İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
E-ticaret Deneyimlerim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
42 yorumB
Yeni Üye35 yazı
T
Yeni Üye77 yazı
Z
Üye107 yazı
çok faydalı.. başarılar size.
S
Üye166 yazı
I
Yeni Üye18 yazı
yorumlar için teşekkürler. aklıma geldikçe eklerim buraya.
merak ettiğiniz şeyler varsa burdan sorabilirsiniz.
merak ettiğiniz şeyler varsa burdan sorabilirsiniz.
S
Üye166 yazı
arkadasa sormussunuz cevap gelecektir ama bende kendi tecrübeme göre şunları söyleyeyim. bir kere subdomain altında satış yapabilen ben gormedim, sistem buna izin vermiyorsa çıkın çünkü domain size ait degil.incir yazılarının hepsinin kaldırılması gerekiyor.drop fiyatlar zaten yüksek olur bazı ürünlerinize baktım fiyatlar yüksek. logonuz yok, temanızda farklılık yok. boşuna reklam parası vermeyin bence bu sitenin bu hali ile satış yapması imkansıza yakın.
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - malemdar selam ilsatsob inteneteki tecrubelerini paylastigin icin tesekkurler sizinde dediginiz gibi internette reklam isin ozu bu.bende bir eticaret sitesi kiraladim,droppshiping metodunda ilk ay ucretsiz,siteden ayda 100.tl satis yaparsak siteyi kullanmaya devam edcegiz satis yapamazsam siteyi kullanma hakkini kaybediyorum bir ay oldu butun sosyal paylasim sitelerinde reklam yaptim bir urun dahi satamadim anlayacaginiz siteyi kulanma hakkini kaybedecgiz parali reklami denemedim belki adwordsu deneseydim bi iki urun satabilirdim diye dusunuyom sitenin verdigi kar elektronikde %4 digerlerinde %7 kar payi veriyor cok dusuk kar pay veriyorlar siteyi merak edenler bir goz atabilirler http://durustticaret.incir.com |
K
Üye180 yazı
Güzel Bir paylasim Tskler
kartay
I
Yeni Üye18 yazı
incir.com sitesini çok araştırmadım ama mantıgını tahmin edebiliyorum.
Kısacasi: ürünlerimi satın siz de kazanın bende (üstelik kendi siteme reklam vermek isteyenler bile çıkar)
site açanlar açısından da: elimi tuzu bibere sürmeyeyim az karla birşeyler satayım sigara parası çıkar.
Şimdi böyle bir siteyle ögrenciyseniz süpriz paralar gelir, iddia dan 20-30 TL kazanmak gibi, mutlu olursunuz yani.
Ama gelecek görmeyin böyle şeylerle.
Emin ol annenin diktiği havlu kenarını, kardeşinin yaptıgı bilekliği sahibinden.com da ilan açsaydın daha fazla satış yapardın.
Biraz neyi amaçlamakla ilgili aslında. ne kadar kazanmak istiyorsun? yada parayı boşver, nasıl bir değer yaratmak istiyorsun?
Okadar emek verirsin de incir.com sahibi canım sıkıldı kapiyorum siteyi derse ne olacak? yada hacklense.
Eğer 20 yaşındaysan bu site başlangıç için iyi, ama bana sorsan sahibinden.com dan başlardım.
Ha ama dersen ki "kardeş sahibinden.com dan satış yaparsam yok kargoyla ugras yok müşteriyle ugraş, bu sitede daha rahat"
hiç bu işlere girme derim.
Acımasız eleştirilerin herzaman daha yapıcı olduğunu düşünürüm :)
Kısacasi: ürünlerimi satın siz de kazanın bende (üstelik kendi siteme reklam vermek isteyenler bile çıkar)
site açanlar açısından da: elimi tuzu bibere sürmeyeyim az karla birşeyler satayım sigara parası çıkar.
Şimdi böyle bir siteyle ögrenciyseniz süpriz paralar gelir, iddia dan 20-30 TL kazanmak gibi, mutlu olursunuz yani.
Ama gelecek görmeyin böyle şeylerle.
Emin ol annenin diktiği havlu kenarını, kardeşinin yaptıgı bilekliği sahibinden.com da ilan açsaydın daha fazla satış yapardın.
Biraz neyi amaçlamakla ilgili aslında. ne kadar kazanmak istiyorsun? yada parayı boşver, nasıl bir değer yaratmak istiyorsun?
Okadar emek verirsin de incir.com sahibi canım sıkıldı kapiyorum siteyi derse ne olacak? yada hacklense.
Eğer 20 yaşındaysan bu site başlangıç için iyi, ama bana sorsan sahibinden.com dan başlardım.
Ha ama dersen ki "kardeş sahibinden.com dan satış yaparsam yok kargoyla ugras yok müşteriyle ugraş, bu sitede daha rahat"
hiç bu işlere girme derim.
Acımasız eleştirilerin herzaman daha yapıcı olduğunu düşünürüm :)
Yazıyı gönderen - malemdar selam ilsatsob inteneteki tecrubelerini paylastigin icin tesekkurler sizinde dediginiz gibi internette reklam isin ozu bu.bende bir eticaret sitesi kiraladim,droppshiping metodunda ilk ay ucretsiz,siteden ayda 100.tl satis yaparsak siteyi kullanmaya devam edcegiz satis yapamazsam siteyi kullanma hakkini kaybediyorum bir ay oldu butun sosyal paylasim sitelerinde reklam yaptim bir urun dahi satamadim anlayacaginiz siteyi kulanma hakkini kaybedecgiz parali reklami denemedim belki adwordsu deneseydim bi iki urun satabilirdim diye dusunuyom sitenin verdigi kar elektronikde %4 digerlerinde %7 kar payi veriyor cok dusuk kar pay veriyorlar siteyi merak edenler bir goz atabilirler http://durustticaret.incir.com |
E
Üye420 yazı
merhabalar... gerçekten çok iyi bilgiler... sdece birşey merak ettim... sakıncası yoksa tabiki kendi üretiğiniz ürün nedir?
I
Yeni Üye18 yazı
Yazıyı gönderen - estradeland merhabalar... gerçekten çok iyi bilgiler... sdece birşey merak ettim... sakıncası yoksa tabiki kendi üretiğiniz ürün nedir? |
H
Yeni Üye62 yazı
[ kardeşim emegine saglık, sonunda koniks.com da yararlı bi şey paylaşılmış..
I
Yeni Üye18 yazı
Yorumlar için teşekkürler. birkaç gündür bu sayede güzel insanlarla tanışıyorum.
genelde kimse yaptıgı işle ilgili renk vermiyor. aslında herkes birşeyler paylaşsa belki güzel ortaklıklar doğabilir.
genelde kimse yaptıgı işle ilgili renk vermiyor. aslında herkes birşeyler paylaşsa belki güzel ortaklıklar doğabilir.
O
Üye234 yazı
ilsatsob'un makale yaşadığı deneyimlerden oluşturulmuş, olayı tam net anlatmış. benzer deneyimlerden geçen Bursa'da marangozluk yapan ve hobi maket tarzı şeyler satan arkadaşım var; onu çok hatırlattı cunku o da işlerinin gelişmesinde Internetin en önemli unsur olduğunu söylüyordu ve o da birşeyi ancak çok gerekli ise yapıyordu. Ancak onda şaştığım şey, hala daha eleman çalıştırmaya başlamamış olması :)
T
Üye305 yazı
31/03/2013 : 10:22:42#14
Web sitesi
Alıntı
evet tebrikler tespitler süper aynen katılıyorum işin mutfagında olan biri olarak. ayrıca incr.. sitesi ile ilgili ana siteye girdiğinde iletişim numaraları bile yok tamamen güvensizlik yarattı kafadan bende, zaten sitenin çalışma mantığınıda anlamışsınzdr, reklam harcamanı yap sat kardan pay al...
Hediyelik Lezzetler - Cezerye, Kerebiç ve Lokum Çeşitleri
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.
I
Yeni Üye18 yazı
bu sitede network oluşturmak açısından iyi bir fırsat var.
konu ile ilgili birçok kişiden dönüş aldım, yorumlar için teşekkürler.
konu ile ilgili birçok kişiden dönüş aldım, yorumlar için teşekkürler.
S
Üye554 yazı
valla ekonomi okuyorum bana bişeyler kattı bu kısa yazınız :) sağolun.
I
Yeni Üye18 yazı
Yazıyı gönderen - seloceza valla ekonomi okuyorum bana bişeyler kattı bu kısa yazınız :) sağolun. |
bende ekonomi okudum.
genelde iibf mezunları ben anlamam der ve e-ticarete girmez.
ama işin yazılım tarafında eğitim alanlar da pazarlama ve satış bilmez.
bu iki alanı birleştirebildin mi iyi işler yapılabilir.
R
Üye1714 yazı
04/04/2013 : 22:29:09#18
Web sitesi
Alıntı
ilsatsob arkadaşın söylediklerine katılıyorum.
Evet e-ticarette başarılı olabilirsiniz ama büyük sermayeye sahip olmanız gerekiyor. Niş alanlara yönelebilirsiniz. Amerika'yı tekrardan keşfetmeye de çalışmayın. Yurt dışındaki siteleri sürekli araştırın. İlk siz olun. Üretemiyor olsanız dahi ilk satanlardan olun.
İnternet tekelleşmenin en kolay olduğu mecra. O yüzden büyük sermayelere sahip olmadan lütfen büyük hayaller kurmayın. İnterneti amaç değil araç olarak kullanın.
Evet e-ticarette başarılı olabilirsiniz ama büyük sermayeye sahip olmanız gerekiyor. Niş alanlara yönelebilirsiniz. Amerika'yı tekrardan keşfetmeye de çalışmayın. Yurt dışındaki siteleri sürekli araştırın. İlk siz olun. Üretemiyor olsanız dahi ilk satanlardan olun.
İnternet tekelleşmenin en kolay olduğu mecra. O yüzden büyük sermayelere sahip olmadan lütfen büyük hayaller kurmayın. İnterneti amaç değil araç olarak kullanın.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com
I
Yeni Üye18 yazı
aslında bu konu hakkında herkes bilgilerini paylaşırsa çok iyi olur.
internette bir çok içi boş bilgi bulunuyor.
internetteki "e-ticaret sitesi açarak ürünlerinizi binlerce kişiye sunabilirsiniz" v.s. lafların kimseye faydası yok.
binlerce kişiyi (markaya zarar vermeden) siteye nasıl çekersiniz, asıl sorun o işte.
internette bir çok içi boş bilgi bulunuyor.
internetteki "e-ticaret sitesi açarak ürünlerinizi binlerce kişiye sunabilirsiniz" v.s. lafların kimseye faydası yok.
binlerce kişiyi (markaya zarar vermeden) siteye nasıl çekersiniz, asıl sorun o işte.
I
Yeni Üye18 yazı
Zaragota'nın dedikerine ek olarak da,
sahibinden.com'dan e-ticareti ögrenebilirsiniz ama incir.com'da ögrenemezsiniz.
1) vakit kaybı
2) para kaybı
Geçi sizin soruyu siteye ziyaretçi göndermek için buraya yazdıgınızı biliyorum :) ama en azından bunu okuyan birçok kişiye faydası olur belki yazdıklarımızın.
sahibinden.com'dan e-ticareti ögrenebilirsiniz ama incir.com'da ögrenemezsiniz.
1) vakit kaybı
2) para kaybı
Geçi sizin soruyu siteye ziyaretçi göndermek için buraya yazdıgınızı biliyorum :) ama en azından bunu okuyan birçok kişiye faydası olur belki yazdıklarımızın.
N
Yeni Üye3 yazı
yorumunuz için teşekkürler.. yorumunuzda tasarımı çok iyi yapabileceginizi yazmışsınız forumdan ve blog açmadan bahsetmişsiniz ben internetde iyi degilim açıkcası çok yeniyim bir tasarımın fiyatınıda bilirim demişsiniz bu konularda bana yardımcı olursnız çok sevinirim..
I
Yeni Üye18 yazı
Yazıyı gönderen - nurlu yorumunuz için teşekkürler.. yorumunuzda tasarımı çok iyi yapabileceginizi yazmışsınız forumdan ve blog açmadan bahsetmişsiniz ben internetde iyi degilim açıkcası çok yeniyim bir tasarımın fiyatınıda bilirim demişsiniz bu konularda bana yardımcı olursnız çok sevinirim.. |
bu konular çok detaylı. istediğiniz sitenin özelliğinden, sektöründen ve sitenin büyüklüğüne kadar fiyatlar değişir.
tasarım işi yapan firmalardan, ajanslardan ve freelance çalışanlardan fiyat alın.
siz tasarım yapamadıgınız için en uygun olana katlanmak zorundasınız,
Kaliteli iddialı bir site açacaksanız, photoshop bilen birini işe alın ve tasarımı ona yaptırın. en fazla taş çatlasa 1 ayda tasarımı bitirir.
dışardan yaptırırsanız ona vereceğiniz 1 aylık maaşdan daha pahalıya mal olur.
tasarımı bitirdikten sonra işten çıkarmayı düşünüyorsanız önceden anlaşın ama. tasarım bitince 1 ay sonra hoşçakal derseniz sitenizi internette rezil eder.
tasarım bilen birinin çalışması, internetten iş yapan bir firma için mutlaka gereklidir zaten.
bu işin antetli kağıdı var, kartviziti var, katalog çalışması var, yeni eklenen ürün resimlerin temizlenmesi var v.s. v.s.
Y
Yeni Üye37 yazı
19/04/2013 : 00:42:33#23
Web sitesi
Alıntı
Yazıyı gönderen - ilsatsob Zaragota'nın dedikerine ek olarak da, sahibinden.com'dan e-ticareti ögrenebilirsiniz ama incir.com'da ögrenemezsiniz. 1) vakit kaybı 2) para kaybı Geçi sizin soruyu siteye ziyaretçi göndermek için buraya yazdıgınızı biliyorum :) ama en azından bunu okuyan birçok kişiye faydası olur belki yazdıklarımızın. |
aslında tam olarak böyle değil.. evet siteye ziyaretçi çekebilmek için yazılar ekledim ancak buradaki yazıyı eklememdeki amaç başlıktaki yorumunlarınız çok mantıklı geldi ve haliyle başta siz olmak üzere bu konuda deneyimli arkadaşlrın fikirlerini öğrenmek istedim. akıl akıldan üstündür.
teşekkürler
N
Yeni Üye3 yazı
merhaba ben tasarım yapmayı biliyorum tasrımlarım var zaten ama ben bunları internet de satmyı istyorum dünya genelinde bunun için ne yapmalıyım ben inernet üzerinde pek iyi degilim bunun için nasıl bir yol çizmeliyim
I
Yeni Üye18 yazı
Yazıyı gönderen - nurlu merhaba ben tasarım yapmayı biliyorum tasrımlarım var zaten ama ben bunları internet de satmyı istyorum dünya genelinde bunun için ne yapmalıyım ben inernet üzerinde pek iyi degilim bunun için nasıl bir yol çizmeliyim |
önce kendinize wordpress bir website açın ve referans çalışmalarınızı koyun,
daha sonra themeforest.com v.b. sitelere ekleyrek satabilirsiniz.
mesela themeforest.com da bir wordpress teması 50 dolar, 5 bin adet tema satan var (5.000x50 usd)
bu sadece bir tane örnek.
Eğer ingilizceniz varsa freelancer.com ve digitalpoint.com sitelerinden de satabilirsiniz (veya ordan müşteri bulursunuz)
tasarımı yazılımla birleştiremezseniz çok para kazanamazsınız (çok yetenekli değilseniz)
css, html ve en azından php ögrenmeniz gerekiyor.
themeforest.com da logo yaparak bile para kazalır.
Z
Üye107 yazı
Yazıyı gönderen - nurlu merhaba ben tasarım yapmayı biliyorum tasrımlarım var zaten ama ben bunları internet de satmyı istyorum dünya genelinde bunun için ne yapmalıyım ben inernet üzerinde pek iyi degilim bunun için nasıl bir yol çizmeliyim |
themeforest'ten satış yapabilirsiniz, tabi ileri düzey ingilizcen varsa. gerçek anlamda ileri. Baktın işler iyi gidiyor ki tasarımların iyiyse gider, elance/freelancer.com gibi yerlerden daha sonra daha büyük işler alırsın. Ama oralardan iş kapmak gerçekten zordur.. Codecanyon.net'ten de grafiklerini satarsın. Tavsiyem türk piyasasından uzak durun. Direkt yurtdışına açılın.
Konu e-ticaretten dışarı çıktı ama cevaplamak istedim.. Saygılar.
I
Yeni Üye18 yazı
Zaragota ile görüşlerimiz örtüşüyor.
o da burada e-ticaret hakkında birşeyler yazarsa iyi olur sanırım :)
o da burada e-ticaret hakkında birşeyler yazarsa iyi olur sanırım :)
Z
Üye107 yazı
Teşekkürler ama tecrübem tecrübeniz yanında solda sıfır kalır. Zaten benim bildiklerim sektöre girmeyi gerektirmiyor ve sektöre girecek bir avantaj göremiyorum. Artık milyonlarca Tl sermayesi olan holdingler bile e ticaret sitesi aciyor ve pasta büyükler arasında paylaşılıyor. Bu yuzden tek ürün satış olayına başlamıştım ama harçlık çıkarmak için yaptığım başka bir iş daha kârlı olunca bıraktım. Saygılar.
S
Yeni Üye36 yazı
20/04/2013 : 14:09:20#29
Web sitesi
Alıntı
Üstad merhaba yazınızı okudum.teşekkürler böyle bir paylaşım için.ben yıllardır çalışıyorum.artık yani hep işçi olarak çalışmaktan yoruldum usandım.kendin bir işyeri kurmak için haylidir araştırıyorum. öncelikle ilk aklıma gelen ve kafa yatan böyle küçük bir işyerinde başlı**** bayan giyim bayan iç giyim üzerine satışlar yapmak.bununla birlikte tabi internette bir site yaparak burdan da satış yapmak.ürünleri böyle uygun fiyatlı ürünlerden tedarik etmek istiyorum tabiki edebilir isem. Kendi işim olsun azda olsa kazançlara razıyım.hep işçi olarak çalıştığım için 1 yıldır aklıma başkada bir iş fikri gelmedi.bunun için varsa yapabileceğim küçük sermayeler ile bir iş fikri çok memnun olurum.ve tekstil içinde fikrinizi mutlaka bekliyorum.
sağolun
sağolun
I
Yeni Üye18 yazı
Hep sahibinden.com ve gittigidiyor.com'da ürün satmanın başlangıç için ideal oldugunu düşünmüşümdür.
Düzenli ve az satışlarla
1- kargo olayını çözersiniz
2- kargo takip numarasını müşteriye vermenin ödemini anlarsınız
3- küçük bütçeleri yönetmeyi ögrenirsiniz
4- aynı ürünü satan kişilerden farklılık yaratmanın yollarını kendiniz bulursunuz
5- drekt e-ticaret sitesi açıp bir süre iş yapamamaktansa ordan gelen ufak satışlar haz verir, heyecanlanırsınız
6- sattıgınız ürüne olabilecek talepleri kestirebilirsiniz. acaba gerçektende insanların buna ihtiyacı var mı?
7- sizinle aynı ürünü satan kişilerin sattıgı diğer ürünleri incelersiniz. belki de onların buldugu ve sizlerin de satabileceğiniz ve rakabetin olmadıgı ürünler vardır.
8- Müşteri yönetimi yapmayı ögrenirsiniz. müşterinin "garanti biziz, arkasında biz varız" sözlerinden ötesine ihtiyaç duydugunu ögrenirsiniz.
... v.s. v.s.
..
kısacası ilk o sitelerden başlayın.
Düzenli ve az satışlarla
1- kargo olayını çözersiniz
2- kargo takip numarasını müşteriye vermenin ödemini anlarsınız
3- küçük bütçeleri yönetmeyi ögrenirsiniz
4- aynı ürünü satan kişilerden farklılık yaratmanın yollarını kendiniz bulursunuz
5- drekt e-ticaret sitesi açıp bir süre iş yapamamaktansa ordan gelen ufak satışlar haz verir, heyecanlanırsınız
6- sattıgınız ürüne olabilecek talepleri kestirebilirsiniz. acaba gerçektende insanların buna ihtiyacı var mı?
7- sizinle aynı ürünü satan kişilerin sattıgı diğer ürünleri incelersiniz. belki de onların buldugu ve sizlerin de satabileceğiniz ve rakabetin olmadıgı ürünler vardır.
8- Müşteri yönetimi yapmayı ögrenirsiniz. müşterinin "garanti biziz, arkasında biz varız" sözlerinden ötesine ihtiyaç duydugunu ögrenirsiniz.
... v.s. v.s.
..
kısacası ilk o sitelerden başlayın.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz