Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Emlakçı Olmak

BaşlatanatatolgaTarih14/12/2009 11:37:05Yorum38

İlk mesaj
Sevgili koniks ziyaretçileri, ben emlak piyasasına girmek istiyorum. Deneyimim sadece afiş asmakla sınırlı. Ben daha özgürce yapmak istiyorum bu işi. Bunun için konuya hakim arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Emlakçı nasıl olunur? Bu işi yaparken nasıl davranış biçimleri gerekli? Piyasadaki diğer rakiplerle bilgi ortaklığı ne derece güvenilir? Piyasanın güvenilirliği nedir? Satılık veya kiralık yapılar bulmak için nasıl bir hareket tarzı belirlenmeli? Şu anda aklımdaki temel sorular bunlar. Bundan sonraki sorularım yorum yapan arkadaşların bilgisiyle birleştiğinde daha derin olacak umarım. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Saygılarımla.
atatolga

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
38 yorum
Remax gibi kurumsal emlakçıda çalışırken, duyduğum kadarıyla, çalışanlar 5 kuruş maaş, sigorta, yemek v.s. almadığı gibi, üzerine birde işletmeye para ödüyormuş diye duydum, hatta afişleri bile kendi paraları ile bastırıyorlarmış. iş olursada çok az bir komisyon alıyorlarmış.

bu doğrumu? eğer öyleyse klasik bir emlakçıda , sermayesiz, % 30 kar ortağı olun, bari zararınız, masrafınız olmaz.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
her kafadan bir ses gelir bence der başlarken, herkes önce bu işteki tecrübeler konuşsun atmak kolay bol kepçeden
ya alaylı olacaksın yada mektepli sen mektepli değilsin ozaman alaylı olacaksın patron olmak için çırak olmak lazım yada sermayenle iş yaparsın
kolay gelsin.
Y. Emre YILDIZ

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm

Sistemde müşteri temsilcisinin masrafları ve giderleri kendine aittir.markalı ofisler sizden masa parasıda isterler ama size Alıcı-satıcı müşteri akışıda sağlarlar.Genel merkeze ödenen rakam düşüldüğünde kalan rakam ofisle mt arasında eşit paylaşılır.Karlı ve elit bir iştir ama yapmasını ve sürdürmesini bilirsen.ben 110.000 kerdi kartı borcu artı bir sürü borçla başladım.sabrettim,çok çalıştım şu an benim için çalışan 4 asistan ve 3 projemle bende bir müşteri temsilcisiyim ve kazancımın yarısını hala ofise veriyorum.Nedenmi ofis açmıyorum ofisin giderleri beni ilgilendirmiyor,beni kendi işim ve gelirim ilgilendiriyor ve mutluyum.Tavsiyede ederim ama detaylarda boğulan,şurda çalışsaydım şu kadar para alırdım yapın varsa işin zor.Yıllık kazanç hesaplamayı öğrenmeden emlakçılık zor.Az birazda öğrenirken ve kendini geliştirirken kenarda bişiler olmalıki sebat edebilesin.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
metinmetin, ne kadar mesela remax ta masa parası? diyelim yarın hemen remax ta işe başladık, ne kadar toplam harcamamız olacak?

diyelim o ay hiç bir iş yapamadık, ne masrafımız olur toplam.

diyelim diğer ay , müşteriden 3.000 tl kazandık. bu paradan bize ne kalır?

Günaydın arkadaşlar.
Öncelikle ilginize teşekkür.
Dün birşeyler yapmayı düşünüyordum bu konuda. Dün akşam iş beklediğim bir yerden cevap geldi. Ocak 1 itibarı ile işe başlıyorum. Umarım herkes dilediği yaşamı keşfeder. Herkese selamlar ve saygılar.
atatolga

Ama emlak işi çok hareketli ve güzel bir iş. Yeni işime başladıktan sonra fırsat yaratıp bu işin ucundan da tutacağım. Onun için değerli yorumlarınız hala geçerli benim için. Saygılarımla
atatolga

yılmaz3572 ortalama 100$ alınır ve aylık ortalama masraf sana kalmış.benzin,telefon ve diğer masraflar 1000 ytl ortalamada olabilir.3000 ytl 2 kiralama gibi rakamdan alınır.yada 3 satışlardan ortalama 120-150.000 ytl daireden den alınan komisyon 7-9.000 civarı olur.bundada 7.000 de sana kalan 3500 olup 100-150 civarı merkez ödemesi var.Satılık-kiralık yapamayacaksan sistemi değil kendini eleştireceksin.Adam merkez bir noktada franchise+ofise kucak dolusu para harcamış ve insanların kapıdan içeri girip bana yer bulun yada yerimi satın demeyi sağlamış.daha napacak.
Herhangi bir işte olan stok ve personel derdi olmadan tek tabanca çalışabileceğin ve iyi kazanacağın bir iştir.
metinmetin

Metinmetin tecrüblerinden faydalanmak adına bu konuda benimde birkaç sorum olacak.
Bu konuda çalışılacak bölge secilirken ozellıkle neye dikkat etmeli ( konut sayısının fazla olması, yuksek gelir düzeyine hitap etmesi vb. )
Markalı emlak ofisinin markasına gelen müşteri oranı ortalama ne kadardır ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Bu gün ençok yapılmak istenen işlerin başında emlakçılık gelmekte fakat yine en çok hayal kırıklığı bu sektörde yaşanmaktadır..Özellikle küçük yerleşim alanlarında daha zordur.Aslında bankacılık ve borsa brokerlığı kadar önemli zor bir meslektir..Zira hem insanlara hem kendinize kazandırır yada kaybettirirsiniz..Kısa vadeli küçük hesablar yapan insanların asla yapmaması gereken bir meslek,yani uzun vadeli düşünmeyenler için tavsiye etmem.Aslında çok zevkli ,tutunabilirseniz çok da iyi gelir getirir.Emlakçılık kurumsallaşamıyan sektörlerin başında gelir,o yüzden rekabete kişisel başarıya çok açıktır..İnsan ilişkilerinde başarılı ,analetik düşünebilen,çalışkan ,bağımsız çalışmak isteyen ,sistemli arkadaşlar için ise biçilmiş kaftan dır..Bu gün emlakçılık yapmak için ya şirket olacak yada esnaf odalarına kayıt yaptırıp emlakçılar derneklerine üye olmanız yeterlidir,ofisde bu iş için en az bir belgeli kişi şarttır...Emlak YERİ OTOPARK SORUNU OLMAYAN MERKEZİ BİR YERDE ,EN AZ 2+1 3BÖLÜMLÜ,GİRİŞ, 1NCİ VE 2NCİ KATTA ,ADRESİ KOLAY TARİF EDİLEBİLEN ,MÜMKÜNSE ÇALIŞMA ALANI OLARAK DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ YERLERİN MERKEZİNDE, ULAŞIM PROBLEMİ OLMAYAN BİR MEVKİDE OLMALIDIR..İLK 3-6 AY DÖNÜŞÜM SÜRESİ OLARAK BAZ ALINMALIDIR..BİR OFİS AÇMA YAKLAŞIK 15-30 BİN TL GİBİ BİR RAKAMA MAL OLUR,HIZLI OLMAK İÇİN MUHAKKAK ARAÇ İSTER,KALABALIK BİR EKİP İSTER..BUDA SİZE AYLIK EN AZ 3BİN TL GİDER DEN BAŞLAR..YILLIK MALİYETTE YAKLAŞIK 50BİN VE ÜZERİ MALİYET DEMEKTİR..KOMİSYON ORANLARI ALICIDAN VE SATICIDAN YÜZDE 3 ER SATILIKTA,KİRALIKTA DA BİR KİRA BEDELİ OLARAK BAKINCA,ÇOK AMA ÇOK ÇALIŞMAK GEREKLİDİR,ZİRA HER İŞTE TAM KOMİSYON ALINAMAZ,BAŞKA EMLAKÇILARLA PAYLAŞIMDA DÜŞÜNÜLÜRSE ....ARTI SÜREKLİ HAREKET HALİNDE DIŞARDA OLDUĞUNUZ İÇİN GİDERİNİZDE ÇOK OLMAKTADIR...YANİ BİLİNENİN AKSİNE MASA BAŞI İŞİ DEĞİLDİR..SİZ DIŞARDA İKEN OFİSDE ÇOK SAĞLAM TRAFİĞİ YÖNEBİLECEK BİR VİRTİYÖZEDE İHTİYACINIZ VARDIR..ÇALIŞMAYI DÜŞÜNÜYORSANIZ,YÜZDE 30 İLE YÜZDE 50 YE KADAR KOMİSYONLA KURUMSALLAŞMASINI TAMAMLAMIŞ BİR YERDE İŞE BAŞLAMANIZ İLK 3 AY DA SADECE İŞİ ÖĞRENMEYE ÇALIŞMANIZ PARASAL İŞLERİ İKİNCİ PLANA ATMANIZ GEREKİR..BEN EMLAKÇILIK YAPMAK İSTEYEN ARKADAŞLARA BİR ARAYA GELİP BİR ŞİRKET KURMALARINI ,HEM AÇILIŞ HEMDE AYLIK GİDERLERİNİ DÜŞÜRMELERİNİ,ARTI KALABALIK BİR EKİPLE ÇALIŞMALARINI TAVSİYE EDERİM,HUKUK BÜROLARI GİBİ,GERİSİ SİZİN ÇALIŞMANIZA KALMIŞ..ŞİMDİLİK BU KADAR TÜM ARKADAŞLARIMIZA BAŞARILAR...SAYGILARIMLA..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Arkadaşlar orta halli bir arabanız kenarda 10.000 ytl civarı paranız insanlara tahammülünüz ve sabrınızla birlikte satış konusunda da tecrübe ve isteğiniz varsa emlakçılık yapabilirsiniz.Biz emlakçılık yerine gayrimenkul yatırım ve satış danışmanlığı demeyi tercih ediyoruz.Genelde çalışılacak ofis yada işyeri açılacak ise bölgede konut ortalamasında inşaatı ve oturumu devam eden en az 3-4.000 konut olmalı.Süreci 5 yılı geçmiş olmamalı ve mülkler su havzası,tapu sorunu yada 2b falan olmamalı.
Sonuçta satış konusunda talep gören mülklerin olduğu bir bölge olmalıki satış yapılabilsin bununla beraber siz karar verinceye kadar bu bölgede çalışan onlarca ofis ve yüzlerce eleman vardır.Sıkı bir çalışma ile ilk on yada üçe girmek zor değildir.Önemli olan cıvıtmadan 3 kuruş para için edebi adabı elden bırakmadan esnaf düsturlarını unutmadan çağdaş ve bilinçli çalışmaktır.Müşteri samimiyetsizliği anlar ve çabuk kaçar.Para kazanmak ayıp değildir ve işinizi adam gibi yaparsanız kimse komisyonunuu vermemezlik etmez ama herşeyi baştan konuşun ve kayda dökün.SÖZ UÇAR YAZI KALIR.Heleki ortada size ait olmayan bir malı satıyorsunuz tanesi şu kadardan diye faturaya irsaliyeye bakamıyacağınıza göre.Hizmet sektörü en önemsenmeyen ciddiye alınmayan sektördür ama tüm sektörlerde evrağa atılan imzayı devlet muteber sayar o yüzden evraksız imzasız iş yapmayın.Utanacak bişi yok isteyin alın.
İyi bir ofis açmayı düşünen arkadaş temsilci ve brokerlık konusunda en az 2 tecrübe etmeden açmamalıdır.Sonu hüsran olabilir.İşleyişi yoğun,tecrübeli eleman ve yöneticilere sahip bir ofiste her konuda pişmek parayla alınamayacak bir tecrübedir ve tavsiye ederim.
metinmetin

Zor iş:)) :))

*Önce Evini Satmak yada Kiralamak isteyeni bulmak ayrı dert
*Evin Camına ilanı asacaksın
*Birisi gelecek Eve bakacak
*Alıcıyla Satıcı Komisyon vermemek için ya senden gizli işler çevirecek
*Birde zaten ülkemizde sektörün doğru düzgün kurumsallaşması ve belirgin iş tanımı yok. Emlakçıya bedava para kazanan insan gözüyle bakılıyor.

Açık konuşmak gerekirse Şahsen ben evi almaya kafaya koysam Satıcıyla anlaşıp Emlakçıyı aradan çıkartmam ne kadar zor olabilirki?(Emlakçı Satıcıyla sözleşme yapsa bile)
Satıcı Emlakçıya ; "Evi Satmaktan Vazgeçtim" dese yeter. Bu aşamadan sonra Sözleşme neylesin:))
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
İşi uyanık takınanlarla uğraşmak ve uyanığın attığı imzanın tüm bedellerini almak olan bir avukatım var.Er yada geç alıyorda o yüzden sözleşme neylesin derken 3 kere düşünmek lazım.Sadece tapuya gidip satılıp satılmadığına bakmak yetiyor bile.
Sürekli negatif düşünenler yüzünden hiç bir iş koluna ,mesleğe iyidir diyeni göremiyorum.Amaç üzüm yemekmi,bağcıyı dövmekmi yoksa üzüm yetiştirmek isteyenleri hırpalamakmı bir anlasam.
metinmetin

Metin Bey çok güzel ifade ettiniz diyebilirim.Dediklerinize katılıyorum.Yıkıcı olmamak lazım yapıcı olmak gereki diye düşünüyor ve dediklerinize katılıyorum.Bende emlak gayrimenkulu işine yeni girdim.Çok şükür çok güzel gidiyor.Sizinle tecrübelerimiz ve ortak yönlerimiz doğrultusunda paylaşımlar yapmak isterim.

Telefonum : 506 337 08 58

İritbat numaranızı bırakırsanız sizi aramak isterim.Verimli çalışmalar.Saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Arkadaşlar amerikayı yeniden keşfetmenin bir manası yok,şimdi emlakçı kimdir ?size en uygun, en güzel mülkü ,en iyi fiyata satın almasına yada kiralamasına aracılık eden ,yani size kazandıran kişidir..Eğer siz alırsanız cebi para görecektir,bu yüzdende size atıyorum 100bin tl lik daireyi 100bin tl ye göstermez,70-80 bin e elindeki kelepiri sunar ki ..siz alım yapın içinize sinerek,bu arada size kazandırdığıda bir araba parasıdır,şimdi düşünün bakalım bankacınız yada borsa da brokrınız size hiç risksiz bu parayı kazandırır mı,bir de kaç kişi bankaya para atıyor ne kadar faiz alıyor,yada borsanın riskini alacaksınız batmakta var en fazla yüzde 30-35 para kazanırsınız ama emlakçı bir defada sıfır riskle size bu parayı kazandıran kişidir...Meslek hayatımız da çok uyanık gördük,3 kuruş komisyon vermemek için 30 kuruştan olan,en yakınımdan bir arkadaşımız tüm uyarılarıma rağmen en fazla 65bin verilecek daireyi 90 bine aldı ,içine de 10 bin masraf yaptı,derdi 2bin komisyon vermemek,hemde asansörsüz 4kat bir daireye ,sonuç en az bir araba parası kaybetti,olay budur,emlakçıya gitmeyin paranız boşa gitmesin,hatta doktora da gitmeyin ayşe bacı var iyi okur,otlar falan...,avukata da gitmeyin, tanıdığım iyi bir takipçi var, avukattan bile iyi valla, atarsın bir 50 sonra bir 50daha,son söz ne ekersen onu biçersin,bilmediğiniz emeğin pazarlığını yapmayınız,3 daire bakıp emlak uzmanı da olmaya kalkmayın,bizler çalıştığımız müşteriye ta yurt dışından bile defalarca hizmet veriyoruz... demekki bir müşteri memnuniyeti var ki tekrar tekrar bize dönülüyor...Bu arada faizlerde ki düşme bitecek uyanık çok düşünen yatırımcılara ,kardeş nasihatı faizler yükselmeden düşen fiyatlardan yararlanın ...ama adım gibi biliyorum uyanıklar yine para kazanamayacak..Fırsatı kaçıracak,saygılarımla.

Bu arada işi al sat olan profosyonel adamlar vardır,nerde kelepir daire var alır ,biraz tadilat yapar iyi fiyata satarlar ,soru şu? bu adamlar bu kadar kelepir daireyi nasıl buluyor....Cevap, bu adamları emlakçılar bilir... ararsın, ağbi şurda bir kelepir daire var ,şu diyo ama bir görüş ,gider adresi bu ,mülk sahibi bu ,telefonu bu dersin, al -satçı hemen gider işi bitirir,sonra da zarfa paranı koyar getirir masana bırakır,birde teşekür eder,sözleşme yok kazıklama falan yok,kazan kazandır olayıdır,o yüzden piyasa daki çoğu kelepiri normal müşteri görmez bile ,niye?adama 30 bin tl kazandıracaksındır ama 2bin tl komisyonu sana vermeye yanaşmayacak,yani merak etmeyin emlakçıların da kendi sistemleri vardır..Adamına göre muammele..

Sayın Metin ÖRGÜN Bey az önceki yazmış olduğunuz yazılarınızı okudum bunlar gerçekten önemli paylaşımlardır.Sizin numaranızı kaydettim.Sizi müsait olduğumda ve sizde uygun olduğunuzda ( akşam aramayı- uzun süreceğini düşündüğüm için ) aramayı düşünüyorum.Sizinle ortak yönlerimiz ve tecrübelerimiz hakkında paylaşımlar yapmak istiyorum.Ortak işlerimiz, projelerimiz ve birbirimize önerilerimiz olabilir.Verimli çalışmalar.Saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Tabii ki koniks deki tüm arkadaşlarımla sabah 10 dan gece 23 e kadar her zaman görüşüyoruz,bir kardeşimizin çorbasında tuzumuz olsa ne mutlu bizlere,her kese kolay gelsin başarılar..İRTİBAT ADRESİM VE TELEFONLARIM.....Metin Örgün _Yalın Grup İnşaat Emlak 0 505 9064764 Mailim met.tin@hotmail.com Büro tel;0.242.316 33 66 Faks;0 242 316 88 66 Antalya ,Şirinyalı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - metinmetin
İşi uyanık takınanlarla uğraşmak ve uyanığın attığı imzanın tüm bedellerini almak olan bir avukatım var.Er yada geç alıyorda o yüzden sözleşme neylesin derken 3 kere düşünmek lazım.Sadece tapuya gidip satılıp satılmadığına bakmak yetiyor bile.
Sürekli negatif düşünenler yüzünden hiç bir iş koluna ,mesleğe iyidir diyeni göremiyorum.Amaç üzüm yemekmi,bağcıyı dövmekmi yoksa üzüm yetiştirmek isteyenleri hırpalamakmı bir anlasam.

Valla ben Büyük Emlak Şirketleri haricinde Satıcıyı ikna edip satıştan önce Sözleşme imzalayan pek usta emlakçı görmedim:)) Eğer varsada Elindeki portföyün %10 u ancak böyledir(Biraz iyimserim yinede)

Bizim ülkenin yapısından dolayı insanımız satış olmadan kolay kolay sözleşme imzalamaz:)) Ülkemizde Remax gibi küresel şirketlerin dışındaki emlakçıların çoğu işlerini sosyal çevrelerinin yardımıyla ***ürüyorlar. yada bu işi ikinci bir iş olarak yapıyorlar.

Emlakçıların çoğu zaten yanayana kiralayacak veya satacak daire ararken satıcıya osözleşmeye imza attırmasıda zorlaşıyor

Birde emlakçı işi gücü bırakcak Vazgeçen satıcının evi satıldımı satılmadımı araştıracak baya zahmetli iş:))

Neyse Türkiyede Emlakcılığın belirli bir iş tanımının yapılması , Mesleki standartlarının oturması ve Halk tarafından algılanış şeklinin değişmesi için daha çok zaman var

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - METTİN
Arkadaşlar amerikayı yeniden keşfetmenin bir manası yok,şimdi emlakçı kimdir ?size en uygun, en güzel mülkü ,en iyi fiyata satın almasına yada kiralamasına aracılık eden ,yani size kazandıran kişidir..Eğer siz alırsanız cebi para görecektir,bu yüzdende size atıyorum 100bin tl lik daireyi 100bin tl ye göstermez,70-80 bin e elindeki kelepiri sunar ki ..siz alım yapın içinize sinerek,bu arada size kazandırdığıda bir araba parasıdır,şimdi düşünün bakalım bankacınız yada borsa da brokrınız size hiç risksiz bu parayı kazandırır mı,bir de kaç kişi bankaya para atıyor ne kadar faiz alıyor,yada borsanın riskini alacaksınız batmakta var en fazla yüzde 30-35 para kazanırsınız ama emlakçı bir defada sıfır riskle size bu parayı kazandıran kişidir...Meslek hayatımız da çok uyanık gördük,3 kuruş komisyon vermemek için 30 kuruştan olan,en yakınımdan bir arkadaşımız tüm uyarılarıma rağmen en fazla 65bin verilecek daireyi 90 bine aldı ,içine de 10 bin masraf yaptı,derdi 2bin komisyon vermemek,hemde asansörsüz 4kat bir daireye ,sonuç en az bir araba parası kaybetti,olay budur,emlakçıya gitmeyin paranız boşa gitmesin,hatta doktora da gitmeyin ayşe bacı var iyi okur,otlar falan...,avukata da gitmeyin, tanıdığım iyi bir takipçi var, avukattan bile iyi valla, atarsın bir 50 sonra bir 50daha,son söz ne ekersen onu biçersin,bilmediğiniz emeğin pazarlığını yapmayınız,3 daire bakıp emlak uzmanı da olmaya kalkmayın,bizler çalıştığımız müşteriye ta yurt dışından bile defalarca hizmet veriyoruz... demekki bir müşteri memnuniyeti var ki tekrar tekrar bize dönülüyor...Bu arada faizlerde ki düşme bitecek uyanık çok düşünen yatırımcılara ,kardeş nasihatı faizler yükselmeden düşen fiyatlardan yararlanın ...ama adım gibi biliyorum uyanıklar yine para kazanamayacak..Fırsatı kaçıracak,saygılarımla.

Abi beni yanlış anlamazsan Senin anlattığın şekilde hizmet veren kaç emlakçı var:))

Piyasadaki Emlakçıların %kaçı Bu işin hukuki yönü hakkında bilgi sahibi:))

Sektörün %kaçı Kurumsal ki senin anlattığın ve benimde katıldığım mantıkla çalışsın.

Müşteri ise zaten emlakçıdan 5 kuruşluk evi 100 liraya satmaya çalışır diye uzak duruyor.:))

Sakın yanlış anlama abi ...nezaman emlakçılar senin dediğin mantıkla çalışmaya başlarlar, Mesleki standartlarını oluştururlar. Bir kurumsal kılıfa girerler işte ozaman bu ülkede yapılabilir bir meslek olur.

Zaten Bu mesleğin ismine Emlakçılık kaba kaçıyor Aslında bunun ilk adımı isminin GAYRİMENKUL DANIŞMANLIĞI olarak değiştirilmesi ile atıldı
HADİ HAYIRLISI:)) :))

'Keşke'Leri Sevmem !!

Söylediğin herşeyi iyi niyet ve temenni olarak almak istiyorum masal kardeş.Sonuçta bir ucundan başlayıp adam gibi yapmaya çalışmaz isek nasıl olur o mesleki standart ve düzeyler dimi ve nasıl ilerlemiş hale gelir ve meslekten sayılır bizde seviniriz o zaman tabii.
Bir tek konudan umutluyum ve mutluyum Allahtan tüm müşteriler senin gibi düşünmüyorki EKMEK yiyebiliyoruz.Yoksa açtık.Aç kalmamak için çalıp,çırpmak yada bin tane katakulli yerine işimizi adam gibi sarıldık ve adam gibi yapmaya çalışıyoruz ki çorbamız kaynıyor işimiz yürüyor.darısı her sektörün başına.
metinmetin

Yo masal kardeşime katılıyorum,maalesef bu sektör başta da bahsettiğimiz gibi kurumsallaşmayan sektörlerin başında gelir,haklısınız bence işini adabı ile yapan yüzde 10 civarıdır,ama şimdi pazarda domatesi bile tek tek seçen halkımız örneğin hayatının en büyük yatırımını yapacak emekli bir ağbimiz yardım alacağı emlak danışmanını da seçerken biraz dikkatli olmasında fayda var,sonuçta kimse kimseye zorla bir şey satmıyor, kiralamıyor,ayrıca çoluk çocuğun ilgilendiği bir sektör değil,her ormanda iyi ağaçta var kötü ağaçta,insanların seçme hakkı her zaman vardır,birde doğru danışmanı bulduğumuzda bu insanları desteklemek gerekir ki sektör hak ettiği yeri bulsun,ha emlakçılar için kötü şeyler söylenir, en başarılı emlakçı bile her 4 satışından biri dış satıştır,yani arkasından iş bitirilir buda müşterinin karekterini göstermesi bakımından ilginç ,ama her kesi kötü zihniyetliler le bir kefeye koymamak lazım her işde olduğu gibi..Önemli olan alıcının satıcının ve aracının kazanmasıdır,kazan kazandır yani...

Bu arada ben sözleşme ve yer gösterme belgesi bile imzalatmam,sadece satış öncesi kaporalaşırken satış şözleşmesi imzalarım,bide kiralamalarda prosöttürü tam uygularım,2002 den beride bir kaç nahoş olayla karşılaştım,ama hiç önemli değil,devenin yanında kulak kalır,komisyonum da da büyük meblalaı işler ışında hiç indirim falan yapmadım tam komisyon alırım,yani zor emlakçıyım ama ne işse müşterilerim tüm yakın çevrelerine beni tavsiye eder,önemli olan işinizi düzgün yapmanız ..Allaha şükür başımızı kimsenin önünde eğmedik,3 kuruş para için de kendimize laf söyletmedik,gece uyurken de huzur içinde uyuyoruz,gerisi mi miş mış ..

Bu arada sadece emlakçılık sektörü olarak düşünmeyin olayı mütahitlerimiz inşaat sektörüde aynı durumda bence,yılların mütahiti hala pazarlamada babadan kalma yöntemler kullanır bence yanlış,bakıyorum hala mütahitler inşaat çevresinde bi bekçi ile kendi tek tek müşteriye daire gösterip satmaya çalışıyor,sizce bu devirde bu doğrumu,ama mortget sistemi ülkemiz de yaşama geçmesi çok yakın bir zaman,belli bir süre sonra taşlar yerine oturacaktır merak etmeyin..

şu an emlak büyük krizde olduğu için bu işte tat-tuz yok. evler çok pahalı. ve 5 yıl içinde ev fiyatlarının düşeceği beklentisi var.

o yüzden al-satçıya para kazandırmak çok zor. çok çok kelepir daire bulmak lazım, oda büyük şans ister.

ayrıca üçkağıtçı oranı hergün dahada artıyor. kriz yüzünden insanlar emlakçılara tek kuruş para vermek istemiyorlar. verende içinden emlakçılara lanet olsun, paranın hayrını görme inşallah diyor, yani emlakçılara çok büyük bir nefret var.

bu ortamda bu işi yapabilene bravo. ben 5 yıl önce bu işi bıraktım, iyiki o zaman bırakmışım, bu işi bugünlerde yapsam çoktan ya kanser ya katil olmuştum çünkü

Peki arkadaşım kolay meslek kaldımı ben 23 senedir satıştaydım hiç bıkmadan usanmadan müşteri ile ilgilenen ama ya şimdi ,artık kolay diye bir şey yok,japon atasözü 100 kez düş 101 kez ayağa kalk,sabır ve çalışmak başka yolu yok..Saygılarımla..

Ben devletin bana verdiği oranlara sadık kalmış birde müşterime ikramda bulunmuşsam ve alanında satanında işini görüp sonuca vardırmışsam ve teşekkür edeceğine içinden yada dışından bana beddua ediyorsa insanlıktan nasibini almamış bir zatı muhterem Allah esas onu bildiği gibi yapsın.kendinizi kandırmayın.Yok emlakçılarda bilmem ne var yok şu yok bu.ister emlak komisyonculuğu,ister Mütahit firma satış ofisi yada arsa ofisi hepsi insanlara zaman ve doğru yeri kazandırıyor.İnternet diye bişi var adam gelmeden dersini çalışıyor sahibinden yada emlakçı hepsini bakıyor,hesaplıyor işine gelirse gelip alıyor basıyor parayı,komisyonu.Kimsenin başına silah dayamıyoruz,kimseye kazık atmıyoruz.Birazda yaptığı işe inanmayıp,bırakan yada beceremeyen arkadaşlar hala çamur atıyor hissindeyim.Emlakçı düşmanıysanız almayın kardeşim emlakçıdan Gidin inşaat firmasından yada sahibinden alın.17 ayrı inşaat firmasına danışmanlık ve satış hizmeti veren bir firmadayım ve 3 firmayada ben hizmet veriyorum.Bu firmalar parasınamı düşmanda kendi satacağına gel sen sat diyor.Yılların inşaatçısı yapmayı beceriyorda satmayımı beceremiyor ve gel bana danışman ol nedir alıcının ihtiyacı diyor.
Çıkartın artık başınızı kumdan bir sektör(ki ülkemizde sorunsuz sektör yok)sorunlu diye bu kadar da taşlanmazki.
metinmetin

Bahane bulmak sorunları cozemeyenlerin işidir.Dünya değişirken Türkiyede yerinde durmuyor.Ne iş yapıyor olursak olalım vizyonumuzu surekli geliştirmek ve güncel olan herseye acık tutmamız lazım.Mahalledeki emlakçında yan apartmandaki daireyi satmak için bir tabela asıp tum gunde musteri gelsin diye masanın başında oturur bekler, gelen musteri içinde tek yaptıgın 3 oda 1 salon ferah daire demekten öteye gecmezse tabiki işin tadı tuzu olmaz, tabiki sana komisyon veren adamda arkandan sayar söver. Dünya değişti, insanların beklentileri değişti, hizmet anlayışı değişti..değişime ayak uyduramayanlarda işte boyle sağda solda hiçbir iş yapılamaz artık, yandık bittik diye anlatıp dolaşıyor.Benimde tek uzuldugum parlak insaların onunu bu tarz yorumların tıkıyor olması.

metinmetin bey sizde belli ki işinizi severek ve hakkıyla yapıyorsunuz,sizler gibi insanlara ihtiyac var.Başarılarınızın devamını dilerim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - metinmetin
Ben devletin bana verdiği oranlara sadık kalmış birde müşterime ikramda bulunmuşsam ve alanında satanında işini görüp sonuca vardırmışsam ve teşekkür edeceğine içinden yada dışından bana beddua ediyorsa insanlıktan nasibini almamış bir zatı muhterem Allah esas onu bildiği gibi yapsın.kendinizi kandırmayın.Yok emlakçılarda bilmem ne var yok şu yok bu.ister emlak komisyonculuğu,ister Mütahit firma satış ofisi yada arsa ofisi hepsi insanlara zaman ve doğru yeri kazandırıyor.İnternet diye bişi var adam gelmeden dersini çalışıyor sahibinden yada emlakçı hepsini bakıyor,hesaplıyor işine gelirse gelip alıyor basıyor parayı,komisyonu.Kimsenin başına silah dayamıyoruz,kimseye kazık atmıyoruz.Birazda yaptığı işe inanmayıp,bırakan yada beceremeyen arkadaşlar hala çamur atıyor hissindeyim.Emlakçı düşmanıysanız almayın kardeşim emlakçıdan Gidin inşaat firmasından yada sahibinden alın.17 ayrı inşaat firmasına danışmanlık ve satış hizmeti veren bir firmadayım ve 3 firmayada ben hizmet veriyorum.Bu firmalar parasınamı düşmanda kendi satacağına gel sen sat diyor.Yılların inşaatçısı yapmayı beceriyorda satmayımı beceremiyor ve gel bana danışman ol nedir alıcının ihtiyacı diyor.
Çıkartın artık başınızı kumdan bir sektör(ki ülkemizde sorunsuz sektör yok)sorunlu diye bu kadar da taşlanmazki.

Sevgili metinmetin bunu taşlama olarak algılama lütfen Belliki sen işini önemsiyorsun ve değer veriyorsun bu çokgüzel birşey. Ancak piyasada çatkapı ,köşebaşı emlakçıların bolluğu ,ve Halkın değer yargıları bu işi bu duruma sokuyor.

Haklısın sorunsuz sektör yok kolay ekmek de yok. Yalnız diğer sektörlerden farklı olarak Gayrimenkul komisyonculuğundaki sorun Mesleki Standartların ve altyapının tam olarak oturmamasıdır.
Örneğin Mesleki boyutta sektöre eleman yetiştiren ve akademik araştırma yapan kaç yükseköğretim kurumu var. Yada olanların etkinliği varmı?
Yada her isteyen Neden her isteyen rahatlıkla bir masa bir sandalyeyle dükkan açabiliyor. Emlakçı olmanın belli kriterlerinin olması gerekmezmi?
Bağlı bulunduğunuz meslek odası bu konuda neler yapıyor?
Unutmamak lazımki Bir mesleğin Toplum gözünde saygın bir yerinin olması için bir takım standartlarının oturması gerekir.
Piyasadaki emlakçılardan bir örneklem grup oluştursak
*Acaba kaçı emlakçı olma kriterlerini taşıyor?
*Acaba kaçı Satış ,Psikoloji , Müşteri İlişkileri, Yaptığı iş hakkındaki Hukuki bilgilere vakıf?
*Piyasadaki çoğu emlakçı evi gösterip alıcıyla birlikte evden çıkıyor.Bunların içinde Alıcıya evi sattıktan sonra satış sonrası hizmet verebilen kaç emlakçı var acaba?
Bunları göremeyen bir alıcıda da toplumdada olumlu bir izlenim nasıl kalır?

Sonuçta ;Einstein: "Bir Önyargıyı Yoketmek Atomu Parçalamaktan Zordur" demiş. Pekde haksız sayılmaz.

'Keşke'Leri Sevmem !!

konuya biraz geç dahil oldum ama olsun
sayın masal arkadaşım emlakçının görevi satış sözleşmesi yapılmak ile başlar ve mülkiyetin satılması ile sona erer
satış sözleşmesi olmadan bir emlak şirketi veya biriysel emlakçı olarak bir mülkiyeti pazarlamak delilik olur lakin yaptığınız reklam ve pazarlama masrafları ile ortada kalırsınız
forumda bir arkadaşın belirttiği gibi emlakçı aracıyla kelepir bir mülkiyet bulmak mümkündür lakin bunun ticaretini yapçak iseniz saten kendiniz profesyonel olmalısınız yada kelepir olan yer pekde kelepir olmayacaktır

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Ticaret
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - masal06
Zor iş:)) :))

*Önce Evini Satmak yada Kiralamak isteyeni bulmak ayrı dert
*Evin Camına ilanı asacaksın
*Birisi gelecek Eve bakacak
*Alıcıyla Satıcı Komisyon vermemek için ya senden gizli işler çevirecek
*Birde zaten ülkemizde sektörün doğru düzgün kurumsallaşması ve belirgin iş tanımı yok. Emlakçıya bedava para kazanan insan gözüyle bakılıyor.

Açık konuşmak gerekirse Şahsen ben evi almaya kafaya koysam Satıcıyla anlaşıp Emlakçıyı aradan çıkartmam ne kadar zor olabilirki?(Emlakçı Satıcıyla sözleşme yapsa bile)
Satıcı Emlakçıya ; "Evi Satmaktan Vazgeçtim" dese yeter. Bu aşamadan sonra Sözleşme neylesin:))

Sana katılıyorum arkadaşım dediklerinin hepsi doğrudur.
Bilgi paylaştıkça çoğalır..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek