| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - serdarcik| Alıntı Yapılan Metin: | Yazıyı gönderen - bulnes| Alıntı Yapılan Metin: | Yazıyı gönderen - serdarcik benim tek sorunum hammadde olarak giren metal makina olarak cikacak. Ben makinaya fatura nasil keserim? Makina uretmek icin bi izin gerekmezmi? Her önune gelen makina uretip yasal olarak satabilirmi?
|
Her giren hammadde,yarı mamul,standart malzemeler vs.vs. için faturalı olarak malzemelerini alıyorsun. Bunları kesiyorsun,biçiyorsun,büküyorsun vs.vs. ortaya bir ürün-makina çıkartıyorsun. Bu makinanın adıda KONİKS makinası olsun. Fatura ya KONİKS makinası 1 adet fiyatı şu deyip kesip satışını yapıyorsun. Eğer ithalat-ihracat gibi gibi bir şeyler yok ise kopya-korsan gibi şeyler de yok ise (her ne kadar takan da yok) evet her önüne gelen makina yapıp yasal olarak satabilir. Yani kusura bakmayın da ben sizin şaşırmanıza şaşırdım da böyle açıklama yaptım. |
Ozaman bu is cok kolay olacak. Tek korktugum sey bu makinayi kime danistinda urettin diyip ceza kesilmesi. Ama arabaya tup takilirken makina muhendislerine plan proje cizdirilmesi gerekphyor, peki bu makina uretimine neden bisey istenmiyor? Cevabiniz icin tesekkurler. |
Şimdi bazı mevzuatlar vardır. O bölümle ilgili ise bu mevzuatlara tabi oluyorsunuz.
Araçlara tüp takılması konusunda her biri yürüyen bomba olduğu için tehlikeyi min. seviyede tutmak amaçlı bu kontroller yapılmaktadır.
Mesela sağlık sektörünü ilgilendiren bir makina yaparsanız o makinayla ilgili belki Sağlık bakanlığında mevzuat vardır, o zaman buna dikkat edeceksiniz.
Ama dediğim gibi kıyma makinası yapacaksınız, bisiklet, el arabası, salıncak ne bileyim mikser, paketleme makinası hatta fırın dahi yapmak isterseniz yapabilirsiniz.
Yeter ki üreteceğin makina tehlikeli olmasın, sağlığı tehdit eden bunlar gibi bir şey olmasın sıkıntı yok üretebilirsin.
Bu arada çok merak ettim ne makinasıymış bu :)
En azından piyasada bulunan pahalı dediğiniz şeyin linki,fotosunu filan verseniz.