Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ayda Min 4-5 000 Ytl Getirisi Olan İş Krmk İstyrm.

BaşlatandenizakogluTarih30/06/2008 14:31:27Yorum76

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
Merhaba; 36 yaşında evli iki çocuklu bir bayanım.. Üniv mezunuyum..94 yılından bu yana hazır giyim sektöründe maaşlı profesyönelim.. Anadolu yakasında oturuyorum..Çok iyi derecede İngilizce biliyorum. Sektörün her geçen gün daha da kötüye gitmesinden sebeple ayda min 4-5 000 YTL gelir getirecek bir iş kurmak istiyorum.. Sermayem 50-60 000 YTL.. Projenin risksizliğine inanmam halinde rakam artar.. Hazır giyim ve kardeş konularda aracılık olabileceği gibi butik pastacılık, eğitmenlik yahut her tür ticaret veya işletmecilik ilgimi çeker.. Benim için konunun risksizliği en önemli parametre... Değereli yorumlarınızı bekliyorum..
DAkglu

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Hazır giyim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
76 yorum
Yeni Üye1 yazı
İYİ GÜNLER .
BENCE ŞU ANDA İŞ KURMAYA HİÇ KALKIŞMA,PİYASA BİRAZ BOZUK.ŞU DAVALARIN SONUÇLANMASINI BEKLE.O BİRİKİMİNE DE YAZIK OLUR DERİM.BEN İNŞAAT MÜHENDİSİYİM VE KENDİ BİLDİĞİM İŞİMİ YAPIYORUM.YAPI DENETİM ŞİRKETİM VAR.SANA TAVSİYEM BİLDİĞİN İŞİ YAP.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye126 yazı
Yahu simdi konusturacaksiniz beni.. Hic kimse adam gibi calisayim ureteyim emegimin karsiligini alayim demiyor. hanim efendinin 50.000 ytl si varmis ayda 4000-5000 ytl gelir istiyor.Nerede bu yogurdun bollugu.. ??? seneklerin koklu firmalari o sermayeye o rakami yakalayamiyor. simdi size bir fikir verecegim ama inanin kendime yakistiramiyorum.Hem paraniza da dokunmazsiniz..
gelelim bu sitede yazan erkeklerimize...ayni soruyu bir erkek sormus olsa hic biriniz cevap bile vermezsiniz yada iyi niyetli bir kac arkadas bir seyler yazar..Ama bir hanim sorunca salyalariniz akmis... hemen lavobaya gidin de yuzunuzu yikayin..aynadaki goruntunuze bakarak da kendinize neden ben boyle dunyaya baska yerimden bakiyorum deyin..
Netice: olmaz deniz hanim.. o sermaye ile kurulacak is kolunda duzenbazlik yapmaz iseniz o parayi kazanamazsiniz.. ama isinize yalan dolan katarsaniz olabilir.. o da sizin sutunuz ile ilgili bir durum..

Yerleşim Ukrayna / KievMeslek Di?er
Yeni Üye13 yazı

Yigit bey senelerin firmaları o paraları kazanamıyosa o onların problemi, insanlar bi şeyler yapmak istedikleri için burda fikir alışverişi yapıyorlar zaten, bu tarz yorumlarla insanları suclamayalım, sizin dediğiniz gibi olsa, mevcut işine devam eder parasıyla baska yatırımlar yapardı, girişim yapmak istemesi zaten o kişinin değer katmak istemesinden kaynaklanır, ayrıca burda cinsiyet ayrımı yapılmaksızın herkes herkese elinden gelen yardımı yapmaya calısıyor. Biraz pozitif yorumlar başarı için daha faydalı olur kanaatindeyim, saygılarımla
Ateşden denizleri mumdan gemilerle geçtik

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Esnaf
Yeni Üye76 yazı
kadın birde bu kadar yoruma eleştireye cevap verse gam yemiyeceğim arkadaşlar kapatalım şu deniz hanımın para olayını yazmayın kapansın ben konuşutum kendisiyle istanbul dışında kesinlikle bir şey yapmak istemiyor ve ayrıca istanbulda ticaret yapmanın ne kadar zor oldğunu siz benden daha iyi bilirsiniz.

teşekkürler
rüzgar
Devir Kiralama Devri

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Turizm
Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - yigitgoktug

gelelim bu sitede yazan erkeklerimize...ayni soruyu bir erkek sormus olsa hic biriniz cevap bile vermezsiniz yada iyi niyetli bir kac arkadas bir seyler yazar..Ama bir hanim sorunca salyalariniz akmis... hemen lavobaya gidin de yuzunuzu yikayin..aynadaki goruntunuze bakarak da kendinize neden ben boyle dunyaya baska yerimden bakiyorum deyin..

Bence çok abartmışsın üstelik bu sayfada sadece 3 - 4 yazı var. Bu yazılarda, bir bayana hitap etme amacı da görünmüyor herkes düz bir yazı yazmış. İçinden anlam çıkacak bir yazı da yok.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - yigitgoktug
simdi size bir fikir verecegim ama inanin kendime yakistiramiyorum.Hem paraniza da dokunmazsiniz..

Burada kastettiğiniz fikir nedir ? Deniz hanıma asıl yakışıksızlığı siz yapmışsınız zaten . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye9 yazı
öncelikle sunu demek istiyorum risk olmadan başarı olmaz...ama elinizde yatkın olduunuz bir meslek var...bu yonde yapılan yatırımlarla risk parametersini minimum yapabilirsiniz...dogru adım atacağınız yeri bilirsiniz....laleli piyasasında toptancı dükkanı olabilir...ben olsam ilk başta bu parayla iplik alıp bi yerde kazak yaptırıdım sonra toptancıda satardım sonraki aşama karla birlikte büyüme aşaması olur....makinalar işçiler ve kendi yerinizin sahibi olursunuz...fakat textil işi çok nazlı iştir ilgi ister... gıda sektörüde olabilir ayrıca textil gibi sezon sorununuzda olmaz...
ducaneaslan

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ö?renci
Üye195 yazı
Deniz hanım siz paranızı bankada değerlendirip mevcut yaşamınıza devam edin bence. Çünkü ticaretin temel prensibi risktir. Yoksa 50 vereyim her ay bana düzenli net getirisi olsun diye bir durumu kimse garanti edemez. Ederim diyende size en büyük yalanı söyler.

Ticaret başlı başına bir risktir. Risksiz gibi görülenlerde çok uzun zamanlarda o hale gelmiştir. Sizin duygularınızı anlayabiliyorum. Belirli bir capitaliniz var. Bunu hiç riske atmadan birşeyler kazanayım diyorsunuz. Ama şuna kalpten inanın böyle bir şey yok.

Bakın size çok yakın bir örnek anlatayım. Türkiyenin çok büyük bir sıvı yağ firması var. Marka vermek istemiyorum. Daha bir sene öncesine kadar krallardı. Büyük zincir mağzalarlada anlaşmaları vardı. Yani herşey yolundaydı. Fakat yağ fiyatları birden fırlayınca mal veremez oldular mağzalar bunları icraya vermekle tehdit etti. Sonuçta insanlar neleri var neleri yok sattılar. Yani 2-3 kuşağın yapmış olduğu yatırım birikim 1-2 ayda sıfırlandı.

Yani ticaret böyle bir şey....

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ynternet
Yeni Üye2 yazı

Deniz Hanım,sermayenize hiç dokunmadan ,hiç bir risk almadan ayda 4000-5000ytl
veya daha fazlasını kazanabileceğiniz bir iş sunmak isterim.

h.uyar2008@gmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Çevirmen
Üye537 yazı
cafe yada pup açmayı düşündünüzmü? armadoTR den de bu işi ispanyadaki olanaklarını öğrenmek isterim?

Yerleşim Türkiye / Ankara
Üye153 yazı
:)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye1714 yazı
arkadaşları fikirleri için destekliyorum fakat her işte yapılmaz ki arkadaş. sen bildiğin işten şaşma. Çevren geniş ise kuafor aç. Çocuk kafesi açabilirsin. Çocuk bahçesimi diyolar buna yurtdışında da çok yaygın. Anneler cocuklarını alırlar ve kafeye gelirler. İçinde çocuklarında annelerinde yiyebilecekleri bişiler olur. Ufak bir oyun parkı olur. Bir bayan olarak bu işten anlarsınız herhalde.

Ama dediğim gibi bilmediğiniz işe girmeyin. Şu işi kurayımda şu kadar para kazanayım diye birşey yok. Bunu sermayesi var, işletme sermayesi var, geçim bütçesi var, kriz var, vergiler var... :)
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye992 yazı
bende anlamadim valla sizleri
deniz hanim diyoki 50 ila 60 bin ytl birikimi var cok guzel bir para yeni ise baslamak icin.kazanmak istedigide 10% kar marzi ...... ben gayet normal goruyorum .o kadar cok is dali varki olmaz diyemem. kendisinin bilgisi veya tecrubesi ,,veya birlesecegi kisi ile yapacagi isleri dusunup karar vermesi gayet normal...ben olabilir diyorum
olmiyanda yok ama olanda ise bir rakam degiul bu....kucuk bir ticaretle baslanabilinir ...sizlere basarilar dilerim

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Yeni Üye2 yazı
valla bu hafta trabzon besiktas maci var .besiktas en az 1 e 2 kat para veriri ve bence kazanir deniz hanim.korkmayin basin paranizi besiktasa olur sizde 120 bin ytl eder sonra siz yine ben 120 bin ytl para ile ne yaparim diye sorarsiniz.ben 19 sene trizm yaptim ama sektor o kadar kotuki birakip afganistana gittim .bir insaat firmasinda idari mudur olarak calisiyorum sizin hayaliniz kadar olmasada aylik iyi para aliyorum..tek dusuncem sizin sermayenizin yarisini biriktirip bir is yapmak....yani anlayacaginiz sizde para var ve ayni zamanda presentable bir kisiyim diyorsunuz.bence siz o parayi bankaya yatirin ve kendinize guzel bir is bulun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Yeni Üye2 yazı
slm arkadaşlar yorumlar baya ıyı gıdıyo

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Y?siz
Üye295 yazı
bence kusura bakmayın ama siz iş yapamasınız
Amacınız Baklava Pasta Cafe Sektörün de Lider bir firma kurmaksa
Beşyıldızlı Kurumsal Üretim tesisi ve Mağazalar açmaksa profosyonel bir ekip ve Profosyonel Pazarlama ağı kurmaksa
Veya Var olan firmanızı bu kıstaslara uyarlamaksa lütfen aryın.

Yeni Üye3 yazı
deniz hanım sürekli risksizlik ten bahsetmişsiniz risk almadan da bişi sahibi olunmaz en iyisi siz o parayı bankaya veri aylık 18.5 ile size ayda 800 lira faiz getirsin daha iyi
sadeuye

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Kamu sektörü
Üye683 yazı
"El elin eşeğini türkü söyleyerek ararmış" mantığından vazgeçmeliyiz. Risk olmadan kazanç olur mu? Yeni iş kuracak arkadaşların, en iyi bildikleri işi geliştirme için kafa yormaları; bildikleri işe ivme kazandırmaları en akıllı yatırımdır.
Deniz hanımefendi hala iş kurmadıysa, bildiği tekstil işine yeni boyu kazandırmasını öneriririm. Örnerğin: "kullan-at" fikri dünyada çığ gibi büyüyor. Türkiye'de Boyner grubu bunu denedi ve bildiğim kadarı ile de başarılı oldu. Gençliğimizde yıkanabilir mendiller olurdu ceplerimizde; şimdi kağıt mendil ve ıslak mendil aldı o mendillerin yerini... Bilmem anlatabildim mi?

Herkese saygılar...
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk
Yeni Üye14 yazı
100.000 ytlye is makinesi(kepce) varmi? Bumumkunmu bu kadar uczmu o makineler?

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Yleti?imci
Yeni Üye56 yazı
ortam bu kadar istikrarsızken beklemek çok daha uygun ayrıca bahsettiğiniz rakamlar büyük rakamlar deil küçük çaplı bir işletme kurabilirisniz ancak şu an beklemek daha sağlıklı

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Üye339 yazı
Sn Deniz hn.
Ben herzaman şuna inandım para kazanan bir işletme yanına ortak almaz.
Hedef bir ortağın ilavesi ile iş hacmini 2 kat arttırmak olsa bile zaten ortak aldığınızda yine aynı parayı kazanacaksınız. Çünkü gelirin yarısı size geri dönecek. Yani kesinlikle ortaklık düşünmeyin derim.
İkinciside bir işten çıkmanın yolu önce ortak alarak sermayenin yarısını kurtarmak daha sonrada öbür yarısını satmaya çalışmaktır.

Başında olmadığınız ve işgücü olarak o işi tamamlayamadığınız hiçbir işe girmeyin.

Geriye sadece kendi yapabileceğiniz işler kalır ki benim size tavsiyem emlakçılık eğitimi almanız yönünde olur.
Hem para bağlamadan bir iş yapmış olursunuz, hemde emlak piyasasında hangi gayrimenkuller ucuza satılıyor onların araştırmasını yaparak daha sonra iyi bir fiyata elden çıkarabileceğinize inandığınız gayrimenkulleri satın alarak en az 5-10 bin ytl kar ile bunları satmaya çalışmanız daha risksiz olacaktır.

Şu anda bahsettiğiniz miktarda sermaye ko**** girişeceğiniz hiçbir iş istediğiniz getiri oranını yakalamaz.
Fakat her krizden bir iş fırsatı doğar derler ya işte şu anda emlak sektörü bu durumda. Çok uygun rakkamlara yatırıma dönüştürebileceğiniz ödeme güçlüğüne düşmüş kelepir yerler bulunabilir.
Sizde işin içerisinde olacağınızdan paranızı bu işe yatırabilirsiniz.

Örnek olarak dükkan satışı olan bir iş yaptığınızı düşünürsek krizle direk alakalı olarak satışlarınız düşecek fakat masraflarınız herzaman olacaktır. ve işletmenin büyüklüğüne göre en az 5-10 bin ytl kaçınılmaz masrafı finanse etmeniz gerekecek.

Bir düşünün daire aldınız ve satamadınız. Sorun değil her ay cebinizden çıkacak bir parada olmayacak zaten.
Yani sıfır risk. Bir iş yeri para kazanmasa bile sürekli bir masrafı vardır ve gelir olmazsa batar.

Emlak işi öyle değil masraf yok çünkü zaten kendi zaruri harcamalarınızıda ayda 1 gayrimenkul aracılığı yaparak kazanabilirsiniz emlakçılar %5 lere varan komisyonlar ile çalışıyor.
Ayda sadece 100.000 ytl lik tek daire satsanız komisyonunuz 5.000 ytl olacaktır.

İşte aradığınız risksiz iş bu olabilir.
Ha bu arada ben emlakçı falan değilim sizin gibi tekstil işi ile uğraşıyorum fakat sizinde değiniz gibi tekstilin geleceği yok artık. Tekstilden çıkmaya karar verdiğim an çok araştırma yaptığım emlak veya hızlı tüketim gıda işine girmeyi düşünüyorum. (tabiiki ortaksız)
Saygılar sunar işlerinizde başarılar dilerim..
.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye54 yazı
tek bi cümle kurmak istiyorum ben;

En büyük risk "RİSK ALMAMAKTIR"..

Saygılarımla,
Başarıya ulaşmış işadamları hemen, anında harekete geçerler. Hayallerini ertelemezler. Düşünme ve erteleme hastalığından etkilenmezler; kendi düşüncelerinin onlara engel olmasına izin vermezler. Bu onların bilmedikleri başarı sırlarıdır

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye33 yazı
Call Center Vertriebs Management Projesi İçin Yurt İçi ve Dışından Yatırımcı Ortak Arıyor !

Günümüzün En Parlak İş Kollarından Call Center/
Çağrı Merkezi / Telemarketing /Sektörü İçin Başta
Almanya olmak üzere Türkiye,İsviçre,Belçika,Fransa,
İtalya'dan bu işle ciddi şekilde ilgilenen yatırımcı
ortaklar aranıyor.Sektörle ilgili tüm bağlantılar,
müşteri tabanı, veriler,alt yapı çalışmaları bizim
tarafımızdan sağlanacaktır.Yüksek hacimli girişim
için sadece yurt içi ve dışından katılacak yatırımcılar
aranıyor.

Önemli Not : İlana İlgi Gösteren Başvuru sahibi
finansörlerin bize e-maillerinde kişisel bilgilerini
kısa özgeçmişlerini,iş bilgilerini,projeye maxsimum
yatırım miktarlarını ve en önemlisi iletişim
kontaklarını bildirmeleri rica olunur.İlgilenenler
direk aşağıdaki msn adresimide ekleyebilirler.

Kontakt E-Mail : callprojekt@gmail.com

Yeni Üye25 yazı
Şişme Oyun Parkında Kalite ve Estetik Farkı...

www.sismecocukoyunlari.com

Su Organizasyon ve Dış Ticaret

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye76 yazı
MARİNA CAR RENTAL BODRUM

Bodrum;da Kiralık Araç & Transfer hizmetlerinin tek adresi...!

IF YOU ARE LOOKING FOR RENT A CAR & TRANSFER IN BODRUM PLEASE CALL US WE ARE ON THIS NUMBER 0532 6063913

Tel : 0 252 3586854 Fax : 0 252 3586894
Mob : 0 532 6063913
Adres : Balkanoğlu iş Merkezi B.Blk No:3 BODRUM
Sorumlu Müd
Erdinç TEKİN
www.marinacarrental.com
info@marinacarrental.com

MİSYONUMUZ
Çalışanlarımız ile birlikte, müşterilerinin memnuniyetini sağla**** sağlıklı gelişmeyi evrensel kalite ve standartlarda hizmetler sunmayı amaçlar.Bu suretle ülkesi, müşterileri, ortakları ve çalışanları için güvenilirlik, devamlılık ve saygınlık simgesi olmayı hedefler. Müşterilerimiz için değer yaratmak, beklentilerine kalite ve istikrarla karşılık vermek ilk önceliğimizdir.Hizmetlerimize sahip çıkmak ve sonrasında müşterilerimizin yanında olmak asli görevimizdir…!

Devir Kiralama Devri

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Turizm
Üye192 yazı
projemle ilgilenen bütün arkadaşlara:
bu iş döküm mermer işidir tüm yurtta halen yapılmaktadır.benim artım
şudur:daha cazibeli bayanların ,mimarların ilgisini çekecek bir
üründür.pazar problemi yoktur neden:insanlar hep güzel olanı digerine tercih
eder ,birde aynı fiyat olursa.....ne kadar tercih edilir onuda siz
düşünün.ben gelecek talebe nasıl yetişecegimi düşünüyorum.tekrar
ediyorum.yaşım 35 yıllarca kazandıgımı arge ye harcadım cebimde 50 ytl
yok,bu parayıda kimseyle paylaşmak istemem.ama benim şartlarım bunu
gerektiriyor.hep dürüts olma çabasında oldum(hep suistimal edildi) öylede
olacagım,bu iş günübirlik iş degildir.ilerdeki zamanlarda aynı teknikle
inşaatlar için asansör kapısı üretiminede gececegim.ama o tüm türkiyeye
yönelik fabrikasyon bir iş olacak,öncelik tabiiki döküm mermerde hem bu
aşamada karşımdaki insanı tanımış olacagım.tabiiki o da beni,
şimdi gelelim en kötü olasılıga:en kötü durumda bile yatırdıgınız para
boşa gitmez,bir döküm mermer işletmesi sahibi olursunuz.o işletmede yine
para kazanılır.ayda 10 ytl kazanmassanız,3 ytl kazanırsınız.

MALİYET
işletme kirası...5000 ytl(200 metre kare dükkan)
makina ve kalıpların temini 25000 ytl
montaj aracı...10000 ytl
çalışanların maaşı... ilk 2 ay için daha sonra kendimiz karşılayacak düzeye
geliriz...10000 ytl
ekstralar cıkacaktır....5000 ytl de onun için yazarsak maliyet
belirlemiş oluruz
ekstra bilgi için:05356846484
unutmadan patent müracatını kendi adıma yaparım,ortak müracaat isteyen
olursa, onu ayrıca görüşürüz.iyi akşamlar..

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ymalat
Üye339 yazı
Döküm mermer derken mermerit'ten bahsediyorsunuz sanırım.
Bu sistem genelde mutfak tezgahı yapmak için kullanılıyor gördüğüm kadarı ile.
Siz farklı kalıplar yaparak buradaki boşluğu doldurmak istiyorsunuz anladığım kadarı ile.
.

Üye192 yazı
evet ama cok özel bir mermerit ,şu an bütün yurtta sıradan şeyler yapılıyor.bu özel bir ürün olacak.bütün bayanlardan ,mimar ve müteahhit firmalar dan çok ilgi gösterecek,ilerdeki zamanlarda ise asansör kapısı üretimine geçecegim.o üretim fabrikasyon olacak tüm türkiyeye tek üretici düşünebiliyormusun.patentli bir ürün ve türkiyede ilk ve tek olacagım inşallah

Üye339 yazı
Allah gönlüne göre versin.
Bahsettiğin ürünlerin resimleri varsa forumda paylaşırmısın?
Asansör kapısı demişsin eğer teknolojik olarak bir yenilik getirmiyorsa patent olayı zor gözüküyor.
Yinede açıklayıcı bilgi vermediğinden ötürü yatırımcı bulman uzun zaman alacak gibi.
Hiçkimse detaylarını bilmediği işe yatırım yapmak istemez ve sen zaman kaybedersin bir bakmışsın X bir firma projeni hayata geçirmiş sende harcadığın zamana yanarsın ozaman iş hayatında hızlı olan kazanır.
.

Üye192 yazı
öncelikle teşekkür ederim,jeansteam.patent başvurusunun benim projem için geçerli olmadıgını biliyorum.patent için ilk olmak gerekir.benim projem uygulanan bir şey üzerindeki degişiklik oldugu için,ancakfaydalı model belgesi alabilirim.bu da benim için çok daha iyi bir olay .patentte koruma 10 yıldır faydalı modelde 20 yıl devlet koruması vardır.son görüşünde haklısın uzun zaman alabilir belki ama önemli degil.benim için gerekli olan tek şey sermaye,internette falan öyle uygulamalarım olacakki ilerdeki günlerde adımı mutlaka duyarsın, onlarda tescil edilmesi gereken uygulamalar.iyi aksamlar