12 sene özel sektörde Muhasebe alanında çalıştıktan sonra çok sevdiğim ve emekli babamdan öğrendiğim ticarete atıldım. 5 sene boyunca severek, isteyerek ve azimle sabah 7'den gece 2'ye, bayram, özel gün demeden eşimle birlikte çalışarak Market işlettik. Herkes gibi biz de Süpermarketlerle baş edemediğimiz için 2014 Haziran ayında bırakmak zorunda kaldık. Daha sonra yeni bir umut doğdu ve Antalya’dan çok eski bir arkadaşımla iş kurma yolunda adımlar atmaya karar verdik. İstanbul’dan Antalya’ya yerleştik ailece. Fakat arkadaşımın bu işi kendi başına yapmaya karar vermesi ve aramızın bozulmasıyla iş kurma hayalimiz de hüsranla sonuçlandı. Şuan geri de dönemiyorum, yaptığım masraflarım, ev kiraladım, çocuğun okulu vs. gerçi geri dönsemde orda da yapacak iş yok. Burası en azından ucuz yaşamımızı devam ettirmek için. Kitlenmiş durumdayım.
Sorunuma gelecek olursak ticarete tekrar atılmak için cesaretim fena halde kırıldı. Gece gündüz demeden çalışarak çok şükür edindiğim 100 bin lira sermayem var, ama bunu hangi işe kullanacağım konusunda en ufak bir fikrim yok gerçekten. Çok araştırıyorum, Antalya’da neler yapabilirim, nasıl bir yol izlerim diye ama nafile. Şuan öyle bir durumdayım ki; 32 yaşında, ailesini nasıl geçindireceğini düşünen ve kendini boşlukta hisseden biri olarak yazıyorum. Allah’ıma bin şükür ki sermayem var ama iş konusunda kitlenmiş durumdayım. Ticarete devam etmek tek niyetim, fakat şuan ne yapacağımı inanın hiç bilmiyorum. Gece gündüz demeden çalışabilirim, çok fazla parada gözüm yok, ekmek paramı çıkarsam birde Allah’ın izniyle çocuğumun geleceğini garantiye alsam yeterli.
Antalya’da neler yapılabilir? Tek başıma hangi işlere girilebilir? Ortak bulsam güçlerimizi birleştirsek neler yapılabilir? Sizin değerli tecrübe ve tavsiyelerinize gerçekten çok ama çok ihtiyacım var.
Allah hepinizden razı olsun