey yoktur.Ozellikle patteserie yani tatli ve benzeri yiyecek sektorunde...Sirlarini burda muhafaza etmek onemli...Sir vermem...Urunume guvenirim.En iyisini arastiririm...Saygilar