| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - ramco1903 hiç katılmıyorum kusura bakmayın arkadaşlar. Mal sahibinden çatır çatır alınır komisyon hemde en tatlısını mal sahibi verir afedersinizde sanki satılacak ev mi yok neden mecburum ki ben adamın evine o olmaz başkası olur kafanızı kaldırıp bi bakın 100 lerce satılık var 1 mahallede ha komisyon vermezse satmam evini satabiliyorsa denemesi bedava versin sahibinden.com a denesin görsün kaç ayda satılıyor evi kaç kişi bakıcı kaç kişi alıcı görsün bakalım. Sözleşme imzalatırsın işine gelen verir evini gelmeyen vermez alıcıya yer gösterme evrağını imzalatmadan para beklersen çok beklersiniz. ama attırırsan imzayı merak etmesin kimse o işin kaçarın yok bugün vermezse yarın verir. Ama başta dediğimi tekrar diyecem "en güzel komisyon alıcan değil satıcıdan alınır"
|
Emlakçının yapması gereken görevi basitçe şudur;
1.emlakçı alıcı ile konuşur
2.emlakçı satıcı ile konuşur
3.emlakçı sayesinde alıcı ile satıcı biraraya bile gelmeyebilir (bu nokta önemli)
4.emlakçı pazarlıkları yapar, iki taraf içinde uygun koşulları sağlar.
5.emlakçı daire alım satımı yapıyorsa alıcıya bilgileri yine doğru temin eder.
6.ticaretin sonuna kadar ilgilidir. satış işlemi yapılırken bile tapuda bulunur taraflara yakınlık kurar. işlem sonucu hakettiği parasını anasının helal sütü gibi alır gider.
işte ben bu emlakçıyı alnından öperim .Peki ülkemizde emlakçılık nasıl yapılıyor dersiniz :) Birçoğumuz enaz bir kez Emakçı ile iletişime geçmişizdir İşin kitabi yöünden daha çok pratik yönü aşağıdaki gibi işliyor :)
Satıcıysanız Emlakçıya gidiyorsunuz yada Aıcıysanız Satılık dairenin camından ilanı arıyorsunuz Emlakçı sizi alıcı veya satıcıyla tanıştırıyor.
"Abi bu evi al iyi edersin hem bu evin almazsan talibi çok 1 ay sonra bu evi bu fiyata bulamazsın "deyip bırakıyor.
Örneğin 100bin tl ye anlaşıyorsun. emlakçıyla hadi yarın görüşürüz olayı kesinleştirirz diyip gidiyorsun. Tapuya gidilme zamanı ise Emlakçı alıcıya ve Satıcıya bir komisyon sözleşmesi imzalatıp Tapudan çıkışta
" 3000 tl mi alayım abi" diyor
Malesef Türk emlakçı piyasası genellikle böyle.
"bizim emlakçılara göre emlakçılık tamamen parmakla yeri göstermekten ibarettir." Zira bu işlemden sonra fatura kesenini gören varsa 1 adım ileri gelsin :) (Kesenleri tabiiki ayırıp tenzih ediyorum)
Arkadaşlar gerçekçi olmak lazım Teorik olarak Emlakçıarın Taşınmazlarla ilgili hukuki bigilerede vakıf olması gerekiyor. Ancak birçoğuna
DASK hakkında bilgi , Şufa Hakkı filan deseniz size anlamsızca bakarlar :)
Valla Pazarlığı ben yaptıktan sonra , satış için uygun ortamı ben sağladıktan sonra, alıcıyı ben ikna etmeye çalıştıktan sonra
sadece parmakla evimi gösterecek hiç bir emlakçıya komisyonda ödemem sözleşmede imzalamam gerekirse alıcı da gayrimenkulümü almasın Çünkü Para kolay kazanılmıyor.
Bu işten parayı kazanmak için Üretmediği Tüketmediği için taşın altına satıcı ve alıcı kadar belkide daha fazla elini sokmak zorunda Emlakçı