Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Okullarda 3d Sinema Gösterimi

BaşlatanOLASILIKSIZTarih07/09/2015 13:18:47Yorum23

İlk mesaj
Üye219 yazı

Arkadaşlar merhaba;
Forumda gördüğüm kadarıyla Okullarda 3D sinema gösterimi ile ilgili birçok arkadaşımızın kafası karışmış.

Ben, 5 yıldır Mersin'de bu işi yapıyorum. Aynı zamanda Mali Müşavirim, ve bir okul kantini işletiyorum.

Öncelikle tavsiyem 3D işini yapacaksanız, yerli yapım filmleri tercih edin.Çocuklar internet,tv vs aracılığıyla yabancı yapım filmleri bedelsiz bir şekilde izleyebilir,dolayısıyla gösterime katılmazlar.Ayrıca okul idaresi daima önceliği yerli yapımlara verirler ki telif hakkı olduğu,öğretici olduğu ve tabi ki yerli olduğu için.
Arkadaşlar, elimde 2 adet 40'ar dakikalık 2 adet yerli yapım, telif hakları alınmış film var.Bu işi yapmak isteyen arkadaşlara yıllık olarak, istedikleri iller için(Her il için değil,bazı illerde daha önce gösterildi) gösterim izin hakkını cüzi bir fiyat karşılığında verebilirim.(İl Milli Eğitim izni de tarafımdan alınıyor.)

Bu işlerde güven çok önemli.Kasım 2.haftasında gösterilerim başlıyor.Dileyen arkadaşlar,Mersin'e gelip 3D gösterimi yaptığımız okulun birinde bizlere katılarak bu işi deneyimleyebilir.
Ayrıca isteyen arkadaşlarla , okul gelir makbuzu, etkinlik foto, video, facebook fun club fotoğrafları paylaşabilirim.

İş yapmamız şart değil arkadaşlar.Bu konu başlığı altında bu iş hakkında fikir alış-verişinde bulunabilir,inovasyon odaklı çözümler bulabiliriz.Bu iş ile ilgili öğrenmek,bilmek istediklerinizi 5 yıldır edindiğim tecrübeler dahilinde sizlere aktarabilirim.
Teşekkürler.
Mersin'de her türlü iş fikrine açığım.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
23 yorum
Üye219 yazı
Güncel

Üye219 yazı
Güncel...

Yeni Üye26 yazı

3D film gösterimi için elimde 3D gümüş perde ve polarizasyon modülatörü var ilgilenenlere uygun fiyattan vericem

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye170 yazı
Bu işin kuruluş maliyeti, işletme maliyeti nedir, Neler gerekir? Kazanci nedir bilgi verirmisiniz

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek Di?er
Üye219 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sibaru
Bu işin kuruluş maliyeti, işletme maliyeti nedir, Neler gerekir? Kazanci nedir bilgi verirmisiniz

Sibaru;
3D projeksiyon cihazı, dvd player, 3D perde, hoparlör,sinema perdesi, gözlükler ve lisanslı film gerekli olanlar. Film hariç maliyetin, 4-5 bin TL.(Lisanslı yerli Film için istediğin şehir için Milli eğitim izni de alınarak fiyat verebilirim ciddi düşünüyorsan.)

Bu iş için bir arabaya da ihtiyacın olacak..Bir eleman yeterli olur.
Evini home office olarak kullanabilirsin.Maliyeden kaydını açtırabilirsin.Eleman günlük yövmiye 35-40 tl piyasa.Muhasebe 90-100 tl ücret.Kdv 30 ödersin.Sigorta işi olmaz zaten.Dönemlik bir iş bu.İstersen yapa da bilirsin.

Kazanca gelecek olursak; bu seneki fiyatı Mersin için 4 TL belirledim.Bilet fiyatı yani.
Gösteriden bir kaç gün önce tanıtıma gidersin okula.Misal okul mevcut 750 kişi.Tanıtımdan sonrada gösteri gününde 500 kişinin katıldığını düşün. 500*2... 1000 tl sana diğer 1000 de okulun payıdır.
Bu şekilde günde 2 okula da gidebilirsin.3 okul da olabilir.Yani şöyle düşün...sabah 7 akşam 5.30. 9-10 ders saatin var. sen 7 seans yapabilirsin. 100 er kişiden 700 kişiye izletebilirsin.Örneğin 3 okula gittin(Mevcutları 200-300-200 şeklinde olabilir)
Bu senin organizasyonuna ve iş kabiliyetine bağlı.

Bir günde 750 kişiden 1500 de kazanabilirsin,minimum 200 kişiden 400 de kazanabilirsin. 180 iş günü var yılda.Hadi 30 unu salla.Kaldı 150 gün.
Max 150 gün*1500... 225.000 de kazanabilirsin.
Min 150 gün*400....60.000 de kazanabilirsin

Ama çok hayalperest olmamak lazım.Her gün 750 kişiye gösteremeyeceğini varsayarsak. Bu ikisinin ortalamasını(max-min) alabilirsin.

Şunu özellikle belirtmek istiyorum.Bu iş göründüğü gibi hesaptaki gibi kolay değil. Herkes yapamaz.Bireysel girişimcilik,sosyallik, İnsan ilişkileri, Pazarlama yeteneği, diksiyon, çevre, sempatiklik gibi özelliklere bağlı olan bir iş.Ve tabiki en önemlisi 3D filminin yerli,eğitici,lisanslı,izinli olması gerekir.

İsteyen arkadaşlar Mersin e gelip bu işi yanımda deneyimleyebilirler.Ciddi düşünenlere yardımcı olabilir,okulları nasıl bağlayacaklarını anlatabilirim.Hatta sizin için 2-3 okul da ben ayarlayabilirim.
İletişim tel: 0532 450 0412
ermanzobu33@gmail.com
Mersin

Üye219 yazı
GÜNCEL...

Üye219 yazı
güncel...

Üye219 yazı
Yukarıda detaylı anlattım.Mail gönderdim.

Üye219 yazı
güncel...

Üye219 yazı
Güncel...

Üye219 yazı
güncel

Üye219 yazı
güncel

Üye219 yazı
Güncel...

Yeni Üye37 yazı
Üstad Merhaba..
Bende Mali Müşavirim İstanbul'da Yaşıyorum..konu çok ilgimi çekti açıkcası...merak ettiğim bişey var..Tabi Mersin okullarının genel durumunu bilmiyorum fakat İstanbul'da
artık birçok okulda projektör ekran vs var..bu tip bir gösterimi okullar kendileri de yapabilir. neden dışarıdan böyle bir hizmet alınsın..eleştirmek,muhalefet olmak için değil,bilakis akloma takıldığı için soruyorum. bi çok tanıdığım öğretmen var .internetten dersleriyle ilgili olsun yada sınav sorusu vs. internetten bulup akıllı tahtalarda gösteriyorlar..bu konu etrafında pazarlama işini biraz daha açarsan sevinirim..malum istanbul'da okul sayısı öğrenci sayısı çok ..:) detaylandırabilirsen konuyu üstadım..değerlendirmek isterim fikrini..
z.ş.o.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Üye219 yazı
Merhaba Soral,
İstanbul'da yaklaşık 5 senedir bu iş yapılıyor.
Okulklarda 3D projeksiyon cihazı yok.Evet derste film izliyorlar ama 3D değil tabiki.
Bizim filmlerimiz MEB onaylı ve müfredat kapsamındaki konularla ilgili 40 dk lık filmler.
Bu iş daha çok İstanbul,Ankara dışındaki illerde çok para kazandırıyor.Örneğin Aksaray da daha önce okullarda hiç gösterilmedi.

Üye219 yazı
Güncel...

Üye219 yazı
Güncel...

Üye219 yazı
Güncel

Üye219 yazı
güncel

Yeni Üye46 yazı
merhaba
konu ile ilgili görüşmek istiyorm 0532 434 25 79

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Saty? / Pazarlama
Üye219 yazı
Merhaba,
Yaklaşık 8 yıldır bu sektördeyim.
Müfredat kapsamında,milli meselelerin anlatıldığı Kurtuluş Savaşı,İstanbul'un fethi gibi
yerli yapım 30-40 dakikalık 3D filmler var.İzinlerinizi de alıyoruz MEB den.Siz sadece ekipmanlarınızı alıp işe başlıyorsunuz hemen.
Bilgi için:
0532 450 0412

Üye219 yazı
2019-2020 eğitim-öğretim dönemi çalışmalarımız başlamıştır.
Elimde yaklaşık 10 a yakın tamamen yerli yapım
,okul müfredatı kapsamında genelde kurtuluş savaşı,İstanbul'un fethi gibi
milli temalı filmler var.Diğer şehirlere yıllık bayilikler verebilirim.
Güncel...
ermanzobu33@gmail.com
0532 4500412