Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Micro İș Fikri.

Başlatanmaikside30Tarih20/06/2015 21:36:28Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Arkadaş lar avrupadan kesin gönüllü dönüş yaptığım için internasyonal bir kurumdan kendi adıma kendi kendime yapa bileceğim micro çapta bir işletme için 2000 avroluk destek sunulacak. Fakat bu para bana bana kes olarak verilmiyor ancak kendi işletmemi kurarken gerekli olan mali destek ödeniyor. Bu parayla vergi mükellefiyeti altına girip fazla maliyete girmeden yasal olarak yapa bileceğim ( Yasal olması lazım çünkü yasal is yaptığımı belgelemem gerek) bir işletme fikri vere bilecek ve kanuni şartlar hakkında bilgi sunacak kimse var mi? Yardımcı ola bilir mi? Sonuç olarak yüksek bir rakam değil. 2000 avro tl karşılığı yaklaşık 6000 tl. Bu para bana yapacağım işletme için gerekli kuruluş masrafları için fatura karşılığı ödenecek. (Örnek pazar da bir tezgahın tezgah masrafı yer kirası falan gibi fakat işin toplam maliyeti bu parayı geçmemeli)

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Turizm
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Yeni Üye13 yazı
2000€ altında bir şahıs firması kurabilirsin. Tabii yapacağın işin mahiyeti önemli ne tarz bir iş yapacaksın. İnternet üzerinden mi, home office tarzımı ? bunları belirtirsen daha sağlıklı bilgi akışı sağlayabiliriz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye3 yazı
Şimdi öncelikle şöyle açıklayın ve konuyu acayim. Dediğim gibi akacağım destek 2000 € lük buda yüksek rakam deyil yani vergi mükellefi olup kira ödemem gereken bir olursa para yetersiz olur. Adından da anlaşıldığı gibi mikro yani ( küçük ) küçük bir işletme olmalı. Aslında benim de öğrenmek istediğim is fikirleri ve kanuni mali yönleri. Dediğim gibi vergisiz fakat yasal bir is olursa iyi olur. Vergisiz izinli yapıla bilecek isler varmıdır TC. De? Bide evden yapıla bilecek bi is olsa daha güzel olur kira masrafı kısılır. Aklımda olanlara örnek vermek isterim, örneğin: 1) Küçük bir araç alıp pazarlarda mal satmak.( pazarlarda mal satmanın mali yasal şartları nedir, pazarcılık yapa bilmek için ne yapılması gerekir? 2) Günümüzde bildiğimiz bir çok otomat vardır hani şu cep telefonlarda bulunan , otogar larda bulunan hızlı şarj, masaj koltuğu, box otomatları gibi otomatlar. Bu tür otomatların yasal yönleri nedir? Bunlardan bi kactane akşam belirli yerlerle anlaşsam oralara koysam budurumda otomatların vergisel ve yasal yönleri nasıl oluyor? 3) Büyük bir çamaşır makinesi bide utu alsam evimde çamaşır yıkayıp utu yapsak yakın çevreme yasal ve vergisel durumu ne olur? 4) bir at arabası alıp yük taşısam vergisel durumu nedir?

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Turizm