Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ne Kadar Bir Sermaye İle Ticarete Girilir?

Başlatantayfun0702Tarih18/10/2008 15:19:58Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
herkese selamlar.
şu an elimde pek birşey yok. fakat ticarete atılmayı kafaya koydum. hangi alanda ticarete girceğime karar vermedim fakat geniş çaplı bir araştırma yapıyorum.
fikirlerinizi almak istediğim tek konu minimum nekadar bir sermaye ile ticaret hayatına atılabilirim.

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Editör5590 yazı
Bence bu durumda siz ticarete atılmamalısınız. Çünkü demirbaşlara para harca**** gireceğiniz bir ticari etkinlik ne olursa olsun çok büyük ihtimalle hüsranla sonuçlanacaktır.

Ticaret yapmak üzere olan bir girişimci , basit bazı temel unsurları kafasında şekillendirmiş olmalıdır. Neyin ticaretini yapacağının mesela. Bu işe yatırabileceği para miktarı mesela. Bir masanın dört ayağı varsa ticarete atılmanında bunun gibi temel direkleri var. Eğer biri eksikse ki sizde hepsi eksik görünüyor, masa yada ticaret ayakta duramaz. ,

Soru şöyle olabilir şu kadar parayala şununticaretine girsem acaba tutarmı ? Bu soruya verilecek cevaplarada olumsuz olabilir ama kimse bilemezki bu soruyu soranın nerede ve tam olarak nasıl yapacağını bu ticareti belkide en olmaz parayla en olmaz denen yerde kafasına koyduğu o ticareti tutturacak !! Belki de o ticaretin tam yapılma zamanında en doğru yerde duruyor geri kalan eksikler telafi olacak belki de . . .

Ama tabiki ticarette bu hayali , ütopik ddurumlar pek fazla gerçek olmaz binde bir belki .

Sözün özü şu ki bir ilham perisi bulun ve dört işlem yapın bir yerden bir şeyler yakalamaya çalışın, işte o zaman ticaretin içinde yerinizi alma ihtimaliniz çok artar. Eğer ortada adı konacak bir sermaye yoksa, ufak ama kar edeceğiniz bir şeylere bakın. Vakti zamanında bir akrabamdan ödünç aldığım 5 çeyrek altınla yaptığım bir ticari etkinlik vardı o kadar başarı elde ettiki bu etkinlik kese kese altın oldu 6 ayın sonunda , çok basit bir hesapla gördüğüm bir açığa malı sürdüm ve devamlı satıldı mal. İpin ucu yakalandı bu ticarette. Her zaman yakalanmaz ama ben söyle düşünmüştüm o zaman eğer satamazsam 5 çeyrek altın zarar edeceğim. Bu riski alabilirim. O zaman sermayem olmadığı için işli hiç abartmamıştım satıldıkca ana parayı ayırdım 2. 3. mal alımlarınada 5-6 çeyrek altın ile gittim. Oysa her seferinde 5 altın 8-9 altın oluyordu. Kar saydıklarımı biriktirdim harcamadım eğer işi büyütseydim yatırım yapıp dükkan açsa idim bir kaç sene içinde keselerce altın borcu olan bir esnafa dönüşecektim.

Piyasada satıldığını gördüğünüz bir şeyi sizde alıp satın. Yatıracağınız para satamadığınızda canınızı yakmayacak seviyede olsun. Elinizdeki para ticaretin sonunda arttı ise kar kısmını ayırıp devam edin.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye150 yazı
merhaba bende devlet memuruyum ama sızın ddıgınız gibi ne alıp satacam onu bulamıyorum.bır kısının yazısını okumustum.tekzen den aldıgı cadırları cok ıyı bır karla sattıgını yazmıştı.düşünüyorum ama cadır ı kim niye alır.yani herkesin alacagı bir ürün degil.herkesin alabilecegi bir ürün için fikir verebilirmisiniz
hüseyin

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Memur
Editör5590 yazı

Bu kısmet işidir. Çadır konusunda bir açık bulmuştur o arkadaş. Vakti zamanında ben de İstanbul Bauhause dan ve Galata Hıdavatcılar çarşısından aldığım teflonlu küçük kompresörleri diş hekimlerine satmıştım. Oysa ki düşünürsek dişhekimine kompresör satmak diye bir iş kolu yoktur çok mantıksız bir tekliftir iş olarak ama bir açık gördüştüm. Medikal piyasasında 500YTL olan kurulumuyla 1000YTL yi bulan kompresör markette 100 YTL idi şimdinin fiyatlarıyla tahminen.

Diş hekimlerinin %99 u hava basıncı için buzdolabı ekovatı kullanır. Oda yağlı çalışır ve zamanla aerotör kafasına (dişinizi oyduğu alet) yağ vermeye başlar ki bu hiç istenmeyen bir şeydir. Bundan kurtulmanın yolu servisi çağırıp pahalı sistemler satın almaktır hekim için ve her hekimde bu teknik detaylarla daha ucuza nasıl kurtulurum diye uğraşamaz. Parasını öder sorunu çözer. Fakat birisi gelip ondabiri bir fiyata sorunu hemde çok teknolojik aletlerle çözeceğini söylerse ve hekimin güvendiği biriyse o zaman o hekime yağsız çalışan teflonlu kompresörü satabilirsiniz.

Yani bir ek iş yapmak için bir yeteneğiniz olmalı. Okullarda gıda ürünlerini öğretmenin ayağına getiren ve vadeli peşin satan insanlar görüyorum ki bunların da çoğu öğretmen. Ben de öğretmenlik yapıyorum asıl mesleğim olmasada aynı zamanda okullara kamera sistemleri takıyorum. Basit yada vasıflı bir iş bulmalı önce yeteneğe imkana göre sonra bunu sosyal unsurların da yardımıyla paraya çevirmeli.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
aslına bakılırsa ticaretin büyük bir dilimi şana dayalı bir süre sonrası ise iyi bir programa ...örneğin ben çadır işi yapıyorum sektörümüz her geçen gün dallarını uzattı ve şu anda beton yapılara altenatif ( asma germe )tektil mimarisi çadırlarla hizmet veriyoruz...size ticaret te şans ve başarılar dilerim
KALİTE EFOR İSTER

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil