Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Her İnsan Bir Kez Batmalı

BaşlatanmduranTarih26/08/2014 19:43:32Yorum15

İlk mesaj
Üye195 yazı
bu başlığı attım çünkü yaşadım yaşıyorum neden batmalı dedim çünkü dönüp arkasına neredehata yaptığını görebilmeli ben baktığımda kendimde gördüğüm hatalar var düzeltmeye çalışıyorum düzeltiğimdede bu hatalara düşmeyeceğime inanıyorum

HATALAR
1.ben 13 yıl aşçılık yaptım ailemin gazına geldim kardeşimle yapı market açtım sürüne sürüne 10 yıl zor dayandım meğer bu iş çok para istiyormuş ha bire toptancıya çalıştım

2.kesinlikle ortak iş yapmayacaksın bu kardeşinde olsa
istisnalar hariç

3.yaptığın iş bildiğin iş olmalı başkasından görüp veya benim gibi gaza gelip dalmamalı

4.yaptığın işte veresiye olmamalı mal isterken onlar kuzu para isterken sen kuzu oluyorsun

5.alıp satıcı isen kesinlikle düşük karlı işlere bakmıcaksın

6.muhakkak muhakkak yaptığın işte el emeği olacak hem üründen hem el emeğinden para kazanıcaksın

7.son bir şey her ne olursa olsun eşinin sözünü kulak ardı etmiceksin dinleyeceksin

ben bunları buldum kendimde ve bildiğim iş olan turşuculuk yapmaya karar verdim ve altı aydır yapıyorum sıfırdan başladım allaha çok şükür şu yukardaki hatalara düşmemeye çalışıyorum
TURŞUCU ŞEVO

Yerleşim Türkiye / MuğlaMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Üye385 yazı
size sadece helal olsun diyebilirim
insan herseyden önce sizin gibi kendinden ders alabilmeli
bende zamanında battığım için sizi anlayabiliyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye129 yazı
Bence insan en guzel yaptigi ve iyi anladigi bir isi yapmalidir,
Yusuf

Yerleşim Hollanda / UtrechtMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye57 yazı

insan iyi anladıgı ve en guzel yaptıgı işi yapmalıdırda peki yaptıgı işden memnun olmayan insanlar ne yapsın ? ( ben gibi)

herkes tabiki herseyi bilemez ama işe girmeden bir nevi staj yapmak bence daha mantıklı geliyor. Sonucda ünwteden mezun olan bir genç bile prof.iş hayatına stajerlik yapmadan başlayamıyor.

şuanki işimden memnun değilim büfe açmayı düşünüyorum bunun için dukkanımı bile satın aldım ama daha önce hiç büfecilik yapmadım..

bu demek değilki bunda zarar edicem batıcam. ben buna inanmıyorum. dukkanımı acmadan gidip bedavada olsa işlek bir büfede 5-6 ay calışmayı düşünüyorum.

sonucda köfte kızart ekmege koyla bitmiyo her işin bir inceliği var die düşünüyorum.

benimde etrafımdan yakınlarımdan gördüğüm ve iyi gözlemlediğim olay ay sonuna kadar ticaretden kazandıgın paraya dokunmayacaksın.. giderini kalem kalem yazacaksın notunu tutacaksın ve ay sonu karsılaştırmanı yapıcaksın. sana kalan senindir zaten ama ondan önce kasadan 50 lira alayım yok suna 100 tl veriim yok kardeşim ozaman hersey karısıyo.

zaten yeni bir işletme açarken yatırım maliyetiniz 50 bin tl ise kenarınızda bi 50 bin tlnz daha buluması gerektiğini düşünüyorum. umarım herkes gönlündekilere istediklerine kavusur. bol kazançlar diliyorum
ahmet

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye195 yazı
sayın Ahmet bey benim burda anlatmak istediğim insanların ticari hayatında yaptığı hatalardan ders çıkarmasına yönelikti

unutmayınki öyle iş kolları varki ne kadar paranız olursa olsun varketmiyor yinede ***ürüyor gün olur parayı koyacak yer bulamassın gün olur ekmeği alacak para bulamassın
TURŞUCU ŞEVO

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Gyda
Üye120 yazı
Hepsine katılıyorum ancak;"7.son bir şey her ne olursa olsun eşinin sözünü kulak ardı etmeyeceksin, dinleyeceksin" i ben :"eşini asla işine karıştırmayacaksın" olarak değiştirmek istiyorum. Tabii bu eşe göre de değişebilir.
hcingir

Yerleşim Kyrgyzistan / Bi?kekMeslek Emekli
Üye139 yazı
Bende battım ve küllerimden var olmaya çalışıyorum.
Benim önerilerim / yaptığım ve asla yapmayacağım hatalarım.
- Sonucundan emin olsan dahi asla ani karar vermeyeceksin ve mutlaka bir başka kişi ile istişare yapacaksın.
- Kredi kullandığın bankalara teminat haricinde çek-senet-nakit koymayacaksın.
- Risk taşıyan şirketin haricinde risk taşımayan ''gemilerini sağlama alacak bir liman '' ve aralarında organik bağı olmayan 2. / 3. şirketlerin olacak.
- Her ne olursa olsun etrafında sicili temiz kalan güvendiğin bir kişi olmalı ve onu daima yanında muhafaza etmeli / korumalısın.
- '' ben söz verdim,ben zararda olsa sözümden dönmem,benim sözüm senettir'' Hayır, şirketinin geleceği için gerekirse sözünden dönecek ve bu gün böyle karar vermeliyim diyebileceksin.
- Kredi kullanarak mal alabilirsin ancak sadece mal almalısın...
- '' Bende kimsenin parası kalmaz - Bana bi babalık yap - Güvenmiyormusun '' duyduğunda büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalmak üzeresin dikkatli ol.
- Ve unutmamalısın, karanlık geldiği zaman seni gölgelerin bile terk edecektir.
- Yine unutmamalısın ki Borç ile Gurur aynı bedene çok ağır geliyor. lokantaya saat sormaya girsende ağzında kürdanla çıkacaksın...
Ancak unutma-ki VEREN DE ALLAH ALAN DA ALLAH. nasipsiz dayak bile yenmez.
Allah onurlu olan tüm iflas edenlerin yar ve yardımcısı olsun.

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ymalat
Yeni Üye57 yazı
mduran bey ben sizin yazdıklarınıza istinaden dememiştim zaten sadece düşüncelerimi yazdım okadar. yazdıklarınızda cok dogru yönler var ayrıca çoğuna katılıyorum.
ahmet

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye195 yazı
Sayın hcingir benim gözümde iki tip kadın modeli var birincisi vezir eden ikincisi rezil eden benim eşim çok şükür vezir eden tarafta ama ben hiç dinlememiştim eşimi ama anladımki yeri geldiğinde dinliceksin emin ol seni doğru yola sokmaya çalışıyordur

sayın yaşar5955 evet bütün söylediklerinize harfiyen katılıyorum rıskı veren de allah alanda allah
TURŞUCU ŞEVO

Yeni Üye52 yazı
arkadaşlar ticaret duygusallıkla söz dinlemeyle degil dogru kural ve kriterlerle mükemmeliyetçilik saglanır başarı disiplin ve azimle gelir herkese başarılar dilerim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye195 yazı
ŞİMDİ KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞMUŞ BİR ESNAF ABİMİZİ ANLATICAM

Bu arkadaşımız bundan 4 yıl önce sıfırı tüketmişti hatta eksiye dahi geçmişti küçük bir giyim mağazası vardı her gün dükkana onlarca alacaklı geliyordu bu abimizi dövmeye çalışanımı dersin dükkanın camlarınımı kıranımı dersin hatta ve hatta bir tanesi dükkanı dahi kurşunlamıştı hiç bir toptancı mal vermez oldu dükkanında mal kalmadı desen olacak
tam dükkanı kapatacak her şeyi gitti elden tabir caizse yiyecek ekmeği kalmadı
su arıtma cihazları satan bir tanıdığı bunu istanbula ***ürdü bir hafta kapı duvar biz dedik kaçtı gelmez artık ama bir hafta sonra menderes nakliyatın servis arabası dükanın önüne yanaştı çuval çuval mazeme indi arıtmacı bu arkadaşa bir miktar sermaye vermiş bu para ile istanbuldan kıyafet almışlar dükkanı tekrar açtılar bütün alacaklıları arıtmacı abimiz bir araya topladı tüm borçları yapılandırdılar ve tekrar bismillah dediler borçlar ödendi dükkan genişletildi geçen yıl 3 katlı bir bina yaptı dünde 75.00 tl ye bir jeep aldı

BU ARKADAŞIMIZLA ŞİMDİ KONUŞUYORUZ VE DEDİĞİ AYNEN ŞU BEN BATTIĞIMDA KENDİMDEKİ HATALARI GÖRDÜM VE NEYİ YAPIP NEYİ YAPMAYACAĞIMI ÇOK İYİ BİR ŞEKİLDE ANLADIM VE ONA GÖRE HARAKET ETTİM VE BAŞARIYI YAKALADIM DİYOR
AMA BATMASAYDIM BU HATALARIN HİRBİR MUASEBESİNİ YAPAMAZDIM AMA BATTIM HATALARIMI GÖRDÜM DÜZELTTİM VE TEKRAR KÜLERİMDEN DOĞDUM
TURŞUCU ŞEVO

Yeni Üye61 yazı
Kimse batmasın abicim.. batan kişilerin şansı varsa birileri yardım ediyor falan filan tekrar düzlüğe çıkıyor.. ya hiç yardım edeni yoksa ya hiç bir yerden şans gülmüyorsa.. ben battım hayatım kaydı 2 senedir bir tek şans dahi gülmüyor yüzüme. kredilerim kartlarım patladı sürekli haciz telefonları mesajlarıyla boğuşuyorum küllerimden bir türlü doğamıyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye15 yazı
Dibe batmadan ziplayamazsin... Bir kere başarısız oldun diye her zaman basarisbasarisiz olacaksın diye bi kural yok.
inşirah süresinde ne diyor Allah: her zorlukla beraber bir kolaylık vardır...
her inişin bir çıkışı her çıkışın bir inişi vardır. Bazı şeyleri hemen olsun istesekte herşeyin bir zamanı var.... Sabredin sebat bulursunuz...
Açık kalpli, mert düşman, içinden pazarlıklı dosttan iyidir. - Hz. Ali (r.a.)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye46 yazı
Batmak,bir isverenin basina gelebilecek en buyuk piskolojik yikim.Bu piskoloji insani intihara kadar goturebiliyor.Hele tek basina bu yuku kimse kaldiramaz.Allah kimseyi batirmasin.Ama suc bizlerde de var biraz.En buyuk sorun sermayesiz yada yetersiz sermaye ile ise baslamak.Ticareti yapmak zorunda degiliz ama hepimiz sartlari fazlasiyla zorluyoruz.Ve en onemlisi Yuce Allah'in takdiri.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Mühendis
Yeni Üye52 yazı
Özetle başarı için gerekenler:

1- Sermaye veya makul şartlarla sağlanan finansman.
2- Kişinin neyi yapıp neyi yapamayacağını iyi bilmesi, haddini bilmesi, basiretli davaranabilmesi .
3- Ticaretin temel kurallarını bilip %100 uygulayabilmesi.
4- Baht
Girişim Uzmanı

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Üye195 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - GirisimUzmani
Özetle başarı için gerekenler:

1- Sermaye veya makul şartlarla sağlanan finansman.
2- Kişinin neyi yapıp neyi yapamayacağını iyi bilmesi, haddini bilmesi, basiretli davaranabilmesi .
3- Ticaretin temel kurallarını bilip %100 uygulayabilmesi.
4- Baht

sermaye ne kadar olursa olsun bir noktadan sonra hiç bir işe yaramıyor
öyle bir noktaya geliyorsunki neyi yapıp neyi yapmıcağını bırak düşünmeyi unutuyorsun
ticaretin temel kuralları diyorsun adam kırk yıllık esnaf müthiş bir sermayesi var kanun kadar zengin bir bakıyorsun bir buhar olmuş

evet baht ın açık olacak yoksa gerisi boş
TURŞUCU ŞEVO