İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Ticareti Nereden Ve Kimden Öğrenebilirim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorumJ
Üye223 yazı
19/06/2014 : 18:16:52#1
Web sitesi
Alıntı
P
Yeni Üye12 yazı
M
Üye2659 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - pskburak35 ticaretle uğraşan herkesin okuması gereken kaynak niteliğinde bir kitap Otobüsten İndim BMW'ye bindim - Baybars ALTUNTAŞ , saygılarımla... |
geçenlerde rastgele gözüme takıldı ve aldım. 40.sayfaya geldim, buraya kadar her sayfada "sayın başbakanımız" ibaresi geçiyor. zaten kitabın başında bir sayfa başbakana teşekkür içi ayrılmış. ha olamaz mı? olur tabi... ama bir 40 sayfa daha böyle giderse okumayı bırakacağım.
kaldı ki kitapta bariz bir bug var; arka kapağında diyor ki sayun altuntaş: "torpilim yoktu, param yoktu, çevrem yoktu..." ama kitabın ilk kırk sayfasında manisa belediye başkanı sayesinde diyanet işleri başkanı ile ve daha sonra birçok bakan ve ardından da başbakan ile görüşmeler yaptığından bahsediyor.
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"
"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."
ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem
Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....
"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."
ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem
Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....
D
Yeni Üye83 yazı
M
Üye643 yazı
İsmini daha öncede haberlerde duymuştum, Merak ettim araştırdım, Baybars Altuntaş kimdir diye, ön söz olarak bunları paylaşmış:
"Öğretmen bir annenin ve emekli asker bir babanın çocuğu olarak şunları rüyamda görsem inanmazdım: Cebimde beş para yokken kurduğum şirket, Türkiye’nin en önemli 100 franchising markasından biri olacak, girişimciliğin beşiği olan Amerika Birleşik Devletleri’nin Başkanı beni girişimciliği konuşmak üzere Beyaz Saray’a davet edecek, dünyanın 16. Büyük ekonomisinin en başındaki insan olan Başbakanımız, Obama’ya yazdığı özel mektubu benimle gönderecek, CNN International, Washington’da Obama’nın zirvesini canlı yayında benimle değerlendirecek, dünyanın en önemli girişimcilik şov programında 22 ülkenin 110 Dragon’undan biri de ben olacağım... Torpilim yoktu, param yoktu, çevrem yoktu. Ama bunların hepsi oldu. Şuna gönülden inanıyorum: Güzel ülkemiz herkesin rüyalarını gerçeğe dönüştürebileceği bir ülke. Yeter ki isteyelim. Ben istiyorum ki herkes benim baktığım pencereden baksın dünyaya. Çünkü bir öğretmen çocuğu olarak ben yaptıysam ve başardıysam, daha iyilerini siz de kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu kitapta, yaptığım her şeyi ve nasıl yaptığımı bütün samimiyetimle anlattım. Soluksuz okuyacağınızdan eminim. SİTE:www.kitapyurdu."
Ne olursa olsun anlattığı gibi hayata sıfırdan başlayıp, dünya Liderleriyle girişimcilik hakkında fikir alışverişinde bulunuyorsa tebrik etmek gerekir.
"Öğretmen bir annenin ve emekli asker bir babanın çocuğu olarak şunları rüyamda görsem inanmazdım: Cebimde beş para yokken kurduğum şirket, Türkiye’nin en önemli 100 franchising markasından biri olacak, girişimciliğin beşiği olan Amerika Birleşik Devletleri’nin Başkanı beni girişimciliği konuşmak üzere Beyaz Saray’a davet edecek, dünyanın 16. Büyük ekonomisinin en başındaki insan olan Başbakanımız, Obama’ya yazdığı özel mektubu benimle gönderecek, CNN International, Washington’da Obama’nın zirvesini canlı yayında benimle değerlendirecek, dünyanın en önemli girişimcilik şov programında 22 ülkenin 110 Dragon’undan biri de ben olacağım... Torpilim yoktu, param yoktu, çevrem yoktu. Ama bunların hepsi oldu. Şuna gönülden inanıyorum: Güzel ülkemiz herkesin rüyalarını gerçeğe dönüştürebileceği bir ülke. Yeter ki isteyelim. Ben istiyorum ki herkes benim baktığım pencereden baksın dünyaya. Çünkü bir öğretmen çocuğu olarak ben yaptıysam ve başardıysam, daha iyilerini siz de kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu kitapta, yaptığım her şeyi ve nasıl yaptığımı bütün samimiyetimle anlattım. Soluksuz okuyacağınızdan eminim. SİTE:www.kitapyurdu."
Ne olursa olsun anlattığı gibi hayata sıfırdan başlayıp, dünya Liderleriyle girişimcilik hakkında fikir alışverişinde bulunuyorsa tebrik etmek gerekir.
B
Üye711 yazı
o kadar uzak geliyor ki :) hadi lan ordan diyesim geliyor :)
Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..
E
Üye317 yazı
Ticaret yapmak var ticaret yapmak var. Her yiğidin bir yoğurt yiğişi oluyor.
En iyisi iş sahibinin yanında birebir çalışmak.
Esnaflık ayrı biraz büyüğü patronluk ayrı oluyor kanımca.
Çıraklıktan esnaflığı kaptıktan sonra kodomanların yanına gitmek gerek. Orada esnaflıktan ziyade altında işcilerin çalıştığı işletmeyi idare etmeyi, bürokrasi ve alım satımı, pazarlamayı, işin incelerini, deyirmenin nasıl döndüğünü daha iyi öğrenirsin.
Yaptığın işte kendine ufak ufak pay almaya başlayabilirsin.
En iyisi iş sahibinin yanında birebir çalışmak.
Esnaflık ayrı biraz büyüğü patronluk ayrı oluyor kanımca.
Çıraklıktan esnaflığı kaptıktan sonra kodomanların yanına gitmek gerek. Orada esnaflıktan ziyade altında işcilerin çalıştığı işletmeyi idare etmeyi, bürokrasi ve alım satımı, pazarlamayı, işin incelerini, deyirmenin nasıl döndüğünü daha iyi öğrenirsin.
Yaptığın işte kendine ufak ufak pay almaya başlayabilirsin.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz