Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

500konutlu Sitede Karadeniz Odun Fırınpideci Açmak

BaşlatandarngloveTarih13/08/2014 11:28:01Yorum49

İlk mesaj
Üye335 yazı
daire fiyatları ortalama 650-700 bin tl den başlayıp 1.2 milyon tl ye kadar ulaşan ve satılan 500 konutluk bir site içerisinde 80-100 metrekare arasında bir dükkan imkanım var .Site içerisinde MM migros veya CAREFOUR olacak.Uygun bir franc. almayı düşünüyorum sizce daha çok ne tercih edersem kazanırım.Sitede çoğunlukla çocuklu insanlar oturucak , ancak oturan kitle grubu geliri yüksek ve çoğunlukla kapalı (ve kapalı çevresi olan grup) tarzında ailelerden oluşuyor.Hal böyle olunca SAMPİ ilk sıraya geldi bende müşteri daha sıcak bakar diye fakat daha sonra kendi pide markamı açmak daha mantıklı geldi....Birde sizlerden fikir almak istedim...

Chitir chicken isinden vazgectim 500 konutlu sitede kendime usta bulup karadeniz pidecisi acmaya karar verdim ustayi karadenizli arkadasim ayarliycak bu durumda franch isiyle ugrasmama gerek kalmayacak somuruldugumu anladim cunku o sekilde...size sormak istedigim diger bir soru ise su ;

Simdi dukkan secme imkanim var sitede acikta olan olan avmde, otopark girisi yanda yaya girisi onde, sizce arac giris cikisinin oldugu yerdeki dukkan mi daha iyi is yapar yoksa yaya giris cikisi olan yer mi...cogunlukla giris cikis %80 arac ile olacagi kanaatindeyim...yaya girisi yapanlarin oldugu bolgeden dukkan secersem arac ile giris yapanlar goremeyecek ancak aracla giris yapanlarin ordan secersemde yaya giris yapanlar goremeyecek

NOT : SON OLARAK KARADENİZDEN USTA GETİRTİP BAĞIMSIZ OLARAK MEŞHUR KARADENİZ PİDECİ DÜKKANIMI AÇMA KARARI VERDİM.Çok lüks ve rahat bir dükkan son derece gösterişli bir tabela ile işe başlamayı düşünüyorum.Sebebi ise sampi 5 yıllık sözleşme yapıyor ve 25 $ para istiyor bunun yanında cirodan aylık %6 pay istiyor.Bunun yanında dükkan açma maaliyeti olarak 150 bin tl tutar diyor.Araştırdığımda güzel bir pideci açmak için max 75 bin tl yeterli oluyor En fazla tutan bayii 100 bin tl ciro yapıyor kar oranı %30 ufak bir hesap yapıcak olursam.
100000/30 = 33 bin tl yapar
Ustayla birlikte 8 kişi çalışması gerekiyor firma zorunlu tutuyor = 1000tl + 500 tl sigorta kişi başı 1500 tl den yuvarlama hesap = 12 bin tl çalışanlar
İŞ yeri kirası : 70-80 metrekare = 5000 tl + %25 stopaj( 1000 tl) = 6000 tl
cirodan %6 = 6000 tl yapar
aylık diğer giderlerle hesapladığımızda = su , elektrik , doğalgaz , motor benzin vergi = 2000 tl
aylık muhasebeci gideri : 500 tl

topladığımızda 12 bin + 6 bin + 6 bin + 2 bin + 500 tl = 26,500 tl para yapar

33 bin tl karın üzerinde geriye kılçıksız 6500 tl kalıyor anlayacağınız....o da 100 bin tl cirodan söz ediyorum ortalama pide fiyatını 15 tl den hesaplasam 6500 tane pide satmak gerekiyor aylık olarak ki bu yapan sampi sayısı birkaç tane sadece...

Bu yüzden kendi PİDECİ dükkanımı açsam KARADENİZLİ çok sağlam bir ustayla

-2 usta ve 2 çalışanla olacak kendim kasada durucam yani toplamda 4 kişi = 6 BİN TL
-İş yeri kirası ve stopaj aynı = 6 bin tl
- aylık giderler = 1000 tl
- muhasebe = 500 tl

TOPLAMDA 13500 TL GİBİ BİR GİDERİM OLACAK.PİDE AYNI PİDE HATTA DAHA KALİTELİ OLACAK KİMSEYE BAĞLI KALMIYCAM RAHAT RAHAT KENDİ İŞİMİ KURMUŞ OLUCAM KİMSEYE KAR PAYI VE FRANC BEDELİ ÖDEMEYECEĞİM...

Sampide franch bedeli olarak birşey talep etmiyor 2014 sonuna kadar fakat anlaşma süresi 5 yıl , cirodan her ay %6 alıyor dükkan için metrekaresine 1500 tl civarında bir ücret ödüyorsunuz dükkanı açabilmek için.Öngörülen ciro miktarı 50bin tl ile 150 bin tl arasında değişişyor ve kar marjı %30 civarında...

NOT : Konu gerçekten çok ciddidir alaycı ve boş yorumlar şikayet edilecektir.

özen gösterdiğiniz için şimdiden teşekkür ederim

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
49 yorum
Yeni Üye8 yazı
Arkadaşım aklını peynir ekmekle yeme.. Bir market aç keyfine bak....
Dündar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Muhasebe
Yeni Üye30 yazı
burger franc 600000dolar:D ve kazanılan on liranın 6 sı onlara 4ü sana:)
ben olsam eğer 500 konutluk yerde
cafe
tekel+market
fastfood
pastahane

bunlar yoksa bunları açardım.en az maliyetle açılabilecek cafedir.stok gerekmez iş makinası azdır.
vs vs
İlginç Hediyelik Eşya Toptancıları Özel Mesaj Atsın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye335 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - yesilcennet
burger franc 600000dolar:D ve kazanılan on liranın 6 sı onlara 4ü sana:)
ben olsam eğer 500 konutluk yerde
cafe
tekel+market
fastfood
pastahane

bunlar yoksa bunları açardım.en az maliyetle açılabilecek cafedir.stok gerekmez iş makinası azdır.
vs vs

henüz açılmış hiçbirşey yok 20 civarında dükkan var , bir arkadaş daha market yazmış ama artık büyük firmalar kapadı market işini diye düşünüyorum(şok,bim,migros), üstelik tekel işinin gecesi gündüzü yok maalesef

ama tabii ki bunun dışında cafe ve pastane ürünleri olabilir diye düşünüyorum...

başka fikirler var mıdır acaba ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye30 yazı
maddi gücü yüksek kitleyse butik bir balık rest. olabilir.(içkili olursa tutar muhtemelen.)

Üye401 yazı
market açın. hiç düşünmeden. su bayiliği de olsun. 500 dairelik sitede güzel iş yaparsınız. Sabahları açma, poğaça, soğuk sandviç tarzı şeyler satabilirsiniz. Akşamları da restaurant olarak kullanabilirsiniz.
İstemi Ozan Aydemir

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Ythalat / Yhracat
Üye335 yazı
Citir tavuk bayiligini dusundum aslinda, sonucta 500 daireye yemek sunmak daha karli gibi geldi

Yeni Üye89 yazı
kuru temizleme açılır

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye335 yazı
Cok fazla sey acilabilir ama tek kursun var gibi birsey o yuzden iyi arastirip karar vermeye calisiyorum.Kuru temizleme de mantikli ama zaruri bir ihtiyac degil bence ama yapilmaz olmaz diye birsey yok tabii ki

Yeni Üye18 yazı
Ekomini marketler zincirinin sitesine gir bak bi.Komple market yap orayı iki tane de çalışan koy . mal toplu gelsin uğraşma.Ay sonu gider gelir hesabını iyi yap gerisine karışma rahatına bak derim.Tabi bu benim düşüncem.saygılar

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye1359 yazı
Market olayında tercih edilen yer olmayabilirsiniz. Herkes alışverişini haftalık kendi bildiği yerlerden yapıyor. Elbet satış olur ama dükkanı döndürür mü orası meçhul....Önemli olan ayak üstü herkesin ihtiyacının giderilebileceği şeyler daha mantıklı geliyor bana. misal unlu mamüller ve tatlı satış yeri olabilir...ekmek poğaça simit tatlı, dondurma vs peşin paranın döndüğü şeyler olabilir... cafe ve unlu mamüller karışımı bir şey de olabilir...öncelikle sadece satışla başlar zamanla üretime dönebilirsiniz...
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye355 yazı
Bende yorum yapmak istedim.Bende daha böyle 500 konutluk bir sitede oturdum.Daire fiyatları sizin belirtdiğiniz fiyatların 1/3 kadardı.içerde sadece bir dükkan açıldı site yönetimi tarafından o da ,büfe-market tarzı bir şey di,çok da büyük olmayan yerin kirası aylık 7.000 liraydı.
Yalnız sizin kitleniz çok farklı,alım gücü çok yüksek insanlar oturacak muhtemelen,buda demek oluyor ki karı-koca çalışan insanlar çok olucak.
Benim görüşüm size yakın balıkçı ve yahut fastfood tarzı ( kaliteli ) tarzı işler size daha çok kazandıracaktır.Bazı arkadaşlar market demiş ,evet o da kesin kazandırır ama hem zahmetli hem de dikkat isteyen bir iş.Kolaylıklar versin.Saygılar..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Üye335 yazı
Arkadaşlar değerli düşünceleriniz için çok teşekkür ederim , market iş gerçekten çok iyi iş yapar anck arkadaşın söylediği gibi belirli bir sınıfın üzerinde yaşam tarzı olan insanların zaten alışverişleri toptan şekilde ve kesinlikle belirli yerlerden oluyor.Bu sebeple market işi hem çok uğraştırır hemde sitenin dışında bir şok yada diğer rkiplerden biri açılırsa yaptığınız o kadar masraf ve uğraşıyla birde rakip kazanmış olursunuz.Yine söylenilenlere katılıyorum 500 haneli bir sitede yemek olayına hitap etmek bence çok ama çok önemlidir insanlar eve geldiğinde hazır bir yemeğim olsun diye düşünüyor genelde edindiğim tecrübe bu yönde...Unlu mamul pasta kafe tarzı birşeyde düşündüm , ancak site oturanları genelde çalışmaktan yoğun olan insanlar diye düşünüyorum , hafta sonları dışında yorgun argın gelipte bir tatlı yiyim gidip bir kahve içeyip yada pasta yiyeyim diye bir düşünceye ne kadar girilir bilemiyorum.Ancak yemek işi bence en mantıklısı geliyor özellikle şu yeni açılan tavuk restorantları var birkaçını inceledim en mantıklısı izmir merkezli olan chıtır tavuk bayiliği olarak karar verdim , hem lezzetli hem fiyatlarda fena değil bayilik ücretide diğerlerine göre uygun sayılır.İlk başta dominos düşündüm ama 500 bin tl olduğunu öğrenince vazgeçtim açıkçası

Üye116 yazı
Peki bu chıtır tavuk bayiliği sana maliyeti ne olucak 25-30 bin tl gibi kurabilecekmisin.Baca filan isteyeceklermi.Koku problemi olurmu bunları filan bir araştır bence.
lilanet

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Esnaf
Üye326 yazı
Unlu mamüller işine girseniz mantıklı olur kalite ve hijyen olarak iyi olursanız bu çaptaki müşterileriniz sizi tercih eder. Ayrıca kücük bi elektrikli bisikletle eve serviste yaptırabilirsiniz cok mantıklı olur görüşündeyim.
Ne Olursa Olsun Mücadeleni Bırakma Ki, Bir yerlere Gelebilesin ..

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Serbest meslek
Üye335 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - dejavu24
Peki bu chıtır tavuk bayiliği sana maliyeti ne olucak 25-30 bin tl gibi kurabilecekmisin.Baca filan isteyeceklermi.Koku problemi olurmu bunları filan bir araştır bence.

mail attım tam olarak bilgilendirme için chıtır tavuğa...Ama henüz bir cevap gelmedi internetten araştırlamalarıma göre 100 bin tl ye herşeyi hazırlıyorlar isim bedeli de dahil.Diğer firmalara baktığımda (tavvuk, hencops fln uçmuşlar 350 bin tl civarında).baca problemi olacağını sanmıyorum çünkü zaten her dükkanın arkası boş havalandırma ayarlanabilinir sonuçta benden başka fastfood yapanlarda olacak....Benim amacım en çok tutulacak şeyi açıp tek seferde iyi karar vermek

Üye335 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Erdi Eryılmaz
Unlu mamüller işine girseniz mantıklı olur kalite ve hijyen olarak iyi olursanız bu çaptaki müşterileriniz sizi tercih eder. Ayrıca kücük bi elektrikli bisikletle eve serviste yaptırabilirsiniz cok mantıklı olur görüşündeyim.

Aslında unlu mamul işi gerçekten çok güzel ancak ben direk yemek alanına girmek istiyorum , yada kendi kendime böyle düşündüm bilmiyorum aklımda şöyle bir görüş var ; paralı zengin insanlar sağlıklarına daha fazla düşkün olurlar o yüzden çok fazla yemek dışında tatlı , pasta atıştırmalık gibi şeylere ihtiyaç duymazlar zararlı olduklarından dolayı...Ancak fastfoodta böyle tek farkı temel ihtiyac olan yemek grubuna girmesi, insanlar yemek işini fazla uzatmadan akşam yorgun argın gelip aradan çıkarmaya çalışıyorlar ...Birde unlu mamuller genelde misafir gelince hafta sonları yada ne biliyim haftada belki birkaç gün tercih edilir ancak fastfood her akşam ana ihtiyaç olduğundan sürekli tercih edilebilir diye düşünüyorum...

Yeni Üye2 yazı
Belki komik gelicek ama kesinlikle sebze ve manav dükkanı aç, bunu yaparkende 1. si sandıkların sepetlerin üst üste dizildiği bi konsept' le değilde, internette görsel olarak çok var otantik bir dekor yaptır avrupadaki örnekleri incele kısaca kaliteli dekora para harca, ışıklandırması, ses sistemi, logosu, hiç sıkılmadan en ince ayrıntılarına kadar kafa yor. 2. si exclusive ürünler sat, kaliteli en kaliteli daha kaliteli, atıyorum halden 3 tl' ye aldığın kirazı 10 tl' ye değilde 15 tl' ye aldığın kirazı 25 tl' ye sat kalite her zaman satar unutma, bütün ürünler en kaliteli en iyisi olsun emin ol ALLAH' ın da izniyle çok güzel iş yaparsın. Maddi olarak Üst gruba hitap ediyorsun unutma. Keyfini kaçırmak istemem ama sadece fikrimi söylüyorum, bu tarz insanlara 2 ay oturduğu yerde tavuk olan civcivleri biraz zor satarsın, iyi düşün derim. Son olarak bu konsept' in devamı olarak lezzeti pekiştirmek adına zeytinyağı, tereyağı, köy yumurtası, bal, manda kaymağı ve manda yoğurdu ilave edebilirsin.Kaliteli ürün - Hijyen - Dürüstlük gerisi çorap söküğü gibi gelir, hadi kolay gelsin :)

Üye335 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - uydugezegeni
Belki komik gelicek ama kesinlikle sebze ve manav dükkanı aç, bunu yaparkende 1. si sandıkların sepetlerin üst üste dizildiği bi konsept' le değilde, internette görsel olarak çok var otantik bir dekor yaptır avrupadaki örnekleri incele kısaca kaliteli dekora para harca, ışıklandırması, ses sistemi, logosu, hiç sıkılmadan en ince ayrıntılarına kadar kafa yor. 2. si exclusive ürünler sat, kaliteli en kaliteli daha kaliteli, atıyorum halden 3 tl' ye aldığın kirazı 10 tl' ye değilde 15 tl' ye aldığın kirazı 25 tl' ye sat kalite her zaman satar unutma, bütün ürünler en kaliteli en iyisi olsun emin ol ALLAH' ın da izniyle çok güzel iş yaparsın. Maddi olarak Üst gruba hitap ediyorsun unutma. Keyfini kaçırmak istemem ama sadece fikrimi söylüyorum, bu tarz insanlara 2 ay oturduğu yerde tavuk olan civcivleri biraz zor satarsın, iyi düşün derim. Son olarak bu konsept' in devamı olarak lezzeti pekiştirmek adına zeytinyağı, tereyağı, köy yumurtası, bal, manda kaymağı ve manda yoğurdu ilave edebilirsin.Kaliteli ürün - Hijyen - Dürüstlük gerisi çorap söküğü gibi gelir, hadi kolay gelsin :)

Kafam iyice karıştı şimdi , ben hem site içerisne hemde site dışına motorize olarak yapabileceğim bir işletme hayal etmiştim chıtır chicken düşünerek.Ama dediğiniz gibi eğer tavuk satışlarını büyük ölçüde etklilerse kötü olur.Ancak benim dışarıdan gördüğüm bu tarz sitelerin altında mutlaka bu şekilde tavukçulardan mevcut iş yapmasalar neden açsınlar ki?Tek kurşunum var çok iyi düşünüp değerlendirmek istiyorum gerçekten.Manav işinizde oldukça mantıklı geldi ama bu işinde uykusu yok bildiğm kadarıyla , çünkü gün aydınlanmadan 7 gün boyunca erkenden kalkıp halde mal almak mal seçmek insanı baya bir yorar gibi geliyor

Üye335 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - darnglove
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - uydugezegeni

Kafam iyice karıştı şimdi , ben hem site içerisne hemde site dışına motorize olarak yapabileceğim bir işletme hayal etmiştim chıtır chicken düşünerek.Ama dediğiniz gibi eğer tavuk satışlarını büyük ölçüde etklilerse kötü olur.Ancak benim dışarıdan gördüğüm bu tarz sitelerin altında mutlaka bu şekilde tavukçulardan mevcut iş yapmasalar neden açsınlar ki ? Zenginde normal vatandaşta aslında tadı güzel olan her çeşit gıdaya meyillidir bence , menülerin fiyatına baktığımda 7.90 tl ye bile menüü mevcut ama daha kaliteli birşeyler istersen 30 tl ye kadar çıkıyor fiyatlar yani aslında her keseye göre imkan ve çeşit mevcut .Diğer bir artısıda menülerinde pizza da var.Tek kurşunum var çok iyi düşünüp değerlendirmek istiyorum gerçekten.Manav işinizde oldukça mantıklı geldi ama bu işinde uykusu yok bildiğm kadarıyla , çünkü gün aydınlanmadan 7 gün boyunca erkenden kalkıp halde mal almak mal seçmek insanı baya bir yorar gibi geliyor

Üye170 yazı
size nacizane tavsiyem hayattan biraz zevk alan bir insansanız eğer market açmayın bakın iş yapar yapmaz demiyorum hayattan zevk alabilmek için diyorum gerisini arkadaşlar fikirlerini söylemiş zaten...

Üye335 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - vokri
size nacizane tavsiyem hayattan biraz zevk alan bir insansanız eğer market açmayın bakın iş yapar yapmaz demiyorum hayattan zevk alabilmek için diyorum gerisini arkadaşlar fikirlerini söylemiş zaten...

Ne demek istediğinizi çok ama çok iyi anladım , zaten bu işi yapan tanıdığım var o yüzden kazansada nasıl harcayamadığını çok iyi görüyorum maalesef

Üye170 yazı
bir de zengin müşteri kavramı da bizler için yanıltıcı olabilir.. Görece olarak zengin insan çok para harcayan insan demek olmuyor maalesef. Özellikle kredi ile konut alan ailelerin daireleri pahalı ama cepleri boş oluyor..Ben şahsen orta gelirli kesimden daha memnunum.. Zengin dedikleriniz her şeyi sorguluyor, orta kesim daha sorunsuz ve anlayışlı..

Yeni Üye30 yazı
tavukta bayilik yerine (bayiliğe kaç lira istiyorlar ?) oraya para bağlamadan -direk organik tavukla iş yaparsan sorun kalmaz da üst düzey tavuktan ziyade kırmızı ete mi yönelir acaba?
su an aklıma steakhouse acılabilir diye de geldi.üst düzey kazananlar kırmızı et tercih edecektir mutlaka.

Üye174 yazı
Dukkana erisim sadece site icinden mi? Disaridan gelecek musteri icin giriste guvenlik konusu?

Yerleşim Ukrayna / KievMeslek Serbest meslek
Üye335 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - yesilcennet
tavukta bayilik yerine (bayiliğe kaç lira istiyorlar ?) oraya para bağlamadan -direk organik tavukla iş yaparsan sorun kalmaz da üst düzey tavuktan ziyade kırmızı ete mi yönelir acaba?
su an aklıma steakhouse acılabilir diye de geldi.üst düzey kazananlar kırmızı et tercih edecektir mutlaka.

bayilik ücreti şu anda istemiyorlar , sadece açılış maaliyeti var o da yaklaşık 70 bin tl civarında tutuyor.şu anda popeyes olan yer bir AVM içinde benim açacağım yere yani siteye yaklaşık 3 km mesafede , bu uzaklık ve avm olması onlara bence büyük zaman kaybettirir diye düşünüyorum hemde neredeyse iki katı fiyatını verecekler... mesela popeyesin min gönderi tutarı 7.5 tl olarak gösteriyor ancak en uygun menusu 13 tl den başlıyor nasıl iş anlamadım ... Bedeller , imkanlar ve olanaklar göz önüne alındığında bencede oldukça mantıklı bir işletme olacak kısmetse

Üye335 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - chertpoberi
Dukkana erisim sadece site icinden mi? Disaridan gelecek musteri icin giriste guvenlik konusu?

güvenlik site içerisinden bloklara girerken mevcut direk halka açık AVM şeklinde yanyana dükkanlardan söz ediyorum yani içeriye giriş herkese serbest...

Üye906 yazı
arkadaşım böyle büyük kapasiteli bir konut projesinde dukkanın var ise sana tavsiyem emlakçı dükkanı açman olacak
bu tarz prestijli mekanlarda satılık ve kiralık işler olur
becerebilirsen güzel bir iş
ben bursadayım remax bulvar ofisindeyim
tavsiye ederim bir arastır
%3 karşılıklı satışlarda komisyon alıyosun
kiralamalarda ise 1 kira bedeli alıyorsun
600/700 bin gibi rakamlarda daire satışları olur ise alacağın rakamı kendin hesapla
kolay gelsin
bursada gayrimenkul işiniz olursa özelden mesaj bırakınız
iyi günler
miagayrimenkul.net

Yerleşim Türkiye / Bursa GürcistanMeslek Emlakçy
Üye335 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - croket
arkadaşım böyle büyük kapasiteli bir konut projesinde dukkanın var ise sana tavsiyem emlakçı dükkanı açman olacak
bu tarz prestijli mekanlarda satılık ve kiralık işler olur
becerebilirsen güzel bir iş
ben bursadayım remax bulvar ofisindeyim
tavsiye ederim bir arastır
%3 karşılıklı satışlarda komisyon alıyosun
kiralamalarda ise 1 kira bedeli alıyorsun
600/700 bin gibi rakamlarda daire satışları olur ise alacağın rakamı kendin hesapla
kolay gelsin
bursada gayrimenkul işiniz olursa özelden mesaj bırakınız
iyi günler

Emlak danışmanlığı hiç tecrübemin olmadığı ve uğramaşmayı pek düşünmeyteceğim bir sektör.Sonuçta tutarlar fazla olunca site içerisinden de bilgi alınabiliniyor bu tarz yerlerde ve emlakçı devre dışı bırakılıyor.Benim gördüğüm olaylar bu şekildeydi o yüzden biraz uzak bakıyorum açıkçası...Ama yine de fikir için teşekkürler

Üye120 yazı
Arkadaşım buna benzer başka çok bloklu siteler vardır, git bak gözünle gör, konuş, kendin bir karar ver. Sonuçta o yerlerde de bir sürü işletme açılmış, kapanmış, devretmiş, batmış vs. bir sürü örnek bulursun. Şu anda işleyen dükkanlardan kafana yatanı yaparsan iyi olur. Bir de zengin dediğin insanlar diğer insanlara benzemez. Onlar biraz farklı hareket eder. Bir arkadaş iyi tespit etmiş. Normal şartlarda fakirin aldığının daha aşağısına almak için sıkı sıkı pazarlık eder ama hanımları sidik yarışına girdiyse eğer daha kaliteli, daha pahalı aldım diye hava atacak ya, aynı malın başka desenini bu sefer ona iki misli fiyata satacaksın ki o da tatmin olsun değil mi. Sonuçta en pahalısını aldım diye hava atacak. Aynı fiyata verirsen daha pahalı satan yeri arar, bulur,alır. Su, tüp, manav işi kazandırır. Aslında tatlı dil kazandırır bunu unutmayın. Aklınızda bulunsun diye yazdım. Kolay gelsin! Hayırlısı olsun.
hcingir

Yerleşim Kyrgyzistan / Bi?kekMeslek Emekli
Yeni Üye8 yazı
Ekmek fırını. Zanaat isteyen bir iş ama altından kalkabilirseniz günlük tüketilir ve her zaman lezzet konusunda çok büyük fark yaratır.
Yani markette satılan ekmekle yanındaki fırından çıkmış sıcak ekmek bir olmaz ve merak etmeyin zenginlerde ekmek yer. :)
Beyaz, kepekli, tam tahıllı ekmek.. vs bi çok çeşidi var.
Ayrıca bana kalırsa herhangi güvenmediği bi tavuktan, yağdan.. vs daha çok tüketir.
Naçizane fikrim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci