Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Antalya Ve İş. . .

BaşlatanAsumanhanımTarih06/11/2014 22:46:56Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye8 yazı
Selamun Aleykum Koniks ailesi.

12 sene özel sektörde Muhasebe alanında çalıştıktan sonra çok sevdiğim ve emekli babamdan öğrendiğim ticarete atıldım. 5 sene boyunca severek, isteyerek ve azimle sabah 7'den gece 2'ye, bayram, özel gün demeden eşimle birlikte çalışarak Market işlettik. Herkes gibi biz de Süpermarketlerle baş edemediğimiz için 2014 Haziran ayında bırakmak zorunda kaldık. Daha sonra yeni bir umut doğdu ve Antalya’dan çok eski bir arkadaşımla iş kurma yolunda adımlar atmaya karar verdik. İstanbul’dan Antalya’ya yerleştik ailece. Fakat arkadaşımın bu işi kendi başına yapmaya karar vermesi ve aramızın bozulmasıyla iş kurma hayalimiz de hüsranla sonuçlandı. Şuan geri de dönemiyorum, yaptığım masraflarım, ev kiraladım, çocuğun okulu vs. gerçi geri dönsemde orda da yapacak iş yok. Burası en azından ucuz yaşamımızı devam ettirmek için. Kitlenmiş durumdayım.
Sorunuma gelecek olursak ticarete tekrar atılmak için cesaretim fena halde kırıldı. Gece gündüz demeden çalışarak çok şükür edindiğim 100 bin lira sermayem var, ama bunu hangi işe kullanacağım konusunda en ufak bir fikrim yok gerçekten. Çok araştırıyorum, Antalya’da neler yapabilirim, nasıl bir yol izlerim diye ama nafile. Şuan öyle bir durumdayım ki; 32 yaşında, ailesini nasıl geçindireceğini düşünen ve kendini boşlukta hisseden biri olarak yazıyorum. Allah’ıma bin şükür ki sermayem var ama iş konusunda kitlenmiş durumdayım. Ticarete devam etmek tek niyetim, fakat şuan ne yapacağımı inanın hiç bilmiyorum. Gece gündüz demeden çalışabilirim, çok fazla parada gözüm yok, ekmek paramı çıkarsam birde Allah’ın izniyle çocuğumun geleceğini garantiye alsam yeterli.
Antalya’da neler yapılabilir? Tek başıma hangi işlere girilebilir? Ortak bulsam güçlerimizi birleştirsek neler yapılabilir? Sizin değerli tecrübe ve tavsiyelerinize gerçekten çok ama çok ihtiyacım var.
Allah hepinizden razı olsun

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye473 yazı
antalyda is alani genis...Hangi semte yapmak istedigin de önemli...Bazi semtler neredeyse rusya olmus
allah yoluu acik etsin usta

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye10 yazı
Asuman Hanım merhaba, 2006dan beri Antalya'da yaşayan ve buraya bağlanmış biri olarak size ilk tavsiyem bu memlekette kimseye ama kimseye güvenmeyin derim. Ben hayatımda yemediğim küçüklü büyüklü her türlü tokadı burada yedim. Öncelikle temel prensibiniz al gülüm-ver gülüm olmalı. Ne eviniz ne de işletmeniz için asla ama asla hizmeti, ürünü almadan asla ödeme yapmayın. Bu temel şart burada. 2. şart ise ticarette her zaman ve her zaman özellikle tedarikçilerde alternatifiniz olmalı. Yıllarca çalıştığınız adam bile burada bir anda kaybolabiliyor. Evrek, çek, senet, sözleşme kişiyi ya da firmayı bulabilirseniz belki sizin zararınızı kurtarıyor. Yani siz ve eşiniz çok dikkatli olun. Antalya'da ticaret ahlaklı, prensibli ve de dikkatli yapılırsa çok kazandırır. Ama genelde piyasa kazık yemeye çok müsait.

Hangi bölgede ikamet ettiğinizi bilemediğim için bölgesel tavsiyede bulunamıyorum ama genel olarak Antalya'nın eksikleri ve hala yatırım kabul eden sektörleri var. Mesela bıçkın akrabalarınız ya da çok güvendiğiniz dostlarınız var ise oto kiralama çok kısa sürede ciddi kazançlar sağlar. Yeter ki organize ve tedbirli olun. 6 araba başlayıp 2 senede 20 arabaya çıkan 2 dostumdan biliyorum arabalar için kredi kullanmak ve anlık sıçrama yapmak çok kolay. Bunun dışında burada cnc her zaman kazandırıyor. Büyük ebatta ve yerli bir üretim makine alıp ve ufaktanda bir amrangoz atelyesi kurup hem fason kesim yapabilir hemde hobi için ahşap-mdf ürünler üretip hem Antalya içine hemde Ülke geneline satış yapabilirsiniz. Benim buradaki 2. yatırımım bu oldu. 3 sene sonunda işletmemi ve tüm ekipmanımı ve personelimi giriş yatırımımın 19 katına devrettim. Güzel kazanç sağlamakla birlikte kazık yemeye en müsait sektör bu. Zira Antalya'da düzgün usta bulmakta çok zor. Bunlar dışında Lara bölgesinde marangoz atelyeleride çok ciddi oranlarda kar elde ediyorlar. Yine sadece geçimimi sağlayacağım derseniz Sürat Kargo'nun bazı şubeleri acente olarak verilecek. Ben Güzeloba Şubesi'ni inceleyin derim. Çok para dönsede elinize kalacak maksimum kazanç 3-4bin civarı olur. Yine gözünüz kiradan korkmazsa çerez ve tekelide düşünmekte fayda var. Tekel işi hızlı para sürkilasyonu için ideal. 2. bir işiniz ve güvendiğiniz biri varsa başına koyacak burada önünüzü bayağı açar. Oturttuktan sonra yüksek meblağlara devir edebilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Yayyncylyk
Yeni Üye41 yazı

asuman hanım merhabalar nacizane düşüncem;en yakın arkadaşınızdan bile ihanet gördüyseniz sizi yarı yolda bırakarak,bunun antalyası istanbulu ankarası olmaz sonuçta size ihanet eden şehir değil insanlardır o yüzden ali bey arkadaşımızın ondan darbe yedim bundan kazın yedim o yüzden antalyaya ve antalyalıya güvenmeyin sözüne katılmıyorum.sizide anlıyorum hazıra dağ dayanmaz birşeyler yapmak en azından evinizin geçimini sağlamak istiyorsunuz.Ama hem insanlara hemde ticarete olan güveniniz ve inancınız kaybolduğu için yoğurdu üfleyerek yiyeceksiniz.Bir konuda ali beye katılıyorum.al gülüm ver gülüm çekmiş senetmiş sözmüş maalesef artık bunların hepsi önemini yitirmiş durumda.Tüm bu kısır döngü yüzünden ben ülkeyi terkedip yurtdışında yaşamaya karar verdim.Size tavsiyem yatırın paranızı faize aylık onunla geçinmeye devam edin diyeceksinizki faiz haram ilahi olarak bununda yorumunu size bırakacağım.Akabinde turizm sezonu geliyor el işinden anlıyorsanız el işleriyle uğraşın yok anlamıyorsanız gidin meyve sebze haline alın meyve mahallenizde satın bir manav sergisi açarak veya pazarlarda.hem sermayenizden olmazsınız hemde ticarete olan güveninizi yeniden kazanıncaya kadar size tecrübe kazandırır.Etrafınıza bakın inceleyin insanların neye ihtiyacı var bu ihtiyaçlrını nereden temin ediyorlar bunları analiz etmeye çalışın.unutmayınki insanların ihtiyacını verebildiğiniz kadar kazanırsınız ticarette.Örnek mahalle bakkalınız peyniri,balı nereden alıyor kaç paraya alıyor siz bunu daha düşük fiyata bulabilirmisiniz bulursanız o bakkal sizden bu ürünü alırmı? v.s.Ayrıca seçeceğiniz ürün devamlı sürümü olan tüketilen bir ürün olmasıda önemli.mesela temizlik ürünleri(sabun,toz ve sıvı deterjan,selpak,vb)imalatçılardan temin edip ister evinizde eşinize dostunuza komşunuza ister sergi açarak yine pazarlarda satabilirsiniz.Allah yar ve yardımcınız olsun.
www.deluxe-bazaar.com

Yerleşim Ukrayna / JitomirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye10 yazı
Sevgili oooantalya, zannımca 100.000 TL'nin faiz getirisi ev geçindirmeye yetmez diye düşünüyorum. Yakın zamanda elimdeki 180.000TL'yi değerlendirmek için Halkbankası ile görüşmüştüm. Aylık ortalama 1200TL gibi komik bir akam önermişerdi. Bende vaz geçmiştim.

Daha öncceki yazımdaki bir durumu net izah edemediğimi fark ettim. Zinhar lafım Antalya insanına yahut başka memleketin insanına değil. Aslında altını çizmek istediğim şu idi ama becereemşim:) Şöyle izah edeyim. Antalya 2. şans için bilinen en kaymak memleketlerden, coğrafi yapısını ve mevsimsel yapısınıda herkes bilir. Burada İStanbul, İzmir ya da İstanbul'a oranla çok daha kolay taşınmaz sahibi olursunuz, arabalar bile daha ucuzdur. Zira yapılanma tam gaz devam etmektedir. Ehh böyle olunca bir çok şehirden yeni yatırımcılar geliyor. İçlerinde defalarca batıp çıkmış, tek atımlık canı olan, hesapsız kitapsız gidip potansiyel batıklar ve elbetteki kötü niyetli insanlar 2. bir şans için, zengin olmak için buraya geliyor. Eldeki hesap çarşıya uymayınca genelde kendileri ve yakınındakileri gümletiyorlar.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Yayyncylyk
Yeni Üye1 yazı
merhaba asuman hanım rent a car işini tavsiye etmem geliri iyi gözükse de işin içine girdikten sonra kasko su bandrol u cezası vs bitmez. birde kredi kullanıldı mı sürekli içeride gidersiniz. düşünürseniz Antalya Korkuteli ilçesinde kültür mantarı işine girebilirsiniz. Çok daha kazançlı olacaktır sizin için. tek yapmanız gereken Korkuteli halkının yüzde yetmişi üretimden anlar onların bilgisi dahilinde anlaşmanıza göre gerek yüzdeli gerek maaşlı çalışabilirsiniz riskiniz yok ve size kazık atılma gibi bir durum söz konusu olamaz.
yyc

Yerleşim Türkiye / Ystanbul