Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bayat Ekmek İşi

BaşlatanMADAGASTarih20/08/2015 11:44:47Yorum65

İlk mesaj
Yeni Üye32 yazı
Selam arkadaşlar , ben İzmir Bornova da yaşıyorum, bir arkadaşım vasıtası ile bayat ekmek satışı işine girdim , kendisi bu işi üç yıl yaptı, güzel de para kazandı , fakat başka bir sektörde daha fazla para kazanınca bu işi bana teklif etti , tabi ki benimde ek bir işe ihtiyacım olduğu için deneyelim dedim ve işi beğendim , tek başına biraz yorucu oluyor ama böyle hazır bir müşteri portföyü olan bir işi de kaçırmak olmazdı , sonuçta bütçeme katkısı oldu.Bu iş daha çok çiftçilere yani hayvan sahiplerine (küçük baş , büyük baş , kanatlı hayvan , köpek ) gibi hayvanları olanlara yönelik satışı olan bir iş .Benim burada sizlerden paylaşmanızı istediğim daha farklı kimlere yada hangi sektöre toptan bayat ekmek satabilirim , bayat dediğime de bakmayın 1 günlük yenebilecek durumda olan ekmek bunlar.Değerli bilgi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Allah hepimize hayırlı iş ve kazançlar nasip etsin inşallah.

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
65 yorum
Yeni Üye25 yazı
Tam olarak kar marjı ne düzeydedir? Bir de ekmek toplama işi nasıl yapılıyor, bilindik birisi olmak gerekmiyor mu?
.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye165 yazı
kofteye bayat ekmek katanlar var usta onlarada satabilirsin belki bilmiyorum.
zaten satilabilecek her yere satmssin
AcarGruppen
0046 767 169 189

Jönkoping / Sweden

Yerleşim Ysveç / JönkopingMeslek Tekstil
Yeni Üye70 yazı

Tebrik ederim,manevi olarak da güzel bir iş.

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ö?retmen
Yeni Üye32 yazı
Teşekkür ederim Kafkaskartalı , gerçekten ekmekten ekmek parası kazanmak bu.
Cengizhan arkadaşım bu işin kar marjı güzel %70 civarı , ancak ekmek almak kolay asıl iş satmak , verebilecek yer bulmak.Ben biraz şanslıyım çünkü bu işi 3 yıl yapıp bana devreden arkadaşın müşterileri ile çalışıyorum ancak buna rağmen çok fazla sayıda ekmek almaya güvenemiyorum , ekmek kalırsa araç içinde bırakamazsın küflenir ve zor durumda kalırsın.Tek masrafın yakıt ve zaman.
Bir arkadaş köftecilere satabilirsin demiş ancak o kadar köfteciyi nereden buluruz , bulduğunda kaçtane alır , o iş biraz zor.Ben satışımı 50 şer ekmek alan torbalarla yapıyorum , kimisi 1 torba kimisi 10 torba alıyor , benim aracım bu şekilde 1400 adet ekmek alıyor , allah bereket versin.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye31 yazı
gerçekten sizi tebrik ediyorum.şimdi sitede bir sürü arkadaş vergi veriyon mu diye sorarlarsa şaşırma :)
denizliden dünyaya selamlar

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Gyda
Yeni Üye32 yazı
Haftanın bir günü sabah 08:oo de evden çıkıp fırında iki saat ekmek torbalama yapıyorum ve araca yükleyip belli adresleri gece yarılarına kadar dolaşıp evime yakıtı da çıkınca 100 TL. gibi bir parayla dönüyorum, bununda vergisini verirsek gerisini siz düşünün.Şu da var hergün bu kadar satabilsen ki satamazsın dolaş dolaş kafayı yersin , bir şekilde vergi de verilir ancak haftada bir maalesef.

Yeni Üye31 yazı
emeğinin karşılığını inşallah diğer arkadaşın gibi alırsın ve yükselirsin.işinde başarılar.allah hayırlı kazançlar versin.en içten dileklerimle tekrar tebrik ediyorum seni.
denizliden dünyaya selamlar

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Gyda
Üye110 yazı
Arkadaş ne işler var yapılacak ,ben ilk defa duydum böyle bir işi :))çalışana iş çok ,tembele iş yok..Tebrik ederim,hayırlı işler..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye32 yazı
Çok teşekkür ederim ycl68 , yapılacak çok iş var gerçekten , tabi ki doğru zamanda ve doğru işi bulmak önemli.

Yeni Üye77 yazı
İlk defa duydum.Enteresan geldi.Bizim burada bu işi yapan görmedim duymadım.İnsanlar evlerindeki bayat ekmekleri poşetlerle kaldırımlardaki ağaçlara asıyor ve hayvan besleyenlerde buralardan topluyor.
Çalışana,gayret gösterene her zaman ekmek var kardeşim.Allah bol kazançlar versin
İnanmak başarmanın yarısıdır..!

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Emekli
Üye195 yazı
Birşeyler yapmak için çabalayan olmayan bir işi olduran farklı iş kolları üreten insanları canı gönülden tebrik etmek lazım tıpkı bu işi yapan arkadaş gibi
TURŞUCU ŞEVO

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Gyda
Yeni Üye32 yazı
Teşekkürler mduran kardeş , bu işler hep bir vesile ile oluyor.17 yıl geceli , gündüzlü , ne hafta sonu , ne bayram , ne akraba gezmeleri bilmeden sözde dünya devi bir şirkette çalıştım ve halende çalışıyorum. 3 yıl önce aldığım maaşla bugün aldığım maaş arasında 150 TL. oynuyor , bunu içime sindiremedim ve bir iki kez müdürlerimle görüştüm.Şirket geneli sabah 08:30 akşam 18:00 ve hafta sonu tatil şeklinde çalışıldığını ama bizim haddinden fazla mesai yaptığımızı ve bunun en azından bir kısmının mesai olarak tartafımıza verilmesini istedim , bu arada bize verilen bordrolarda maaşımızın içinde mesai gösteriliyor , tabiki maaşı daha düşük tutup üstüne mesai yi ekliyorlar ve bizi *** yerine koyuyorlar.Sonuç olarak hakkımı aradığım için zorunlu olarak bölüm değişikliğim yapıldı , yıllarımı verdiğim ve uzman olduğum bir bölümden hiç bilmediğim bir bölüme aktarıldım ve işe yeni başlamış çömez bir insana döndüm , bunda da bir hayır var deyip sabır gösterdim ve yine maaşıma %2,2 zam yapıldı.Artık ek iş aramanın zamanı gelmişti , en azından gece ve hafta sonları çalışmadığım için ek iş yapabilirdim diye düşünüp dururken daha önce kendisini benim şirketime aldırarak yardım ettiğim asker arkadaşım bana el verdi ve kendisinin bulup geliştirdiği bu işi bana tavsiye etti , artık bu işi yapamadığını , nakliye işi ile ilgilendiğini söyledi.Durum bundan ibaret , birileri vesile oluyor ve farklı yollara sapabiliyoruz.Ama şunu öğrendim , yıllarca maaşa talim ederek kendimizi köreltiyoruz ve ticareti öğrenmiyoruz ve bu yüzden uzamıyor tam tersi hep kısalıyoruz.Küçük yaşta ticarete atılan insanlar tokat yiye yiye hayatı öğrenip bizden daha iyi şartlarda yaşıyorlar , en azından yıllar sonra sudan çıkmış balık olmuyor ve aç kalmıyorlar.

Yeni Üye32 yazı
Konu halen günceldir arkadaşlar , bayat ekmekle başka hangi sektör ilgilenir , bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim.Şu anda belli bir bölge içinde çalışıyorum küçük çiftçiler alıyor , köpekleri olan insanlar alıyor , farklı bölgelere de açılmak istiyorum ama İzmir çevresinde çiftçilerin yoğun olduğu bölgeleri bilmem gerekiyor , bilgisi olan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.
Herkese hayırlı kazançlar diliyorum.

Yeni Üye32 yazı
Bayat ekmek konusu halen günceldir , ihtiyacı olanlar , yada tavsiyeleri olan arkadaşlar yazarlarsa çok sevinirim.

Yeni Üye13 yazı
Bayat ekmekler kurutulmadan teknolojik işlemler için yetersiz kalır. Bayat ekmeklerin tekrar gıda olarak kullanılması pek mümkün değil. Ekmekler kurutulup un haline getirilerek yemlere katılabilir. Tek başına yem olarak kullanılması da pek mümkün değil zira özellikle kanatlı, köpek ve süt besiciliğinde daha yüksek proteinli yemler kullanılır yoksa verim düşer. Sattığınız kişiler de muhtemelen başka şeylerin içine karıştırıyorlardır. Ayrıca tahıl grubu bütün vitaminleri içermediğinden hayvan besin profilinin tümünü karşılamaz. Daha büyük teknik bir ekip ile başka gıda atıkları ile karıştırılarak ucuza kaliteli yem üretilip paketlenip satılabilir veya üretilecek ekmek unu doğrudan yem fabrikalarına satılabilir.

Gıda Mühendisi

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye32 yazı
Teşekkürler powerrring , ancak dediğin gibi bu iş için daha büyük teknik bir ekip gerekiyor ve bu da beni aşar.Benim istediğim bayat ekmek halinde satış yapmak zaten bunu da yapıyorum ancak daha fazla müşteri bulmak gerekiyor.

Yeni Üye32 yazı
İzmir'e bağlı , hangi ilçelerde ve köylerde yoğun olarak hayvancılık yapan çiftçiler hakkında bilgi verebilecek sitede hiç arkadaş yok mu acaba ,

Yeni Üye99 yazı
bayat ekmek fikri gercekten de güzel ama bu ekmekleri nerelere verebiliriz ve bu ekmekleri alan kişiler bizden neden almak isterler yani bu işin pazarlama sını nasıl yapabiliriz bana cok mantıklı geldi

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ticaret
Üye195 yazı
Merhaba bayat ekmek galeta unu yapımında hammeddedir galeta unu üretebilir veyahutta üretimini yapan işletmelere satabilirsin

Üretim hakkında yardımcı olabilirim
TURŞUCU ŞEVO

Üye195 yazı
Ayrıca izmirde tire bölgesi hayvancılık ta marka olmuş bir ilçedir o bölgede yüzlerce hayvan üreticisi var onlarla diyolok kurabilirsin hiç yapamassan tire süt kooparatifine müracat edebilirsin sana yardımcı olacaklardıry
TURŞUCU ŞEVO

Üye177 yazı
hocaam illa hayvancılıksa olay bulunduğun yerde muhakkak süt üreticileri birliği vardır oraya gidiip gerekli üretici bilgilerini alabilirsin ikincisi bizim yan apartman terasda güvercin besleyen var ciddi miktarda güvercin besliyor bütün mahalle bayat ekmeği ona veriyoruz daha doğrusu bi ağac var oraya asıyoruz o alıyor gözlemlediğimm kadarıyla ilk önce kurutuyo güneşde daha sonra onu dövüp ufalıyo ve güvercinlere veriyo güvercincilerde alır gid güvercinciler derneğine konuş...

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Ticaret
Yeni Üye32 yazı
Öncelikle mduran ve muratbakal arkadaşlara ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.Bildiğim kadarıyla , galeta unu işi için küçük bir tesis kurmak gerekiyor , öncelikle ekmeklerin kurutulması ve sonrasında da öğütülmesi için mekan ve belli ekipmanlar gerekiyor vede bunların biraz hijyenik şartlarda yapılması gerekiyor.
mduran arkadaşım bu konuda biraz bilgi verebilirsen çok sevinirim belki de benim gözümde çok büyüttüğüm ama senin verebileceğin faydalı bilgiler olabilir.

Yeni Üye32 yazı
Ayrıca Tire bölgesi ve süt üreticileri birliğinden bilgi alma fikri çok mantıklı geldi , en doğrusu bu sanırım , benim için asıl amaç ekmeği işlemeden direk tüketicilere satmak çünkü bu durumda tesise gerek kalmıyor , alıp adrese teslim satıyoruz.

Yeni Üye32 yazı
Konu günceldir arkadaşlar.
Sitede hayvancılık sektörü içinde olan ve bana bu konuda bilgi verebilecek kimse varmı acaba , hangi hayvanlar için ve ne oranda bayat ekmek kullanır.Bildiğim kadarı ile hepsi için kullanılmıyor.

Yeni Üye56 yazı
sabah 8:00 da başlayıp,gece yarılarına kadar dağıtıp yapmak, karşılığı 100 lira biraz az duruyor.sonuçta kendi aracınla ve ciddi bir emek vererek çalışıyorsun.
Bide %70 kar varsa,bir ekmeği kaçtan alıp kaça satıyorsun ki,1400 ekmekten bu kadar para kalıyor?yada haddiden fazlamı masrafın oluyor[yakıt vs...]?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye32 yazı
0,15 krş. alıp 30 krş. satıyorum.
1400x0,15 krş. =210 TL. fırına veriyorum
1400x0,30 krş.=420 TL satıyorum.
420 - 210 : 210 brüt kar
Masraf : 10 TL. Torba - 50 TL. mazot + çay , kola , çukulata vb. şeyler.
kalan 150 TL.
Hergün olsa çok güzel para ancak müşteri bulmak sorun, ekmek almak kolay satmak marifet , elinde kalmamalı ve çok bayat olmamalı , satamadığın ekmek bir gün sonra bozulmaya başlar.Bu işi bana devreden arkadaşımın 3 yıllık emeği var , asıl işinden istifa edip bu işle uğraştı ve aylık 50.000 ekmek satıyordu , ancak veresiye vermekten ve parasını alamadığı için bu işi bıraktı ve bana da asla veresiye çalışma diye tavsiyede bulundu.

Yeni Üye56 yazı
Aslında üzerine gidilse,çok büyük bir yatırım fırsatı olabilir .Devamlı ve büyük miktarlarda satılırsa,üretim yapmadan iyi paralar kazanılır.Bunun içinde büyük işletmelere satılması lazım.Herhalde bu işletmelerinde sadece bayat ekmek işine yaramıyor.
şöyle birşey düşündüm, bayat ekmek ufalanıp,üzerinede başka şeyler eklenip yem haline getirilebilir(büyük işletmelerin alacağı bir yem)
Ya da,bağlı olunan belediyeye gidip konuşulabilir .Bu bi bakıma sosyal sorumluluk projesi gibi bir şey olduğundan,belediyeler bu işe sıcak bakabilir.
hatta istanbulda bir belediye böyle bir kampanya başlatmıştı.belli noktalara bayat ekmek kutuları konularak,günde binlerce bayat ekmek toplanıyordu.hangi belediyeydi ve devam ediyormu bilmiyorum.
ama o toplanan ekmekler illa bir şey için kullanılıyordu.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye223 yazı
Amerika da bayat ekmeği toplayıp fakirlere vermek yasak,bunu fırsata çevirip bu ekmeklerle hayvan yemi yapan firma 1 milyar dolar servete sahip olmuş.

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Ticaret
Yeni Üye32 yazı
Yem yapma işi ayrı bir sektör , mekan lazım , kurutması , öğütmesi , paketlemesi , pazarlaması anlıyacağın biraz masraflı ve meşakkatli işler , parası olana çok kolay.

Üye192 yazı
bu konu hakkında bende bir katkıta bulunayım,belki işe yarar,çok eskiden ben almanyada uzun yıllar kaldım,orada gördüm 95 fenig ten 3-4 mark a kadar değişik fiyatlarda ekmekler vardı,bu 95 fenig olan ekmekler esmer ve lezzetliydide,bunu soruduğumda bazı fırınlar ellerinde kalan ekmeği ,fırınlarda kurutup un haline getiriyorlarmış,daha sonra bu unu taze unla karıştırıp ekmek elde ederek tekrar tüketime sunuluyormuş, bu yüzdende ucuzmuş,lakin TR de bunu uygulayan fırın yok,eğer herhangi bir fırıncıyı ikna edebilirseniz bu size daha fazla kazanç sağlayacağına inanmaktayım....

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er