İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Silinebilir
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorumW
Üye353 yazı
14/04/2014 : 15:51:03#1
Web sitesi
Alıntı
bay -bayan-cocuk dış giyisi imalatı ve tekstil tasarım işleri
https://www.facebook.com/groups/aficgiyim/
aficgiyimsanayi.tr.gg
aficgiyimsanayi.tr.gg
W
Üye353 yazı
14/04/2014 : 17:23:53#2
Web sitesi
Alıntı
bay -bayan-cocuk dış giyisi imalatı ve tekstil tasarım işleri
aficgiyimsanayi.tr.gg
aficgiyimsanayi.tr.gg
A
Yeni Üye89 yazı
ben size tüm yaşadıklarımı anlatıyım. aynen sizin gibi giyim üzerine pazarda tezgah açmak istedim gittim mal aldım ertesi günde malı tekerlekli bavuluma koyup pazarın kurulduğu yere gittim... tezgah kuranlara boş tezgah varmı diye sordum 10-15 kişiye sorduktan sonra biri gösterdi açtım tezgahı gün içinde biri geldi herkezden 1,5 lira topladı bnde verdim 2-3 saat sonrasında bide 3.5 lira topladı onuda verdim akşam kapatırkende 15 lira tezgah kirası verdim o kadar. günlük toplamda yaptığım ciro 175 liraydı kar oranı %150 idi erkek tişort sattım. yaşadığım zorluklara gelirsek. çadır kurmadığım için güneş tepeye gelince baya bi sorun yaşadım. mal jelatinin içinde terlemeye başladı. keşke bi sandalye yada tabure alsaydım kaldırımda oturmaktan toto dümdüz oldu. bi çamaşır ipi gerip mandalla güzel bi vitrin yaptım ordakilerin yardımıyla. onun haricinde esnaf çok cana yakındı wc ye giderken tezgahı emanet edebiliyordum birde yeme içme konusunu hiç düşünmemiştim o konuda da yan tezgah sağolsun peynir zeytin domates ortaya koydu yedik yediğim en güzel öğlen yemeklerinden biriydi gerçekten.. yani senin anlayacağın vergi levhası falan hikaye banada bi ton şey anlattılar gidip görünce anladım yok öyle bişey... biraz cesaret... ben iyi para kazandım ama ikinci gün çıkmadım. çünki bavulla pazara gidip gelmek gerçekten çok zor ama bi arabam olsaydı bu işi yapardım hem keyifli hem bereketli. tabi belli olmaz rızk kısmet belki ertesi gün hiç iş yapamıcaktım bilemem. daha elimde kalan mallarıda pazarı geze geze aynı malı satan bi tezgaha aldığım fiyatın 1 lira aşşağısından sattım. böylece hiç zarar etmedim ama aklımda kalmamış oldu denemiş oldum. yarın bigün işsiz kalır dara düşersem yine yaparım o yüzden kenarda bi 500 lira bekletiyorum. merak ettiğin bişey olursa yardımcı olurum. bu arada ben işe 400 lira ile girmiştim. 4 liradan 100 tane tişort almıştım 15 liradan tezgahı açtım 10 liraya veriyodum ama.
S
Üye554 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - an_q_ ben size tüm yaşadıklarımı anlatıyım. aynen sizin gibi giyim üzerine pazarda tezgah açmak istedim gittim mal aldım ertesi günde malı tekerlekli bavuluma koyup pazarın kurulduğu yere gittim... tezgah kuranlara boş tezgah varmı diye sordum 10-15 kişiye sorduktan sonra biri gösterdi açtım tezgahı gün içinde biri geldi herkezden 1,5 lira topladı bnde verdim 2-3 saat sonrasında bide 3.5 lira topladı onuda verdim akşam kapatırkende 15 lira tezgah kirası verdim o kadar. günlük toplamda yaptığım ciro 175 liraydı kar oranı %150 idi erkek tişort sattım. yaşadığım zorluklara gelirsek. çadır kurmadığım için güneş tepeye gelince baya bi sorun yaşadım. mal jelatinin içinde terlemeye başladı. keşke bi sandalye yada tabure alsaydım kaldırımda oturmaktan toto dümdüz oldu. bi çamaşır ipi gerip mandalla güzel bi vitrin yaptım ordakilerin yardımıyla. onun haricinde esnaf çok cana yakındı wc ye giderken tezgahı emanet edebiliyordum birde yeme içme konusunu hiç düşünmemiştim o konuda da yan tezgah sağolsun peynir zeytin domates ortaya koydu yedik yediğim en güzel öğlen yemeklerinden biriydi gerçekten.. yani senin anlayacağın vergi levhası falan hikaye banada bi ton şey anlattılar gidip görünce anladım yok öyle bişey... biraz cesaret... ben iyi para kazandım ama ikinci gün çıkmadım. çünki bavulla pazara gidip gelmek gerçekten çok zor ama bi arabam olsaydı bu işi yapardım hem keyifli hem bereketli. tabi belli olmaz rızk kısmet belki ertesi gün hiç iş yapamıcaktım bilemem. daha elimde kalan mallarıda pazarı geze geze aynı malı satan bi tezgaha aldığım fiyatın 1 lira aşşağısından sattım. böylece hiç zarar etmedim ama aklımda kalmamış oldu denemiş oldum. yarın bigün işsiz kalır dara düşersem yine yaparım o yüzden kenarda bi 500 lira bekletiyorum. merak ettiğin bişey olursa yardımcı olurum. bu arada ben işe 400 lira ile girmiştim. 4 liradan 100 tane tişort almıştım 15 liradan tezgahı açtım 10 liraya veriyodum ama. |
Kardes tezgahı nerede actın istanbuldamı tezgahın günlügü 20tl mi yani ben daha yüksek biliyordum 100-150 diye ,verdigin bilgi icin sagol.
A
Yeni Üye25 yazı
Merhaba bende an_g_ nickli arkadaş gibi 1yıl pazarlara çıktım.sadece hafta sonları bu işi yaptım.sabah gidip tezgahı kiralıyorsunuz.Haftaya tekrar kiralamak istediğinde kiraya veren kişiyle anlaşıp tezgahı garanti edebiliyorsun.Ben branda almıştım,esnaf kurarken ve diğer her türlü konuda birbirine destek oluyor.bakırköy cumartesi ve zeytinburnu,avcılar pazarlarına çıktım.Bayan iç giyim satıyordum.Yeşildirekte toptancıları tek tek gezip araştırdım,bi tanesiyle anlaşıp her zaman ondan mal aldım.Tahta kirası ve gün içinde tahtaları taşıyanların istediği 3-5 tl dışında para ödemiyorsun.Vergi levhası belediye işlemleri bizi ilgilendirmiyor.Yerin sahibi ödüyor onları.Çok bereketli,hareketli,oldukça yorucu,sabır isteyen bir o kadar eğlenceli ve insanın kendine olan güvenini artıran çok güzel bir deneyimdi.Kesinlikle tavsiye ederim.
G
Üye122 yazı
haciogluticaret
dımdızlak kalmak istemiyorsan gözüne kestirdiğin pazara 1 hafta önce git,araştır esnafla konuş haftaya pazarda tezgah açmak istediğini söyle yer konusunda kimin yardımcı olabileceğini sor.örneğin çamaşır satmak istiyorsan çamaşırcılara sorma.zaten yer varsa senin ürününe uygun yer konusunda yardımcı olurlar.cesaretli ol zor değil bu işler zamanla anlayacaksın. çocuk boxer ,erkek boxer ve çorap satmak istersen yardımcı olurum...
dımdızlak kalmak istemiyorsan gözüne kestirdiğin pazara 1 hafta önce git,araştır esnafla konuş haftaya pazarda tezgah açmak istediğini söyle yer konusunda kimin yardımcı olabileceğini sor.örneğin çamaşır satmak istiyorsan çamaşırcılara sorma.zaten yer varsa senin ürününe uygun yer konusunda yardımcı olurlar.cesaretli ol zor değil bu işler zamanla anlayacaksın. çocuk boxer ,erkek boxer ve çorap satmak istersen yardımcı olurum...
T
Üye103 yazı
15/04/2014 : 15:25:28#7
Web sitesi
Alıntı
abi boş ver sen bismillah de git kahyayı bul giyim satacağım uygun yer de tanış kaynaş pazarcılık zor iştir deneyimli arkadaşlar anlatmış .sabah ezanı kalkanı karda ayakları su içinde calısanları var allah nasibini ordan verdiyse ordan al helel kazançtır en nihyetinde bazı zorlukları var kendince herkez gibi bi hal çaresine bakarsın hayırlı olsun şimdiden
tokatlı
A
Yeni Üye89 yazı
Ben istanbul kucukkoyde actim. Cumartesi pazari. 150 lira dedigin tezgahlar semt pazarlarinda yok. Sayfiye yerlerinde sezonluk tezgahlardir onlar. Korkmana gerek yok arkadasin dedigi gibi onceden git konus garantile tezgahi.. satis isi kolay sorana fiyat soyliceksin o kadar. Ay cekermi bunlar diyen olursa 40 derecede cekmez dersin kumasi ne falan diye sorabilirler onlarida alirken toptanci anlatir ogretir sana. Mali nerden alicam sorusuna gelince ne satmak istedigine karar verdinmi bay.bayan.alt.ust.ic. ? Şal mesala gider mehmutpasadan ucuza alirsin. Tayt yada penye gibi istersen zeytinburnu. Gungoren . Merter degisiyo.. mesala yaza giriyoruz gunes gozlugu şal tayt canta ve kolye boyle karisik alip satabilirsin bence super olur ozellikle gozluk cok gider..
Z
Üye385 yazı
arkadas 3 ay geçmiş zaten insanlar yaşadıklarını anlatmış sen hala gitmedin mi pazara? neden direk pazarda araştırma yapmıyorsun 1 gun bıle cebıne 500 tl koyup denemiyorsun?
bu işler internette öğrendiklerinle olmaz herkezin basına gelen tecrubesı farklıdır.
bu işler internette öğrendiklerinle olmaz herkezin basına gelen tecrubesı farklıdır.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz