Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Fikir Verin Makine Yatırımı Ve Kaşe İmalatı Hk.

BaşlatantradeengineerTarih08/01/2014 12:04:32Yorum12

İlk mesaj
Üye292 yazı

merhaba koniks ailesi,

Yıllardır bu sitedeyim, okuyorum, bilgimi paylaşıyorum. Şu an fikirlerinize ihtiyacım var. Matbaa sektöründe az çok 10 yıllık belli alanlarında tecrübem var.

2013 yılında bir yönetmelik çıktı ve firmalarınTicaret sicil no ve internet sitesi gibi bilgilerin 1 ocak 2014 tarihinden itibaren kaşelerde bulunma zorunluluğu var.

-Bir lazer kaşe makinesi almayı düşünüyorum.
-Bu makineyi arkadaşımın matbaa dükkanına koyacağım (İstanbulda Matbaa setörünün bilindik bir yeri ) ve hafta içi o ilgilenecek. Cumartesi günleri tüm gün orda olacağım.
- Makine yatırım maaliyetimi en geç 12 ayda olarak kazanmayı hedefliyorum.

1) 40 - 50 bin TL bir yatırım söz konusu. 12 ayda bu parayı çıkarsam ilerisi kar olsa bu süreç bir ticaret açısından ne kadar karlıdır?
Bu işe girilebilir mi?

2) Birde makineyi alıp koyacağım yerdeki arkadaşla nasıl bir sözleşme yapmam gerekir?
Aylık 4000 TL bana ver gerisi senin olsun mu demeliyim?
Yoksa yatırım maaliyetine ortak ol mu demeliyim?

Çünkü bir risk var ortada ve yatırım maaliyetinin yarısından çoğunu kredi çekip aylık maaşımla ödemeyi düşünmekteyim.

3) En son sorum da firmalar kaşe yeniletmesini sadece kauçuk yazının olduğu yeri değiştirerek mi yapmak ister yoksa yeni bir bildiğimiz kaşe alara mı?

Yorumlarınızı değerlendireceğim.
Korkmakla beraber %70 bu işe girmeyi düşünüyorum.

Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın. Sadece adım at.
KARTPOSTAL İÇİN www.instagram.com/postcard_kartpostal
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Üye554 yazı
mağaşını bağlıyıp krediyle gireceksen girme derim o isten anlamam ama anlattıgın kadarıylada senin icin fazlasıyla riskli bir ise benziyor.

Yerleşim Türkiye / YstabbulMeslek Grafiker
Üye711 yazı
yolunu kesmek gibi olmasın tabi fakat 40-50 bin lira çok bi para ama %70 gireceğim diyorsan bence arkadaşınla ortak ol çünkü mebla ufak bişey değil karını felan fazlasıylada yerine getirdiğin zaman arkadaşına söyle ister senin paranı versin ister makinayı satıp sen paranı alırsın oda parasını

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Üye292 yazı

Piyasada 15 bin TL'yede makine var ama çin. Kaşe yapan iyi firmalar bu ucuz makineyi kullanmıyor.
Bu makine aynı zamanda promosyonel çalışmalar içinde kullanılıyor. Kalem, ajanda, deri, ahşap, metal kazıma ve yakma işlemi yapabiliyor.

- Şimdi arkadaşımda krediyle alacaksan girme bu işe diyor. Makine satan firma belli bir kısmı peşin diger kısmını 5-6 senet yaparız dedi.
- Piyasaların durumu karışık. Makine fiyatı euro karşılığı yani aralıkta almış olsaydım 8 bin tl daha ucuza alabilecektim.
- Makinenin 2. el değeri gayet iyi. ( şu an yok 2. el satan)

Bu hafta bir kaç görüşme yapacağım makine satıcıları ve arkadaşımla. Bu arada arkadaşla ortak olma durumumuz yok onun nakit sıkıntısı nedeniyle.
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye711 yazı
peki sen ne düşünüyorsun tek başına alacak mısın makinayı?

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye14 yazı
Birde işi sadece makine olarak düşünmemek lazım, ne kadar arkadaşında olsa uğraşmalı bir iş, sen makineyi koyacaksın bütün işi arkadaşın yapacak, bir süre sonra aranızda sıkıntı çıkma ihtimali yüksek. Fikir bana biraz sıkıntılı geldi.
http://www.bonwebtasarim.com

KURUMSAL FİRMA SİTESİ 390 TL

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Üye292 yazı
Bu haftasonu belli olacak herşey.
Ben makineyi almayı düşünüyorum tek başıma da olsa.
Evet bozarslan haklısın uğraşan kişiye emeğinin hakkını verdiğimiz sürece bir sıkıntı olacağını tahnim etmiyorum. Hani para bağlamadığı için işin üzerine düşmezse diye azda olsa huylanıyorum. Sonuçta yatıracağım parada yılların birikimi + ödenmesi gereken senet olacak.

Üye135 yazı
sadece kaşeyle bir işe girişilmesi çok çok büyük bir risk. kaşeyi zaten bir çok reklam ajansları yapıyor. aylık kaşeden bu parayı çıkaramazsın. yandan promosyon işi dahi yapsan yine zor

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye292 yazı
Reklam ajansları nın imalatçısı konumunda olacağız. İş yapacağımız yer nasıl söyliyeyim reklam ajanslarının ve ilçelerde sokaklardaki küçük matbaaların işlerini yaptırmak için geldiği bir site içerisi.
Ayrıca promosyon işleri içinde çok uygun bir makine.
Bunun dışında bazı iş fikirlerimde var. Ahşaba portre kazıma gibi. ( Fotoğraf stüdyolarına pazarlamasını yapabilirim , o sektörde yardımcı olacak bir akrabam var. ) DFarklı ne gibi işler yapılabilir bu makine ile onlarıda düşünüyorum.

Üye135 yazı
benim sana tavsiyem. lazer kesim bakinası alman daha bantıklı. istediğin boyutlarda istediğin şekilleri verebilirsin. lazer kesimle kaşe değil yüzlerce çeşit iş yapabilirsin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye8 yazı
İşin sadece yatırım tarafına odaklanmışsınız. Müşteriler, ciro, maliyetler, kar marjı beklentilerinizle ilgili çalışma mutlaka yapmış olmalısınız(muhtemelen paylaşmak istemediniz). Yapmadıysanız hemen yapmalı, yaptıysanız kötü,orta ve iyi senaryoları yazarak yatırımın geri dönüş süresi ile ilgili hesabınızın doğruluğunu yeniden kontrol etmelisiniz. Eğer yine 12 aylık sürede yatırımınızın geri döneceğini görüyorsanız bence yatırım yapmak için tereddüt etmeyin. 12 ayda geri dönüş çok iyi bir süre.

Anladığım kadarıyla satış işini de hafta içi arkadaşınız yapacak. Ayrıca makinanızı kendi iş yerine koyacak ve çalıştıracak. Müşterilere faturaları kendi şirketinden kesecek. bütün bunların elektrik, kira, ham madde, işçilik, vergi gibi maliyetleri olacak. Bunları hesapla**** arkadaşınızla maliyetleri ve kar paylaşımını içeren bir iş ortaklığı sözleşmesi yapmalısınız.

Not: Kaşelerin genellikle lastik kısmı değiştirilir.

Kolaylıklar ve bol kazançlar dilerim. Detaylı bilgiye ihtiyaç duyarsanız memnuniyetle yardımcı olmaya çalışırım. alican1634@hotmail.com
Ticaret berekettir.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Yöneticilik
Üye292 yazı
Demir16 herşeyi düşündük düşünmediğim işletmede diğer gerekli olan aletler, üretimin yan kalemlerinin muhafaza edilmesi, alan , ihtiyaç duyulan eleman sayısı. Bu elemanlara ihtiyaç duylacak iş yoğunluğu süresi vs. düşününce mevcut dükkanda bu işin yürüyemeyeceğini farkettik.
Bu yatırım maaliyetlerini de düşünürsek 100 - 120 bin tl bir yatırım gerektiriyor ve en az geri dönüşü 3-4 yıl civarında, birazda işin başında duramayacağım için şu an için vazgeçtim.

Yapılır mı evet bu iş yapılır. Kendi başında duracak bir kişi reklamcılık matbaa işleri yapıyorsan yanında bu işte yapılır o zaman maliyeti 50 bin Tl yi geçmez.
Ama bir yer kiralayım en az 40-60 metrekare iki eleman alayım, bu yer ajansların uğrak yeri olsun, 0 dan bir dekor vs. ekipman alayım demilirse 100-120 bin tl civarı ile maliyet + yaklaşık 3-4 aylık işletme maaliyetini karşılar diye düşünüyorum. Bu arada kaşe işi yanında promosyon işine de gireceğim diyenler olabilir, iş yoğun olursa 2 makine şart çünkü her farklı imalat yeni bir makine ayarı gerektirecek.

İş gücü ne olur ? Haziran 2014 e kadar çok yoğun iş olur , Yazın biraz azalabilir , 2014 sonuna kadarda iyi iş olur. Bir kanun çıksada herkes ya bilmemezlikten yada uğraşmamaktan yapcağı işi erteliyor. 2014 sonunda yoğun işlerde oluşmuş bir müşteri portföyü oluşacak ve + yeni müşteriler.

Erteledik yine hayalleri....

Bildiğimiz diğer işi yan iş olarak yapacağım Haftasonları , risk değerlendirmesi , acil durum planı ve çalışanların eğitimi...

Yeni Üye74 yazı
Güney Kazakistan'da işlenmiş deri satmaktayım. Şu anda elimde 20 bin adet işlenmiş deri bulunmaktadır. Buya işlemi yapılmamış. Alıcı istedeği renge buyayabilir. Hepsi koyun derisidir. Ortalama deri uzunluğu 120 cm. Daha fazla mal isteyene bulunur. İşlenmiş koyun deri fiyatı 3.5 dolar. Yüklü miktarda alım yapılırsa fiyatta indirim payı vardır.
Türkiye'den Kazakistan'a TIR'lar yaklaşık 10 - 12 bin dolar arasında nakliye ücreti almaktadırlar.
Kazakistan'dan Türkiye'ye 2-5 bin dolar arasında nakliye ücreti almaktadırlar.
Kazakistan'dan Türkiye'ye karayol ile Kazakistan - Özbekistan - Türkmenistan - İran ve Türkiye'ye ulaşmaktadır.
Dış ticaret evraklarında yardım edilir. Karşılama, konaklama ve gümrük işlerinde yardım edilir ve sınıra kadar eşlik edilir.
Kazakistan'da ticaretle uğraşan Türkiyeli vatandaşlardan veya Yesevi Üniversitesinde Çalışan Türkiyeli vatandaşlardan referans verebiliriz. Can ve Mal güvenliği garanti edilir. (öyle sorunda bulunmamaktadır).
İlgilenen şahıslar var ise galimcan@mail.ru

ve+77015521503telefonuna ulaşabilirsizin.

Yerleşim Kazakistan / TurkistanMeslek Halkla ili?kiler