Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Belediye Sınırları İçerisinde Bir Stant Açmak?

BaşlatanysfnmnylmzTarih25/06/2014 19:25:55Yorum0

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar, fikirleriniz başarılı, kazançlarınız bereketli olsun.

Uzun süredir siteyi üye olmadan takip ediyorum. Bayağı bilgi birikimim oldu. Fakat bu konu üzerinde ne farklı sitelerden ne de bu siteden bir bilgi edinemedim ve sorma gereksinimi duydum.

Başlıkta da belirttiğim gibi belediye sınırları içerisinde bir stant açmak için alınması gereken izinler nelerdir? Kişisel bir firma kurmak yeterli midir?

Biraz ayrıntı vermek gerekirse:
Standımız gıda standı olacak fakat tek çeşit. Misal verecek olursak çiğ köfte gibi fakat daha önce Türkiye'de yapılıp satışa sunulmamış bir yiyecek. Tarifini kendimiz çıkarttığımız bir yiyecek. Yanında tabi ki içecekte satılır fakat yiyecek tek çeşit. Farklı bir yiyecek satılmayacak.

{Burada ayrıca sormak istediğim bir soru daha var bu yiyecek için Sağlık Bakanlığı vs. bir bakanlıktan izin almamız gerekecek mi?}

Bunun dışında stant genişliğinden bahsedecek olursak 10m2'lik bir alan yeterli olacaktır.

Aklıma gelenler şuan bu kadar, sizin sorularıma cevap verebilmek adına istediğiniz herhangi bir bilgi varsa sorabilirsiniz söylerim.

Son olarakta işlemler belediyeden belediyeye değişir mi? Buna da açıklık getirmek gerekirse ben Bilecik'te ikamet etmekteyim, standı İstanbul'da açmak istesem prosedür farklı mı işler?

Eğer ki büyükşehir belediyeleri ile normal belediyeler arasında bir prosedür farkı varsa tecrübe ettiğiniz, araştırıp öğrendiğiniz nacizane bilgilerinizi büyükşehir belediyesi veya normal belediyelerde de şeklinde bir ayrım yaparak aktarırsanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Herkesin başarı dolu bir hayatı olması temennisiyle tekrardan iyi akşamlar.

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
0 yorum