İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Kuruyemiş Dukkanı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorumA
Yeni Üye5 yazı
C
Üye223 yazı
Madem iyi lokasyon başka bişey aç belki daha fazla kazanırsınız.
Neden adamın rızkına göz dikiyorsunuz.
Adam tutarak kuruyemiş çalıştırılmaz desemde zaten bu kafayla iş yaparsanız dükkan senesini görmez.
A
Yeni Üye5 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - comandante1453 Arkadaş ben komşum iş yaparken aynı işi yapmaya utanırım. Madem iyi lokasyon başka bişey aç belki daha fazla kazanırsınız. Neden adamın rızkına göz dikiyorsunuz. Adam tutarak kuruyemiş çalıştırılmaz desemde zaten bu kafayla iş yaparsanız dükkan senesini görmez. |
Ben kimsenin rizkina goz dikmiyorum o dukkanlara metro icin dunya kadar masraf yaptim ben o yerde 40 senedir duruyorum herkez benim oraya bufe veya kuru yemisci accagimi biliyordu ,ordaki adamin ne ismini bilirirm nede onla ilgili herhangi biseyi,hos bilsemde nw fark eder bana bi yarari vami yok .bi dukkan var diye 2 cisi acilmicaksa o zaman turkiyedeki dukkanlarin yuzde doksandokuzin kapamami.lazim :)9
A
Yeni Üye5 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - şanslı alperen ben akbil karı yüzde 8 biliyorum ama sadece duydum....diğer yazdıkların doğru....bu işte sürümden kazanılır,yani işlek lokasyon çok önemli....ben şişlide bir pasajda beş yıl önce gümüşçü dükkanı açtım,pasajda tektim......orayı 6 yıl çalıştırdım yaklaşık,bırakırken beş tane gümüşçü vardı.........misal,yanyana bile kuruyemişçi karşı karşıya bakkal,market bile görebiliyoruz.....bu günümüz istanbulunda benim dükkanımın aynını açamazsın kim kime diyebilir......günümüz kurtlar sofrası....sen adamın dibine girmeyeceksin ki....4 dükkan ötede.....zaten aynını mı açacaksın o da belli değil.....ha ben olsam adamın aynı işini yapmam.....ama sen sordun,olmaz değil.....yasak değil,etik açıdan da değil.....dibine açsan doğru,kaldı ki benim 50 cm yanıma açtılar aynımı.......açamazsın mı diyeceksin.......herkes rızkını yer.kendine güvenin olduktan sonra,çeşidini de sağlam tutarsan bu işler kısmet.......senin itikadın önemli..kimse hiçbiryeri parselleyemez elbet.....iyi düşün öyle karar ver derim,son olarak,tereddütlerini gider......bu iş çok mesai ister...ve kesinlikle işin başında durman lazım....market açsan onun kar marjı daha fazla kuruyemişçiden....ama 20 m2 ufak markete.....yer benim olsa ya büfe yapardım,ya da börekçi.....kuruyemişi daha önce yaptığım için.....dediğim gibi çok iyi düşünüp tartıp öyle karar vermen lazım......hayırlısı neyse o olsun....herkesin işi rast gitsin.... |
Tesekkurler aydinlattihin icin ben de bufeye karar vedim ama yine sigara akbil cerez ne varsa koyyicam isallah hayirlisi olsun
C
Üye223 yazı
Başkasının yapıyor olması onu doğru yapmaz.Ayrıca ticaret hukukunun rekabetle ilgili kısımlarına bir göz atın.
Gerçi beni ilgilendiren yazılı olmayan esnaflık hukuku.Bu ülkede ticaret hayatının yalan dolan olmasının sebebi yazılı olmayan bu kuralların artık kimse tarafından uygulanmamasıdır.Herkes gün,ay,yıl sonunda yaptıgı kara bakarak işinin doğru yada yanlış olduğuna karar veriyor.Nerde kul hakkı ?
Başka bir konuda çakma parfüm,çakma tekstil ürünleri için fikir istiyor biri.Herkes yazmış fikrini ama bir kişide dememiş ''arkadaş sahte ürün satmaya utanmıyormusun''.Bu yüzdende tekstil gelişmiyor düzgün markalar çıkmıyor bu ülkede.
Girişimcilik,piyasa bilgisi,ürün bilgisi,muhasebe gibi dallardan önce bizim esnaflığı öğrenmemiz lazım arkadaşlar.
Mahallenizde,sokağınızda artık dükkanların seneyi geçmeden kiracı değiştirmesi,işletmelerin kapanmasının sebebi nedir hiç sordunuz mu?
Ticaret kolay iş değil.Her gün kul hakkına girmenin vebalini çoluk çocuğunuz ödemesin.Bu işi hakkıyla yapabilen yapsın.Yapamayan karısının dizinin dibinde otursun lütfen.
Gerçi beni ilgilendiren yazılı olmayan esnaflık hukuku.Bu ülkede ticaret hayatının yalan dolan olmasının sebebi yazılı olmayan bu kuralların artık kimse tarafından uygulanmamasıdır.Herkes gün,ay,yıl sonunda yaptıgı kara bakarak işinin doğru yada yanlış olduğuna karar veriyor.Nerde kul hakkı ?
Başka bir konuda çakma parfüm,çakma tekstil ürünleri için fikir istiyor biri.Herkes yazmış fikrini ama bir kişide dememiş ''arkadaş sahte ürün satmaya utanmıyormusun''.Bu yüzdende tekstil gelişmiyor düzgün markalar çıkmıyor bu ülkede.
Girişimcilik,piyasa bilgisi,ürün bilgisi,muhasebe gibi dallardan önce bizim esnaflığı öğrenmemiz lazım arkadaşlar.
Mahallenizde,sokağınızda artık dükkanların seneyi geçmeden kiracı değiştirmesi,işletmelerin kapanmasının sebebi nedir hiç sordunuz mu?
Ticaret kolay iş değil.Her gün kul hakkına girmenin vebalini çoluk çocuğunuz ödemesin.Bu işi hakkıyla yapabilen yapsın.Yapamayan karısının dizinin dibinde otursun lütfen.
C
Üye223 yazı
Not:Karısının dizinin dibi evinde otursun anlamında kullanılmıştır.
Diğer cümlelere değilde sadece ona takılanda takkesini önüne alıp düşünsün.
Diğer cümlelere değilde sadece ona takılanda takkesini önüne alıp düşünsün.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz