Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ankarada Ne İş Yapabilirim.

BaşlatanlmutluTarih07/08/2014 23:24:05Yorum17

İlk mesaj
Yeni Üye28 yazı
Arkadaşlar baba mesleği yıllarca mermercilik yaptım.Artık başka bir işe yönelmek istiyorum.(Yaş ilerliyor en azından bedenen daha kolay bir iş.)Bunun için araştırıyorum biraz birikmişim var.Hazır devren bir dükkan mı almalıyım yoksa yeni baştan kendim bir iş mi kurmalıyım ya da bir bayilik mi açmalıyım.Ankara cebecide oturuyorum.Ankarayı bilipte yol gösrerebilecek bir arkadaş var mı ?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Yeni Üye28 yazı
Arkadaşlar bakan çok olmuşta yorum yazan olmamış.Sanırım aynı konudan muzdarip arkadaşlar var.
Bugün devren kiralık bir kırtasiyeye gittim.Adam aynı zamanda dükkan sahibi.20 m bir dükkan 1300 tl kira ve 35 bin içerideki mallara istedi.
Yakınında ilköğretim okulu var ve çok eskiden beri orada.Okul açıldığında ilk zamanlar günlük 2 bin tl cirosu varmış.Daha sonra özellikle yaz aylarında bu iyice düşüyormuş.
Genelde kira kadarda masrafın olur diyorlar.Kırtasiye işini yapan arkadaşlar var mı ?Bu durumda kazanç şansım var mı? Varsa ne kadar olur ?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Yeni Üye68 yazı
Bende Ankaradayım Ostimde çıkma parça satan bir dükkan açalım. Otomotiv sektöründen çok iyi anlarım.
Ama malum bu devirde ticaret tek başına zor.
otomobil profesörü
05437457011

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Otomotiv
Yeni Üye28 yazı


tuccar06 kardeşim ben 20-25 senedir beraber çalıştığım abimle anlaşamadık ayrıldık.Şu an beraber çalışma konusunda baya soğuk duruyorum.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Yeni Üye17 yazı
hocam kırtasiye işini önermem. Çeşit çok yorucu iş. Sabah ilk saatler bir de okul dağıldığı zaman çok kalabalık oluyor tek başına yetişemiyorsun bazen biri kalem bir uç biri silgi ister biri gelir fotokopi çek der hangi birine bakacağını bilemezsin. Kar marjı bütün ürünlerde çok yüksek değildir kırtasiye işinde. Günlük iyi ciro yapmalısın ki elinde avucunda bir şey kalsın. Bir ilköğretim okulu yalnız başına sana kazandırmaz. TAbi dükkan ne kadar işlek bir yerde onu bilmiyorum. Eskiden kitap satılırdı sezon başladığında bütün kırtasiyeceiler için cansuyu olurdu o da yok artık. Sezon iyi giçer ilk 3 hafta başını kaşıyamazsın zaten tek başına da yapamazsın ama sonra gittikçe ciro düşüyor. Birkaç okul birden olsaydı etrafta bir de çok işlek bir yer olsaydı yap derdim ama dediğim gibi çeşit çok ve yorucu bir iş o kadar kolay değil.
Bir gün mutlaka olacak

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Kamu sektörü
Yeni Üye28 yazı
emirdeniz kardeşim teşekkür ederim.1-2 gündür kafama takılıyor adam haber bekliyordu.Bu yorumun çok yardımcı oldu.
Araştırmaya devam ediyorum.Ama benim meslekle (mermercilik) şimdi araştırdığım sektör olarak çok farklı.
O yüzden yapabileceğim iş sınırlı.Kırtasiye işini yapabilirim diye düşündüm baya da işlek bir cadde.
Ama dediğin gibi tek okul var bu ciroyla bu kirayı kurtarmaz.Eğer önereceğin bir iş olursa memnun olurum.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Yeni Üye17 yazı
yapabilirsen yeme içme sektörü güzel. Öğrencilerin yoğun olduğu bir yerde fazla büyük olmasına da gerek yok dükkanın hamburger, tost , ayran vb. meşrubat satsan ekmek paranı fazlasıyla çıkarırsın. Mekan işlek bir yerde, yoğun bir yerde olsun yeterki.
yemek sektörü hiçbir zaman ölmez ölü sezonu da pek olmaz. Yazın yemek satmasan bile içecek illaki satılır. Dediğim gibi yer ve konsept insanlar için kafi olsun yeter.
Bir gün mutlaka olacak

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Kamu sektörü
Yeni Üye38 yazı
Size Turkiyede daha hic olmayan bir isin bayiligini verelim.Hem para hem kariyer kazanin.Bana egemesrubat.com dan ulasabilirsiniz...
A.B

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye28 yazı
Arkadaşlar hala araştırıyorum.Her yer devren market,kuruyemişçi,çiğköfteci,büfe dolu.
Bir tane kırtasiye buldum.Bir çok kişiye sordum hiç olumlu cevap alamadım.
Esnaflık 40-50 bin lira bir işe yatırıp 10-12 saat çalışıp kirayı kurtarırmı diye düşünmekten öteye gitmiyor.
Saçma sapan devir paraları ve yüksek kiralarla baştan zaten düşük karla yapacağın işe engel oluyorlar.
Bu zorlukları göze alıp işe başlayanların kısa süre sonra işi bırakmalarına şahit oluyoruz.
Size halihazırdaki durumu aktarmak istedim.Umutsuz değilim güzel iş yapanlarda var.
Allah helal rızık için çaba gösteren insanlara yardım etsin.Amin.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Üye170 yazı
kırtasiyecilik yapmadım ama market işletiyorum ve toptancısı,ürünü,stoğu çok olan işlerden uzak durun derim.. bir yerden sonra toptancı görmekten çıldıracak duruma gelebilirsiniz.. bilmiyorum almak istediğiniz kırtasiyeyi işletmeci gözüyle incelediniz mi içerde kaç kalem mal var ve bunların hepsinin fiyatını,stoğunu,toptancısını takip edeceksiniz bunu hiç düşündünüz mü? her gün çoluk çocukla uğraşmak da cabası..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye28 yazı
Kırtasiyecilik severek yapacağım bir iş.O yüzden bazı zorluklarına katlanabilirim.
Ama çok düşündüm baktığım yer bu işi yapmam için yeterli değil.
Bir işin zorluklarına katlanmak zor olabilir ama o işten kazancın olmuyorsa o daha zor.
Bakıyoruz bakalım hayırlısı Allah'tan.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Üye122 yazı
0 546 590 97 11 arayın görüşelim arkadaşım. iyi bir teklifim var.......
essorte

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Gyda
Üye177 yazı
hocam size bir iş tavsiye edeyim yaparsınız yapmassınız sizin bileceğiniz yada sermayenız yetermi bilemem tadilata ihtiyacı olan o civardaki dairelerden daha ucuza bir ev alın gerekli tadilatları yapdırıp satın iş anlattığıkm kadar basit olmasada bu :)

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Ticaret
Yeni Üye68 yazı
bahsettiğiniz ev tadilatı işi çok iyi ama şu an uygun fiyatlı ev bulma zorluğu var. cebine 100 bin tl koyan herkes alsatçı olmuş.
otomobil profesörü
05437457011

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Otomotiv
Yeni Üye28 yazı
O kadar sermayem yok.Olsa yapabilirim de aslında.Piyasa şu an herşeyde yüksekte kimse bişey satamıyorda.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Yeni Üye8 yazı
selam ankarada temızlık malzemesı veya kozmetık urunlerı satabılırsın bunun hakkında olumlu dusunursen benı bılgılendır
besttem

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Yeni Üye6 yazı
afyon kaymağı satabilirsin ankarada biliniyo ama bulunmuyo

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Gyda
Üye206 yazı
merhabalar bursanın gemlik ilçesinden tüm yurtiçine zeytin gönderebiliyoruz istenilen miktarda ve vakumlu paketlerde tenekelerde ilgenen arkadaşlar olursa fiyat vs. sorularınız için özel msj atabilirsiniz.hayırlı günler

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda