Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Turizm İşi Gerçek Ve Düzgün Gelir.

BaşlatanahmetwTarih16/07/2008 19:37:50Yorum76

İlk mesaj
Yeni Üye46 yazı

******* ARKADAŞLAR ÇOK FAZLA MESAJ GELDİĞİ İÇİN ..... OLUMLU OLUMSUZ ELEŞTİRİLERİNİZ İÇİN .... TURİZİME İNANMANIZ VE HIRSINIZ İÇİN.... HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM .....

MALESEF BİR ÇOK KİŞİYE CEVAP YAZAMADIM. CEVAP VEREMEDİĞİM ARKADAŞLARDAN ÖZÜR DİLİYORUM.*** SEZONA GİRMEMİZ NEDENİYLE BİR SÜRE DAHA ARANIZDA OLAMIYACAĞIM..

SAYGILARIMLA.

SEVGİYLE KALIN..

Merhabalar, Turizmde gerçek ve düzgün bir gelir var, Ayrıca sadece markaların satışını yapıyorsunuz. yani THY - Pegasus - Emirates gibi yüzlerce havayolunun satışı ve bilenen otellerin hepsini artı renta car ve daha birçok şey.....
kar marjı yaklaşık %10-20 arasında ... Bu konuda fazla yatıramada gerek yok . sadece işi biraz bilmek ve bilen eleman çalıştımak yetiyor. Tabi takip ve iyi bir muhasebe yapmanızda gerekli.

(not: Ben hali hazırda zaten bu işi yapıyorum (aylık 8-10 arası kazanıyorum).... ancak aklımda çok iyi projeler .....................................

GELEN MAİLLER NEDENİYLE SEYHAT ACENTASI KURMAK İÇİN GEREKENLERİ YAZIYORUM. BAŞARILAR..

YENI BELGE ICIN

1-Ltd şti kurulması gerekiyor.

2-Kiraladıgınız ve şirketi kurudgunuz yere belediye iş yeri açma ruhsatı almanız gerekiyor.

3- Bu işlemler sürerken . bir dilekçe ile acentanızın isim onayı için türsaba hitaben yazılmış dilekçe ve altında sırasıyla istediğiniz isimler yazılması ( en az 10 adet ) gerekiyor. 1-2 haftada isim cevabı gelir .

4-Şirket kurulduysa - ruhsat alındıysa - isim onayı alındıysa. aşağıdaki evrakları tursdaba dosya halinde sunacaksınız.

A- Şirket evrakları (ticaret sicil gazetesi , tic.sicil tasdiknamesi , imza sirküleri ,
B - Belediye ruhsatı Noter onaylı fotokopsi
C -Ortakların sabıka kaydı - Nufus cüzdanı örnekleri (Noter onaylı) -Nüfus cüzdanı süreti (muhtarlıktan)
D - 1 adet enformasyon belegesi ve aynı enformansan memurunun kimlik fotokopisi noter onaylı ve ssk giriş kaydı. ortakların enformasyonu varsa ssk girişine gerek yok .
E - Bakanlık tarafından size yollanan ,, isim onay yazısı
F - Başvuru dilekçesi (a grubu seyahat acentası açmak adına )
G - Noterden onaylı tahutname tursabta örneğini veriyorlar.
H - Teminat mektubu 7000 ytl A Grubu için. ( Bununda türsabta var örneği )
I - Türsaba 24600 tl para yatırılacak . (onlar söyleyecekler tamamevraklarınız yatırın diye )
J - 1400 tl yıllık tursab aidatını yatıracaksınız.
K - Evraklar tamamsa türsab size başvuru evrakları tamam olup işlemleri devam etmektedir diye yazı isteyin Bu yazıyla bile artık acenta olmuşsunuzdur. işe başlayabilirsiniz.

Belge onayı için . Türsabdan ve turizm kültür bakanlıgından denetlemeye gelecekler .. Türsab hemen gelir ama kültür bakanlıgı 3-4 ay sürer gelmesi siz işleyişe başalayabilirsiniz. Beklemek zorunda değilsiniz.

Belgeniz bakanlıktan çıktıgında valiliğe gider . oraya 900 tl yatırırsanız belgenizin aslını alırsınız.

DEVİR (TEHLİKELİDİRBAŞKALARIN BORÇLARINI ÖDEMEK ZORUNDA KALABILIRSINIZ )

Devirde ise sadece kendinizle ilgili evrakları hazırlıyorsunuz . sabıka kaydı kimlik fotokopisi falan .. noter devri ve bakanlıga değişikliğin yapıldıgına dair bir dilekçe yolluyorsunuz. Sabıkanız varsa once bakanlıga dilekçe yollayın uygundur yazısı gelsin .Yoksa hemen noterden devri yapabilirsiniz.

ÖNEMLİ TAVSİYELER...

(kesinlikle şu devir işlemlerinizi biz yapıyoruz şeklindeki kişilerle muattab bile olmayın..) .

Birde belediye ruhsatı da en az belge almak kadar zor .İkili ilişkileri yüksek tutmaya ve iyi takip etmeye çalışın..

Tursaba verdiğiniz evrakların tarihlerine çok dikkat edin. Tic. Sic. tasdiknamesi 30 günü geçmemiş olması gerekiyor.

Belediye ruhsatı : yaklaşık 240 ytl (belediyeye göre değişiyor..)
Belediye ruhsat bölümüne başvuruyorsunuz. Başvurduğunuzda önce zabıtalar geliyor bakıyor (Tabi gelirlerse biz 1 hafta bekledik). Sonrada İtfaiyeye yazı yazıyorlar. Onlarda yaklaşık 30 gün içinde geliyorlar. Yangın merdiveni olması şart gerekiyor. giriş katlarda yangın merdivenine gerek yok .

Devir alınan acentları heryerden sorun . bankalar bakanlık vergi dairesi skk tursab gibi.. hatta borcu yoktur yazısı almaya çalışın.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Turizm
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
76 yorum
Yeni Üye82 yazı
bılgı albılırmıyım
serkan

Yerleşim Türkiye / Ankara
Üye243 yazı

ingilizce bilen v.i.p.. tur şoförlüğü için bana msj atın.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye5 yazı
merhaba benim izmirde kurulu ofisim var ve ben çoktandır bu işi zaten düşünüyordum ama hiç bir fikrim yok bana konuyla ilgili yardımcı olursanız sevinirim 0232 425 78 65 metin

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Yeni Üye46 yazı
var hatta ticaret yaptıgımız bile var.. yakında diğer arkafdaşlarada bilgi vereceğim.
by

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Yeni Üye37 yazı
konu ile ilgili bende bilgi almak isterim zira bulunduğum bölgede 2010 nisan yani önümüzdeki nisan ayında mevcut olan havaalanı uluslararasına açılıyo ve bölgede buna yönelik yine uluslararası büyük şirketlerin hastanelerin bulunacağaı sağlık kompleksi adı altında küçük sağlık kasabası kurulmakta... senice07@hotmail.com
senice1907

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye243 yazı
bende detaylı bilgi alabilirmiyim? yilmaznamli@ttmail.com

ayda 8-10 milyar çok iyi para. inşallah boşa zaman kaybı değildir bu iş ilanı.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye5 yazı
detaylı bilgi alabilirmiyim acaba?

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye54 yazı
Selam Ahmet Bey,
Ben de turizmle ilgili iş yapmak istiyorum daha cok tur organizatorlugu. Projenizle ciddi anlamda ilgileniyorum. mail adresime cevabınızı bekliyorum. Saygılarımla.
mehmetakarr@hotmail.com
Şahbatur

Yerleşim Türkiye / BartynMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye468 yazı
ilgi cok insallah birseyler yaparsiniz.kolay gelsin

Yerleşim ALMANYA / MunihMeslek Serbest meslek
Üye191 yazı
ahmet bey merhaba

bende bilgi almakisterim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama