Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ebatlama Bantlama Sunta Mdf Satışı

BaşlatangokhankTarih30/11/2014 03:12:11Yorum22

İlk mesaj
Yeni Üye92 yazı
Merhaba arkadaşlar. Bulunduğum ilçede kendime ait ana cadde üzerinde 2500 m2 kapalı betonarme bina ve 4000 m2 açık alanım var. Ticari İmralı özel trafolu ruhsatlıdır.

Ben burada panel ebatlama bantlama cnc fason işi yapmak istiyorum. Bu makineler bulundumuz 100 bin nüfuslu ilçede sadece bir firmada var ve iş yetiştirmiyor.

Ben sunta mdf suntalam vs. Satışı ebatlaması bantlaması yapacam. Aynı zamanda mobilya yapımından anlayan arkadaşım var belki onla da bişeyler tasarlar satarız mutfak dolabı falan yaparız.

Şimdi asıl mesele şu

Makine parkı tavsiyeleriniz
Fiyatları hakkında bilgi
Ikinci el olması sıkıntımı
Mdf sunta bant mdflam suntalam temini nerden nasıl
Kar marjı nasıldır.
Veya izlemem gereken yollar hakkında bilginiz ve tecrübenizi paylaşın.

Bu iş yapılırmı???

Üşengeçlik etmeyin yazın iki kelime arkadaşlar paylaşın bilginizi tavsiyenizi lütfen
izym

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
22 yorum
Yeni Üye7 yazı
Halı koltum yıkama yoksa ilçede ilk açılırsa çok güzel paralar kazanılabilir bence.
Çünkü eski çalıştığım yer 10 taneden fazla rakip halı yıkamacı olsada yine çok büyük cirolar yapiyordu günde :)
İmza

Yerleşim Türkiye / YozgatMeslek Ticaret
Yeni Üye92 yazı
yokmu bilgisi olan kimse?
izym

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye92 yazı

halı yıkama yapan yerler var. otoyıkamacılarda yapıyor. ama adam akıllı yapan yok. o işi düşündüm ama sevmedim. ben ebatlama bantlama mdf sunta işi yapmak istiyorum. bu konuda bilgi lazım.
izym

Üye294 yazı
imkanın var ise o firmada bir süre çalış.anladığım kadarıyla işle ilgili bir bilgin yok.Orada çalışırken makineler ve işin işleyişi hakkında bilgi sahibi olursun.Dükkanının olması bir avantaj.Eğer birde kestiğin malzemeyi sanayi bölgesi içinde ise dükkanlara servis yap ücretsiz.herkes seni tercih eder.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Yeni Üye92 yazı
Burda mobilya sanayi yok. Site yok yani. Benim yerim dükkan ziyade fabrika zaten. Ama sehrin içinde kaldı. Ruhsat sıkıntım yok.
O iş yerinde çalışma gibi bi şansım yok maalesef.

İş zor değil. Burda makinentercihi ve kar marjı mal temini önemli.
Orda çalışsamda bunları öğrenemem zaten.

O yüzden yapan bilen kişiler lazım
izym

Yeni Üye4 yazı
Merhaba büyüklerim ve küçük kardeşlerim...
Şu an istanbul'a samsun'da ki şirketimizden geldik akllı kent teknolojisi kurmak için...
Franchise veriyoruz 15.000 TL KDV dahil cihaz bedeli,aylık net 5.000 TL getirisi var garanti para sözleşme ile onaylıdır.
03623333085 Tel
03623333085 Fax
05320515087 Gsm
Şu an istanbuldayız,İstanbul'da ikamet edenler ile hemen görüşebiliriz cihazlarmızı imalatımızda görebilirler ve alabilirler...

Yerleşim Türkiye / Samsun
Yeni Üye92 yazı
Konumuzda ne ilgisi var bunun?
izym

Yeni Üye85 yazı
@gokhank

Öncelikli olarak şunu belirteyim ki sektör çok çok iyi... sen İstanbul'da mısın ? yani hangi ilçesi ki burası pvc bantlama yok ? Açıkçası merak ettim.

Bunun haricinde makine fiyatlarını bilmiyorum ama mobilya işinde az çok bilgim var en azından sarf malzeme ile ilgili.

Şimdi hem kesimini ve hemde bantlamasını yapacaksın. Zaten plaka başına kesim ücreti 10 lira gibi bir ücret alıyorlar.

Ürün bantlarını ise ben mesela 50 metresini almıştım en son 35 liraya. Burada metresi 70 kuruşa aldım ama bu ürünü ben parekendeciden aldım. Yani 1 mm'lik bant için istenen ücret 1 lira, ki zaten sen bunun metresini 40 kuruşa toptanda alırsın.

Kısacası bu işin kârı işçiliktir. Maliyetin büyük kısmı ise makineyi çalıştırmak için kullanacağın elektiriktir. Ayrıca bu işe girdiğin zaman inan seninde makinen boş kalmaz.
Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek cevabım var. Ama bir lafa bakarım, lafmı diye. Birde söyleyene bakarım adam mı diye.. Mevlana

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Y?siz
Yeni Üye92 yazı
Lerze yazın için teşekkürler. Ben sakaryadayım. Istanbul değil. Bant işinde para var doğru. Peki sunta mdf alımı ve satışı nasıl kar oranı ne. Makine parkı nasıl olmalı ve fiyat olarak neye mal olur? Bunları arıyorum.

Burada ebatlama 10 tl. Bantlama istanbuldan pahalı. Istanbulda 1 lira olan burda 1.5 tl
izym

Yeni Üye92 yazı
Ozgufi cevap için teşekkürler.
Mdf sunta stok durumu için şöyle düşünüyorum. Beyaz kırık beyaz zaten en çok giden renk. Onun dışında 10 adet daha rengi stokta tutarsam ilk etapta müşteriye hitap edebilirim diye düşünüyorum.

Toplam 15 renk. 2 çeşit ürün mdf sunta yani 30 çeşit mal oluyo. 30 paket mal 50-6O bin tl olur sanırım. Buda çok bi para değil bu iş için. Ama eminim hesabım da yanlış düşünemediniz birşeyine vardır.

Bantlama makineleri 30-40 bine var nette. Daha uyguladı var hatta. Ebatlama dmakineside önemli. Cnc yi ilk etapta almasakta olur. Çünkü boyumu aşar. Okadar param yok.

Stok içinde para lazım.
izym

Yeni Üye92 yazı
Bende bayii olmak istiyorum zaten. Ama sanırım o zaman kota falan koyuyolardır? Bantlama ikinci el almayın önerinizi dikkate alacam. Ebatlama için ne düşünüyorsunuz ve suntalam alım satımında kar oranı hakkında bilginiz varmıdır?
izym

Yeni Üye92 yazı
Tahmin ettiğim gibi. Cok sagol.
izym

Yeni Üye22 yazı
Kardesim makinadan ziyade o cnc'yi kullanan eleman sıkıntısıda var bunuda bilmeni isterim haa ben yaparım diyosan ayrı mesele allah yar ve yardımcın olsun
Sınırsız Tedarik Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye92 yazı
bu işi yapmış yapan kimse yokmu
izym

Yeni Üye32 yazı
kardesım o iş için bursa inegölde gelebılırsen o işi senın düşündüğün gibi yapan insanlar var bıre bır gösterebılırım yardımcıda olurlar ama senın yerınde olsam cok ıyı arastırırım ve herseyın hesabını yaparım

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye26 yazı
kime satacağını da iyi araştır bence.
pazarın yapısı, borçlanma vadesi, sektördeki potansiyel müşterilerinin mali durumu vs.
bütün sermayeyi makine ve stoğa yatırırsan işletmeyi çevirmekte zorlanırsın.
iyi bir döner sermaye ve likit para elzem bence.

böyle imarlı, ruhsatlı bir yerin var bu şans bence.
bu şansı iyi değerlendir ve herkesin kolay kolay giremeyeceği daha teknik işleri araştır.
bu işte öncü olan ülkeleri bul, sanayilerini gez ufkunu büyüt. sonra sen gelir burada bize danışmanlık yaparsın.

hayırlı kazançlar dilerim.

syg./guru

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk