Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yaşam Koçu Olmak İsteyenler

BaşlatanabitgulistanTarih17/02/2015 14:52:29Yorum13

İlk mesaj
Üye216 yazı
Üniversite okuyup kendi işini yapamayanlar, İşinden sıkılanlar ya da yeteri kadar kazanamayanlar, işten arta kalan zamanlarında ek iş yapmak isteyenler, yarım gün işte çalışanlar, işi olmayanlar; sizlerde konuşmanız düzgün, yapıcı ve olumlu bir düşünce yapısına sahipseniz ve insanlarla pozitif ilişkiler kurabiliyorsanız sizlerde yaşam koçu olarak para kazanabilirsiniz.

Yaşam Koçu olmak için eğitim seviyeniz ve okuduğunuz okul yada bölümün hiç bir önemi yok, tek gerekli olan yaşam birikimleriniz sonucunda amacınızı belirlemek ve insanlara birikimlerinizi pozitif katkı olarak sunmak adına yaşam koçu olmak için karar almış olmanızdır. Yaşam Koçluğu, bireylerin kendi potansiyellerini fark etmeleri, hedefleri doğrultursunda yol alırken bireylere destek olmak adına yapılan bir meslektir.

Yaşam koçu olmak için yaşam koçluk eğitim sertifika almanız yeterlidir. Ondan sonra kendi iş yerinizi açarak para kazanmaya başlarsınız. Üstelik online koçluk vererek İnternet üzerinden oturduğunuz yerden uzaktan koçluk eğitimi vererek para kazanmanın hazını yaşarsınız. Koç olmak için eğitim almaya başladığınız anda hayatınızda da olumlu yönde değişimler başlar ve kendi sorunlarınızı da çözerek hayatınızı daha anlamlı ve daha başarılı bir şekilde yaşamaya başlarsınız.

Hızlı yaşam, daha başarılı olmak, eğitim, işletme, pazarlama, satış sorunları çözmek, stres ve sorumluluklar, aile ilişkileri ve ikili ilişkilerde zaman zaman ortaya sorunlar çıkarmaktadır. Bireyler böyle zamanlarda sorunlarını kısa sürede çözmek, hedeflerine daha kısa sürede ulaşmak için uzman desteği alıyorlar. Geleceğin en revaçta mesleği olarak görülen Koçluk mesleği insanlar için ihtiyaç olmaya başladığından, bireylerin Yaşam Koçlarına gitme oranı her geçen gün artmaktadır.

Yaşam koçu olanlara tavsiyem her konuda az bir şeyi bilmek yerine bir konuda her şeyi, detayları bilmeniz sizi o konuda uzman yapar ve daha etkin çözümler sunarak daha fazla kazanç elde edersiniz. Ancak Ülkemizde bir konuda uzmanlaşmak yerine her konuda her işi yapmaya meyil ne yazık kı yaşam koçlarına da görülüyor. Kendinize yeni kesif edilmemiş alanlar bulmanız yada az bilinen bir alan üzerinde yoğunlaşmanız daha kısa zamanda daha büyük işler yapmanıza vesile olur.

Koçluk yapmak isteyen herkes koçluk eğimini tamamladıktan sonra koçluk yapmaya başlayabilir.Ofis yeri belirleyip, mali yönden işletme açtıktan sonra, belge ile ilinizde bulunan ticaret odasına başvuru yapabilirsiniz.Yasal yönden her hangi bir sorun olmadan insanların kendilerinin bile fark etmedikleri potansiyellerini ortaya çıkarmak ve sorunlarını bir an önce çözerek mutluluklarına katkıda bulunup, kalıcı dostluklara yelken açarsınız.
Sizlerin daha varlıklı olmanız için işletmeniz den daha fazla kar sağlamanıza doğru yatırım yapmanıza yardım ediyorum

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Danışmanlık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Yeni Üye29 yazı
Yukarıdaki yazıdan alıntıladığım 3 cümle var:

Yaşam Koçu olmak için eğitim seviyeniz ve okuduğunuz okul yada bölümün hiç bir önemi yok...
Yaşam koçu olmak için yaşam koçluk eğitim sertifika almanız yeterlidir.
Ancak Ülkemizde bir konuda uzmanlaşmak yerine her konuda her işi yapmaya meyil ne yazık kı yaşam koçlarına da görülüyor.

Kendi içinde, kendiyle çelişkileri olan bir yazı olmuş kusura bakmayın. Özellikle eğitim seviyesinin hiç bir önemi olmaması ilginç.
Demekki bu yüzden toplumda yaşam koçu patlaması var!
"Life is riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Albert Einstein

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Üye2659 yazı
Bu Yaşam Koçluğu işi bana komik geliyor
hani dönem dönem, insanların mutluluk arayışından doğan, yıldızı parlayıp sönen akımlar olur ya, yoga yapmak, 'secret' yapmak, evrene pozitif enerji göndermek. yani elbette sen evrene pozitif enerji gönder, elbette güç seninle olsun ama konu 'yaşam koçluğu' gibi insanların hayatlarını yönlendiren ciddi bir iş olunca 'terzi kendi söküğünü dikemez' masalına inanamıyorum maalesef. Sen hayatını yoluna koyamazken, başkalarına nasıl yardım edebilirsin ki? Obez bir diyetisyene nasıl güvenemezsek, ben de bu yaşam koçlarına güvenemiyorum.
Bırakın psikologu, spor koçları bile yaşam koçlarından daha çok ve daha verimli oluyorlar. Oysaki kazançları arasında neredeyse 4 katı fark var. Belki bizim insanımız ayda 800 lirayla ev geçindirmekten, çocuk yetiştirmekten mutluluğun resmini çizemiyordur.
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye14 yazı

Bence çok net ve anlaşılır bir yazı olmuş, eline sağlık.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye29 yazı
masal06 yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. Benim söylemek isteyip te ifade edemediklerimi daha detaylandırarak anlatmışsınız.
"Obez bir diyetisyene nasıl güvenemezsek, ben de bu yaşam koçlarına güvenemiyorum." cümlesi herşeyi özetliyor.
"Life is riding a bicycle to keep your balance you must keep moving"
Albert Einstein

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Üye216 yazı
Arif bey orada bir çelişki yok siz öyle anlıyorsunuz. Masal06 ne yani simdi bir doktur hastaları muyane ediyorsa onun hasta olma gibi bir durumu yok mu ayrıca obezitenin bir çok nedeni var. sen yazmaya devam et her konuda bilip bilmeden
Sizlerin daha varlıklı olmanız için işletmeniz den daha fazla kar sağlamanıza doğru yatırım yapmanıza yardım ediyorum

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Dany?manlyk
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - abitgulistan
Arif bey orada bir çelişki yok siz öyle anlıyorsunuz. Masal06 ne yani simdi bir doktur hastaları muyane ediyorsa onun hasta olma gibi bir durumu yok mu ayrıca obezitenin bir çok nedeni var. sen yazmaya devam et her konuda bilip bilmeden

ilk duydugumda "insanlar ne guzel meslekler uyduruyorlar ben neden böyle bir meslek dalı uyduramıyorum" diye düşündüm Psikolojik terapiden farklı olarak bir insanin digeri ustunde bu kadar belirleyici olmasi bir acidan zihinsel tembelliktir. Kendi basina dusunememektir. Eger tanimina bakarsak yasam koclugu, kocluk yapilan kisinin yasamini duzenlemesine "yardim" etmektir ki burada sunu sormak gerekir bu yardim edici insan o kadar mukemmel midir ki baskasina bu derece yardim eder, edebilir... ve bunun sorumlulugunu alabilir.

O kadar afaki ve tehlikeli ki ben bulunduğum konumdan korkarak izleyebiliyorum. Basbaya birine öğüt vermeyi kendine meslek edinmiş insanlar bunlar. Çok net söylüyorum ki temelsiz, işlevsiz, tehlikeli bir iş bu. Bir yandanda bakıyorum bu işler bu "canın çıkana kadar çalış" dünyasında normal. Çünkü artık sana din, çevre, memleket, komşuluk anlamlı gelmiyor. Zaman bulup içi dolu hobi de edinemiyorsun. e napacaksın Psikoloji gibi bir bilim dururken birilerinin meslek diye uydurduğu, kişiye koşacaksın. onlar zaten kucaklarını açmış seni bekliyor. Zira kim sevmez böyle ballı işi.

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Üye216 yazı
:) masal06 seni kendi haline bırakıyorum insanlar bir toplum olarak yaşar ve farklı konularda meslek edinirler

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Dany?manlyk
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
:) masal06 seni kendi haline bırakıyorum insanlar bir toplum olarak yaşar ve farklı konularda meslek edinirler

Sevgili abitgülistan senin bir yaşam koçuna veya yoga uzmanına ihtiyacın var anlaşılan :) Şaka bir yana Fikrine katılmasamda ifade etmene bir lafım yok Bırakalım herkes fikrini beyan etsin Forumdaki takipçilerin vicdanı fikirlerin notunu verir zaten Sonuçta bu forumda toplumun bir parçası Fakat "seni kendi haline bırakıyorum" gibi laflar sadece söyleyeni yaralar.

Şimdi bu konuda bir iki kelime daha etmek istiorum
-Bir iş başvurusu yaptığınızda sizden ilk istenen nedir ? Tabiiki CV niz değilmi?
-Bu CV içinde neler vardır Kişisel bilgiler Eğitim İş Deneyimi, Başarılar değilmi?
-Şimdi sen demişsinki
Yaşam Koçu olmak için eğitim seviyeniz ve okuduğunuz okul yada bölümün hiç bir önemi yok, tek gerekli olan yaşam birikimleriniz sonucunda amacınızı belirlemek ve insanlara birikimlerinizi pozitif katkı olarak sunmak adına yaşam koçu olmak için karar almış olmanızdır. Yaşam Koçluğu, bireylerin kendi potansiyellerini fark etmeleri, hedefleri doğrultursunda yol alırken bireylere destek olmak adına yapılan bir meslektir.

Yaşam koçu olmak için yaşam koçluk eğitim sertifika almanız yeterlidir
Yani Ağır vasıta ehliyeti almak Tır Sürmeye yeter gibi :) :)

Zaten bu mentörlük işini Uzman Psikologlar Psikoterapiyle yapıyorlar hemde Psikoloji gibi Sosyal bilimsel yöntemlerle

Bu iş zaten bir yandan Türk Kültür yapısındada mevcut
Neyse yazımı güzel bir şiirle bitireyim

sen oku ve çalış, adam olayım diye,
hem güzelce bir iş, kısmet bulayım diye,
kara bahtın yüzüne bu kez güleyim diye,
millet malı ***ürsün bu ne biçim işleyiş?

aşıklar der ki; bizde mallık oldukça,
ne oldum delileri, paraları buldukça,
bu düzen devam eder, dünya baki durdukça,
neler olacak seyret, otur da geniş geniş...

'Keşke'Leri Sevmem !!

Yeni Üye37 yazı
boş beleş işler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye28 yazı
Yoga ile yukarida bahsedilen yasam koçlugu kursunu birbirine karistirmiyalim lutfen.Yoga'nin 5 bin yillik tarihi var, Hindistan'in dunyaya hediyesi.Bugun Avrupa ve Amerika'da milyonlarca insan, hem de en bilinçlileri, huzur, mutluluk ve saglik için yoga-meditasyon yapiyor.Yoga'yi yildizi parlayip sonen akim olarak gormek, bu konuda hiç bir bilgimiz olmadigini gosterir.

Yerleşim Fransa / LyonMeslek Muhasebe
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Fransiz
Yoga ile yukarida bahsedilen yasam koçlugu kursunu birbirine karistirmiyalim lutfen.Yoga'nin 5 bin yillik tarihi var, Hindistan'in dunyaya hediyesi.Bugun Avrupa ve Amerika'da milyonlarca insan, hem de en bilinçlileri, huzur, mutluluk ve saglik için yoga-meditasyon yapiyor.Yoga'yi yildizi parlayip sonen akim olarak gormek, bu konuda hiç bir bilgimiz olmadigini gosterir.

Bu tür felsefelerin çıktığı kültürleri aslında biraz incelemekte fayda var
Bu tür felsefeler birazıcık doğunun mistizminin Mekanikleşen batının ilgisini çekmesi sonucu popüler olmaya başladı
Örneğin
Hindistan:
- Nüfusun %30 unun yoksulluk sınırı altında
- Dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri Haliyle hijyen ve temizlik sorunları meşhur
- İngiliz mandasında geçirdiği dönemlerin halen etkisi sürmekte

Bana kalırsa hinduizmin bir çeşit ibadeti. 80 sonrası işin spiritüel yönü yerine egzersiz kısmının vurgulanmasıyla birlikte Avrupa ve Amerikada çılgınca yayıldı. Saçmalık ama ne yapalım dünya işine akıl sır ermiyor. Egzersiz dediğin de zeybek pozisyonunda 2 saat durmak kim bilir nasıl kasları çalıştırıyor ama kimse fitness için zeybek kursuna gitmiyor. Tabiiki yogayı spor için yapan din ve spor işlerini ayırabilmiş arkadaşları tenzih ederim

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye127 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Üniversite okuyup kendi işini yapamayanlar...

Bu koçluk bana saçma gelir ama diyelimki ben bir koç tutmaya karar verdim.
Ona ilk soracağım soru
"Koçum sen hayatta ne başardında bana koçluk yapacaksın" derim. Adam kıytırık bir bölümden mezun bana koçlukmu yapacak.

Bu kel bir doktorun kellik ilacı satması gibi olur.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye31 yazı
Bugünlerde yeni bir girişim var, ismini hatırlamıyorum ama bu girişimin amacı çalışanlar ve diyet yapanlar için bütün öğünlerine tek sefer'de getiren bir kişisel bir catering oluşumu burada yapılan iş çok basit, sadece internetten diyet türünü ve hangi günler almayı istediğini yazıyorsun ve her sabah yemekler geliyor, sana sadece saatinde pişirmek ve yemek kalıyor, bu oluşum şu anda bir çok ev hanımı tarafından da kullanılıyor, ve şu an hanımların çoğu bu sistem ile nasıl zayıfladığını anlatıyor, peki bu hanımlar bu yemekleri yapmayı bilmiyor mu ? veya çok zor mu ? hayır başkaları tarafından disipline olmak kolayına gidiyor,

Bu duyguyu bende bazen yaşıyorum, ofis yerine evde çalışmak istiyorum, ama verimim çok düşüyor, biraz yatayım, bir hava alayım, haberlere bakayım derken zaman geçiyor, bu yüzden ofis ortamında çalışmaya artık daha önem veriyorum,

sabah hepimiz alarmı kurarız, ve erteleriz, ama bir kişi tarafından uyandırıldığımızda direk uyanırız, disipline edilmek, Hayat koçunun amacı'da budur, sizi disipline eder, iş hayatında ki konumunuzu analiz eder, gerçekten ne istediğinizi belirler, bir çok zaman sizin algınızı değiştirir,

Amerika'da psikoloji bölümüne bitiren ve daha sonra NLP eğitimi alan bir "Yaşam Koçu" arkadaşım bana bu konu'yu izahı şöyle olmuştu " - 100 ile +100 arasında bir parametre hayal et obsesif kompulsif bozukluğu olan bir öğrenci bu parametrede ki yeri -20, ve psikoloji bu nokta da devreye girer, ve onu 0 noktasına çeker yani normal hale getirir, bundan sonra ki aşama öğrenci koçluğu devam ettirir, parametreni + kısmı artık devreye gider" Ben bu konu ile ilgilenmiştim, yaşam koçu olmak veya tutmak için değil, öğretileri ve çalışma mekanizması mantığını anlamak için, çok da hoşuma gitmişti,

Benim şahsi fikrim, bunlar çok da günümüz umut pazarlığı değil, mantıklı ve ihtiyaç olan şeyler, ama iki eğitim alarak yapılmaması gerekli, bunu insanlara sunarken bir PDR altyapısı olmazsa olmazdır, en iyi ihtimalle NLP bilmesi şarttır, diğer türlü sadece karşında ki insanın parasını alıp onu poh pohlamaktan ileri gideciğini sanmıyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Medya