1 senedir izmirde yaşıyorum ama bunun 6 ayı Manisa'da geçtiği için İzmir'i ancak 6 aydır tanıyorum diyebilirim.
Sorum şu. babam 20-30 sene boyunca almanya, isviçre, kıbrıs, abd gibi çeşitli ülkelere yaptığı seyahatlerden sadece hobi olarak antika değeri olmayan ancak değerli tabak, çanak, limonj, vazo vs topladı. 1998 senesinde yine sadece hobi olarak istanbul/fatihte bir hediyelik eşya dükkanı açtı. bu yurt dışından getirdiklerinin yanında 3 liradan başlayıp yükselen fiyatlarla çeşitli çin malı ürünleride sattı. anahtarlıktan tutun müzik kutusuna, kabartma gümüş tablodan altın kaplama manzara resimli tabaklara kadar akla gelebilecek pek çok şey vardı dükkanda ama 1999 depreminden sonra dönemin mevcut alım gücü, ihtiyaçları doğrultusunda işler oldukça düştü ve dükkanı kapattı.
Şimdi izmirdeyim. sermayem yok ama bir dükkanı dolduracak kadar malım var elimde. sizce hediyelik eşya iş yaparmı? yaparsa hangi semtlerde yapar?
benim en çok düşündüğüm kriz lafının ağızdan düşmediği bir zamanda dükkan açmanın ne kadar doğru olduğu, heleki sattığınız şey ihtiyaç değilde lüks ise...