Şimdi şöyle hocam öncelikle hocam bende eşimden öğrendiğim ve tecrübe ettiğim kadarını yazıyorum doğruluk oranı kendime aittir ve kişisel fikrimdir.
Birinci olarak ; Eğer bir sigorta acentesi kuracaksanız öncelikle sadece Bireysel emeklilik olmaz elementer sigorta içinde sigorta şirketleri ile görüşmelisiniz. Bunların teminatlarını yatırabilirseniz ki çok yüksek onu söyleyeyim ilk 6 ay kesinlikle personel çalıştırmamalısınız kendiniz koşturmalısınız. Sadece eş dost ile bi süre bizi ***ürür diye düşünmeyin kimi zaman onlar bile size gelmekten çekiniyorlar.
İkinci olarakta diyelim ki A şehrindesiniz bu A şehrindeki x sigorta acentesinin sigorta ekranını kullanmak çok mantıklı bir iş değildir. Zaten bu konuda nişanlısnız benden kat ve kat daha fazla bilgiye sahiptir.
Son olarak ilk yazdığımda da bahsetmiştim kurumsal bir şirketin en üst kısmı ile bir bağınız var ise onunla birlikte bu işi finanse ederseniz hem işin maddi kısmında hemde sektörel anlamda daha rahat olursunuz. Burada demek istediğim Bulunduğunuz şehirdeki en büyük şirketi düşünün (tabi hedef o kuruluş değildir ama bizim öyle bir deneyimimiz olduğu için örnekliyorum) diyelim ki sigorta şirketinizi bu kurum ile entegre edebildiğinizde müşteri portföyünüz hemen hemn sizi ayağa kaldırabilecek seviyede işe başlamış olursunuz öteki türlü birinci adımda bahsettiğim personel bulundurmadan ve cebinizden çok büyük miktarlarda nakit çıkışı olacak buda benim için sıkıntıdır mesela.
Eğer izah ettiğim konularda anlaşılmazlık varsa kusura bakmayın. Yardımcı olmayı çok isterim. Tabi sizinde bu konu ile ilgili bir yol haritanızın olması çok önemlidir.