Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Turizm İşi Gerçek Ve Düzgün Gelir.

BaşlatanahmetwTarih16/07/2008 19:37:50Yorum76

İlk mesaj
Yeni Üye46 yazı

******* ARKADAŞLAR ÇOK FAZLA MESAJ GELDİĞİ İÇİN ..... OLUMLU OLUMSUZ ELEŞTİRİLERİNİZ İÇİN .... TURİZİME İNANMANIZ VE HIRSINIZ İÇİN.... HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM .....

MALESEF BİR ÇOK KİŞİYE CEVAP YAZAMADIM. CEVAP VEREMEDİĞİM ARKADAŞLARDAN ÖZÜR DİLİYORUM.*** SEZONA GİRMEMİZ NEDENİYLE BİR SÜRE DAHA ARANIZDA OLAMIYACAĞIM..

SAYGILARIMLA.

SEVGİYLE KALIN..

Merhabalar, Turizmde gerçek ve düzgün bir gelir var, Ayrıca sadece markaların satışını yapıyorsunuz. yani THY - Pegasus - Emirates gibi yüzlerce havayolunun satışı ve bilenen otellerin hepsini artı renta car ve daha birçok şey.....
kar marjı yaklaşık %10-20 arasında ... Bu konuda fazla yatıramada gerek yok . sadece işi biraz bilmek ve bilen eleman çalıştımak yetiyor. Tabi takip ve iyi bir muhasebe yapmanızda gerekli.

(not: Ben hali hazırda zaten bu işi yapıyorum (aylık 8-10 arası kazanıyorum).... ancak aklımda çok iyi projeler .....................................

GELEN MAİLLER NEDENİYLE SEYHAT ACENTASI KURMAK İÇİN GEREKENLERİ YAZIYORUM. BAŞARILAR..

YENI BELGE ICIN

1-Ltd şti kurulması gerekiyor.

2-Kiraladıgınız ve şirketi kurudgunuz yere belediye iş yeri açma ruhsatı almanız gerekiyor.

3- Bu işlemler sürerken . bir dilekçe ile acentanızın isim onayı için türsaba hitaben yazılmış dilekçe ve altında sırasıyla istediğiniz isimler yazılması ( en az 10 adet ) gerekiyor. 1-2 haftada isim cevabı gelir .

4-Şirket kurulduysa - ruhsat alındıysa - isim onayı alındıysa. aşağıdaki evrakları tursdaba dosya halinde sunacaksınız.

A- Şirket evrakları (ticaret sicil gazetesi , tic.sicil tasdiknamesi , imza sirküleri ,
B - Belediye ruhsatı Noter onaylı fotokopsi
C -Ortakların sabıka kaydı - Nufus cüzdanı örnekleri (Noter onaylı) -Nüfus cüzdanı süreti (muhtarlıktan)
D - 1 adet enformasyon belegesi ve aynı enformansan memurunun kimlik fotokopisi noter onaylı ve ssk giriş kaydı. ortakların enformasyonu varsa ssk girişine gerek yok .
E - Bakanlık tarafından size yollanan ,, isim onay yazısı
F - Başvuru dilekçesi (a grubu seyahat acentası açmak adına )
G - Noterden onaylı tahutname tursabta örneğini veriyorlar.
H - Teminat mektubu 7000 ytl A Grubu için. ( Bununda türsabta var örneği )
I - Türsaba 24600 tl para yatırılacak . (onlar söyleyecekler tamamevraklarınız yatırın diye )
J - 1400 tl yıllık tursab aidatını yatıracaksınız.
K - Evraklar tamamsa türsab size başvuru evrakları tamam olup işlemleri devam etmektedir diye yazı isteyin Bu yazıyla bile artık acenta olmuşsunuzdur. işe başlayabilirsiniz.

Belge onayı için . Türsabdan ve turizm kültür bakanlıgından denetlemeye gelecekler .. Türsab hemen gelir ama kültür bakanlıgı 3-4 ay sürer gelmesi siz işleyişe başalayabilirsiniz. Beklemek zorunda değilsiniz.

Belgeniz bakanlıktan çıktıgında valiliğe gider . oraya 900 tl yatırırsanız belgenizin aslını alırsınız.

DEVİR (TEHLİKELİDİRBAŞKALARIN BORÇLARINI ÖDEMEK ZORUNDA KALABILIRSINIZ )

Devirde ise sadece kendinizle ilgili evrakları hazırlıyorsunuz . sabıka kaydı kimlik fotokopisi falan .. noter devri ve bakanlıga değişikliğin yapıldıgına dair bir dilekçe yolluyorsunuz. Sabıkanız varsa once bakanlıga dilekçe yollayın uygundur yazısı gelsin .Yoksa hemen noterden devri yapabilirsiniz.

ÖNEMLİ TAVSİYELER...

(kesinlikle şu devir işlemlerinizi biz yapıyoruz şeklindeki kişilerle muattab bile olmayın..) .

Birde belediye ruhsatı da en az belge almak kadar zor .İkili ilişkileri yüksek tutmaya ve iyi takip etmeye çalışın..

Tursaba verdiğiniz evrakların tarihlerine çok dikkat edin. Tic. Sic. tasdiknamesi 30 günü geçmemiş olması gerekiyor.

Belediye ruhsatı : yaklaşık 240 ytl (belediyeye göre değişiyor..)
Belediye ruhsat bölümüne başvuruyorsunuz. Başvurduğunuzda önce zabıtalar geliyor bakıyor (Tabi gelirlerse biz 1 hafta bekledik). Sonrada İtfaiyeye yazı yazıyorlar. Onlarda yaklaşık 30 gün içinde geliyorlar. Yangın merdiveni olması şart gerekiyor. giriş katlarda yangın merdivenine gerek yok .

Devir alınan acentları heryerden sorun . bankalar bakanlık vergi dairesi skk tursab gibi.. hatta borcu yoktur yazısı almaya çalışın.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Turizm
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
76 yorum
Yeni Üye46 yazı
icetoo ve diğer arkdaslara cevaben ..........

Öncelikle şunu belirtmek isterim. Turizm Acentası işi yapabilirmisiniz. Yani Bir turizm acentası olsanız para kazanırmısınız? yada Böyle bir işe girermisiniz. Bunu kararlaştıralım. Turizmde gerçekten güzel ve düzgün gelir var ama bir okadarda zordur. Bu bir gerçek. Ama bben sizin için türkiyenin gelecekteki turizm yönünü sizlere getiriyorum. benim bu iş projem emin olunki 1 sene içinde türkiyede herkezin yapmak isteği bir proje olacaktır ancak biliyorsunuzki herzaman ilkler para kazanır. O yüzden Turizmden uzak arkadaşlara bu konuda yardımcı olamayacağım. Ben Büro işi yapabilirim. Müşterilerimi memnun ederim ve ilişkilerimi kuvvetlendiririm derseniz bu işi yapabilirsiniz. Turizm işi olsun isteyen arkadaşlardan talepler gelirse daha memnun olurum. Ayrıca kimsenin gözü korkmasın bu projede ilk sene için sadece 10 000 ytl yatırım ile girebileceğiniz bir kazançtır. Ve TAMAMEN HELAL KAZANÇTIR.orta halli bir girişimcinin de karı Yıllık minumum +40 000 Ytl dir. Ve hersene bu rakam artacaktır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Üye239 yazı

okan baray turizm kalkınamaz ,enflasyon diye bir şey var bu ulkede :)
Kitap okuma,Hayal kur!

Yerleşim Türkiye / GiresunMeslek Ö?renci
Yeni Üye2 yazı
ahmet bey konu hakkında bilgi alabilirmiyim. balıkesir. iyi çalışmalar

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye8 yazı
yzdıklarınızı okudum istbuladım sizden bilgi alma isterim iyi çalışmalar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye194 yazı
konu hakkında bilgi alabilirmiyim.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye42 yazı
selam ben istanbul'da oturuyorum.. bu iş için bilgi almak istiyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye2 yazı
Ahmet bey merhaba,

St.Petersburg'da yaşıyorum asıl mesleğim tekstil dış ticaret ancak artık turizm sektöründe ciddi bir şekilde girişimde bulunmak istiyorum fakat bu konuda tecrübem zayıf ve sermayem çok sınırlı.. buradaki Rus turist potansiyelinin kullanılması gerektiğini düşünüyorum.. bu konuda ne önerebilirsiniz? Saygılar

Yerleşim Rusya Federasyonu / St. PetersburgMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye10 yazı
bende bilgi almak isterim . teşekkürler

Yerleşim Irak / ErbilMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye41 yazı
Sayın Ahmet Bey,
Bende bilgi alabilirmiyim.
Saygılar.

Yerleşim Türkiye / . . . . . . . . . . . . .Meslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
iyi gunler ahmet bey bende turizimle bi zmanaalr ilgilendim bilgim var lutfen bilgilendirebilrsen ozel masaj atabilirseniz sevinirim rusya moskovadan

Yerleşim Türkiye / AydinMeslek Ö?renci
Yeni Üye2 yazı
Merhaba, konuyla ilgili bilgi almak istiyorum.
İyi çalışmalar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye20 yazı
eğer düşünürsen iz turizm için en uygun yerdeyim ve gereken yardımda bulunmaya hazırım.gerek çevre gerek manevi 1 kaç yıl bu işle uğraştım ve güzel meslek. çabalamaya değer

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Di?er
Yeni Üye69 yazı
İyi geceler Ahmet bey projenizi duymak isterim. Bana da mail bırkır mısınız ? beyzade_03hotmail.com
söylediğin doğruyu kendi hayatında yaşa; yoksa vurursun baltayı taşa...

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek Ticaret
Yeni Üye2 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - dnmd
Merhaba, konuyla ilgili bilgi almak istiyorum.
İyi çalışmalar.

dnmd5@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye19 yazı
Herkese Merhabalar.. ve Ahmet bey sizede... gördüğüm kadarıyla ortalığı biraz karıştırmışsınız ve yoğun talepler nedeniyle siz de biraz sıkışmışsınız... öncelikle demem o ki lütfen herkes kendi işini yapsın! Turizm ile bu zamana kadar ilgisi olmayan kişilerin bu işte iyi para var diye atılmalarına karşıyım zira yanılırlarda.. turizm gerçekten emek isteyen bir meslek.. turizm deneyimi olmayan biri için ise çok zor... ben rehberim eşim ise 12 yıllık turizmci ve turizm mezunu.. bu aralar işi bilenler ve bu mesleğe emek verenler olarak bizde bişeyler yapmak istiyoruz, aklımızda da yaptığımız taktirde güzel kazanacağımızı umduğumuz fikirler var fakat ne yazıkki bir acentamız ve sermayemiz yok. Ahmet bey sizinle görüşmek isterim. Sizde isterseniz benimle irtibata geçin. arzuturk84@hotmail.com
arzu

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Turizm
Yeni Üye1 yazı
Merhaba ben 2 senedir Turizm sektöründeyim. Kocaeli Üniversitesi /Turizm Rehberliği öğrencisiyim. Bu sene mezun olup (2010 yaz) AMADEUS belgemi alıyorum ve kokartımı alıyorum.Eğer Amadeus bilen elemana ihtiyacınız olursa veya Kokartlı İngilizce rehbere ihtiyacınız olursa yardımcı olabilirim. Aynı zamanda iyi bir tur satış danışmanıyım.Yazın ANITUR bünyesinde çalıştım ve iyi tur satışları yaptım.Rusça,İngilizce biliyorum.Dilerseniz fikir alışverişinde bulunabiliriz.

İletişim : 0507 254 13 54
0506 954 12 86
bkyuksel@gmail.com
-NO MERCY-

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Yeni Üye16 yazı
merhaba;
öncelikle başarılı olmanızı diliyorum. Ancak kafama takılanlar var. TC yasaları gereği TURSAB yetkili kılınmıştır ve Türkiye sınırları içerisinde hiçbir ticari firma Seyehat acente belgesi olmadan turizm konusunda hizmet veremez ve bu belge 80.000 TL dir . "Bu konuda fazla yatıramada gerek yok" cümleniz bu konu ile pek örtüşmüyor. Acente belgeniz olmadan gayriresmi çalışarak ne kadar sağlam ilerleyebilirsiniz?

Umarım bu konu ile ilgili bir çözüöünüz vardır. Çünkü benim bu konuda şu anda aktif olan ciddi bir projem var ancak sırf bu yüzden satış yapamıyorum.Sadece reklamdan para kazanıyorum.
KodPark

Yerleşim Türkiye / YzmitMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye2 yazı
Seyahat acentası sahibi/ortağı olarak bazı bilgileri düzeltmem gerekiyor. Uçak bileti satmak için IATA belgesi sahibi olmanız gerekiyor. Bunun için de eğitim ve setifikaların yanında 80.000 USD lik teminat mektubu ya da nakit bloke gerekiyor.
Seyahat acentalığı yapmak için ise TURSAB'a üye olmanız gerekiyor. Bir sürü formaliteden sonra 24.000 TL yi, (Türkiye'de hiçbir işi yaparken gerekmediği halde) resmen TURSAB'a belge parası olarak bağışlıyorsunuz.
10-15 yıl önce iyi bir sektör olmasına rağmen, anlamsız rekabet yüzünden 0 karla (hatta eksiyle) çalışılan, her sene bir sürü firmanın bir sürü borçla battığı hiç kimseye öneremeyeceğim ve ileride yalnızca çok uluslu bir kaç çok büyük firmanın ayakta kalacağı bir sektör.
Kulaktan dolma bilgilerimle, uçak bileti satmanın da yine yoğun rekabet ve firmaların kendilerinin on-line satış yapması sonucunda çok düşük kar marjlarıyla ayakta kalmaya çalıştığı bir sektör olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca genel olarak turizmin, yeni bir iş kurayım, şansımı bir de burada deneyim diyenler için düşünebilecekleri en son yer olması gerektiğini söyleyebilirim.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye16 yazı
mehmet bey yanlış bilgilendirme olmasın isterseniz, uçak bileti satmak için değil yurt dışı uçak bileti satabilmek için IATA olmanız gerekmektedir. Yurt içi uçak bileti satabilmeniz için Seyahat acente belgeniz yeterlidir.

Eklemek istediğim şey ise, acente belgesi ile bitmemesidir. 1 turizm enformasyon belgeli sorumlu müdür, 2 enformasyon belgeli memur çalıştırma zorunluluğu vardır. Tabi bunlar bir şekilde kiralama yoluyla çözülüyor bununla beraber maliyette getiriyor.
KodPark

Yerleşim Türkiye / YzmitMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye3 yazı
BİLGİ ALABİLİRMİYİM?
TUR,ZM VE SEYAHAT İŞLETMECİLİĞİ MEZUNUYUM, YILLARDIR ORGANİZASYON İ,ŞLERİ İLE İLGİLENMEKTEYİM. DİKKATİMİ ÇEKEN ŞEYER KONUŞULMUŞ AMA SİZİN AKLINIZDAKİ İŞ FİKRİ İÇİN BİLGİ ALABİLİRMİYİM?
––––•(-•( _e X i T_ )•-)•––––

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Turizm
Yeni Üye29 yazı
bilgi veririmisiniz allah yolumuzu açık etsin
OKYANUSGİRİSİM

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye10 yazı
merhaba ben antalyadan erhan turızm de çalışıyorum benide bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler
martiinn_06@hotmail.com
....

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf