Ana içeriğe geç

Otomotiv, Makine - Özel

Araba Almak Satmak

BaşlatanNLNTarih15/09/2014 21:09:23Yorum22

İlk mesaj
Yeni Üye31 yazı
Merhaba Arkadaşlar ;

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi bir müddet daire , arsa , araba alım satımı ile amatörce ilgilendim.
Ancak ben artık araba alım satımını daha profesyonelce yapmak istiyorum.
Bu zamana kadar ki araba alım satımlarımın amacı hem araba ihtiyacını karşılamak hem de farklı marka ve model araçlara binmek içindi.
Bu anlamda bazı sorularım olacak ;

1.- Profesyonel anlamda başlangıç için ne kadar sermaye gerekir ?
2.- Özellikle hangi marka ve modellere yoğunlaşılmalı ?
3.- Alternatif olarak kaç araç bulundurulmalı ?
4.- Alırken kazanmak esas olmakla beraber ortalama kar marjı yerli , yabancı , ekonomik , lüks araçlarda ne kadardır ?
5.- Hangi müşteri kitlesine hitap edecek araçlara bakılmalı ?

Bilgili , tecrübeli arkadaşların yorum , öneri ve katkılarını beklerim.

Selamlar , Saygılar

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek İmalat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
22 yorum
Yeni Üye68 yazı
NLN arkadaşım ben ankarada oto alım satım işi yapıyorum. Yukarıdaki sorularınıza verilecek yüzlerce cevap var. Öncelikle sermaye durumunuz nedir. Bu işi 50 bin tl yada 1 milyon tl ile yapabilirsiniz.
Ama en başta şunu bilinki oto alım satım işinde ekmek aslanın midesini de geçti.
Ortalama kar marjı %7 lere kadar düştü.
Araba bulmakta zorlanıyoruz. Ortalık ağır hasarlı yada pert dolu.
Adamın satamadığı elinde patlamış arabası varsa koşarak galericiye gidiyor.
Ama hatasız temiz arabası varsa burnundan kıl aldırmıyor.
Daha yüzlerce sayfa yazabilirim bu konuda.
otomobil profesörü
05437457011

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Otomotiv
Yeni Üye81 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tuccar06
NLN arkadaşım ben ankarada oto alım satım işi yapıyorum. Yukarıdaki sorularınıza verilecek yüzlerce cevap var. Öncelikle sermaye durumunuz nedir. Bu işi 50 bin tl yada 1 milyon tl ile yapabilirsiniz.
Ama en başta şunu bilinki oto alım satım işinde ekmek aslanın midesini de geçti.
Ortalama kar marjı %7 lere kadar düştü.
Araba bulmakta zorlanıyoruz. Ortalık ağır hasarlı yada pert dolu.
Adamın satamadığı elinde patlamış arabası varsa koşarak galericiye gidiyor.
Ama hatasız temiz arabası varsa burnundan kıl aldırmıyor.
Daha yüzlerce sayfa yazabilirim bu konuda.

ikinci elde kar marjı %5 lere kadar düştüğü doğrudur.
fakat kar ettirmek senin elinde. arabanın piyasası değişkendir. sen 20 lik aracı durumuna göre 25 e de satabilirsin uğraşırsan bu peşin para da satabilirsin ya da takas a da verebilirsin.
ve genel olarak ikinci elde durum kötü sıfır arabaya dönersen daha karlı bence.
filodan toplu sıfır araba aldığın zaman mesela 50 tane alanlar yüzde 30 liste fiyatının aşağısına indirim almışlar buna ne diyeceksin?sıfır arabada bence kar var yorum yaparsan sevinirim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye68 yazı

Hocam %30 gibi bir indirimi hiç duymadım, mümkün olabileceğinide sanmıyorum. Böyle bir indirimi ancak nakit alırsanız belki küçük ihtimal alabilirisniz ki oda; ortalama 50 bin tllik arabadan 50 tane = 2,5 milton TL eder. Ne kadar mantıklı bilmem.

İkinci el araç alıp satarak Para kazanmanın birkaç yöntemi var,

1. Sermayen bol ise 400 - 500 civarı kupon diye tabir edilen çok fazla bilinmeyen tutulmayan arabaları al bekle, bu bekleyiş 3 ayda olabilr 1 yılda ama ortalama kar marjın %20 civarında olur satınca iyi para kazanırsın, çünkü bu arabaları satanlar satmakta zorlandıkları için çok uygun fiyatlardan alabilirsiniz. Siz bekleyip doğru müşteriyi bularak para kazanırsınız.

2. Sermayen kısıtlı ise
a.çok tutulan arabaların çok temiz olanlarını gerekirse yüksek fiyattan al, az kar marjı koy (%7 civarı) çabuk sat.
bu arabalara örnek corolla 1.6lpg 1.4dizel, linea1.3dizel, focus1.6lpg ve dizel, megane 2 1.5dci ve 1.6lpg, clio1.5dci 1.4lpg,
civic, passat1.8Tlpg 2.0tdi, jetta 1.6TDİ 1.6lpg v.s. arabalar hatasız değişensiz ve en fazla 2 parça boyalı olmalı, hasar
kaydı en fazla 5000 TL den az olmalı,

b.çok tutulan arabaların toplanmış olanlarını çok uygun fiyattan al %10 civarı kar marjı ile sat. Ama bu tür araçları ucuzda
olsa herkes almak istemez belli müşteri kitlesi vardır. Örneğin bulunduğunuz bölge memur yoğun bölge ise sıkıntı
yaşayabilirsiniz.

c. Özel müşteri kitlesi olan araçların temiz olanlarını alıp bekleyebilirsiniz. Verso, Zafira, Scenic, Passat variant, Volvo
XC70 vs.

d. Yüksek fiyatlı arabaların temizlerini alıp satabilirsiniz Mersedes, BMV, A6, S60 vs.
otomobil profesörü
05437457011

Yeni Üye31 yazı
Yorum ve katkı veren arkadaşlara teşekkür ederim.
Sermaye anlamında sıkıntı yok ancak en son arabamı aldığımda sıkıntı yaşadım. ( 2007 Ford Mondeo TDCI GHIA )
Samsun'dayım ve burada bazı markaların yetkili servisleri artık detaylı ekspertiz yapmıyorlar.
Arabayı iki yere gösterdim , motor yürüyen , şanzıman çok iyi dediler , 3 parça boya var dediler.
Arabayı aldıktan sonra bir seyahat esnasında arabayı çok beğenen bir kişi satarmısın dedi , satarım dedim ve ekspertize soktu , sol yan komple boyalı , bagaj boyalı , tamponlar boyalı , ön cam ve dikiz aynaları değişmiş olarak çıktı.
Anladım ki çok iyi ekspertiz yapan , gerçek ustaların çalıştığı bir yer bulmak lazım , ancak başka şehirden araç alırken tanımadığınız çevrede sıkıntı yaşanıyor.

Farklı yorum , öneri ve katkı sağlayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Selamlar , Saygılar

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ymalat
Yeni Üye64 yazı
İstanbul dan araç temin edebilirim , Fiesta 2012-2013 tüm paketler , Transit Connect 2012-2013 tüm paketler şuan için çoğunluk bunlar fakat farklı araçlarda düşüyor.Piyasanın atılda 2.el alabiliyorum al sat yapıp min.3-5-7 bin civarı kar bırakıyor düşünürsen Detaylı bilgi istersen asafkaanerma@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.
jocoseent.com / Organizasyon-Sahne sanatları

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye31 yazı
Teşekkür ederim asafkaan . Özelden mesaj gönderdim.

Yeni Üye68 yazı
internet ortamında satışların olması sana + bir değer katacağınız düşünüyorum.

misal : samsun rent a car, samsun araba pazarı yada farklı markalarla modellerle samsun ve çevresinde arama yapılarak çıkarılabilir.

bununla ilgili görüşmek istersen, özelden yazabilirsin.
ve referans da gösterebilirim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye4 yazı
Merhaba bende oto alım satım ve inşaat sektörü için yatırım düşünüyorum. Foruma yeni üye oldum bir süredir yazılanları okuyorum . Hep ne yapayım diye soruluyor. Ben ne yapacağıma karar verdim birlikte yürüyebileceğim arkadaş arıyorum.Sermaye konusunda rahatım. İsterseniz görüşebiliriz ancak oto işinde ben de tecrübeli değilim. Nasıl bir yol izlenecegi konusunda tartışabiliriz. Olmadı tanışmış oluruz.

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Serbest meslek
Yeni Üye68 yazı
NLN kardeşim arabadan anlamıyorsanız yada merakınız yoksa hiç girmeyin bu işe. Ben hiçbir aracımı alırken oraya buraya göstermem. Kendim bakarım. Boya ölçüm makinem de mevcut . motoruna falanda bakarım. Elhamdülillah daha hiç yanılmadım Allah yanıltmasın.
Ama bu bilgi birikimi için 9 yılımı verdim. Ayrıca kendi özel ilgimde var arabalara.

Forumda araba alım satımı ile ilgilenen yapmak isteyen ve nasıl nereden başlayacağını bilmeyen tüm arkadaşlara aklım bilgim yettiğince yardımcı olurum çekinmeden yazabilirler.
otomobil profesörü
05437457011

Yeni Üye31 yazı
Çok teşekkürler '' tüccar06 '' . Benim de merakımdır arabalar. Az çok ilk bakışta görünümden , çizgilerinden , birleşim yerlerinden belli oluyor. Aklıma takılan bir şey olduğunda soracağım. Tekrar sağol , hayırlı işler dilerim.

Yeni Üye51 yazı
Bende bu isi Istanbulda yapmaktayim.Istanbulda bu isi yapanlar varsa beraber gorusebilir ticari iliskilerde bulunabiliriz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Üye246 yazı
NLN ye ORTAK VE teminatli - IS TEKLIFI

http://ilan.elookat.com/ilan-SATILIK-KELEPIR-BUYUK-CIFTLIK-uasuAAN-3801474.htm

bu -yukardaki tarlalarimda senede 6-8 000 ton sebze yetistirmek mumkun
surme dahil 2.5 ayda mahsul alinir /iklim iliman senede en az 3 normalde 4 kere mahsul alinir...buda donumde 2 ton verir Ki sebze...domates te 5-7 ve patates 4 tondur...
RUsya AB ye ambargo koydu..su anda senelik 2-3 milyar dolarlik sebze ihtiyaci var....bunun yuzde 1 unu karsilasak
20-30 milyon dolar eder..binde birini karsilasak -ki bu cok daha kolay ve garantili 2-3 milyon dolar eder.
.koymaniz gereken sermaye 200 000 dolar..mazot 2.5 tl..iscilik aylik ise 700 tl
sizin 200 000 dolar sermayenize karsilik ben de 1023 donum sulu aluvyal toprakli tarlalarimi ve 6 yildir edindigim..dil-cevre-ekip-tarimdan anlama tecrube ve bilgilerimi koyuyorum
kazanc in yuzde 55 i sizin yuzde 45 i benim...paRanIza karsilik deniz kenarinde 400 donum sulu tarla teminati da veririm....
+ 995 599567980
Mail: aliberr200257@hotmail.com

mail verirseniZ tarlalarin orjinal resimlerini yollarim

Yerleşim Türkiye / ArtvinMeslek Emlakçy
Yeni Üye31 yazı
ICONIC Merhaba ; Araçları İstanbul'da nereden temin ediyorsun ( oto pazarları , ilan siteleri vs. )

Yeni Üye51 yazı
NLN ; es dost cevre bu konuda yardimci oluyor.Tabi bizde bos durmuyoruz internetten surekli belli araclari takip ediyoruz.Oto pazarlari eskisi gibi değil Istanbul icin konusuyorum.Olucu ve galericiler dolu.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Yeni Üye25 yazı
% 5 e razı olun..sanayide ki ustaları bağlayın..çünkü yakında bulunan sanayi ye alıcı aracı gösteriyor..nedense galericilerin araçları sınıfı geçer..diğerlerinin aracı ne kadar düzgün olsa sınıfta kalır...kimse yanlış anlamasın düzgün çalışan pek para kazanamaz..tavsiyem kalite araç kalite müşteri getirir..kalite ye hitap etmeye çalışın..azda olsa kazanır üzülmezsiniz..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye61 yazı
Büyük rent a car firmaları var bu firmalarda araçları 2-3 yaşa geldiği zaman satışa çıkarırlar. Genellikle araçlarını şirketlere kiraya verdikleri için arabalar düzgün kişiler tarafından kullanılmış oluyor ve kilometreler çok yüksek olmuyor ayrıca onlarda yalan dolan iş olmuyor hasarı neyse doğru ve dürüst bir şekilde sunuyorlar mesela drd filo kiralama, intercity, avis gibi firmalar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye2659 yazı
Anlamayan Güvenilir bir usta bulur o sorun değilde Sağlam ve ucuz fiyatlı araç bulmak mesele
Heleki Türkiyedeki gibi trafik kazalarının sayısının çok olduğu bir ülkede sağlam 2. el aracını kimse ucuza satmaz

İşin özü Nerden bakarsan zor bir iştir. cidden sağlam tecrübe gerektirir. kesinlikle küçümsenecek iş değildir. eğer ustalığınız yoksa asla kendi başınıza yapmayın derim.inanın bir profesyonelin elinde on dakikada paket olur, pert aracı rayicin üzerine alıverirsiniz.
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye54 yazı
Pert araci saglam diye satmak su anda yasal olarak galeriler icin yaptirimlari olan bir sonucu olur sahislar icin ise henuz uygulanan bir yasal yaptirim yok gibi ama basina gelen olursa dava acmak yerinde olur,biraz aceleci olmadan heves yapmadan sabirli hareket etmek heralde sorunu bir miktarda olsa cozer  larda bu dunyada kurtarsa ahirette yakalanir herkese hayirli alisverisler.
üretim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye68 yazı
Bu işin bence tek sorumlusu devlettir. Nedenmi kardeşim çıkar kanunu yönetmeliği de ki:'' perte ayrılmış ağır hasarlı arabanın ne suretle olursa olsun trafiğe tekrar girmesi yasaktır.'' bitti. hepsi bu kadar kolay. Araba pertemi çıktı hurdaya ayır işe yarayan parçalarını sat bu kadar. Yada; araba perte çıktı ağır hasarlı ama tamamen yenilenip muayene istasyonundan trafiğe çıkar, kusursuz raporu alır almaz pert kaydını falan sil. Bunları yapmak bu kadar zormu anlamıyorum. Aslında biliyorum sebebini. Saydıklarımı yaparlarsa zenginlerin parasına daha çok para kazandırmak zorlaşıryaaaa işte ondan.
otomobil profesörü
05437457011

Yeni Üye1 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - NLN
Merhaba Arkadaşlar ;

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi bir müddet daire , arsa , araba alım satımı ile amatörce ilgilendim.
Ancak ben artık araba alım satımını daha profesyonelce yapmak istiyorum.
Bu zamana kadar ki araba alım satımlarımın amacı hem araba ihtiyacını karşılamak hem de farklı marka ve model araçlara binmek içindi.
Bu anlamda bazı sorularım olacak ;

1.- Profesyonel anlamda başlangıç için ne kadar sermaye gerekir ?
2.- Özellikle hangi marka ve modellere yoğunlaşılmalı ?
3.- Alternatif olarak kaç araç bulundurulmalı ?
4.- Alırken kazanmak esas olmakla beraber ortalama kar marjı yerli , yabancı , ekonomik , lüks araçlarda ne kadardır ?
5.- Hangi müşteri kitlesine hitap edecek araçlara bakılmalı ?

Bilgili , tecrübeli arkadaşların yorum , öneri ve katkılarını beklerim.

Selamlar , Saygılar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye473 yazı
Slm,
Arkadasim, nasil yaparsaniz yapin, aLIRKEN kazanacaksiniz.

ir arkadasin yazdigi gibi bu is inanin sayfalarca yazma ile anlatilamaz. Deneyim, deneyim, deneyim...

basarilar dilerim

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye68 yazı
Gözlemlerim ve tecrübelerime dayanarak şöyle bir bilgide vereyim size: alınıp satılan araçların ana sermaye değeri yani fiyatı yükseldikçe kar oranı düşüyor.
Örneklemek gerekirse 50 bin tl ye alınan arabanın ortalama karı 2500 tl civarıdır. Bu %5 kar eder.
ama 8 bine alınan bir arabadan 1000 tl civarında kar edersiniz Buda %10 dan fazla eder.

Netice olarak düşük fiyatlı arabaların kâr oranları diğerlerinin nerdeyse 2 katıdır.

Birde 50 bin tl lik sermaye ile 1 araba alırsanız satılana kadar beklemek zorundasınız ortalama %5 - 7 Kâr edersiniz.

Ama 8 bin tl lik 6 tane araba alırsınız hem kârınız yüksek olur hemde yumurtaları aynı sepete koymamış olursunuz.
biri satılmazsa diğeri satılır.
otomobil profesörü
05437457011