| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - behnan Merhaba sayın koniks üyeleri Aracım ile ordu,samsun,amasya bölgeleri(ilçeleri dahil) dükkanlara poşet satmak istiyorum. 1)naksan firması en az ne kadar ürün veriyor? 2)hangi tür poşetleri satmalıyım? 3)sizce nasıl bir fikir ?
Teşekkürler.
|
Sayın behnan.Naksan,Vural ve Serdal'ın Ankara bayisi oldukça yakınım olurlar.Şimdi bu iş güzel bir iş ancak bence 3 ili ilçeleriyle beraber arabanızla gezerek bu işten çok para kazanamazsınız.Mutlaka poşet işinden,kağıt işinden,plastik ve köpük tabak işinden anlayan arkadaşlarımız vardır.Bu işlerde kalem başına kar o kadar az ki,işin içine girseniz hesaplanasanız yapmam ben bu işi dersiniz.Ha,yapan nasıl yapıyor söyleyim.
Birincisi bu işe girecekseniz malınızı peşin alacaksınız.Dediğim gibi kar oranı zaten az,arkadaş geliyor malı bi de vadeli alıyor.E zaten parayı müşteriden almak ayrı bir meziyet.Adam ancak ya kendini geçindiriyor ya da eriyip gidiyor.Gidin bakın Gimat'a bir sürü poşetçi açılmıştır ama kaymağını 2/3 firma yer.Onlarda ya çok eskiden bu işe girmiştir ya da peşin alıyordur malı.
İkincisi aracınız Transit diyelim içine alacağınız mal belli.Sadece poşet atamazsınız müşteri size karıştırıcı var mı,pipet var mı,karton bardak var mı diye sorarsa iki gün sonra yok derseniz o da sizi sıkıntıya sokar.
Üçüncüsü diyelim ki aracınız geniş,büyük ve istediğiniz malları sığdırabiliyorsunuz.İki adet ili ilçeleriyle beraber gezmek(mazot parası) + yiyecek şu bu sizin karınızı sıfırladı demek.
Ben sizin yerinizde olsam(Bildiğim kadarıyla Samsun büyük bir yer) orada bir dükkan açar,eğer yoksa bayilik almaya çalışırdım.Bayilik varsa da sadece Samsun içinde(ilçeler dahil değil) servisçilik yapardım.yemek fabrikalarıyla,girebiliyorsanız eğer pazarlarda malı satardım.
Ezcümle,bu iş kalem başına oldukça az karlı bir iştir.Ancak bana göre bu işten para kazanmanın iki yöntemi var.Birincisi,malı peşin al,karını azalt peşin satmaya çalış.İkincisi de sen karı az tutup,peşine dönebilirsen zaten bu işten ancak sürüm yoluyla para kazanabilirsin.Sürümün çoğalıp ta,mal aldığın yerden aylık belli bir ton alabilirsen yine kar edersin.İyi günler,