Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Yerel Gazete Dergi Tecrübesi Olan Var Mı?

BaşlatanmuhammedsTarih20/02/2014 14:51:58Yorum101

İlk mesaj
Üye179 yazı
yerel aylık 16 sayfalık ticari amaçlı dergi çıkarmayı düşünüyoruz
16 sayfa yerine 32 sayfa mı yapsak daha uygun olur
konu olarak islami ağırlıklı olması uygunmudur
yoksa sıradan güncel konuları mı ele almamız gerekiyo
zaten yerel oldugu için haberlere yer verilecek ama agırlık reklam olması için fikriniz var mı
en önemlisi isim fikri olan varmı
ms

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Elektrik / Elektronik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
101 yorum
Yeni Üye53 yazı
32 sayfa yani 2 forma yapmanız tabii ki maliyeti yükseltecektir. Reklam alabilme potansiyeliniz varsa bu maliyet artışını faydaya dönüştürebilirsiniz elbette. Güncel ve ilgi çekici konuların olmasının reklam verenler açısından uzun sürekli ilişkiler sağlamanıza vesile olabileceğini düşünüyorum.
Bir dönem İstanbul'da farklı adlarda ücretsiz dağıtılan yerel gazeteler vardı. Metrobüs-otobüs durakları, vapur iskeleleri, tren istasyonları, vb gibi insanların yoğun sirküle olduğu yerlerde bu gazeteteler dağıtılıyordu.
Bu gazeteler sadece reklam gelirleri ile yayın yapabildiler. Ayrıca imtiyaz sahibine sarı basın kartı avantajı da var tabii ki. Buna benzer farklı fikirler üretilebilir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı
yerel bir gazetede köşe yazarlığı yapmışlığım vardır.en mantıklı olan herkese hitap eden bir gazete olmasıdır.bu demek değildir ki islami şeyler yayınlamayın.32 sayfa yapıp bir sayfaya reklam bir sayfaya haber yapabilirsiniz.bir sayfayı hem haber hemde reklamla doldurabilirsiniz.ya da ilk 16 haber son 16 reklam olabilir ama haberler bittikten sonra reklamları okuyan kişi sayısı azalacaktır.yerel ve öne çıkan haberleri, tarihte bugün ne olduğunu, hava durumunu, yerel sporları, seçim çalışmalarını ve güncel sorunları tarafsız bir şekilde ele alırsanız tirajınız her geçen gün artacaktır.kent ile özdeşleşmiş kentin içinden isimler okurlar tarafından daha sempatik karşılanacaktır.örneğin denizli nin horoz,pamukkale gazeteleri gibi.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye122 yazı

Arkadaşlar 16 sayfalık bir dergi için içinin düzenlenmesi renkli olması için vb. dergi başına maliyeti kaç tl olur bilen var mı?
Baki

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ticaret
Yeni Üye14 yazı
Gazete şablonu olusturmak ıcın word yeterlımı yoksa baska programlarda gereklı mı
ilyasDG

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye179 yazı
Mertefo kardes 10000 adet icin 16 sayfa dergi basim icin 9000 tl fiyat aldim ama biz beyaz kagida basmayi dusunuyoruz
ms

Üye179 yazı
qunt ve salih fikirlerinizden oturu tesekkur ederim

İsim olarak yoresel degilde farkli bi isim dusunuyorum
ms

Üye711 yazı
islami ağırlıklı olmaması daha uygun bence cünkü dışarıda islam düşkünü o kadar insan yok bi çok kişinin ilgisini çekmez bence şahsen elime öyle çok dinci islami bi dergi gazete vs alsam okumam yani ama bulunduğunuz yerin haberleri dükkanların reklamlarını yapıp gelirde edinebilirsiniz mesela bunları biliyor muydunuz diye bi köşe koy çok ilginç şeyler paylaş ki şaşırarak okusunlar..

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Üye179 yazı
anladım teşekkür ederim blackops
ms

Üye179 yazı
İsim fikri olan varmi
ms

Üye122 yazı
Kardeşler 1000 adet dergi bastırmak istiyorum sizce nerelerde dağıtayım ?
Ev ev gezip müşteri bağlayım mı :) nasıl olur ?
Fiyatı da 2,5 tl olsa çok mu olur alınır mı :) Zira her yerde 5 tl dergiler.
Baki

Üye567 yazı
16 sayfalık dergi olmaz çünkü oldukça az. Bu işler öyle kolay olacak işler değil. İnternette kopyala yapıştır haberleri düşünüyorsanız paranız çöpe gidecek demektir. Türkiye'de büyük medya grupları bile dergilerini kapatırken sizin bu işi üstelik 16 sayfa olarak düşünmeniz iyi bir fikir değil. Devir internet devri...

Yerleşim Türkiye / Tekirda?
Üye122 yazı
Öyle ama yine de renkli bir dergiyi alırlar diye düşünüyorum.
Daha kalıcı daha ciddi gibi izlenim verebilir :)
Ev ev dolaşarak mahallemizin dergisi vb. anlatsam acaba 2-3 ay içinde 5000 kişiye ulaşabilir miyim? :)
Baki

Üye179 yazı
Erkan tekin bey ucretsiz dagitilacak tek gelirimiz reklamlar olacak
ms

Üye179 yazı
denemekte fayda var
ms

Üye179 yazı
.
ms

Üye122 yazı
Bende kayserideyim burada gider mi acaba dergi ?
Baki

Üye179 yazı
Bilmem
ms

Üye122 yazı
gel ortak yapalım.
5000 tane dağıtsak ikimizde de yeter :)
Baki

Üye179 yazı
Sen nasil dusunuyorsun planin nedir
ms

Üye122 yazı
Diyorum ki ben mesela 1000 tane dergi bastıralım ondan sonra evlere gidip diyelim ki işte biz böyle dergi tasarladık yaptık aylık dergi falan 2.5 tl diyelim her an çıkıcak
12 aylık abone olsanız 20 tl 2 sıgara parası nede olsa alırlar gibi renkli falan olursa baktık işler yolunda talep de var anlaştık da 1000 taneden 5000 taneye çıkartırız ondan sonra haftalık yaparız ilerletiriz falan da hem reklam da veririz nasıl iş :)
Baki

Üye179 yazı
Mertefo ben kayseride degil baska bi ildeyim burda bu isi yapmayi planliyorum dergi satmak sikintili satmak icin harcadigin enerjiyi reklam almada kulanmak daha mantikli ondan biraz kalitesiz olacak ama ucretsiz
ms

Üye122 yazı
reklamı nasıl alacaksın ki gazete parasını çıkartabilir mi ki reklam paraları :)
Baki

Üye179 yazı
biraz araştırma yapsan iyi olur diyorum kardeş fazlasıyla çıkarır kanaatindeyim
ms

Üye122 yazı
Mesela 20-25 sayfalık bir dergi de 5000 kişiye dağıtalacak olan dergide kenarlara reklam koysam ne kadar reklam parası kazanırım ki kardeş ??
Benimle başlarsan önce beraber başlarız çoğaldıktan sonra mahalle mahalle ayrılırız kendi yolumuza bakarız
Baki

Üye179 yazı
Anlamiyorsun beni galiba ben kayseride degilim
ms

Üye122 yazı
Pardon aklım yerleşim yerindeki kayseri yazısına gidiyor kardeş benim fikri gördün sence öyle yapsam işe yarar mı kazanbilir miyim ?
mesela sizin eve ben gelsem desem ki dergi satıyorum mahallemizin falan her ay evinize kadar getircem falan 2,5 tl desem şöyle böyle
anlatsam temiz gördün falan dedim 12 aylık abone 20 lira falan 2 sıgara parası dedim alır mıydın? :)
yada sizin orada alırlar mı mesela örnek olarak soruyorum
Baki

Üye179 yazı
Bilmiyorum ne desem yalan olur
ms

Üye179 yazı
Ama kayseri gibi bi yerde biraz daha zor isin yani dergi satman imkansiz gibime geliyor
ms

Üye122 yazı
İlk olarak aylık 1000 tane bastırmayı düşünüyorum onu ilk satmayı denicem bakalım alıcaklar mı alırlarsa diğer aya artırıcam. Dergi aylık olduğu için alırlar gibi
Baki

Üye179 yazı
İnsallah
ms