Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Kahve İthalatı Hakkında

Başlatanozer80Tarih31/01/2009 22:21:45Yorum17

İlk mesaj
Yeni Üye15 yazı
Selam, ben kahve ithalatı hakkında bilgi almak istiyorum.İçinizde bu işle uğraşan yada bilgisi olan birileri var mı?

Bu arada ithal etmeyi düşündüğüm kahve çeşidi Arabica.Dünyada tad bakımından en çok tercih edilen kahveymiş.Yetiştirilmesi zor ve fazla bulunamadığı için biraz pahalıymış.Yalnızca bildiğim bunlar.Türk insanı da en çok bu kahveyi seviyormuş ama Türkiye'de pek bulunmuyormuş.

Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.Saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğretim görevlisi / Asistan
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Yeni Üye9 yazı
Sayin Arkadasim Dunya'da en iyi ve en pahali kahve Jamaika ile Hawaii Kona turu kahve.Arabik dediginiz Yemen turu ozellikle Yemen ve Dogu Afrika'da yetistirilen azcik eksi olan kahvedir.Kahve ticareti yapmak zor ve bazi izinler almak acisindan cok sikintilidir.Turk tipi kahvede yemen ve benzeri Dogu Afrika kahveleri(Kenya,Etiyopya gibi)kullanilmaktadir.Klimanjiro(Kenya) turu kahvede gayet guzeldir.Sumatra ve su anda Orta Amerika kahveleride Starbucks gibi unlu kahve sirketlerinde yer tutmaktadir.Dedigim gibi dunyada en iyisi Jamaika ve Hawaii Kona kahveleridir.Uzman olarak konusuyorum.Kakao'da en iyisi su an Ghana ve melez turler one cikmistir.Kahvedede artik melez turler vardir.

Kahve ticareti global sirketlerin elindedir.Kahve,kakao ve benzeri tatlicilikta yada diger seylerde kullanilan baharat turu icecek yada kullanilan butun maddeler uzerinden ticaret yapmak zordur.Artik dunyada almak satmakla is olmuyor.Onemli olan bunlari islemek ve urun olarak satabilmektir.

Benimle urun uretme ve ozellikle patteserie alaninda konusacak varsa acigim.Yoksa satmakla is olmaz.Artik uretmeden ve bilginin urune donusmesi vede emekle ancak bu isler olmaktadir.Kahve ve benzeri urunler hem iyi isleyeceksin hemde iyi sunacaksin.

Ben ozellikle arkadaslarla tanismak isterim.Ama bana satici degil yetenekli uretici insanlar gerekli.Uyanik degil ureten ve bilgiye sahip olan.Saticilik bana uymuyor.Ureten malini zaten en guzel seyde satmasinida ogrenir.Urununu satmak kadar kolay bir sey yoktur.Ozellikle patteserie yani tatli ve benzeri yiyecek sektorunde...Sirlarini burda muhafaza etmek onemli...Sir vermem...Urunume guvenirim.En iyisini arastiririm...Saygilar

Yerleşim Meslek Ticaret
Yeni Üye15 yazı
Evet galba haklısınız sırf alıp-satmakla dönmez bu işler ve bir sürü büyük şirket var bunların arkasında.Malesef çoğu insanımıuz hemen kolay yoldan işi bitrme amacında.Üretici ve girişimci, girişimden korkmayan insanların yüzlerini göstermesi gerek.Ve şunu da söylemem gerek insanın midesine yatırım yaparsanız kazanırsnız.Tek ölmeyecek sektör gıda sektörüdür.Doğru değil mi?Yok elektronikmiş yok tekstilmiş bunlar bitmiş artık.

Bilgileriniz için teşekkür ederim, saygılar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retim görevlisi / Asistan
Üye192 yazı

herkesin yaptıgı işi yaparsanız,herkes kadar kazanırsınız.iyi kazanmak istiyorsan bir farkın olmalı

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ymalat
Yeni Üye15 yazı
Mahmut Bey merhaba, gerçekten Türk insanı yeni neleri sever?Her gün bu soruyla kafa patlatıyorum.Bir sürü fikir okuyorum sitede ama acaba ne tutunabilir, hazıra konmayı kafamdan kesinlikle sildim.Yeni, yaratıcı ve üst düzeyde/kalitede bir şeyler gerek.Benim kafama en çok yatan gıda sektörü.Zaten insanın ihtiyacı olan şey gıda.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retim görevlisi / Asistan
Üye192 yazı
projemle ilgilenen bütün arkadaşlara:
bu iş döküm mermer işidir tüm yurtta halen yapılmaktadır.benim artım
şudur:daha cazibeli bayanların ,mimarların ilgisini çekecek bir
üründür.pazar problemi yoktur neden:insanlar hep güzel olanı digerine tercih
eder ,birde aynı fiyat olursa.....ne kadar tercih edilir onuda siz
düşünün.ben gelecek talebe nasıl yetişecegimi düşünüyorum.tekrar
ediyorum.yaşım 35 yıllarca kazandıgımı arge ye harcadım cebimde 50 ytl
yok,bu parayıda kimseyle paylaşmak istemem.ama benim şartlarım bunu
gerektiriyor.hep dürüts olma çabasında oldum(hep suistimal edildi) öylede
olacagım,bu iş günübirlik iş degildir.ilerdeki zamanlarda aynı teknikle
inşaatlar için asansör kapısı üretiminede gececegim.ama o tüm türkiyeye
yönelik fabrikasyon bir iş olacak,öncelik tabiiki döküm mermerde hem bu
aşamada karşımdaki insanı tanımış olacagım.tabiiki o da beni,
şimdi gelelim en kötü olasılıga:en kötü durumda bile yatırdıgınız para
boşa gitmez,bir döküm mermer işletmesi sahibi olursunuz.o işletmede yine
para kazanılır.ayda 10 ytl kazanmassanız,3 ytl kazanırsınız.

MALİYET
işletme kirası...5000 ytl(200 metre kare dükkan)
makina ve kalıpların temini 25000 ytl
montaj aracı...10000 ytl
çalışanların maaşı... ilk 2 ay için daha sonra kendimiz karşılayacak düzeye
geliriz...10000 ytl
ekstralar cıkacaktır....5000 ytl de onun için yazarsak maliyet
belirlemiş oluruz
ekstra bilgi için:05356846484
unutmadan patent müracatını kendi adıma yaparım,ortak müracaat isteyen
olursa, onu ayrıca görüşürüz.iyi akşamlar..

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ymalat
Yeni Üye5 yazı
kahve uzmanı değilim ticaretini yapan bir tanıdığım var ithal edip satan çok çeşitli ürünleri ve iyide fiyatı var ama satışı çok ağır nedeni ise türkiyede insanlar aşina markalar ve bildik tadlar dışına çıkmıyorlar deneyenlerin sayısı az olunca da ürün koşmuyor ayrıca bu işle ilgilenen arkada ne konuda bilgi sahibi olmak istiyorsun daha açık olursa o konuda yardımcı olabilirim

Yerleşim Türkiye / KyrklareliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye5 yazı
sayın özer 80 bey ithalat için yardım istiyorsun arabica kahve için ithalat bizim işimiz kahvede ana branşımız alikara8672@hotmail.com net cevaplar verebilirim fiyatlar gümrük nakliye

Yerleşim Türkiye / KyrklareliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye38 yazı
kahve kavurucuyum ihtiyacı olan varmı?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye17 yazı
koniks2010 bana mail le elinizdeki kahveler ve fiyatları hakkında bilgilendirme yapar mısınız ?
kursadgundogan@gmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye163 yazı
Dünyadaki tüm kahve ve kakao trafigi ve ticareti ve ayrıca tüm bu ürünleri işlemede kullanılan makine üreticileri ve konu ile ilgili dünya kahve ve kakao karteli bilgileri elimde mevcuttur.

Arrivederci ..! directinfo@gmail.com

Yerleşim / The Planet EarthMeslek Di?er
Yeni Üye34 yazı
Selamlar,
İthalat yada ihracat konusunda tecrübeli ve kanuni yolla size yardımcı olabiliriz.
Bu tip bir hizmetten yararlanmak istiyorsanız bizimle iletişime geçiniz.
Sağlıklı bir hayat ve bol kazançlar dileriz.

iletişim:alnoraltd@gmail.com
alnora ile güven ve yenilik...

www.alnoraltd.com

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
Yeni Üye68 yazı
merhaba,
ben gümrükleme şirketinde çalışıyorum.5 yıl süreyle kahve ithalatı yapan firmaların gümrük işlemlerini takip ettim.Kontrol belge çıkarılmasını veya uygunluk alınması gerekmektedir.Yardımcı olabilirim.
507 220 90 45
emine köse

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
merba ben araz tanzanea kahve satyorym

Yerleşim YranMeslek Gyda
Yeni Üye56 yazı
Merhabalar.
Bana elinizde bulunan yesil kahve 17/18 Brezilya Unicafe veya Cafenorte;
Instant cafe gold, classic ve kahve kremasi toptan guncel fiyatlarini ve tur ve markalari ile beraber iletebilirmisiniz.
Siteden mesaj yoluyla lutfen.
Tesekkurler.
palevac

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye1 yazı
Kolombiya kahvesi almak isteyen arkadaşlar benimle kontak kurabilir

shurut@hotmail.com
Umut OCAK

Yerleşim Yrlanda / BelfastMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye15 yazı
İstanbulda 5 yıldır uzman kahve kavurucuyum, ihtiyacı olan varmı?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye23 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - palevac
Merhabalar.
Bana elinizde bulunan yesil kahve 17/18 Brezilya Unicafe veya Cafenorte;
Instant cafe gold, classic ve kahve kremasi toptan guncel fiyatlarini ve tur ve markalari ile beraber iletebilirmisiniz.
Siteden mesaj yoluyla lutfen.
Tesekkurler.

bende bu adrese alabilirmiyim saygılar.

mesutavci@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / Denizli