merhaba koniks ailesi,
Yıllardır bu sitedeyim, okuyorum, bilgimi paylaşıyorum. Şu an fikirlerinize ihtiyacım var. Matbaa sektöründe az çok 10 yıllık belli alanlarında tecrübem var.
2013 yılında bir yönetmelik çıktı ve firmalarınTicaret sicil no ve internet sitesi gibi bilgilerin 1 ocak 2014 tarihinden itibaren kaşelerde bulunma zorunluluğu var.
-Bir lazer kaşe makinesi almayı düşünüyorum.
-Bu makineyi arkadaşımın matbaa dükkanına koyacağım (İstanbulda Matbaa setörünün bilindik bir yeri ) ve hafta içi o ilgilenecek. Cumartesi günleri tüm gün orda olacağım.
- Makine yatırım maaliyetimi en geç 12 ayda olarak kazanmayı hedefliyorum.
1) 40 - 50 bin TL bir yatırım söz konusu. 12 ayda bu parayı çıkarsam ilerisi kar olsa bu süreç bir ticaret açısından ne kadar karlıdır?
Bu işe girilebilir mi?
2) Birde makineyi alıp koyacağım yerdeki arkadaşla nasıl bir sözleşme yapmam gerekir?
Aylık 4000 TL bana ver gerisi senin olsun mu demeliyim?
Yoksa yatırım maaliyetine ortak ol mu demeliyim?
Çünkü bir risk var ortada ve yatırım maaliyetinin yarısından çoğunu kredi çekip aylık maaşımla ödemeyi düşünmekteyim.
3) En son sorum da firmalar kaşe yeniletmesini sadece kauçuk yazının olduğu yeri değiştirerek mi yapmak ister yoksa yeni bir bildiğimiz kaşe alara mı?
Yorumlarınızı değerlendireceğim.
Korkmakla beraber %70 bu işe girmeyi düşünüyorum.
Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın. Sadece adım at.
KARTPOSTAL İÇİN www.instagram.com/postcard_kartpostal
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.
KARTPOSTAL İÇİN www.instagram.com/postcard_kartpostal
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.