Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Belçikalı Bir Türkün Hikayesi

BaşlatanRoonsTarih02/10/2014 10:14:50Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
Selam sevgili arkadaşlar anlatacağım hikaye tamamen gerçektir ve bu hikayenin kahramanı şuan Belçikanin en zengin Türk işadamlarındandır.

Birgün çalışırken aklına birşeyler takılıverir adamın

Ben yıllardır çalışıyorum ve elimde hiçbirşeyim yok, ticarete atılmalıyım der ve çalıştığı işten ayrılır. Taiki para lazımdır direk bankaya gider kredi çekecektir.
Bankaya gider ve bir memura kredi almak istediğini söyler veremeyeceklerini söyleyince müdürle görüşmek ister ve 3 gün sonrasına bir randevu alır. 3 gün sonra gelir ve müdürle konuşmaya başlar. Müdür herseferinde çalışmadığı için bankanın kredi veremeyeceğini söyler.
Adam içtenlikle ve inatla yapacağı işi anlatır ve ne kazanacağını. İyi bir araştırma yapmış ve yıllık kazançlarına kadar söylemektedir banka müdürüne. En sonunda banka müdürü ne olursa olsun bu kredi bu bankadan çıkmaz der.
Adam bu sefer baktı olmayacak; Bakın size işi anlatıyorum kazançlarını anlatıyorum sizinvereceğiniz kredi 6 ay sonra faiziyle ödenir der ve hemen arkasından ekler Madem kredi vermiyorsunuz ozaman projeme kişisel olarak ortak ol der.
Banka müdürü bir kağıtlara bakar birde adama sonra birde yukarıya, ve derki ben ortak olurdum ama eşim izin vermez. Adam tekrar tekrar projeyi anlatır. En sonunda banka müdürü derki tamam bu istediğin parayı kendi paramdan bankaya yatırıp bloke ettiricem sana kredi vereceğiz. Kredi süresi 1 yıl ve 1 yıl boyunca seni görmek istemiyorum. Eğer batarsa projen buda benim rizikom olur ve beni çok müşkil bir duruma düşürürsün der ve istediği krediyi çıkarttırır. 100.000 euro kredi adamdadır artık.
Aradan 6 ay geçince bizim adam elinde bir çiçek bir paket çikolata ve bir çantayla bankaya gelir. Müdürle görüşemk istediğini söyler, müdür adamı görünce sen neden geldin sana demedimmi 1 yıl sonra geleceksin diye der. Adam kredi borcumu ödeyecektim der ama banka müdürü hayır 1 yıl dolunca gel der.
1 yıl sonra adam gelir 500 bin euroyla eline yine bir çiçek ve çikolata. Banka müdürü adama teşekkür eder. Hernekadar adam bu paranın 250 bini senin desede banka müdürü sadece 100 bin euro + banka fazini alır ve ona tüm hayatında başarılı olmasını diler. Ve şuan bu banka müdürü ve adam halen görüşüyorlarmış.

Bu hikayeyide neden anlattım bilmiyorum:) Aklıma geldi anlattım okuduğunuz için teşekkürler...
Gönül kimi severse güzel odur...

Yerleşim Belçika / LiegeMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Yeni Üye67 yazı
Kusurabakmayın ama gerçek hikayeden çok filmlerde yaşanmış bir hikaye'ye daha çok benziyor. Abartı olmuş, böyle bir hikaye yok denecek kadar yok. :))
...

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Di?er
Yeni Üye39 yazı
çok beğendim:)

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Dekoratör
Yeni Üye7 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - cenk10
Kusurabakmayın ama gerçek hikayeden çok filmlerde yaşanmış bir hikaye'ye daha çok benziyor. Abartı olmuş, böyle bir hikaye yok denecek kadar yok. :))

Zaten bunu anlatmamın sebebide, insanların nerden nereye geldiğini göstermekti sizde yorumunuzla bunu desteklediniz teşekkürler.. Cidden bu devirde yok denecek kadar yok. Zaten bu hikayenin sahibini realde tanıyorum. Yoksa bende inanmazdım doğruya doğru:)

Yerleşim Belçika / LiegeMeslek Ythalat / Yhracat
Üye410 yazı
andersenden masallar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye17 yazı
yapmis oldugu is kolu nedir?
abd

Yerleşim Belçika / BrukselMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye35 yazı
Bu hikaye gerçek olabilir iş sahibide gerçek olabilir fakat yapılan iş fikride yazılmış olsa daha da gerçek olabilir.Çünkü burada bizim öğrenmek istediğimiz adam hangi tür iş yaptıda 100.000 Euroyu 6 ay içinde 250.000 euroya 1 yıl sonra 500.000 Euroya çıkarabildi. Bunu yazmak burada daha gerçekçi olabilir diye düşünüyorum.
inansayticaret
msn inansayticaret@hotmail.com
skype iyi-birbey
05318897011-542 242 77 51 Burç Şahinbey Gaziantep Türkiye
www.gumuslusu.com

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye7 yazı
Adam inşaat isi yapiyor

Yerleşim Belçika / LiegeMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye99 yazı
bu dünyada olmaz diye bir şey yok.hatta yok diye bir şey yok:)iyilik ve kötülük .,çaresizlik ve çözüm,yaşam ve ölüm her şey her an yaşanıyor..
arikaya

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Mühendis
Yeni Üye52 yazı
Parası olan ve o banka müdürü kadar saf olan kişiler özel mesaj ile ulaşabilir :) Orijinal fikirlerimi sunabilirim...
Girişim Uzmanı

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye12 yazı
ya arkadaşlar bu ciddi sitede böyle hikayeden cennette yaşanacak olaylar anlatmayın

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hukukçu