Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ünlü Bir Marka Bardakta Mısır İşine Girerse?

BaşlatanslmrnglTarih05/02/2014 09:33:19Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye40 yazı
Herkese merhaba. Yaklaşık 1 yıldır değişik iş fikirleri üzerine araştırma yapıyorum. Hem reklam olmaması hem de kesinlik olmamasından dolayı şimdi ismini veremeyeceğim, Türkiye'de gıda pazarında ünlü bir marka ile onların master franchise'ı(İstanbul'da olmak üzere bayilik verme yetkisini almayı düşünüyoruz) olmak üzerine görüşme yaptık. Olumlu geçti diyebilirim ilk görüşme için. İkinci görüşmede paranın da(teminat vs.) içinde olacağı detaylar konuşulmaya başlayacak aramızda. Herkesin bildiği bir marka ile şu anda piyasada hazır olan bardakta mısır bayiliği veren firmaların yaptığı işi yapmak istiyoruz. Yalnız sadece AVM değil, işlek caddeler, özel okullar gibi yerlere kurulması için çalışmamız.

1- Bu işle ilgili özellikle AVM'de stand, dükkan işletmiş kişilerin fikirlerini rica ediyorum.
2- Markanın tanınmış olması insanların bu alanda girişimde bulunmasını teşvik eder mi? (Not: Piyasadaki markalarla yaklaşık olarak aynı bayilik bedelini istemeyi düşünüyoruz. Standı yapıp teslim edecek şekilde 20-25 bin TL)

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Yeni Üye40 yazı
Arkadaş profiline baktım her konuya hayal kurmayın vs. yazmışsın. Şizofren misin bilmiyorum ama Allah yardımcın olsun. Uzaklaş konumdan lütfen.

Adam akıllı yorum yapacak insanların olduğunu düşünerek bu foruma üye oldum. Teşekkürler şimdiden yardımcı yorumlar için.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye245 yazı
20 25 bine misir standi bayiligi alacak olan enayiyi bana gonder bende bi bayilik vereyim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye711 yazı

kardeş ne yaptın sen 20-25 bine mısır standı öyle mi

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye40 yazı
Arkadaşlar piyasada bu para bayilik bedeli. Sadece stand değil. Bu para karşılığında hem bayilik hakkı hem stand kurulumu var. Muratksk, piyasadaki bardakta mısır markalarının kaç paraya bayilik verdiğinden haberin var mı?

Yani demek istediğim Magiccorn, DailyFresh vs. En çok bayilik veren firmalar bunlar. Arayın sorun telefonda öğrenin fiyatı.

Üye131 yazı
slmrngl arkadaşım sorumu sakın yanlış anlama sadece bilgi amaçlı soruyorum sen 25 bin tl verdiğinde senin sattığın markanın nasıl bir ayrıcalığı farklılığı olacakki senden mısır alsınlar? bu işi yapanların birisi ile sohbetim oldu bayilik değilde kendisi mısır alıp haşlayıp satıyordu, sordum nasıl mısır kullanıyorsun diye, toptan marketten metro gibi marketlerden şoklanmış mısır alıyormuş buharda haşlayıp satıyormuş yani şuan piyasada şoklanmış 2,5 kg. mısır 11.50 tl sen şimdi o iyi mısırlardan değildir gdo'ludur dersin belki, ama 100-200 gram mısıra büyük paralar vermeye gerek yok diye düşünüyorum. ilk başlarda bardakta mısır çok tuttu türkiyede ama eskisi kadar populer değil. yani hevesini kırmak istemem ama halk öğrendi artık nasıl yapıldığını şoklanmış mısır alıp evinde yapıyor bunlardan biriside benim, evimde yapıyorum. çiğ köfteciler bile 5000 tl'ye bayilik alıyor masa sandalye dolap standart herşeyini veriyorlar üstüne 200 kg. da çiğ köftesini veriyor artı bayisi olduğun için sana satışta çiğ köfte kg. fiyatını 5 tl den satıyor. yani demek istediğim bunların bile çok düşük fiyatlarda bayilik ücreti varken mısırın ne özelliği varda 25 bin tl gibi bir ücret yatıracaksın ? ve şu şartlar için(eskisi kadar populer değilken bile ) bu yatırdığın parayı nasıl çıkartacaksın.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Üye262 yazı
ahmet logo haklısın fakat bu arkadaş markanın cazibesine dikkat çekiyor.malum ilkemizdeki insanlar marka meraklısı...ülker veya bunu gibi popüler bir markanın çekiciliği olurmu diye araştırıyor..Benim fikrimi sorarsanız istenile teminatlar bu işi biraz zor..çünkü böyle markalaşmaya gitseniz bile diğer marka olmayan ve kendi imkanlarıyla marketlerden şoklanmış mısır alanlarla rekabete girer ve biraz ters durumlara düşebilirsiniz..Ama siz Avm gibi yerlerde kuracağız farklı olacağız derseniz o başka...buna talep olurmu onu düşünmek gerekir.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret
Üye131 yazı
lehat; herkes çok iyi biliyorki avmlerde mısır dükkanları yok. yani bir yerde mısırla ilgili hiç kimsenin tatmadığı çok farklı lezzetleri avm'nin yemek katında bir dükkan kiralayıp satılsa bile çok zor kendisini çevirir diye tahmin ediyorum. dükkana ne gerek var avm içinde giriş katında stand kurulsun diye bir düşünce düşünülebilir ama kimse dönüp bakmaz çünkü haklımızda artık göz aşinalığı(göz alışkanlığı) oldu. gelen geçen çocuklarına alır müdavimleri alır ona görede yer kirası düşük olur. peki neden dükkan? ben hiç avmlerde fast food dükkan hizasında yada avm yemek katında sırf mısır satan bir yer görmedim. bu tip biryer insanlara farklı gelecek böyle birşeyin kurulumu olduğunda daha çekici görünecek kumpir gibi düşünün sadece kumpir satan bu tür dükkanlar avm'de var ama mısır satan dükkan yok. tabiiki bu da ayrı bir risk ama arkadaşın dediği mısır markası ile o tür yerlerde karlılık fizibilitesi çalışması yapılması gerekiyor. bu arada markanın cazibesi demişken saman alevi gibi olur örneğin; meşhur iki hamburger markası yine çok iyi iş yapmasına rağmen eskisi kadar değil artık eskiden bayilik almak isteyen gözü kapalı yatırım yapıyordu çünkü önünde kuyruk oluyordu (yine var ama eskisi gibi değil ) ama şimdi şunu düşünüyorlar " acaba yatırım yapsam yatırımımı ne kadar sürede çıkartırım artık heryerde var millet bıktı satabilirmiyim" diye bu psikolojisi ile düşünmeye başlıyor yani saman alevi cazibesi yavaş yavaş sönüyor. talebin olduğu gıdaların içinde genelinde katlı maddesi oluyor msg ( çin tuzu ) ile herşeyi doya doya yediriyorlar, katlı maddesi olmadan temiz iş yaptığında bu sefer satış olarak çok cazibeli olmadığından satış miktarlarında genelde düşüş oluyor. mesela naturel doğal organik diye satıldığında çok pahalı oluyor ürünler, satışıda haliyle düşük oluyor. onun için genel olarak hazır gıdaların içinde katlı maddesi olursa talep olur ama mısırda katkı maddesi olsa bile talep olur mu araştırılması gerekiyor nabız yoklanması gerekiyor. katkı maddesinden ben size çok basit bir örnek vereyim; meşhur markaların hamburger köftelerinde hazırlama aşamasında açık kimyasal isimlerini veremeyeceğim ama köfte kıymasına su ve yağ tutucu ekliyorlar. onun için hamburgeri yediğinizde köfte lastik gibi sulu sulu oluyor piştiğinde et küçülmüyor. zaten hamburgerin içindeki köfteye bak yada sadece köftesini yemeye kalkış yiyemezsin çıkartırsın ortalık batar. her tc reklamında "ateş seni çağırıyor" diyorlar gidiyorum "ateş beni çağırmış" diyorum sipariş veriyorum yediğim hamburgerin köftesi beni çağıran ateşte değilde sanki buharda haşlanmış gibi :)) şahsi görüşüm ama mısırın cazibesi çoktan geçti.

Üye262 yazı
haklısın.Ama arkadaşımız mısırın satılıp satılmaması ile ilgilenmiyor dikkatini çekerim.O bayi bulabilimiyim derdinde... herşeyin hayırlısı diyelim.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret
Üye131 yazı
konuyu anladım :) yukarıdaki yazımda da bahsettim cazibesi bitiyor artık çok zor. dediğin gibi işi yapacak arkadaş için hayırlısı olur inş.

Yeni Üye40 yazı
Ahmet Bey, sanırım Konya'da yaşıyorsunuz. İstanbul'daki AVM'lerin %70-80'inde bardakta mısır standları var. Konya'da bile mutlaka vardır. Olmama ihtimali çok düşük. Bunun bayiliğini veren Türkiye'deki firmalar söylediğim miktarları bayilik bedeli olarak talep ediyor. Bunun karşılığında standı kurup, kazan vs. gibi malzemeleri bayiye teslim ediyorlar. Konuyu yazanlar içinde en net anlayan lehat oldu. Piyasada tutmuş bir gıdanın, teknolojik bir ürün gibi zamanla bıkkınlık vereceğini ve artık satmayacağını sanmıyorum. Sonuçta bu şeyin de fast food ve uygun fiyatlı bir ürün olduğunu düşünecek olursak, ben biteceğine pek ihtimal vermiyorum. Proje kısmet olursa tam da lehat'ın dediği gibi, marka, bayinin ve bayiden mısır alacak müşterinin garantisi olacak ve belki bu şekilde diğer markaların ürünlerinin önüne geçecek. Daha çok tercih edilecek.

Üye131 yazı
slmrngl olumlu gelişmeleri buradan bildirirsiniz bizde sizi tebrik ederiz işinizde. inş. işinizi istediğiniz gibi olur. şimdiden iyi çalışmalar.