Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Yerel Gazete Dergi Tecrübesi Olan Var Mı?

BaşlatanmuhammedsTarih20/02/2014 14:51:58Yorum101

İlk mesaj
Üye179 yazı
yerel aylık 16 sayfalık ticari amaçlı dergi çıkarmayı düşünüyoruz
16 sayfa yerine 32 sayfa mı yapsak daha uygun olur
konu olarak islami ağırlıklı olması uygunmudur
yoksa sıradan güncel konuları mı ele almamız gerekiyo
zaten yerel oldugu için haberlere yer verilecek ama agırlık reklam olması için fikriniz var mı
en önemlisi isim fikri olan varmı
ms

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Elektrik / Elektronik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
101 yorum
Yeni Üye59 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mertefeo38
İşi yapmak isteyen yapma yolu arar yapmak istemeyen ise bahaneler arar. Bahane arayan bulur yol arayan da bulur.
Biz yol arıyoruz sen yanlış yere geldin git bahaneler bul.
Yok onlar yapamamış bende yapamam yok onlar batmış bende batarım falan diye ticarette yok. Ben nice büyük firmaların kazanamadığı parayı küçük yerlerin
2-3 yenilikle kazandığını gördüm.
Eğer yıllık reklamı ayarlarsak mesela 1 yıl boyunca anlaşırsak. Böyle işletmeleri buldukca işimiz kolaylaşacaktır.
BİZİM SATAMAMA GİBİ BİR DERDİMİZ YOK. BİZ ORAYA EN KÖTÜ HABERİ DE KOYSAK MİLLET BAKIP GEÇECEK BİZİM MİLLET KOYUNDUR
HABERLERİ 5 DK OKUR KONUŞUR GEÇER. BEDAVA DAĞITACAĞIZ. GELİRİMİZ SADECE REKLAM VB. OLACAK.
Emin ol bir istatistik bir grafik koyduğumuzda eminim ki ciddiyeti arttıracak ve daha dikkat çekici olacaktır.
İnternet var ama gazete okuma keyfi farklıdır bunu zaman gazetesine abone olan bir arkadaşımın babası söylemişti sorduğumda.
O yüzden bence tek takılınacak yer Reklam alma ücreti vb.
Programlamada da bir sıkıntı olmaz olursa da çevremde programcılıktan anlayanlar var onlardan yardım alabilirim ama kendim yaparım.
2-3 yenilik de düşünüp bularak bence çok ekmek yeriz.
Haftada bir olmalı ki millet sıkmamalı mesela bir sayfayı ticaret sayfası yapabiliriz. Orada yeni iş fikirleri bazı blog yazılarından alıntılar
çok kazandıran iş fikirleri buradan aldığımız iş fikirleri vb. hem okuyucu kitlemiz çok çok fazla artar hemde daha önemsenen bir gazete olur.
Hemde orada satış yapabiliriz mesela araba yağı satılır vb. Hatta mahalleye reklam ile süt bile satarız reklamı kendimiz yapıp :D
Çok güzel düşünmemiz lazım fikirler söyleyin engeller söylemeyin Engeller aşılır. ;) .

Boş ver sen böyle kişileri. Onlar hep böyleler. Hep işin olumsuz yönlerine bakarlar. Yok sen böyle hata yapıyorsun, bu işi yapan kaç kişi battı biliyor musun, sen bu işi böyle beceremezsin diye yapamadıkları şeyleri başkalarının da yapamayacaklarını sanırlar. Büyük işler saçma fikirlerden doğar. Her işe dört dörtlük başlamak mümkün değil ki. Mümkün olduğu kadar iyi hazırlanır işe başlarsın hata yapar düzeltir yoluna devam edersin. Senden önce bu işi yapmaya çalışmış ama başarısız olmuş yüzlerce kişi yada firma olmuş olabilir. Bu senin de başarısız olacağın anlamına gelmez. Sen onlardan örnek alırsın daha iyisini yaparsın çok başarılı olabilirsin de. Zaten ticarette yüzde yüz başarılı olmak mümkün değil. Denersin başarılı olmak için elinden geleni yaparsın.
bakayb

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye179 yazı
yürrü be mertefo kim tutar seni :)
ms

Üye179 yazı

bkr haklısın ama bunlarda olmasa işin negetif kısmını bilmeyiz ki
ms

Üye658 yazı
Adım atmak gerekir ticaret de cesaret işidir ticaret beşikleri ya olmazsaları olmamalı başlamak lazım biryerlerden kes kopyala yapmıştır haber işi kolay reklam almak zor mu bence değil yerinizde olsam haber reklam alırım ayrıca karvizit reklam alın ayrıca posta gazetesinde reklam da vitrin bölümü var ona benze bişey yapılabilir başka Gazete dergi tv radyo reklam verenlere yeni yerlere gidin derim
İşimiz insanların en güzel ve en zor günlerinde yanında olabilmek.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye59 yazı
Yerel ve haftalık gazete yapıyorsan haber yapmak çokta zor değil. Zaten gazeteye koyacağın ulusal haberleri her yerel gazetenin yaptığı gibi kopyala yapıştır yapacaksın. Burada önemli olan yerel haberleri kendin yapman. İlk 3-4 sayı haber yapmakta zorlanırsın. Sonra haber sana zaten gelir. Biraz takip etmen ve haberin peşine düşmen bir üre sonra sana yeterli olacak. İlk haftalar özellikle sana haber kaynağı olabilecek yerlere gazete dağıtman hatta yapabiliyorsan oraları ziyaret edip kendini tanıtıp anlatman. Mesela belediyeler, sivil toplum örgütleri, muhtarlar, siyasi partiler, özellikle bölgenizdeki olayların çok olduğu bölgelerdeki esnaf halk gibi. Gazeteye bir ihbar hattı gibi telefon, mail adresi gibi bir köşe yazarsın. Haberler sana gelir sende değerlendirir gider yapman gereken haberi yaparsın. Aklı biraz çalışan arkadaşlar bir süre zorluk çekeceklerdir her işte olduğu gibi ama bir süre sonra haber anlamında işleri yoluna sokacaklardır. Ama diğerleri için bir şey söyleyemem. Her işte olduğu gibi bu işinde zor birçok yeri var. Her gazete yapmak isteyen yapamayacak yada yapmak için yola çıksa bile başarılı olamayacak belki de. Ama sende denemeden yapıp yapamayacağını bilemezsin.
bakayb

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye122 yazı
Haber sıkıntısı olmaz bence bir de sağlık bölümü olmalı aklımızı kullanalım mesela benim dağıtım yapacağım yerin 4 de 1 ini Sanayideki işyerleri kapsıyor. 2000 'e yakın işletme var elbet kendi reklamını vermek isteyen çıkar :) gerisi binalara vb. büyük marketler var rekabet içinde onlardan birisini ayarlayabilirim tek tek görüşeceğim kısmetse cesaret edip. reklamları aldıktan sonra işler kolaylaşacaktır. :)
Mesela işler olmadı istediğimiz gibi reklam sıkıntı oldu para az kazanıyoruz hemen bir çiftlikle anlaşıyoruz günlük süt alıyoruz ve gazeteye
Doğal süt'ün şöyle faydaları var tarzı bir haber yaparız ve isterseniz size sunabiliriz yazıp numaramızı yazarız elbet kazanırız :)
Daha sonra ise geliştiriz mesela doğal yumurta alırız çiftliklerden araştırıp kendi reklamımızı yapıp satabiliriz vb. dükkanına yada evine kadar ***ürüz zaten kendi mahallemizde zor olmaz :) .
Reklam gücünü kullanmamız gerekiyor yani İnşaALLAH sıkışacağımız bir durum olmaz diye düşünüyorum :)
Kendi reklamımızı yapsak bile kazanırız hem başka firmaların hemde kendi reklamlarımızı yaparız yetişebildiğimiz kadar çalışırız :)
Mesela toptan olarak 10000 tane ürün aldık diyelim 2 katına satarız 4 hafta içinde :) Hadi 8 hafta içinde diyelim gerçekten kazandırıcı aklımızı kullanırsak :)

Yeni neler satılabilir sizce :D bunları konuşalım aklıma çok yattı ve Cesaret edip başlayacağım kısmetse :)))
Baki

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ticaret
Üye179 yazı
:)
ms

Yeni Üye4 yazı
Kardeş bu işle bende ilgileniyorum hatta tasarımlarına bile başladım yeni yeni tecrübe sahibi oluyorum bundan önce matbaa ile ilgili bilgim var bu derginin maliyeti senin elinde ... Mesela şuanda elimde bir dergi var bildiğin a3 kağıt ebatında ama normal kağıt ve siyah beyaz ve etiket fiyatı 7 tl burada önemli olan içeriği bununla ilgili olarak bende içerik için araştırma yapıyorum ... Ayrıca sağlam bi ekibin olması lazım müşteri aldığında acaba diğer ay nasıl olacak diyerek düşünmesi lazım abone olma isteği olacak .

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Foto?rafçy
Yeni Üye2 yazı
Bu projenin akıbeti ne oldu ? :)

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Y?siz
Yeni Üye56 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kuvayi
Bu projenin akıbeti ne oldu ? :)

Bu projeden çok, mertefeo38 adlı üye şuan ne işle meşgul merak ettim ben.

Yerleşim Yunanistan / SelanikMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye1 yazı
Arkadaşlar yorumlarınızı okudum. Yaklaşık olarak 1 yıldır haftalık gazete çıkarıyorum. Size işleyiş hakkında biraz bilgi vereyim. Gazete açmak için prosedür işlerini geçip işleyişe gelelim. Haftalık gazete çıkarmak için binlerce bastırmanıza gerek yok. 500 ila 1000 adet gayet uygundur. Ücretsiz dağıtmak size hiçbir kar sağlamayacağı gibi zarara sokar haberiniz olsun. Diyelim 500 adet bastıracaksınız. Bunun size maliyeti 300 TL (kaliteli baskı- daha az kaliteli bastırcam diyorsanız 200-250TL) Grafiğini de siz yaptınız ve evinizi ofis yaptınız diyelim. sadece gazeteyi çıkarmak için aylık gideriniz 1200 TL. Gazete sahibinin sigortası vs. 1500 TL ev değilde dükkan tuttunuz 1500 TL artı dükkan giderleri aşağı yukarı toplam 2500 TL aylık gideriniz oldu. İlk işiniz Belediye ve meslek odaları, siyasi partiler, tanınmış esnaflar vs. ziyareti ile abone kasmak. yıllık abonelik bedeli 150 TL bende, yani 200 abone yaparsanız yıllık gideri kenara atasınız ve reklam gelirleri size kar kalır. Tam sayfa reklam bedeli benim gazetemde 400 TL. sadece belediye, siyasi parti ve meslek odalarından kutlama mesajı alsanız ki onlar zaten size gönderiyorlar. mesela 19 Mayıs Kutlama mesajları 40 adet aldım. 4000 TL 1 günde 23 Nisan, yılbaşı, ramazan kurban derken minimum yıllık kazanç 40.000 vergisini falan düş 30.000 TL yıllık geliriniz olur. aylık 2500 TL'ye gelir. Yerel gazete çıkarmanın püs noktası aboneliktir. Yıllık giderinizi abonelerden karşılayabilecek kadar abone yaparsanız aylık 2000-5000 arası para kazanırsınız. Tabi biraz koşturmanız da gerekli. mesela abone olana çeyrek sayfa reklam ücretsiz der abonelik bedelini de taksitle alırsanız çok daha fazla abone yaparsınız... konu hakkında aklınıza takılan bişey olursa mechul-39@hotmail.com mail adresinden yazabilirsiniz.
Sıkı düşün sağlam olsun

Yerleşim Türkiye / KyrklareliMeslek Yayyncylyk