İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Hasarlı Otomobil Alıp, Tamir Ettirip Satım İşi
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
20 yorumA
Üye574 yazı
A
Üye574 yazı
A
Üye235 yazı
Otomotiv in her kolunda ekmek var.. sizin yapmak istediğiniz işi yüzlercesi yapıyor ülke de . Nasıl kazanıyorlar peki . Ortalama olarak kar yüzdesi %7-8 civarı. düşeş bi araba olsa zaten piyasada size kalmaz o . zor bir araba çıkacak siz onu alacaksınız tanıdığınız ustalar sizden para kazanacak (adamın işi bu ) siz o kadar emeğe karşılık başabaş çıkınca mutlu olacaksınız. Ha kendi servisim var ayda 1 araba alır ustaya zaten maaş veriyorum yaptırıp satarım diyorsanız kardasınız demektir. Arada tanıdıktan vs düşerse al yap sat ama o ölü para gelirse gelir .. Bunların haricinde merakımdan soruyorum bunları sormadan önce hiç düşündünüz mü ben bunu soruyorum ama acaba belki cevabı kendim biliyorumdur diye ?
M
Üye108 yazı
Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız,vardığınız yerin önemi yoktur
A
Üye574 yazı
konu günceldir.
A
Üye574 yazı
arkadaşlar şöyle de düşünebiliriz, benim ağır kazalı ancak pert kaydı olmayan araç alıp, yaptırıp, satışa çıkartacağıma göre, buna tanıdıkta olsa, kaportacı çok para ister, zatende konuştum, sana biraz ikram yaparım dedi, henüz araç almadığım için, beni de al gidip bakalım ben sana kaça çıkacağını söylerim dedi. Neyse sadede gelir isek, ben sanayide dükkan açsam, yanıma bir kaportacı, bir tanede mekanikçi alsam, hem kazalı araç alıp satsam, hemde piyasadan tamire gelen araçlara hizmet versem para bırakır mı? neden böyle dediniz derseniz, şimdi diyelim ki sizin bir aracınız var, fren balatası değişecek, usta yaparda kaç lira alacam, yani bu işin piyasasını bilmiyorum. Yani 25 bin liralık ağır hasarlı bir aracı 10 bin tl ye alsam, işçilik hariç 15 bin mal etsem, 25 tl olan aracı en kötü 22 bin tl ye satsam 7 bin tl kalır, ayda en az bir araç satmak lazım, eğer piyasadan hiç iş gelmezse, bu mümkün değilde, elbette bize de araç gelir tamir için, tabiki işe alınacak ustalar işten iyi anlıyor ise ne dersiniz bu işe?
N
Üye149 yazı
06/05/2015 : 08:33:04#7
Web sitesi
Alıntı
Geçen yıl bu işten anlayan bir arkadaşım vasıtası ile 2008 model Suziki Swift aldım. Araç hasarlı ve çekme belgeliydi. 14.500 tl ye aldığım araca toplamda 2500 tl masraf yaptım. Şu anda piyasası 24-25 bin tl. Satmaya kalksam en kötü ihtimalle 22.000 tl ye satarım. Ama bunu kendim alıp yaptırmaya kalksaydım 2500 tl ye halledebileceğimi sanmıyorum. Demek istediğim eğer bu işten gerçekten anlıyorsan ve satış kabiliyetine güveniyorsan yaparsın. Ama bu işler hakkında bilgin yoksa zarar bile edebilirsin. Alma kısmında bir sıkıntı yok araç bulmak kolay. Önemli olan parçaları ucuza maledip, araç tamamlandığında o araca müşteri bulabilmek diye düşünüyorum.
Nanolife
A
Üye574 yazı
haklısınız sayın nanolife katılıyorum size
T
Yeni Üye61 yazı
06/05/2015 : 13:31:28#9
Web sitesi
Alıntı
türkiye' de bu iş tutmaz. alıcıların hepsi, sanayide ki ustaların çoğu, parçaların çoğu çakal.
bu alanda kimse rahat para yedirmez. çevremde tanıdıklarım kendileri için 2-3 araba topladılar. arabaları direk satın alsaydılar daha ucuza gelmiş olacaktı. üstünede o kadar sanayilerde parça aramış, aylarca parça beklemiş oldular. neredeyse tüm araçlarda ya 300-500 tl ucuza gelmiş oldu yada daha pahalıya.
tr de yapılacak mantıklı bir iş değil. çunku bir çok kişi ve etkene baglı bir iş tamamen sizin kontrolunuzden çıkabiliyor.
burada ustadan, yedek parça satıcısına, çıkma parçacısından, kargo firmasına kadar zaman ve maliyet değişkenliği dışarıda ki etkenlere baglı oluyor.
bu alanda kimse rahat para yedirmez. çevremde tanıdıklarım kendileri için 2-3 araba topladılar. arabaları direk satın alsaydılar daha ucuza gelmiş olacaktı. üstünede o kadar sanayilerde parça aramış, aylarca parça beklemiş oldular. neredeyse tüm araçlarda ya 300-500 tl ucuza gelmiş oldu yada daha pahalıya.
tr de yapılacak mantıklı bir iş değil. çunku bir çok kişi ve etkene baglı bir iş tamamen sizin kontrolunuzden çıkabiliyor.
burada ustadan, yedek parça satıcısına, çıkma parçacısından, kargo firmasına kadar zaman ve maliyet değişkenliği dışarıda ki etkenlere baglı oluyor.
A
Üye574 yazı
A
Üye235 yazı
sayın ankara2929 bak ne güzel dükkan açacak paranız var madem Ostim e gidin dükkan sahibiyle değil ustasıyla konuşun burada işler nasıl yürür diye . Sizin düşündüğünüzü yıllardır düşünüyorum ancak sanayide zaten dükkanı olan adam bu işi yapıyor . ha pazar büyük tabi ki size de ekmek çıkar da siz kendiniz arabadan anlamanız lazım . Arabaya baktın opel c kasa radyator lazım buna anında aklında fiyat belirmeli bu kadar iyi değilsen zorlamamalısın. Mevzu çok basit ne diye uğraşıyorsun dükkan kurmaya al sat al sat . ufak tefek sermaye bile yeter bu işe. piyasası olan araba al sat. fluence linea punto megane vs vs ..
İ
Yeni Üye70 yazı
Ne parça fiyatından haberin var ne araba piyasasından böyle bi işe kalkışırsan hüsran olur. Hiç anlamadığın bi işte dükkan kurmak ise büyük risk. Önce ufaktan başla.. Araba piyasasını öğren ufak tefek alım satım yap işin nasıl olduğu konusunda bi fikrin olsun. Hem alıp sattıkça mutlaka işin sanayiye düşecek ve zamanla bu sektör hakkında bilgi sahibi olacaksın. Hangi arıza nerde kaç paraya yaptırılır hangi parça en ucuza nerden temin edilir bunları zamanla öğrendikten sonra araba piyasasına da hakim olunca bu sektörden ekmek yersin mutlaka. Ama dediğim gibi önce küçükten başla işi öğren. Araba alım satımını ek iş olarak başarıyla yapan birsürü insan var. En yakın örnek olarak sürekli traş olduğum berber araba alım satımıyla da uğraşıyor ve her gittiğimde kapısında farklı bi araba var. Piyasayı iyi öğrenmiş ve temiz arabaları alıyor esnaf olduğu içinde çevresi var ve çok rahatlıkla bu işi yapıyor ve çok güzel ek gelir elde ediyor. Bende bu işi yapmayı düşünüyorum ama arabadan anlamıyorum. Zamanla araba piyasasını öğrenip biraz daha para biriktirince ufak tefek alıp satmaya başlarım. İlk alışverişlerimde çok büyük karlar elde etmeme gerek yok maksat işi öğrenmek. Ne de olsa ek iş olarak yapacağım ayda bir araba alıp satsam ortalama bin lira kalsa bile benim için kardır. Sende büyük beklentilerle ve büyük yatırımlarla girme bu işe ufaktan başla işi öğrenince zaten ne yapıp yapamayacağın az çok belli olur..
A
Üye574 yazı
arkadaşlar arabadan anlarım, ankarada ivedik organize sanayide, her türlü usta tanıdığım var, mesela kaportacı ile konuştum, beni de al gidelim bakalım arabaya diyor, hangi kaporta ustası kazalı aracı almak için aracı alacak kişi ile gidip bu aracın kaportası bu kadar paraya olur der, motorcu , elektrikçi filan tanıdığım var, ayrıca vurulmuş bir araç alınıp, bin lira kar etmek için bu iş yapılmaz, hedefler büyük olmalı,mesela piyasası 20 bin lira olan bir araç, ağır hasarlı ise, adam bunu 8-10 a satıyor, bana diyelim, en az bende 3-4 kazanmam lazım, ben sağlam araç değil, hasarlı araç alıp yaptırıp satacam. Zaten aracımda var. Sermayedede sıkıntı yok, zaten böyle hasarlı aracı alıp benim ustalara yaptırıp satmaya kalkacam, duruma göre iş iyi ise, şu anda bilemiyorum, iyi kar edebiliyor isem, sanayide dükkan açarım, hemde başka araçları tamir ederiz, ben tamirden anlamam, gelen araca fiyatını der, sök derse, ustaya sök yap derim, yakın tanıdığım ustalar var, piyasayı öğrenirim, sorun çıkmaz, iyi çalışmalar. Fikirlerini beyan eden arkadaşlara tşk ederim.
A
Üye235 yazı
:) bi düşünelim ben kaportacı olsam biri gelse kazalı araba var bakalım mı dese bende giderim sonuçta işim bu . Siz kafaya koymuşsunuz hakkınızda hayırlısı
A
Üye574 yazı
ahmetkerimsen arkadaşım bakın kaportacıyı filan yıllardır tanıyorum, burda yazdığım gibi adama dedim ki, ben sürekli hasarlı araba alıp yaptırıp satacam dedim, arabanın kaportasını sen yapacaksın dedim, öyle deyince adam dedi, ben bir bakmam lazım, sana adam hasarlı arabayı 3 liralık masrafı var deyip satar buraya getirirsin astarı yüzünü geçer dedi. O sebepten ben bir bakarım sana derim dedi, hatta piyasası olan arabaları filan dedi bana her araba alınıp satılmaz dedi.
S
Yeni Üye83 yazı
Bi arkadaşım bu işi bikaç yıl yaptı. Zarar ettiği de oldu ama genelde kar etti. Anlaşmalı oldugu ustalar vardı. Vede daha önemlisi çıkma parçalar satan cok büyük bi malzemecisi vardı. Her işte oldugu gibi bu iştere işten iyi anlıyorsan para kazanırın. Araba alım satımı/sanayi cok iyi bilmeli. Yoksa hasarlı aldıgın araba sana daha pahalıya patlar
M
Üye195 yazı
Merhaba benim bu işi yapan arkadaşım var yıllardır bu işi yapıyor antalyada hatta bir kaç tane aracını burda ben satmıştım çok lüks araç para bırakmıyor genelde orta sınıf araç para kazandırıyor
TURŞUCU ŞEVO
A
Üye574 yazı
sayın mturan;
zaten çok lüks araba hasarlı şekilde alınıp satılmaz, çünkü modelli bir aracı satacağınız zaman alıcı soruyor değişen var mı? boya var mı? vs diyor, ancak mesela 2000 model bir araç için değişen var mı? boya var mı? denilmez, çünkü elbette vardır bir değişen yeri.
zaten çok lüks araba hasarlı şekilde alınıp satılmaz, çünkü modelli bir aracı satacağınız zaman alıcı soruyor değişen var mı? boya var mı? vs diyor, ancak mesela 2000 model bir araç için değişen var mı? boya var mı? denilmez, çünkü elbette vardır bir değişen yeri.
A
Üye574 yazı
pekala arkadaşlar , size şunu sormak istiyorum, sigortası olmak kaydıyla, sanayide, kaportacı ve mekanikçi alsam yanıma, aylık ne kadar maaşa çalışır, bu kişiler, ben olsam şunu veririm, yada şu fiyata çalışırım değil. Benim tanıdığım usta var şu kadar aylıkla çalışıyor diyebilecek arkadaşlar var mı acaba? benim tanıdığım ustalar kendi işinde çalışıyor, mesela abi kardeş - yada baba oğul şeklinde çalışıyor. Bu işi onlara sordum senin gibi bu işi burda yapan çok dedi birisi. Ancak şunu da dediler asgari ücrete kimse çalışmaz dediler, ücret ne olmalı?
T
Yeni Üye68 yazı
Ankara2929 hayırlı günler sizinle daha öncede birkaç kez konuşmuştuk. Bu konuda biraz yazayım size. Ben şu an 2 el araç alıp satıyorum. Eğer hasarlı işine girecekseniz, kesinlikle para kazanamazsınız; inanın şu sıralar insanların paranoyası tavan yapmış durumda. 3 - 5 bin tl lik hasar kayıtları bile sorun oluyor. Hatasız arabayı dahi satmakta zorlanıyoruz.
Size tavsiyem hasarlı işi yapacaksanız yeni trend olan hasarlı alıp hasarlı satmayı deneyin, inanın bu daha kolay.
Hasarlı aracı alıp kaba büyük hasarını harcamada aşırıya kaçmadan düzeltip yine hasarlı olarak çekme belgeli satın.
İsterseniz bu konuda daha detaylı konuşabiliriz. Bu işi yapan bir kaç örnek firma biliyorum. Adamların giren çıkan arabalarını takip bile edemiyorum. Atmaca car, Eurocar, Final otomotiv örnektir.
Size tavsiyem hasarlı işi yapacaksanız yeni trend olan hasarlı alıp hasarlı satmayı deneyin, inanın bu daha kolay.
Hasarlı aracı alıp kaba büyük hasarını harcamada aşırıya kaçmadan düzeltip yine hasarlı olarak çekme belgeli satın.
İsterseniz bu konuda daha detaylı konuşabiliriz. Bu işi yapan bir kaç örnek firma biliyorum. Adamların giren çıkan arabalarını takip bile edemiyorum. Atmaca car, Eurocar, Final otomotiv örnektir.
otomobil profesörü
05437457011
05437457011
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz