Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Başında Bulunulmayan Dükkanı İşletmek ?

BaşlatandesmondTarih22/09/2015 07:43:03Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye20 yazı
Sevgili Arkadaşlar ,

Bir iş kurmak istiyorum akşam 6 dan sonra iş çıkışı ve cumartesi günleri gideceğim, burada işi kontrol etmek için otomasyon ve kamera sistemleri,günlük faaliyet raporları ve biraz takip ile yapabileceğimi düşünüyorum.

Ama genede daha önce böyle esnaflık yapmadığım için bu konuda sizlerin fikirlerine ihtiyaç duyuyorum.

Saygı ve sevgilerimle

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Üye437 yazı
cep telefonundan da 24 saat dükkanı izleyebiliyorsun....nasıl oluyor bilmiyorum...bana kalırsa başında durmadığın iş senin işin değildir....elemanla sadece onunla yürütmek çok zor...ne üzerine bir iş olacak o da farkeder gerçi.....yoksa kamera,kasa raporu x raporu felan onlar garanti değil....herkesin bayramı mübarek olsun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye170 yazı
başında durmadığın ve kamerayla kontrol ettiğin iş şöyle oluyor; eleman ben işi bırakıyorum diyor ve sen yeni eleman bulana kadar boş dükkanı kameradan izliyorsun.. başında durmadığın iş dediğin şey elemanın esiri olmak demektir bunu unutmayın..

başarılar..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Üye138 yazı

Yok oyle bir is!Varsa da Turkiye'de islemez!

Yerleşim Çin / ShanghaiMeslek Ticaret
Yeni Üye72 yazı
Açık gıda üzerine bir işse o iş biraz sıkıntılı olabilir. Ama gıda haricindeki bir işte rahatlıkla barkod uygulaması yapabilirsin. Açık gıdada olabilir tabiki ama takibi biraz sıkıntılı olur. Mesela giyim üzerine bir mağazada barkod uygulamasıyla iş takibi yapabilirsin. kimi arkadaşlarımız öyle bir iş olmaz demişler ama mesela büyük giyim mağazaları nasıl yapıyorlar? Kapalı gıda olarak size BİM mağazalarını örnek verebilirim. Sahibi başında değil ki her mağazanın. Adamların 1000 küsur tane şubesi var. Ama barkod olayı kamera olayı var.

Yerleşim TürkiyeMeslek Ö?renci
Yeni Üye43 yazı
Şöyle birşey olabilir. Şimdilerde moda olan 1 Tl ile çalışan internet cafe. Teamweaver la uzaktan serverı yönetebilir. Güvenlik kameralarıylada takip edebilirsin. Ama yinede bazen yakın müdahele gerekebilir.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Üye170 yazı
siz kurumsal mağazalardan bahsediyorsunuz ama arkadaş bireysel bir dükkan açacak.. kurumsal mağazalar maaşı zamanında yatırır sigortasını,veriyorsa yemek parası (sodexo,ticket) verir ve adam da çalışır.. Ancak küçük esnafın dükanında çalışan eleman her an kaçacak gibi çalışır..iş zor gelirse bırakır gider,maaş geç yatarsa bırakır gider.. başımıza çok geldi tecrübeyle sabittir. Çok maaşla tutayım dersen de o zaman zaten elemanın maaşına çalışmış olursun..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Üye113 yazı
Olmayacak iş değil her zamanda gidebilirsiniz. Su, büsküvi, sigara, yiyecek, içecek, vb otomatları var. para ile çalışıyor. çevreye ve duruma göre ne istiyorsan koy. Gelen parayı koysun fazlaysa üstünü otomatik alsın, sende sonra gel paraları al, eksik malları yerine koy tamam. Tabii otomatları koyacağın yerleri iyi ayarlamalısın. Risk dersen her yerde var. Yolda giderken değil evde otururken bile kaza oluyor. Satacağın malları koyacağın otomatın işini çözersen iş tamamdır. Sistemlerini incelet gerekirse ortak bul. Başkasından önce yapan kazanıyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye20 yazı
arkadaşlar cumartesi günleri ve akşam 6 dan sonra uğrayacağım bunun kontrol üzerinde biraz etkisi olacağı kanısındayım , ayrıca iş kolu kuru temizleme

Not: kuru temizlemeden anlamıyorum halı yıkamacı arkadaşım var o bana yardımcı oluyor birde lokasyona çok güveniyorum tutacağını düşünüyorum.

2 kişi çalıştıracağım bir usta ve bir müşteriye bakan kız.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Üye518 yazı
Sevgili arkadaşım;
Çalışacak elemanlar güvenilir ise bir sıkıntı olmaz.
Zaten 1-2 ay duruma göre bakıp ya kendi işini ya çalıştığın yer arasında bir tercih yapacağını sanıyorum.

Personel güvenilir ve gün içi ara ara kontrol sağlayacak iyi bir dost, akraba, eş, anne baba v.s. var ise Kuru Temizleme ile ilgili ciddi bir sıkıntı olmaz.
Ancak ustanın özellikle nadide kumaşlar v.s. için çok iyi ve güvenilir aynı zamanda işini profesyonel olarak bilen biri olması önemli.
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanatçy
Üye1236 yazı
Tereddüt edilecek hiçbir yanı yok. Hemen başlayın, hayırlı olsun.
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk