Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Çin'den Ev Tekstil İthalatı Hakkında

Başlatanbilselerdi34Tarih28/04/2015 21:37:26Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye19 yazı
Merhabalar önceki yıllarda bu siteden farklı sektörler hakkında bilgi alışverişi yapmıştım.Burada bilgili kişiler tarafından değerli paylaşımlar yapılıyor.Herhangi bir girişimde bulunma fırsatım olmamıştı.

Sormak istediğim piyasada ev tekstil alanında özellikle yatak örtüleri gibi çinden ithal edilen ürünlerin satışının gayet hızlı olduğunu farkettim.Bu pazarda çin ev tekstil ürünlerine ülkemizde rağbet var.
Bu durumda ltd. şirketimizi kurup Çin'den ev tekstil ürünleri getirtip toptan olarak pazarlayabilirmiyiz?.
Bunun için nasıl bir politika izlemeliyiz.
Bu ürünler Yatak Örtüleri,Perde gibi birkaç ana kalem olabilir. Gümrük işlemleri ve danışmanlık hizmetleri. nakliye bedelleri (konteynır bazında) ,aracı yani çinli tedarikçi firma olmadan direkt olarak fabrikalarına ulaşıp kalite kontrolden geçebilecek ürünleri ürettirebilirmiyiz.Minumum kaç adet kadar alım yaptığımızda karşı taraf içinde cazip bir müşteri oluruz.veya ne kadarlık bir alışveriş dolar bazında?

kar marjı nasıl olur?
Türkiye ye geldi mal depomuza koyduktan sonra nasıl bir strateji izleyebiliriz?
Lütfen bu konu hakkında bilgisi olan ve deneyimli arkadaşlar paylaşım yaparlarsa sevinirim.Ciddi düşünen dürüst kişiler ile ortaklıkta düşünülebilir.

Yerleşim Türkiye / KmaraşMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Yeni Üye19 yazı
Güncel..

Yerleşim Türkiye / Kmara?Meslek Yöneticilik
Yeni Üye85 yazı
yorumları ben de merak ediyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye88 yazı

Eminönü, Sultanhamamda tekstil işi ile uğraşıyorum. Birkaç kez de Guangzhou da fuarlara katıldım. Bahsetmiş olduğunuz yatak örtülerinin araştırmalarını yaptıktan sonra ithal etmekten vazgeçenlerden biriyim. Yatak örtülerinin baskılı desen tek kişiliklerini 35, çift kişiliklerini ise 40 tl ye istanbul daki firmalardan alarak dükkanımda satıyorum. Yatak örtülerinin çok çeşitleri mevcut. Nakışlı ve saten olanlarının fiyatları ise yukarı doğru gidiyor.

Öncelikle niye ithal etmekten vazgeçtiğimi söyleyeyim. 1 konteyner yaklaşık 1200 ad civarı (yanlış hatırlıyor olabilirim) yatak örtüsü alıyor. Ürünün nakliye ve gümrük vergilerini hesaplayınca zaten istanbul fiyatına yaklaşıyor. Parayı bağlamaktansa, riske girmeden sattığım kadar temin ediyorum. Ayrıca yıllarca çalıştığım firma da saolsun müşteri çeklerimi kabul ediyor. o yüzden benim için cazip gelmiyor.

Kar oranı ise oldukça düşük. Ben ikinci el olmama rağmen toptan satışım olmuyor. (Kar oranından dolayı) Dükkanım da parakende olarak çift kişilikleri 50 tl tekleri ise 40 tl ye satıyorum. Bayanlarla uğraşıp çektiğimiz sıkıntı ise çabası.

Aklıma gelmişken Çin deki çift kişilik yatak örtülerinin fiyatları ise (10 $ ile 20 $) arasında değişiklik gösteriyor. Bu fiyat aralığı, ürün içerisindeki elyaftan, nakışına ve satenine göre değişiklik gösteriyor.

Farklı sorunuz olursa sorabilirsiniz?

İstanbul - Kayseri - Bursa / İznik Kutluca

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye353 yazı
ayrıca 60 ila 90 günlük bekleme süresi ödemeden sonrası .gelen ürünün iade ve degişim sürecinden cıkası anlamına geliyor ..birde üstüne üslük %18 lere varan ithalat vergisiyle türkiye fiyatlarını geciyorken bir bilinmeyen işe ceket cıkarmıs olunuyor.bu durumda tr de var olan bu tarz ürünlerin ithalatı saçmalık.zaten çin menşeli ürünüde dünya terk ediyorken cazip bir yanları kalmamısken gerek yok bu maceralara.
bay -bayan-cocuk dış giyisi imalatı ve tekstil tasarım işleri
https://www.facebook.com/groups/aficgiyim/

aficgiyimsanayi.tr.gg

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim
Yeni Üye19 yazı
Sn nativeemperor yorumunuz için teşekkür ederim.çinden konyeynır bazında mal temin edip Türkiye Pazarına toptan olacak şekilde pazarlama şeklinin Dükkan açıp perakende satışından farklı olduğunu düşünüyorum.illaki zorlukları olacaktır yalnız önemli olan burada ithalatçı olup toptancılara veya manifatura işi yapan ev tekstilcilerine ülke bazında il il müşteri potansiyeli olduğunu düşünmek sizce de doğru olmaz mı?benim kaynın da aynı şekilde manifatura dükkanı var ve şu an 45 tl ye idi zam geldi 55 tl ye güneşliden çift Kişilik yatak örtülerini temin ediyor.neticede satılan mal ithal değerli yorumlarımızı bekliyorum teşekkürler

Yeni Üye88 yazı
Bende babadan devralmayla manifatura işi yapıyorum. Satışlarımız toptan ama sultanhamam piyasası zamanın getirdiği parakendeye dönük olduğu için dükkanın bir kısmını da nakite döndürdüm. Demek istediğim şu ki toptan olarak bu işi yapmak istiyorsan 1 konteyner malda en az %50 kar marjıyla iş yapman lazım ki çekeceğin sıkıntıya değsin.
Örnek olarak bir konteynerda 1200 adet yatak örtüsü için %10 kar marjıyla çalışmayı düşünüyorsan, zaten bu işi yapman bence zaman kaybı. 50.000 tl paranda 5.000 tl para kazanmak için çekeceğin sıkıntı, üstelik toptan verdiğin yerlerde açık hesapla uğraşma, artı olarak desenin tutup tumayacağı riskinide düşünecek olursan benim görüşüme göre boşuna çabalama olur.

Sana şunu tavsiye edebilirim. Eğer ki piyasadaki mallardan bir tık ötede birşeyler yakalarsan ve nasibinde olursa o toptan işi seni iyi bir yere ***ürür. O yüzdende vizyonunu geniş tutacak farklı bir şeyler yakala derim.

Yeni Üye88 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - womart
ayrıca 60 ila 90 günlük bekleme süresi ödemeden sonrası .gelen ürünün iade ve degişim sürecinden cıkası anlamına geliyor ..birde üstüne üslük %18 lere varan ithalat vergisiyle türkiye fiyatlarını geciyorken bir bilinmeyen işe ceket cıkarmıs olunuyor.bu durumda tr de var olan bu tarz ürünlerin ithalatı saçmalık.zaten çin menşeli ürünüde dünya terk ediyorken cazip bir yanları kalmamısken gerek yok bu maceralara.

Sn Womart hazır tekstil piyasasındaki ithal ürünlerin hepsi ülkemiz maliyetlerinin altında olduğu için ithal ediliyor. Aynı fiyatlar olsa kimse ithalatla uğraşmaz. Mesela 50 tl sattığımız bir yatak örtüsünün bizim ülkemizdeki gider maliyetleri dahil 75 tl altında üretilemez.

Yeni Üye19 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - nativeemperor
Bende babadan devralmayla manifatura işi yapıyorum. Satışlarımız toptan ama sultanhamam piyasası zamanın getirdiği parakendeye dönük olduğu için dükkanın bir kısmını da nakite döndürdüm. Demek istediğim şu ki toptan olarak bu işi yapmak istiyorsan 1 konteyner malda en az %50 kar marjıyla iş yapman lazım ki çekeceğin sıkıntıya değsin.
Örnek olarak bir konteynerda 1200 adet yatak örtüsü için %10 kar marjıyla çalışmayı düşünüyorsan, zaten bu işi yapman bence zaman kaybı. 50.000 tl paranda 5.000 tl para kazanmak için çekeceğin sıkıntı, üstelik toptan verdiğin yerlerde açık hesapla uğraşma, artı olarak desenin tutup tumayacağı riskinide düşünecek olursan benim görüşüme göre boşuna çabalama olur.

Sana şunu tavsiye edebilirim. Eğer ki piyasadaki mallardan bir tık ötede birşeyler yakalarsan ve nasibinde olursa o toptan işi seni iyi bir yere ***ürür. O yüzdende vizyonunu geniş tutacak farklı bir şeyler yakala derim.

Bir tık ötede derken bu işi yapan ve çine gitmiş biri olarak tavsiyeniz varmıdır

Üye353 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - nativeemperor
Eminönü, Sultanhamamda tekstil işi ile uğraşıyorum. Birkaç kez de Guangzhou da fuarlara katıldım. Bahsetmiş olduğunuz yatak örtülerinin araştırmalarını yaptıktan sonra ithal etmekten vazgeçenlerden biriyim. Yatak örtülerinin baskılı desen tek kişiliklerini 35, çift kişiliklerini ise 40 tl ye istanbul daki firmalardan alarak dükkanımda satıyorum. Yatak örtülerinin çok çeşitleri mevcut. Nakışlı ve saten olanlarının fiyatları ise yukarı doğru gidiyor.

Öncelikle niye ithal etmekten vazgeçtiğimi söyleyeyim. 1 konteyner yaklaşık 1200 ad civarı (yanlış hatırlıyor olabilirim) yatak örtüsü alıyor. Ürünün nakliye ve gümrük vergilerini hesaplayınca zaten istanbul fiyatına yaklaşıyor. Parayı bağlamaktansa, riske girmeden sattığım kadar temin ediyorum. Ayrıca yıllarca çalıştığım firma da saolsun müşteri çeklerimi kabul ediyor. o yüzden benim için cazip gelmiyor.

Kar oranı ise oldukça düşük. Ben ikinci el olmama rağmen toptan satışım olmuyor. (Kar oranından dolayı) Dükkanım da parakende olarak çift kişilikleri 50 tl tekleri ise 40 tl ye satıyorum. Bayanlarla uğraşıp çektiğimiz sıkıntı ise çabası.

Aklıma gelmişken Çin deki çift kişilik yatak örtülerinin fiyatları ise (10 $ ile 20 $) arasında değişiklik gösteriyor. Bu fiyat aralığı, ürün içerisindeki elyaftan, nakışına ve satenine göre değişiklik gösteriyor.

Farklı sorunuz olursa sorabilirsiniz?

burda söz bitmiş... ama ben artıları dile getirdim siz yine bildiginizi söylüyorsunuz.TEKSTİL İmalatsıyım kimin ne yaptıgını lafından anlarım.anti parantez ticaret olsun diye degil anne meslegi oldugu ve egitimini aldıgım için nacizhane fikrimi söyledim bunuda klavyeden degil işin içinden söylüyorum 10tl ye de alsan %20 + ile gene 40 tl çin ürünü kaliteye ürüne karışmadım bile getirip basında kalman bana bişey vermez ama vaar olman bizlere zenginliktir.başarılar herne yapacaksan allah yar ve yardımcın olsun.

bay -bayan-cocuk dış giyisi imalatı ve tekstil tasarım işleri
https://www.facebook.com/groups/aficgiyim/

aficgiyimsanayi.tr.gg

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim
Yeni Üye88 yazı
Baskılı yatak örtülerinin desenleri çok kötü mesela. Renkler çok soluk olup, renk tonlamaları ise bize hitap etmeyen tarzda. Bunun üzerine çalışma yapabilirsiniz. Ayrıca çoçuk yatak örtüleri, tek kişiliklere göre daha fazla kar marjı bırakmakta. Buda aklında olsun.

Bulunduğum yerdeki karşı komşum, microfiber kumaş ithalatı yaparak (Yatak örtülerinin kumaşı) atölyesinde hazır nevresim diktirerek satıyor. kaça maliyetini bilmiyorum ama bizim burada 10 tl ye tezgaha dökerek nakit döngüsünde bulunuyor. Bunu da değerlendirin derim.

Satmış olduğum ve piyasada istenen diğer bir örnekte kaydırmaz tay tüyü çekyat örtüleri. Şuan için diplerde olmasına rağmen, ülkemizde çok talep gören tekstil ürünlerinden biri. Bunun üzerine de gidip farklı bir şeyler yakalayabilirsin.

Ürün aldığım firmanın birisi, tay tüylerinin baskılısını gerçekleştiriyor. English Home tarzında çiçek figürleri olan. dediğim gibi alternatif çok ama atılacak kurşunu iyi hesaplamak lazım. Döngü kolay iş değil ...

Üye131 yazı
Ev tekstili nevresim ,yatak öertüsü pike v.s üretimi yapıyoruz.Müşteri portföyü olan deneyimli pazarlamacılar ile yazışmak görüşmek isterim.

ilaytun@gmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye116 yazı
Toptancilara parekendiciye Klozet takimi yolluk imalatçısiyim her türlü çeşit çeşit istenilen adette ebatlarda yapılıp teslim ederim direk birinci elden satis

Not:eğer istenirse mail veya watsap yoluyla resim atabilirim.
Gsm:0533 491 62 52 nolu numaradan da ulasabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye2 yazı
aslinda , cindan fabrik bolmak ve istediniz orunu yaptirmak zorda digil zatan fabrik mali kendisi turkiyeye gondere biliyor ,sizin araddiniz seyler , kecao ,diye bi yer var urdadir
aslinda korktimiz sey u kadar basit ki ....

Yerleşim Çin / YiwuMeslek Ticaret
Yeni Üye2 yazı
ev tekstil , fabriklarin cogu ning bo da dir ,
aslinda korktimiz sey u kadar basit ki ....

Yerleşim Çin / YiwuMeslek Ticaret
Yeni Üye19 yazı
Günceldir