Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Yerel Gazete Dergi Tecrübesi Olan Var Mı?

BaşlatanmuhammedsTarih20/02/2014 14:51:58Yorum101

İlk mesaj
Üye179 yazı
yerel aylık 16 sayfalık ticari amaçlı dergi çıkarmayı düşünüyoruz
16 sayfa yerine 32 sayfa mı yapsak daha uygun olur
konu olarak islami ağırlıklı olması uygunmudur
yoksa sıradan güncel konuları mı ele almamız gerekiyo
zaten yerel oldugu için haberlere yer verilecek ama agırlık reklam olması için fikriniz var mı
en önemlisi isim fikri olan varmı
ms

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Elektrik / Elektronik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
101 yorum
Üye179 yazı
bu işin maliye kısmını bilen varmı
ms

Üye122 yazı
Amin. Daha değişik fikirlerin var mı sence dergileri nasıl satabilirim?
Nerelere ağırlıklı vermem gerekiyor sence??
Baki

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ticaret
Üye179 yazı

satma kısmını hiç düşünmedim desem mantıklı gelmiyor ilk etapta ama ilerde olabilir
ms

Üye179 yazı
.
ms

Üye122 yazı
Gazete bastırsam bende satmazdım ama dergi satılması gerek :)
Dergiye de buluruz aylık bi reklam aslında iyi olur
Bunu yapmak lazım ya bir yolunu bulup :)
Baki

Üye179 yazı
hayırlısı
ms

Üye179 yazı
hayırlısı
ms

Üye179 yazı
.
ms

Üye122 yazı
Dergi işine ciddi girsek acaba 1000 tane 32 sayfa kaç lira tutar?
Baki

Üye179 yazı
2 3 bin tl civari tutar
ms

Üye122 yazı
O kadar tutarsa iş yatar.
1000 tanesi 2 milyar tutuyor dersek tanesi 2 lira mı olacak ee biz ne kazanacağız :)
Baki

Üye179 yazı
bilmem onu matbaaya sormak lazım

ms

Üye381 yazı
arkadaşlar bizim bi dergimiz var Facebooktan bakınız Rengîn Dergisi.. 48 sayfa. size yardımcı olabilirim. ancak bahsettiğiniz, düşündüğünüz gibi değil dergiclik. 5liraya satamıyoruz! haa alan illaki var ancak çok büyük emekler istiyor. yorucu iş. desenki zarar edermiyiz? etmezsiniz, ancak çok yorulursunuz, tıpkı benim gibi! bilgi paylaşımı iyidir. yazarlarınız olmalı (bulursunuz), haber paylaım falan derseniz yerel gazeteci olun daha mantıklı!
158

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Reklam
Üye179 yazı
giyotin yazılı basında da çıkyormu derginiz gelirleri reklamlardan mı karşılıyorsunuz işin maliye kısmını nasıl yapıyorsunuz
ms

Üye381 yazı
evet 6.sayımız ayın 20sinde çıkacak. ki kayseriyede dergimiz geliyor maliye boyutunu tamamiyle reklamlardan karşılıyoruz.
158

Üye122 yazı
Bende başlamaya çok ciddi bakıyorum gerçekten hatta hemen matbaayla konuşup anlaşasım sonra tasarlayıp hemen çıkartasım var.
5 liraya almazlarsa bizde 2,5 liraya satarız bir dergi 50 krş veya 1 tl olsa 2 tl bana kalıyor :) Sonra tabi büyültebilirsem iyi olur.
Nerelerden reklam toplarım , nerelere nasıl dağıtmam gerekiyor? Matbaaya 32 sayfa 1000 tane dergiyi kaça çıkartırım pazarlık vb. etsem falan kayseriliyiz nede olsa : )
Gerçekten sağolun 6. sayı çıktığına göre sizin işler yerinde gibi ALLAH hayırlısıyla devam ettirsin :)
Baki

Yeni Üye61 yazı
arkadaşlar şöyle fikir vereyim size maliyetler açısından.matbaa da mantık şudur.adet ne kadar çoğalırsa dergi başına düşen maliyet o kadar azalır.yani bahsettiğin dergiden 1000 adet yaptırınca 2500-3000 tl ye yaptırırsın.yani tanesi 2,5 tl ile 3 tl arası olur.fakat bu dergiden 10.000 adet yaptırırsan maliyeti 7000-8000 tl civarında olur ve adet fiyatı 70 kuruş-80 kuruş arasına gelir.gördüğün gibi toplam maliyet yaklaşık 2-2,5 kat artıyor fakat bir adet başına düşen fiyat yaklaşık 4 kat azalıyor.bunları göz önünde bulundurmanız gerekir.burda önemli olan ne kadar dergiyi okuyucuya ulaştırabilecek olmanızdır.

ayrıca baskı konusunda yardımcı olabilirim.5 renk baskı makinamız mevcuttur.
Omega Reklam Matbaa Promosyon Ürünleri
0232 250 62 49

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Matbaacy
Üye179 yazı
giyotin kardes reklamlara nasıl fatura kesiyorsunuz
ms

Üye381 yazı
ya açıkç konuşayım. dergi satabilecek misiniz? öncelikle bunu düşünün! yok öyle 5e gitmezse 2ye gider hesabına girmeyin. 2yi veren 5i de verir ki bize 50 veren de oldu! ancak dergi gazete okuma isteği olmadıgından insanlar buna verecekleri kuruşun hesabını yaparlar! biz 5000 dergi çıkarıyoz. ancak satışımız 250 500 arası. ve bu satış karını öğrencilere dağıtıyoruz. niye 5bin derseniz, ortalıkta gözüksün insanlar reklam versin diye! ki bu konuda başarılıyız. ben askere gidecem yerime bakacak arkadaş baktık onlarca arkadaşın içinden 1 kişi çıkmadı bu işi yapabilecek. dostum çıktıgın yol zor ve meşaketli yol! fatura olayına gelince, fatura kesersen reklamcıya reklam alamazsın! ya da çok az kişi fatura ister. matbaadan fatura istersin yardımcı olurlar.. ama şunu da demeden geçemeyecem; dergiciliği başarabilen insan bence şu dünyanım her işini rahatlıkla başarabilir! rasgele..
158

Yeni Üye38 yazı
Selamlar arkadaşlar herkese kolaylıklar dilerim.
Ben 20 senelik reklamcıyım. Şuan dubaide yerleşik olarak yaşamaktayım.
Bugune kadar Türkiyenin en büyük şirketlerinden en küçük şirketlerine kadar binlerce firma ile reklam konusunda çalıştım. Bu konudada kendime oldukça güvenirim...
Sohbet ettiğiniz konuda çorbada tuzum olsun bir faydası olsun diyerek bir şeyler yazmayı düşündüm..
Konunuza gelecek olursam ;
1 - Türkiyede dergicilikten gazetecilikten - yayıncılıktan vs..kimse para kazanmamaktadır. Kazanamaz... ( büyük yayıncılar var diyeceksiniz.. Bakın diğer iştiraklerine demek istediğimi anlarsınız. Yayıncılığı güç olarak kullanıp diger sektörlerden para kazanırlar..)
2 - Sektörel dergicilerde ülkemizde can çekişmektedirler. Nedeni baskı maliyetleri+eleman giderleri+yüksek vergiler ve en ve en önemliside dergi reklamlarının Türkiyede çok ucuz olması. Ufaktan corbamı kaynatırım mantıgıyla sektörel dergi işine girenler, boş sayfa yayınlayacağıma 3 kuruşluk önerilen reklamı alayım bari diyerek piyasayı yılar yılı öldürdüler... Hakkıyla bu işi yapmaya çalışanlarında işleri yıllar yılı baltalandı vs..
3 - yerel gazetecilerde gazeteyi rant sağlamak amacı ile belediyelere şantaj olarak kullanınca, hem bulundugu bölgeden tepki çektiler hemde belli bir kitleye hitap edememiş oldular... Yine ucuz reklam teklifleri ve mecburen yayınlamalarıda kendi kendilerini baltalattırdı..
4 - yerelde bir çok dergici+katolokçu-rehberci de bu işlere kalkışsada maliyetlerden ve reklam alamamaktan işi ***üremediler, çoğu yok oldu.. hatta maliyeden geliyoruz deyip 10 tlye 20 tl ye dergi-gazete kakaladı esnafa bazı uyanıklar zamanında. Esnafta maliyeden geliyorlar aman musallat olmasınlar zannederek baya bi süre aldı. millet uyanınca atı alan üsküdarı geçti. Bunun adıda  lıktır zaten...
5 - yerel gazeteyi veya dergiyi evlere gidip 5 - 10 tl ye yada yıllık abonelik 20 tl ye helede yeni çıkmış yayınlanmış kimsenin bilmedigi bir şeyi hayatta satamazsınız... ev hanımları zaten almaz, ki siz gündüz gezeceksiniz. Kahvelerde çevrenizi kullansanız bir nebze ama yinede zaman kaybı olur...

Bugun Türkiyede matbaa fiyatlarının yüksek oluşu + kağıt maliyetlerininde sürekli değişken ve euroya+dolara endexli olmasından ötürü yayıncılık zor durumdadır... bir parti destekli veya kitle destekli değilseniz çok zor düşündügünüz gibi para kazanılması..

Peki bu işin hiçmi olur yönü yok arkadaş?
Var elbette...
1 - dergi işine asla bulaşmayın. Dergi gazeteye göre 2 - 3hatta 4 kat daha maliyetli. en az 60 + 4 sayfa olması lazımki adınada dergi denebilsin. daha az sayfa rakamları olursa adına broşür derler...
2 - yerelde gazete cıkarmak + yayıncılık yapmak bugun bir aileyi en fazla 2 aileyi geçindirir.. şöyle geçindirir ; aylık mutfak giderinizi kiranızı karşılar. gazete için koşturdugunuz benzin parasınıda kredi kartı ile 1 ay ötelersiniz hep...
Ama 1 kişi yaparsa çorba kaynar..o 1 kişininde grafik ve programlama dillerini iyi bilmesi lazım.
3 - gazeteyi ilk ay çıkarıp reklama koşturmayın. sakın bu hatayı yapmayın.. millet para peşinde oldugunuz kanısına varır. Gazeteyi en az 3 - 5 ay çıkarın. 15 günde bir çıkarın. 16 sayfa çıkarın. tamamını renkli yapın. 1000 adet bastırın. tabloid boy yapın. toplam baskı masrafı 1500 tl gibi 2 bin tl gibi olur. ( büyük ofsetlerde bastırırsanız mesela ihlas holding ofset..)
4 - esnaf koşturdugunuzu görsün. dagıtımı görsün. sürekliliği görsün. bunları görür hisseder ise hakkatten bu işe gönül verdiğinizi anlar ise zaten kendi gelir size reklam için basvurur. yerel oldugundanda tanışırsınız coguyla zaten gazete dagıtımlarıyla...
5 - bu şartlar oluştugunda; hem reklamdan + hem esnafın baskı broşür kartvizit işlerini almaktan + gazeteye insert reklam ( gazete içinde esnafın broşürü ) dağıtmaktan + esnafa ( grafik ve programlama dillerini bildiginizi varsa****) web sitesi uygun fiyata yapmaktan para kazanırsınız. Bunlar ana kazanç kalemleriniz olur..
6 - grafik bilgim yok derseniz bugun türkiyede en ucuz grafikçi en alt düzey coreldi - photoshoptu - dream'di bilen bir eleman maaşı 1.000 - 1.250 tl den baslar( yerel dediginiz için) istanbulda 3 bin tl alık maaş ile grafiker bulamayan arkadaşlarım var...

kısaca özetlemem gerekir ise;

Yayıncılık gönül işidir. bu işte kalıcı olmak+uzun yıllar bu işi yapmayı istemek hedef koymak lazım. böyle oldugunuzda 1 seçim zamanı reklamlardan altınıza 1 araba çekersiniz ama seçimlerde 5 yılda bir 4 yılda bir unutmayın:)

Sonuc ; acil paraya ihtiyacınız var ise, bu işe başladıktan itibaren hemen diger aylarda cebinize para girmesi lazım ise ( ki en az 3 - 5 ay cebinizden alacak bunuda hesap edin) ev kirası ay basına bekliyor, çoluk cocuk ne yiyecek diyor iseniz sakın sakın bulaşmayın derim...

Abilerim arkadaşlarım yaşım 38. Az çok tecrübe sahibiyim. 20 yıldır reklam sektörünün içindeyim. Dubaide reklam ajansı sahibiyim...

Kibirle yazmış gibi görünebilirim. Sakın böyle düşünmeyin. Aksine iyi düşünmeniz analiz etmeniz için böyle sert ifadeler kullandım.

Hepinize canı gönülden kolaylıklar dilerim. Allah yardımcınız olsun..

Yerleşim Birle?ik Arap Emirlikleri / DubaiMeslek Ynternet
Yeni Üye38 yazı
Ayrıca eklemek isterim. İstanbulda yaşadıgım senelerde ablam yaşadıgı semtte yerel gazete çıkarmak istemişti. Gazetesini 5 ay gibi bir süre ben çıkarttım. Yereldede Bilgi sahibi oldumuda belirtmek isterim. Ben elimi çekince bir kaç ay sonra emlakçı açıp gazete çıkarma işinide bıraktıgını belirteyim.. iyi bir deneyim tecrübe oldu. Semtini tanıdı. Şuanda bu sayede gayrimenkul sektöründe iyi paralar kazanıyor diyebilirim..

Üye179 yazı
global verdigin bilgilerden ötürü allah razı olsun
ms

Üye381 yazı
sayın globald iyi hoş demişsiniz de bir şeyleri bilmeden de yazmışsınız! yerel gazeteler yıllık ihalelerden ve reklamlardan, kaybolan dökümanlardan kazanır. bugün çoğu haberci sadece site açarakta para kazanabiliyor. örnek; mynet haber. kağıt fiyatları evet ülkemizde pahalı! ancak belirttiğin boyutlarda da değil! dolar, euro uçtu ancak kağıt fiyatları en azından dergi gazete basımı hala aynı fiyata yapılıyor! ..
158

Yeni Üye38 yazı
sayın giyotin, matbaacı oldugun hem isminden hem yazdıklarından belli.
yerel gazete hangi yıllık ihaleye katılıyor? reklamları kaç para yerel gazetelerin? yerel esnafın kaç paralık reklama gücü yetiyor? kaybolan döküman dedigin zayi ilanları olsa gerek ki ben yüzü aşkın yerel gazeteyi yıllarca incelemişimdir parasız basarlar...

Ya bi habersin yerel gazetecilikten, yada arkadaşlar matbalara iş versin diye yazmışsın kusura bakma!
myneti örnek veriyorsun. Türkiyede internet varoldugundan itibaren neredeyse mynet var. Adamlar internetten holding oldular. Verdiğin örnek uçurum olmuş bu yeni baslamayı düşünen ve bize danışan arkadaşlara...

euro dolar uçmuş ama kagıt hala aynı para yada aynı paraya gazete dergi basılıyor diyorsan senle matbaa konusunuda tartışmak istemem...

bana yerel gazetecilikten çok iyi paralar kazandıgını ıspat edecek bir arkadaş göster söylediklerimi geri alayım....
Yereli bırak ulusal gazetelerden para kazananı göster ben yediklerimi yutarım! Türkiyenin ilk 5 te olan en büyük gazetelerinden birindede eniştem reklam müdürüdür.
Ben desteksiz hiçbir zaman konuşmam. Dedikleriminde hep arkasındayım...
Ayrıca Türkiyede şu anda bu şartlarda anlattıgım herşey dedigim boyutlarda...
Allah işinizi rast getirsin...

Üye122 yazı
Valla başlamayı düşünüyordum soğudum işten :) .
Benim düşünceme göre 1000 tane bastırırdım. Evlere gider derdim ki mahallemizin vb. çocuklar okur aylık çıkıcak 5 tl bir günlük sıgara parasına dergi diye inceden fiyat
reklamı da yapardım :) Bir bina da 10 kişi alsa 100 bina 1000 olmadı bina işi burada sanayii bölgesindeki kişilere derdim alın çocuklarını faydalansın diye. vb.
Derginin 1000 taneden 1 tanesi bana gelişi 1 tl olsa 1000 taneden 4 lira kalıyor 4000 lira daha bunun reklamı var. Diye düşünmüştük karlı gibi bir de abone şeklinde yaparsak bir yıl yapardım parayı al başka meslek de olabilir siz daha bilgilisiniz vallah kafama göre yapmak istemiyorum her zaman bilen birisinin izinden gitmek faydalıdır.
Baki

Yeni Üye59 yazı
Bende yaklaşık 4 aydır bu konuda araştırma yapıyorum. Birçok yerel gazeteyi inceledim ve incelemeye de devam ediyorum. Sektörün sorunları yada neler yapılırsa bu işten para kazanılır diye. Daha sanırım 4-5 ay daha bu konuya daha da ciddi eğilmem gerekiyor ki bu işi yapabileceğime güveneyim. Bazı arkadaşların dediği gibi bu işin bir gönül işi olduğunu bunun yanında para kazanma amacımın olabileceğini sektöre baktığımda gördüm. Zaten bende bu işe girerken geçmişimde de böyle bir düşüncem olduğu için bu gün böyle bir teşebbüsüm oldu. Bu işi yapmak isteyen arkadaşlara 4 aylık ciddi araştırmamım sonucu olarak tavsiyem gazete çıkaracaksanız en az haftalık olmalı ve insanların aklında kalabilecek şekilde en azda 8 ile 10 sayı çıkarıp halkta bilinirlik oluşturmanız gerekir. Bir arkadaş sormuş bu işten para kazanan var mı diye. Şimdi ulusal ve yerel kaç gazete var sayamadım ama bu gazetelerin %60-70 i para kazanıyorlar hem de çok iyi paralar. Bu gazetelerin nasıl para kazandığını buradan uzun uzun anlatamayacağım. Sadece şunu söyleyeyim bu gazeteler para kazanmıyor olsalar yıllardır amme hizmeti olsun diye mi gazete çıkarıyorlar. Burada şöyle bir saçmalık dönüyor çoğu yazı dergiye reklam almak, kaça basarız, kaça satar kaç lira para kazanırız. Bence herşeyden önce konuşulması gereken o bölgeye özgü en iyi dergi yada gazete nasıl yapılır. Gazetenin amacı nedir kimlere hitap edecek. Nasıl haber yapacaksın gibi bir gazeteyi sattıracak konularla ilgilenmek. İnsanların okuyacağı ve ilgilerini çekecek bölgesel haberler yaparsan satmak yada reklam almak bu işten para kazanmak problem olmaz. Bakın bölgemde birçok yerel gazete ve dergi çıkaran yıllardır bu işi yaparak para kazanan insanlarla konuşup fikir aldım. İyi bir gazete yaparsam bu işen uzun yıllar para kazanabileceğimi söylediler. Ama adam gibi düzgün insanların okuyabileceği gazete yaparsam tabi.
İçeriği önemli değil gazete yapar reklam alır para kazanırım diyorsanız size kolay gelsin. Yada çok ciddi bir araştırma yaparsınız cebinize de en az 20-30 bin tl para koyarsanız başlangıç için bu işten para kazanmanız mümkün tabi bu işe de gönül vermiş olmanız en önemlisi. Bu işe gönül vermediyseniz ve bu işe de ciddi bir miktar para yatırmayı düşünmüyorsanız bence kendinize yada azda olsa harcayacağınız paraya yazık etmeyin.
bakayb

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye38 yazı
mertefoe ya hitaben : 1000 gazete bastın sana maliyeti 1 tl oldu:) 1000 gazeteyi 1 grafikere bin tl maaş verdin; maliyet 1 tl. 1000 tl ye bastırdın gazeteyi: oldu 2 tl. benzindi mazottu, telefon faturalarıydı. dagıtımla ilgili masraflarında oldu aylıksa 1 ay boyu gezdin tozdun..1 tl de ona koydun. oldu 3 tl. e bu işi evdenmi yaptın onu söylemedin. ofis kiraladınsa oldu sana maliyet toplam 4 tl. yazı var kışı var aklıma gelen ilk kalemleri yazdım... evdeki hesapla pazar hesabı uymayabiliyor. iyi fizibilite çıkarmanı tavsiye ederim... kimse ilk çıkardıgın gazeteyi dergiyi almaz hemen abone olmaz. 5 tl ye gazete satılmaz.. aylık gazete. 1 gazete satacan. 5 tl ye alırlar mı ??? 1 tl düşürse insan eğilip alıyor. helede bu devirde 5 tl gazete...

B.K.R ye hitaben ;
8 - 10 sayfa gazete çıkardın. 20 - 30 bin tl ciro yapıldı. 10 sayfanın tamamını tam sayfa reklam sattıgını farzeder isek ; 3 bin tl x 10 = 30 bin tl. maliyet hesabı yok henüz.. 30 bin tl gazeteden para kazanıldı hemde yerelden. bu paralar kazanılsaydı aylık yerel gazetede bugun yereller ulusal gazete olmuştu:) ulusalda tirahı günlük 400 bin 500 bin hatta bazan 1 milyon diyor mesela zaman gazetesi. çeyrek sayfa ücreti : 1500 tl'dir şuanda. Türkiye gazetesi : bin tl. hurriyet 2500 tl ye ilan basıyor ajanslar...

Sen demişsinki yayıncıların % 70 i büyük paralar kazanıyor. Bir önceki yazılarımı okumamışsın belliki. Türkiyedeki yayıncılara iyi bak.
Sadettin saran ne yapıyor gazete çıkarıyor. gazeteden para kazanıyormu? hayır. ama neden çıkarıyor amme hizmeti içinmi? hayır elbette. güç için. fener bahçe baskanlıgına oynuyordu adam.
Aydın doğan ne yapıyor gazeteler dergiler cıkarıyor. Para kazanıyormu ? hayır.. ne yapıyor? güç için kullanıyor. diğer sektörlerde 30 şirketinden para kazanıyor.
Türkiye gazetesi para kazanıyormu reklamlardan? hayır. neden amme hizmetimi yapıyor? hayır. ihlas holding olarak 60 - 70 şirketi var. diger sektörlerinden para kazanıyor...
Zaman. para kazanırmı? hayır. iyide niye çıkarıyor gazeteyi..? diger sektörlerini iştiraklerini inceleyiniz...

Arkadaşlar kısacası örneklerde verdim. Yayıncılık öncelikle gönül işidir. Sonrasında güç olarak kullanılır.

Yerel gazete sahibini ele alalım örneğin. Ne işine yarar yerel gazete bu adamın?

Bulundugu küçük muhitte;
Belediye baskanını tanır.. ilişkiler kurar.
kaymakamı tanır.
öğretmenleri, müdürleri vs.. tanır.
bölgenin ileri gelen iş adamlarını esnafını tanır.
Nasıl tanır senelerce haber için bu insanlar ile görüşür haberlerini yapar vs..
O nsanlarda yerel gazete sahibi ile iyi ilişki içinde olmak ister. Çünkü elinde bir toplluluk vardır bu yerel gazetenin.

Sonra?

sonrası seçim olur parti adayları boy boy reklam verir oralardan kazanır.
Bir inşaat iş olur ruhsatını kolay alır.
Bir ihale olur ( yerelde ne kadar oluyorsa artık) bir satılık bi iş düşer, yada bir emlak dükkanıda açar gazete yanında e milleti de tanımıştır ordan kazanır.
vsss. örnekler cogaltılabilir. Kısacası gazeteci gazetesini kullanır. Bu dünyanın kanunudur neredeyse...

Arkadaşlar ;

Demiyorum ki kesinlikle para kazanamazsınız. Demiyorumki bu işe girmeyin yapmayın..

Elbette pozitif düşünmek pozitif olmak lazım. Ama ticaret se konu kötü yanlarınıda hesaba katmak lazım...

Önceki yazılarımıda iyi okuyup etüt ediniz. Kesinlikle yapmayın girmeyin demedim. Hemen girin tabi cok güzel işte demedim.

Dedimki her defasında ; ilk haftadan ilk aydan para cepte görmeyin. En az 1 senenizi bu işe mutlaka ve mutlaka geri dönüşü olmasada 5 kuruş kazandırmasada sabırlı olarak verin...
Sonrasında elbette para kazanırsınız. Ama güzel paramı bol paramı sizin için yeterli paramı bilemem...

Yayıncılık gönül işidir öncelikle tekrar hatırlatıyorum. Esnafa yeni çıkarmış bir gazeteyi hemen ***ürüp para diye tutturur iseniz( abone ol veya hemen reklam ver vs..)
müşteriyi ürkütürsünüz.

Para için yapmadıgınızı görmesi inanması lazım. O zaman kendi gelir reklam vermek ister size.. Zaten dagıtımınızı sürekliliğinizi görürlerse iş tutar..

Yerel gazetecilikte; esnafın reklam işlerinden, kartvizit ve broşür basımlarından vs.. bir çok yerden para kazanırsınız. Çünkü grafikeriniz vardır ve matbacınız vardır. Esnaf size bu tarz işlerinide verecektir.

Ama ilk aylarda sakın sakın para diye koşturmayınn...

Not ; Bir tavsiye;

Günümüzde artık herşey internete girmişken, bütün hayat internette dönerken matba vs. ugrasacagınıza yerel habercilikle iligli internet sitesi açın.
iha gibi cihan gibi aa gibi haber ajanslarında bölgenizle iligili yerel haberlerine yıllık aobe olmanız 300 - 500 tl lerde. Haberde size günlük en az 20 - 30 tane gelecektir.
Bölgenizde bu ajansların haber kaynakları yok ise siz olun. o ajanslardanda para kazanırsınız...
Googlede aylık 300 tl lik reklam.verseniz yemede yanında yat. sayfanız hiti baya bir artar. Ayrıca sticker bastırırsınız bütün apartman kapılarına yapıştırırsınız. Millet sitenize girer bölgenizde..

Bu şekilde maliyetiniz 10 da bire düşer. Tıkır tıkır banner parası toplarsınız.
1 haber scripti alırsınız güzel bir site kurarsanız. Haberlerinizide 1 gün de atıyorum 30 haber girersiniz. ama zamanlama ayarı yaparsınız. 1 haftada 2 şer 3 er haber atar sistem sitenize

Haftada 1 -2 gün haber işiyle ugrasır gerisini reklama ve esnafı gezmeye ayırırsınız..

İnterneti küçümsemeyin..zaten gazete cıkarsanızda internet sitesi açmayacakmıydınız?

Selamlar saygılar

Üye381 yazı
sayın globald uzun uzun yazıyorsun, sabrına saygılar :) matbaacı değil dergiciyim. ismimden nasıl matbaacı olduğumu çıkardın bunaa çoook şaşırdım! dergici oldugum için yerel gazetenin en ince ayrıntısını bilemem. ama şunu da kesin olarak biliyorum ki, yerel gazeteler yerel ihaleleri gazetelerinde yayınlatıp yıllık para alıyorlar bu 1. zayi ilanları içinde kesinlikle bazı yerler de 10 bazı yerlerdede 20 tl alınıyor, bunu kimse para almadan yapmaz! mynet için evet haklısın en baştan beri bu piyasada, yerelde de site boyutunda Türkiyede ilk bine giren siteler var ki bunlar internet reklamlarından da para kazanıyorlar! yerel esnafta kendi gücü kadar reklama bütçe ayırıyor. yerine göre 300 500tl yerine göre bir kaç bin! ki 2 ayda 1 biz de dergimize reklam alıyoruz. bunu bi ilçede başarabiliyoruz! yerel gazete dergilerden tabi ki kolay kolay holding olamazsın, ama bu demek değildir ki para da kazanamazsın ben arkadaşa diyorum ki; dergi gazete satışından çok para kazanamazsın, kazanırsan reklamdan kazanırsın! ve zannımca sen az biraz uzakta oldugun için türkiyenin piyasasından haberin yok!
158

Üye179 yazı
.
ms

Üye132 yazı
ben yerel dergilere kişilere bulmaca hazırlıyorum. isterseniz çalışabiliriz....
Mutlulugu cok istiyorsan
Cok korkmayacaksin yasamdanHele hele kaybetmekten hic
Cok hesap kitaba gomulmeyeceksin
Daha basit olacaksin yani
Ozgurluk bir deli kustur
Ne tutmaya calisacaksin
Ne de onu anlamayi bilgilere baglayacaksin

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Emniyet görevlisi