Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hafriyat İşinde Tecrubeli Arkadaslar

Başlatanc.celik1976Tarih12/05/2014 22:07:07Yorum13

İlk mesaj
Yeni Üye40 yazı
öncelikle herkese selamlar,bol kazanclar
Allahın izniyle bırazda borc la bır adet 22 tonluk eskavator,bır adet beko loder,ıkı adet dev fatıhle işe basladım.
sakarya yı bılen askadaslar ıyı bılır. çok buyuk guclu ve sıstemlı hafrıyatcılar tekellesmışler gercekten işlerını cok ıyı yapıyorlar ve hepsı aıle şırketı,onların arasında bu makına parkıyla hakkıyla bu işi yapabılecegımı zannetmıyorum.onumde ıkı secenek var ya buyuk bır fırmaya maasla çalışmak veya karınca kararınca pıyasada ufak tefek işlerle tanınmaya veya buyumeye calısmak.bu sekılde borclarımı odeyebılırmıyım,buyuk fırmalar dan nasıl iş alınır.sız olsaydınız ne yapardınız.tecrubelı abılerımız ın yardımlarını beklıyorum.
cengiz

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Üye711 yazı
borçlarınıda yazsaydın keşke.neyse para kazanıp kazanamayacağını senin daha iyi bilmen gerekiyor ufak tefek nasıl para kazanıyorsun sezonu toplam ne kadar karla yapatıyorsun.ama iş pek olmuyorsa araçlarını sağa sola kiralamaya çalış belediyeye kamyonlarını verebilirsin..beton santrallerine beko loderini vrebilirsin..eksavatörüde alırsa il özel idaresi alabilir belki

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Üye711 yazı
ha bu arada iller bankası köylere kasabalara kanalizasyon için ihale açıyor elindeki makinalarda yeter..bi araştır istersen

Yeni Üye57 yazı

Arkadaş sen zaten bu işe girmesin inş muvaffak olursun seninbu anlattığın makinalar en ucuz şekliyle zaten 200 bin tl

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Di?er
Yeni Üye11 yazı
İller bankasından iş almak kolay değildir..İnşaat iş bitirmesi vs ister..Yani işi iller bankasından direk alman mümkün değil(tek başına), ancak işi alan ana firmalarından işi alıp taşeron olarak işi yapabilirsin..

20 civarında makinası ( ekskavatör, dozer, kamyon, tanker vb. ) olan bir firmada çalışan bir mühendis olarak benim tavsiyemi istersen ; bence belli bir alanda ilerle.. Hani çok karıştırma makinaları ilk başta.. Kamyon ise kamyon al, ekskavatör ise ekskavatör.. Bu dediğim kiralık makina çalıştıracak isen geçerli ama... Senin dediğin tarz makina parkı biraz daha arkadaşın dediği gibi kanalizasyon, kanal vs. işlerinde ki taşeron firma makina parkı olmuş.

Borçlarımı ödeyebilir miyim soruna gelecek olursak.. Makina işi, işi bilen bakım onarım maliyetlerini minimize edebilen kişi için çok karlı bir iştir.. Elinde ki makina parkının ortalama aylık kira değeri 10.000+6000+13000=29.000 TL civarında.. Bunun 10.000TL sini operatör ve şöfor için dağıtsan sigorta vs ile bu civarı bulur.. Geriye kalan 20.000 TL tamamen senin elinde.. Kalbur üstü diye tabir edilen bakımlı bir makina parkı ile ayda 2.000-3.000 civarı bir genel bakım ile nerden baksan 15.000 TL sana kalır... Ama 2 gün sonra ağır bakımlar gelince yok paletmiş, motormuş, pompaymış 10.000TL ile içinden çıkamayacağın bakımlarda olabilir.. Hesap kitap yaparken tüm bunları düşün ve ciddi anlamda makina işinden anlamıyorsan yanına bir bilen bul derim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Üye711 yazı
(haru) arkadas güzel anlatmış akabinde bi kaç bişey daha söylemek istiyorum burada harfiyat işi ile uğrasan arkadaslar varda onlar eksavatör loder kamyon bakımlarını arızalarını herşeylerini kendileri yaparlar a.dan.z'ye yoksa kazanamayız derler sizde mümkün olduğunca kendiniz yapmaya çalışırsanız iyi olur..

Yeni Üye40 yazı
siz bu yazıları yazarken,içime dogmus olacakkı bende geyve ılcesının alt yapısını yapan fırmayla iş gorusmesıne gıttım.geyve ılçesının sokakları dar olduğu için 22 tonluk makına buyuk gelıyor onlar onaltı tonluk makınalı taseron arıyorlar.beledıyeler yıllık ıhale yapıp tek bır kısıden makına kıralıyorlar.çok sukur fazla bır borcum yok aylık bes bınlıra bır odemem var insallah bır sekılde hallederım.benım gozumde para kazanmak falan degıl iş yapmak kosturmak ıstıyorum iş yapmak istiyorum daha once kebapçılık yaptım pek basarılı olamadım bu işte mahcup olmak ıstemıyorum artık her yere basvuracagız ılgılendığınız için çok tesekkur ederım.
cengiz

Yeni Üye11 yazı
Makinelerin marka ve modellerini burdan veya özel mesaj ile yollarsanız aklımda bulunsun...Çevremizde ihtiyacı olan vs. olursa iletişime geçerim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye40 yazı
çok memnun olurum,
eskavator 2008 model hıdromak hmk 220 lc
beko loder 2009 model jcb 3 cx
hanedan hafrıyat
cengız çelik 0536 409 63 16sakarya
cengiz

Üye711 yazı
birde arkadaslar sunu sormak istiyorum size bu hafriyat işinin fiyatlandırma işi nasıl yapılıyor?

Yeni Üye57 yazı
Dostum sana bi tavsiye yüksek binaları ve bu tarz yuksek inşaat alanlarını yıkmak için exkavatörlere artık kıskaç takılıyor. bi araştır derim işine iş katar İstanbulda artık çoğu yıkım bu şekilde yapılıyor hem kolay hem zamandan tasarruflu ve risk çok az

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye57 yazı
Hidrolik silindir ve makine imalatı yapan Ünverler Makine, HHF markasıyla yıkım ataşmanı üretti. Ünverler makine Ar-Ge ve Üretim Müdürü Fatih Sağdıç, Hardox ürünleriyle yaptıkları yıkım ataşmanı ile ilgili Makine Market dergisinin sorularını yanıtladı. Ünverler Makine ile ilgili bilgi vererek söze başlayan Fatih Sağdıç; tüm pres, iş makineleri ve benzer ürünlerin hidrolik silindirlerini imal ettiklerini belirtiyor. Üretim tesislerinde talaşlı imalat, silindir taşlama, sert krom kaplama ve CNC tezgahlarının bulunduğunu söyleyen Sağdıç, hidrolik silindirlerin yanı sıra iş makineleri yedek parçaları, hidrolik makineler ve talebe göre özel makineler de ürettiklerini söylüyor. Hız en önemli özellik Bu tür bir ataşmanı ilk kez 2004 yılında hurda metal kesme amaçlı olarak ürettiklerini belirten Sağdıç, kentsel dönüşüm projesinden dolayı da yaklaşık bir yıldır bina yıkım ataşmanına ağırlık vererek, HHF markasıyla da yıkım ataşmanı ürettiklerini kaydediyor. Sağdıç, konu ile ilgili olarak sözlerini şöyle sürdürüyor: "Yaklaşık bir yıl gibi bir süre araştırma ve tasarımlarını yaptığımız ataşmanın yurt dışındaki üretimi, kullanımı, eksileri ve artıları gibi birçok konuda incelemeler ve araştırmalar yaptık. Kullanıcılarının bu ataşmandan beklentisini göz önünde bulundurarak kusursuz bir ataşman üretmeyi hedefledik." Bu tip ataşmanlarda aranan en büyük özelliğin hız olduğuna dikkat çeken Sağdıç, konuyla ilgili şunları söylüyor: "İşimiz hidrolik silindir imalatı, bu ataşman için özel bir hidrolik silindir tasarla****, benzerlerine fark atacak şekilde hızlı olmasını sağladık. Aynı şekilde sahip olduğu hız kadar da güçlü bir kesme kuvveti veren bu özel hidrolik silindir, bu tip bir ataşmanda üstün bir çalışma kolaylığı sağlıyor. Bu makine çene açıp kapama süresi ile dünyanın en hızlı yıkım ataşmanıdır. Tasarladığımız özel hidrolik silindir ile bunu başardık ve patent sürecini de başlatmış bulunuyoruz." Bu ataşmandaki önemli unsurlardan birinin de mümkün olduğunca hafif ve aşınmaya dayanıklı olması gerektiğini sözlerine ekleyen Sağdıç, kendi üretimleri olan ataşmanın 1600kg. geldiğini, 18 ton ve üzeri ekskavatörler için üretilmiş bir ürün olduğunu belirtiyor. İş makinesi ataşmanına ağırlık vermeyi düşündüklerini sözlerine ekleyen Sağdıç, dünyaya bu makineyle açılarak, dünya markası olmayı hedeflediklerini kaydediyor. http://www.makina-market.com.tr/icerik/244/guvenli-ve-hizli-yikim-icin-yeni-atasmanlar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye40 yazı
hafrıyat işinin fıyatlandırması döküm alanıyla alakalı,istanbulda 25-30 lira olan metrekup fıyatı her hangı bır sehırde 7-10 lıra arası degısıyor mesala istanbulda para verıp yaptıgın dokumu baska bır sehırde parayla satıyorsun bu yuzden fıyatlandırma değişken olabılıyor.
cengiz