arkadaşım merhaba,
ben evimde kiler olarak kullandığım alanda kendime kadar denemek amaçlı üretim gerçekleştirdim. alanın çok temiz, havalandırmanın oldukça iyi ve nem kontrolü yapmak en önemli işle-m.
pazarlama konusunda sıkıntı yaşayabileceğimi düşündüğüm için ticari olarak yapmayı erteliyorum. ancak bugün arkadaşlarımla görüşmem neticesinde bir yer bulduk, eğer kısmetse yeri görüp değerlendirip işe başlayacağız.
kompostu kendim hazırladım kaynatarak, misel i denizli'den aldım.
saman kompostu hazırladım. bir balya samanı kazana ko**** 2 saat kaynattım. sonra çıkarıp normal sıcaklığa düşmesini bekledim. yaklaşık 1,5 saat. sonra 6 kg lik torbalara aralarına misel serpiştirerek sıkıştırdım ve ağzını bağladım torbanın. bir kaç yerinden toplu iğne ile delikler açtım hava alması için.
oda nem kontrolü için bir soğuk buhar jeneratörü (migrosta 50 TL civarı) bir adet zaman saati(15TL gibi) aldım. Belirlediğim saat aralıklarında çalışarak buhar makinesini çalıştırdım. yaklaşık 30 gün sonra meyveleri aldım. evde fırında yaptık ve afiyetle yedik. Ömer bey in yazdığı yorumda pazar sıkıntısı olmayacağını duyunca biraz daha hevesim arttı.
şuan ev yemekleri lokantası işletiyorum, önce küçük çapta üretim yapıp lokantada müşterilerime tadını öğrenmeleri için servis edeceğim. sonrasının geleceğini düşünüyorum.
görüşmek üzere
hayırlı kazançlar
bildiklerimi paylaşabilirim ancak Ömer bey benden daha deneyimli.
muminokan@yandex.com