Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Cafe & Bistro Açma Hakkında

Başlatank0ngTarih24/02/2014 13:40:33Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye68 yazı
Öncelikle iyi günler arkadaşlar.. Bir işletme mezunu olarak bir cafe açıp işletmeyi düşünüyorum, ancak sizin de bildiğiniz gibi okumak ayrı uygulamak ayrı. Bu noktada sizlerden görüş, öneri ve desteklerinizi bekliyorum.

Girişimizi yaptıktan sonra detaylara girelim yavaş yavaş. Açmayı düşündüğüm yer Ankara Kızılay'da işlek sokakda, 300metrekare civarında, önünde bahçesi bulunan, 8500tl de kirası olan faal bir yer. Devir ücreti ve benim uygulamak istediğim konseptle beraber bana maliyeti araştırmalarıma göre 400bin tl'yi buluyor. Kimileri bu paralara fabrika mı kuruyorsun çok abartı diyor kimileri ise sıfırdan cafe açsan da o paralar gider diyor. Siz bu noktada hangi düşüncedesiniz ? Özellikle de tecrübeli arkadaşların düşüncelerini merak ediyorum.

Asıl sormak istediğim soru ise, devletin bu tarz yerler için hibe ya da kredi desteği var mı ? Varsa şartlar ne ? Destek ne kadar ? Ya da sponsor firmalar var mı ? Alkol şirketlerini biliyorum ancak tatlı, tavuk veya et, soğuk meşrubat, kahve, makarna vs gibi firmalardan sponsor olanlar var mı ? Varsa ne gibi destekler sağlıyorlar. Yani olay şu 200bin lira buraya ayırabileceğim bi bütçem var geri kalanını nasıl tamamlayabilirim ? Hesaplarıma göre aylık kar beklentim ortalama 30bin TL. Tabi her hesap tutmuyor ancak risksiz girişimde yok malesef.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Danışmanlık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye161 yazı
bir cafeye 400 bin lira !!!! cok ucuk bir rakam... nerdeyse yarim milyon lirayi bir cafeye yatirmak bana mantikli gelmedi dogrusu gerci dediginiz yerin nerde oldugunu nasil bir konsept yapacaginiz konusunda fikrim yok 300 m bahcesi ve ayda 8 binden fazla kirasi olan bir yerse illaki kalabalik ayak trafigi yuksek bir konumdadir is yaparmi yapmazmi bunu kimse kestiremez dediginiz gibi ayda 30 binde kazanabilirsiniz tam tersi olur kiranizi bile cikaramayabilirsiniz... her isin icinde risk mutlaka vardir risk almadan yol alinmaz ama sahsi gorusum ben o kadar parayi bir cafeye yatirmazdim

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Di?er
Yeni Üye33 yazı
kardeşim inş başarılı olursun fakat 400 bin tl ye yapılcak bir iş degil bence kafecilik ha para benim riske atmakta sakınca duymuyorum arkam sağlam diyorsan hiç durma yenilikci bir girişim yap ama param yok işler ters giderse desteğin yoksa hiç uğraşma al bir franchisng restoran onu işlet hiç olmassa müşterin garanti

Yerleşim Türkiye / Denizli
Yeni Üye68 yazı

Cevap için teşekkürler lokasyon dediğiniz gibi sağlam; hatta Türkiye çapında bir markayla görüşmüştüm, fizibilite çalışmaları sonucu aylık ciro tahminini 120-180bin Tl olarak öngörmüşlerdi. Ancak devir fiyatı+onların uygulayacağı konsept, tasarım, isim hakkı vs bana 700binlere maal oluyordu. Kar oranı da %17-25di. Onun yerine isim, tasarım vs herşeyi hazır kendi markamı yaratmak daha mantıklı geldi. Tabi ki büyük markaların cirolara olumlu katkılarını gözardı etmemek gerek ancak kendi markamla beraber hem açılışdaki maliyetler düşecek hem kar oranı artacak.

Böyle bir yere sponsor olabilecek firmalar ve yaptıkları destekler hakkında bilgi verirseniz sevinirim, tekrar teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Üye390 yazı
Yeme içme sektörü çok karlı ama bir o kadarda sorunlu sıkıntılı bir iş.Öncelikle iyi bir ekibiniz ve tecrübeli yöneticiniz olmalı.Günde 3-5000 tl ciro yapmayı planlıyorsanız işletme mezunu olmanız yeterli olmayabilir.(geçmiş tecrübeniz yoksa)Bunun harici markalı yerlerde satış yapmak bir avantaj bazan de tam tersi. yemeksepeti.com la anlaşın ve iyi bir paket ağı kurun.Onun haricin de devir aldığınızı söylüyorsunuz.Devreden kişinin devir nedenleri nedir ve önceki durumlar ne.İyi araştırın bu işte sponsor yok ayrıca tüm masraflar çıkınca 6-12 ay dayanacak gücünüz olsun.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Üye300 yazı
işletme mezunu olarak ilk işleteceğiniz dükkan 300m2 ve 400 bin tl masraf isteyen bir dükkan olmamalı bana göre.tecrübe çok önemli, daha önce bir kişiye bile işveren olarak emir vermediysen orada 15 kişiyle nasıl uğraşacaksın.ufaktan başla bence biraz.başarılar.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek