Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Besicilik İçin En Uygun Şehir Sizce Neresi ?

BaşlatanfinaTarih15/06/2010 21:12:21Yorum41

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Arkadaşlar merhaba. Besicilik yapmayı planlıyorum ve arazi arıyoruz. Sizce bunun için en uygun yer neresi ? Biz Bursa düşünüyoruz. Sizlerinde değerli tavsiyelerinizi bekliyorum... Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
41 yorum
Yeni Üye4 yazı
Arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilecek kimse yokmu ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye99 yazı
merhaba ben ağrıdan ben sadece kış ayında besicilik yapıyorum.besicilikte şehir o kadar önemli değil önemli olan nasıl bir besicilik yapacaksınız.küçük baş büyük baş vs ayrıca bu işi önceden yapmadıysanız hayvan beslemenin de kuralları vardır.hayvan temini konusunda yardımcı olabilirim .

Yerleşim Türkiye / A?ryMeslek Esnaf
Yeni Üye4 yazı

Ben İstanbul 'da yaşıyorum... Bursa 'dan arazi almayı planlıyoruz... MSN verebilirseniz oradan bilgi alabilirim...

Üye450 yazı
Sayın Fina,
Arkadaşın sorduğu gibi,küçükbaşmı,büyükbaşmı bakacaksınız..

Bursa daha çok entansif şartlarda besicilik için uygun bir bölgedir.
Bursa büyükbaş için,çanakkale taraflarıda küçükbaş hayvan besiciliği için çok uygun..

MArmara bölgesinde kar yağar ama çok fazla durmaz..Neredeyse 10 -11 ay hayvan otlatırlar çanakkale bursa taraflarında..

Ancak küçük baş hayvan besiciliği için bursa çok uygun değil.Mera yok..Büyükbaş hayvan içinde şayet entegre modern bir tesis kurar ve işi kuralına uygun yaparsanız başarılı olursunuz bursada..

Bursa da karacabey kemalpaşa ovasında dönümü 1000-1500 tlden bile 1.sınıf tarım arazisi bulabilirsiniz.

Bununla birlikte bursa da arazi çok ciddi prim yapar bugün tüm demirbaşları ile birlikte 2 milyonluk bir yatırım yaparsınız,bir bakmışsınız 3-5 yıl içinde sadece araziniz 2-3 kat katlanmış..

... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye4 yazı
HakanFinans ilginiz için ilk başta teşekkür ederim. Büyük baş besleyeceğiz kısmetse... Bizde Karacabey - Harmanlı ve Ulubat köylerine bakıyoruz şu anda... Bakalım neresi kısmet olacak

Yeni Üye1 yazı
İstanbulda Şile Ağva bölgesinde geniş araziler var arkadaşın dediği gibi hayvanları uzun süre otlatabilirsin

Yeni Üye17 yazı
Sayın fina benim sormak istediğim büyükbaş hayvanları nasıl temin edeceğiniz, yani sadece merak.

Çünkü bu günlerde malum hayvan ithalatı yapılıyor, örneğin konya şeker Avustralyadan yüklü miktarda hamile angus ineği getiriyor ve ırk besiciliği yapacak. Siz yurt içinden mi alacaksınız yoksa siz de ırk besiciliği mi yapacaksızın?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Büyükbaş hayvancılıkta Konya çok ideal bir yerdir.

Öğrenciler bile aralarında para toplayıp çardak denilen barınaklara hayvan verirler belli bir ücret karşılığında bakımını yaptırıp kazancını çardak sahibi ve kendi aralarında paylaşırlar. Ciddi harçlık çıkar.

Yani bu bölgede tek hayvanla bile bir para kazanmak mümkündür. Ürünlerini sürekli satacak yerler bolca vardır.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye450 yazı
akınselçuk un söylediğine ek olarak,ayrıca konya ereğlisinde vb. bölgelerinde dönümü 500 tl ye tarım teşvikli 1.sınıf sulu tarım arazisi bulabilirsiniz.Ayrıca sırf göz kulak olun diye ücretsiz bile kiralayabilecek de yer bulabilirsiniz,devletin zamanında göçmenlere verdiği tarlalardan falan..

Yeni Üye3 yazı
iyi günler hayvancılık hakkında pek fazla bilgim yok ama toprak tv çok faydalı olur bu konuda geçende balıkesir de bir süt ineği çiftliğinin baştan sona kurulumunu izledim, veteriner ile ortak sanırım çok güzeldi, Her şeyi hesapla**** yapmışlar damın rüzgara bakışından yüksekliğe hayvanın altına kauçuk malzemesine kadar araştırmışlar. Benim asıl demek istediğim besicilik güzel iş karlı olabilir fakat. TÜRKİYEDE ŞUANDA HERKEZ BU SEKTÖRE YÖNELİYOR BÜYÜK, KÜÇÜK BÜTÜN FİRMALAR VE 1,2 SENEYE ÇOK FAZLA ÜRETİM OLACAK TALEP FAZLASI ŞUAN TAVUKTA OLDUĞU GİBİ ONUN İÇİN BENCE HERŞEYDEN ÖNCE PİYASANIN NE İSTEDİĞİNE BAKMAK GEREK. SÜT BESİCİLİĞİMİ, KÜÇÜK BAŞMIİ BESİCİLİKMİ. KİMSE ZARAR ETMESİN TÜRKİYE KAZANSIN
(''ugursem'')

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yleti?im
Yeni Üye36 yazı
Elimizde bu iş için uygun bir arazi var..Ahır ruhsatı falan da hazır...düşünürseniz
rtiryakioglu@hotmail.com
fgnfgn

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Muhasebe
Yeni Üye4 yazı
arkdaslar bu abimizin verimi iyi alabilmeleri için soğuk iklim lazm soğuk iklimde hayvanların damarları açılıyo ve süt verimi çoğalıyo örneğin honştayn hollanda ineği soğuk yerde ortalama 70 kg ye kadar süt veriyo 100 inek 7 bin kg yapar bunu yanına bi de süt soğutma merkezi soğutulmuş sütü en aşağı 70 krş tan satsa kg sini günde 4,900 tl yapar bu ayda 147,000 tl yapar ılıman iklimde ise bu hayvan 30 kg civarında süt veriyo bide böyle hesaplarsak günde bu abimiz 100 inekten 3,000 kg süt alacak bunu soğutup 70 krş a satsa güde geliri 2,100 tl dir ayda ise 63,000 tl abimizin iyi düşünmesi lazım eğer para kazanmak istiyosa honştayn ineği ve soğuk iklim şart biz açıyoz su an kilis civarında 500 büyükbaş honştayn çifliği 32,000 dönüm arazinin üzerine kurulacak bi çiftlik 6 aydır tüm ayrıntılarını gördük öğrendik bi de çiftliği kuracağınız yerden yüksek gerilim rekleri kabloları geçmemesi lazım ne insan yaşatıyo ne hayvan görüşmek üzere hayırlı günler .
s.salcan

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Mobilya
Üye450 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sefasalcan
arkdaslar bu abimizin verimi iyi alabilmeleri için soğuk iklim lazm soğuk iklimde hayvanların damarları açılıyo ve süt verimi çoğalıyo örneğin honştayn hollanda ineği soğuk yerde ortalama 70 kg ye kadar süt veriyo 100 inek 7 bin kg yapar bunu yanına bi de süt soğutma merkezi soğutulmuş sütü en aşağı 70 krş tan satsa kg sini günde 4,900 tl yapar bu ayda 147,000 tl yapar ılıman iklimde ise bu hayvan 30 kg civarında süt veriyo bide böyle hesaplarsak günde bu abimiz 100 inekten 3,000 kg süt alacak bunu soğutup 70 krş a satsa güde geliri 2,100 tl dir ayda ise 63,000 tl abimizin iyi düşünmesi lazım eğer para kazanmak istiyosa honştayn ineği ve soğuk iklim şart biz açıyoz su an kilis civarında 500 büyükbaş honştayn çifliği 32,000 dönüm arazinin üzerine kurulacak bi çiftlik 6 aydır tüm ayrıntılarını gördük öğrendik bi de çiftliği kuracağınız yerden yüksek gerilim rekleri kabloları geçmemesi lazım ne insan yaşatıyo ne hayvan görüşmek üzere hayırlı günler .

Sayın sefalcan,
Bir ineğin süt verimi ırk kalitesi ve bakımı ile ilglidir.Bir ineğin 70 kg süt vermesi normal bir olay değildir,bu inekler çok uzun ömürlü olmaz bazı hastalılklara yakalanma(Özellikle mastitis,meme körlüğü,kalsiyim ile ilgili artış,eksiklik gibi)dolayısı ile çeş. olasıkları çok fazladır.
Türkiyeyi dolaşsanız 500 tane 70 kg süt veren inek bulunurmu bulunmazmı bilmiyorum.Bu marmara bölgesindeki ortalamsı 25-30lt civarındaydı diye hatırlıyorum ki bu ortalamaya uzun süren çabalarla geldi,türkiyeninde en yüksek ortalamaya sahip bölgesidir,ve bu konuda pilot bölge seçilerek bu rakama yeni yeni ulaşılmıştır.

Fazla sıcakda fazla soğukda hayvan için stres unsurudur ve süt verimini düşürür.Sıcak ile ilgili olarak modern bir ahırda bunun önüne havalandırma,gölgelik,soğuk buhar püskürten serinletme pervaneleri gibi şeylerle geçilebilir.
En önemli faktörse ahırın kapılarının yönünden tutun,ahırın modern iklime ve bölgeye uygun inşa edilmiş ve seçilmiş olmasıdır ki bu bu durumdaki verim düşümünü minimuma düşürür.

Bununla sıcak bölgelerde senede 3 kez ürün alınabilir ve dekardan alınan ürün verimi daha fazladır.Yem maliyetleri dolayısı ile sıcak,az kar tutan bölgelerde daha ucuzdur.Kiliste sulanabilir arazi varlığı çok olmasına rağmen sulanan arazi varlığı 5 de 6 da 1 kadardır.
Siz çok araştırdık demişsiniz ancak,
(32000 m2 araziniz var diye düşünüyorum,32 milyon m2 değildir herhalde..)32 dönüm arazide %10 imar izni vardır.Buraya 3200 m2 kapalı alan yapabilirsiniz,bakıcı evi,süt sağım üniteleri,karantina ve tedavi,gebe inek bölmeleri dahil olarak..3200 m2 dede 500 başa bakılmaz.Bir yıl içinde 500 tane bızağınız olacak,1 yıl daha sonra 500 dana,düve,500 bızağı bölümünüz daha olması lazım..Siz bir inek kaç kg gübre üretiyor biliyormusunuz,ne kadarlık bir gübre çukuru açmanız lazım..500 hayvanın gübresini nasıl tüketeceksiniz..

Herşeyden öncede siz hesaplamalarınızı 70 kg ortalama süt verimi alarak yapıyorsanız,bilmelisinizki hayal kuruyorsunuz.Bırakın 70 kg siz ilk 2 yılda 30 kg ortalamanın üstüne çıkarsanız helal olsun size..Hiçkimse en iyi süt veren ineğini satmaz.Damızlık bulmak en zor işdir.Hatta sizin gibi büyük işletme tesis edecek kişiler için en uygunu gebe düve ithal etmekdir.
Ben araştırmalarınızı daha derinleştirmenizi öneririm.Çok şaşırdım derinlemesine bu işin inceliğine girmeyen bir kişi bile 70 kg dan hesaplama yapmıyor..Ki bir inek hep aynı süt verimini vermez bu dönemlere göre değişir(1.laktasyon,2.laktasyon,kuru dönem,gebelik)dolayısı ile bu yıllık olarak konuşulur bir laktasyon dönemindeki süt verimi 9000 kg gibi...Ki bu türkiye rekoru artık 9000 kg oda marmarada..

Üye450 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ugursem
iyi günler hayvancılık hakkında pek fazla bilgim yok ama toprak tv çok faydalı olur bu konuda geçende balıkesir de bir süt ineği çiftliğinin baştan sona kurulumunu izledim, veteriner ile ortak sanırım çok güzeldi, Her şeyi hesapla**** yapmışlar damın rüzgara bakışından yüksekliğe hayvanın altına kauçuk malzemesine kadar araştırmışlar. Benim asıl demek istediğim besicilik güzel iş karlı olabilir fakat. TÜRKİYEDE ŞUANDA HERKEZ BU SEKTÖRE YÖNELİYOR BÜYÜK, KÜÇÜK BÜTÜN FİRMALAR VE 1,2 SENEYE ÇOK FAZLA ÜRETİM OLACAK TALEP FAZLASI ŞUAN TAVUKTA OLDUĞU GİBİ ONUN İÇİN BENCE HERŞEYDEN ÖNCE PİYASANIN NE İSTEDİĞİNE BAKMAK GEREK. SÜT BESİCİLİĞİMİ, KÜÇÜK BAŞMIİ BESİCİLİKMİ. KİMSE ZARAR ETMESİN TÜRKİYE KAZANSIN

Söylediğiniz herşeyin zaten bugün standartı var.Gidip tarım ilden proje temin edebilirsiniz.Yada büyük süt işletmelerinden.
Bununla birlikte,2002 de başlayan kuraklık dolayısı ile yem sadece fabrikasyon olarak üretilmeye baslandı neredeyse ve sut le yem fıyatları kafa kafaya geldı..Bırcok ısletme battı budonemde ve ya hayvanlar kesıldı,yada buyuk ısletmelere satıldı harac mezat..
bugun hayvancılık bır tredn yakaladı ve buyuk ısletmeler o gun harac mezat aldıkları damızlıgı kımbılır % kacyuz karla ısletmelere sattı..Malesefkı bırcok fırsat degerlendırmeye calısan vatandas et fıyatları boyleyken ıthalat yapılacagı gercegını bıle dusunemeden bu ıse gırdıler..sut 1 tl ye cıktı cosdular..yarın bunlar gene batacak ve damızlıkcı ısletmeler bu hayvanları gerı alıp trader lıga devam edecek..turkıyedekı hayvancılık konusundakı acık kolay kapanmaz gibi görünüyor.bızım 7 de bır nufusumuza sahıp ulkeler bızımle aynı oranda et tukeyıyor.yanı bızım cocugumuz 1 yerken,onların cocugu 7 yıyor.

Yeni Üye36 yazı
Elimizde bu iş için uygun bir arazi var..Ahır ruhsatı falan da hazır...düşünürseniz
rtiryakioglu@hotmail.com
fgnfgn

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Muhasebe
Üye243 yazı
Dostum Türkiye Geneli Kırsal Teşfik bulunan iller var madem böyle Bir işe gireceksin Besicilige teşfik verilen illerden birini sec bu teşfikler hem türkiye hem avrupa hibe fonundan destekleniyor saygılarımla Geniz bilgi istersen elimden geldigince yardımcı olrum
Saygılarımla
Çağdaş İNAL
Soru Sorunlarınız için e-posta yollayabilir Özel Mesaj atabilir 05072562267 arayabilirsiniz

Üye450 yazı
Sayın cagdasinal,

Avrupa hibe fonu ne oluyor ve besicilik ile ilgili nasıl bir destekleme var.

Şayet geniş bilgiyi burada verirseniz bizde faydalanalım.

Benim bildiğim kadarı ile Ab hibe fonları,avrupa birliği ile ilgli uyum sürecinde,özellikle tarımsal üretim ile ilgili alanlarda şuanda sadece ürünlerin paketlenmesi,işlenmesi,saklanması ile ilgli üretim kalitesini avrupa standartına çekmek maksatı ile hibe ve subvasyonlu kredi veriliyor.Bu fon da genelde Köy koop.,üretici birlikleri gibi yatırımlara veriliyor.Soğuk hava depoları,ürün işleme tesisleri gibi.

Birde neden devlet bir tarımsal işletme kurulması için teşvik veriyor ve neden sadece bazı illere veriyor düşünmek lazım.
Syg.

Üye243 yazı
Dostum senin bahsetigin olay 5. etap KKYDP

İLİ ÖNCELİKLİ KONULARI
ADANA 1-Soğuk hava deposu 2-Kırmızı et işleme ve paketleme tesisi 3-Zeytin ürünlerinin işlenmesi ve paketlenmesi
ADIYAMAN 1-Bitkisel ve hayvansal tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi , ambalajlanması ve depolanması 2-Alternatif enerji kaynaklı sera yapımı ve alternatif enerji kullanımı 3-Basınçlı sulama sistemleri
AFYON 1-Et ve et ürünleri paketleme-ambalajlama 2-Süt ve süt ürünleri paketleme- ambalajlama 3-Yumurta tasnif-paketleme-depolama
AĞRI 1-Et ve et ürünleri işleme tesisi 2-Tahıl ve Baklagil işleme paketleme ve depolama 3-Yem üretim
AKSARAY 1-Yonca işleme, paketleme, depolama tesisleri 2-Süt işleme ve soğutma tesisleri 3-Depolama tesisleri
AMASYA 1-Yaş meyve-sebze boylama,işleme,paketleme,depolama 2-Et ve et ürünleri işleme, paketleme ve depolama 3-Süt ve süt ürünleri işleme,paketleme ve depolama
ANKARA 1-Bitkisel ve hayvansal ürünlerin işlenmesi,paketlenmesi,depolanmasına yönelik yatırımlar 2-Hayvansal orjinli organik gübrelerin işlenmesi/paketlenmesi/ambalajlanması/depolanmasına yönelik yatırımlar 3-Alternatif ısıtmalı seralar
ANTALYA 1-Soğuk hava depoları 2-Yaş sebze ve meyve işleme, tasnif ve paketleme tesisleri 3-Et ve süt ürünleri işleme paketleme, amblajlama tesisileri
ARDAHAN 1-Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması 2-Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması 3-Bal Paketleme Tesisi ve Pazarlanması
ARTVİN 1-Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi,depolanması 2-Hayvansal ürünlerin işlenmesi,paketlenmesi,depolanması 3-Soğuk Hava Deposu kurulması
AYDIN 1-Tüm bitkisel ürünlerin işlenmesi,değerlendirilmesi, ambalajlanmas,paketlenmesi, depolanması 2-Tüm hayvansal ürünlerin (balık,yumurta,bal,et ve et ürünleri,süt ve süt ürünleri vs) 3-Basınçlı (yağmurlama ve damla) sulama sisitemlerinin kurulması
BALIKESİR 1-Süt işleme (ileri işlem), soğutma, depolama, ambalajlama ve paketleme 2-Meyve-sebze hububat (un fabrikaları hariç) bakliyat işleme paketleme ezme turşu yapma soğuk depolama ve seb ze tohumu kurutma 3-Kırmızı-beyaz et işleme (ileri işlem tekniği dahil) paketleme, ambalajlama , soğuk bekletme ve depolama
BARTIN 1-Soğuk hava deposu 2-Bitkisel ürün işlenmesi ve paketlenmesi 3-Hayvansal ürün işlenmesi ve paketlenmesi
BATMAN 1-Bitkisel yağ üretim tesisi 2-Et işleme ve paketleme tesisi 3-Bakliyat işleme ve paketleme tesisi
BAYBURT 1-Et ve Et Ürünlerini işleme ve paketleme 2-Süt ve süt ürünlerini işleme ve paketleme 3-Hububat ürünlerini paketleme
BİLECİK 1-Birtkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi 2-Soğuk hava deposu 3- Hayvansal ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi
BİNGÖL 1-Tarımsal ürünlerin depolanması ve muhafazası 2-Et üretimi işlenmesi ve paketlenmesi 3-Un ve yem üretimi
BİTLİS 1-Bitkisel ürün işleme tesisleri 2-Hayvansal ürün işleme tesisileri 3-Soğuk Hava Deposu
BOLU 1-Beyaz ve kırmızı et işleme 2-Süt toplama ve işleme 3-Meyve-sebze işleme paketleme depolama
BURDUR 1-Tarımsal ürünlerin (bitkisel ve hayvansal ürünler) işlenmesi ve paketlenmesi 2-Tabiatta doğal olarak yetişen ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi 3-Soğuk hava depolarının yapımı
BURSA 1-Zeytin-zeytinyağı üretim paketleme tesisileri 2-Meyve-sebze işleme paketleme tesisileri 3-Hayvansal ürünler (et-süt ) işleme paketleme tesisleri
ÇANKIRI 1-Bitkisel ürünlerin işlenmesi -ambalajlanması 2-Hayvansal ürünlerin işlenmesi 3-Depo-Silo yapımı
ÇORUM 1-Hayvansal ürünlerin muhafaza, işleme ve paketlenmesi 2-Bitkisel ürünlerin muhafaza,işleme ve paketlenmesi, 3-Basınçlı sulama sistemleri
ÇANAKKALE 1-Hayvansal Ürünlerin İşlenmesi, Depolama ve Paketleme Tesisi Yatırımları 2-Meyve-Sebze Depolama, Boylama ve Paketleme Tesisi Yatırımları 3-Su Ürünleri İşleme, Depolama ve Paketleme Tesisleri 4-Meyve Sebze İşleme Tesisleri 5-Alternatif Enerji kaynakları kullanarak sera yapımı
DENİZLİ 1-Alternatif Enerji Kaynaklı Sera Yapımı 2-Bitkisel ürün işleme,paketleme ve depolama 3-Hayvansal ürün ve hayvansal gübre işleme, paketleme ve depolama
DİYARBAKIR 1-Bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi 2-Hayvansal ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi (bal işleme ve paketleme dahil) 3-Alternatif ısıtmalı sera
DÜZCE 1-Fındık işleme ve paketleme 2-Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve paketleme 3-Bal ve bal ürünlerinin işlenmesi ve paketleme
EDİRNE 1-Endüstri bitkileri ve hububat ürünlerinin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi 2-Hayvansal ürünlerin (et,süt,bal) işlenmesi depolanması ve paketlenmesi 3-Meyve ile üzüm işlenmesi depolanması paketlenmesi
ELAZIĞ 1-Meyve ve Sebze İşleme, depolama ve paketleme tesisleri 2-Tahıl ve baklagil ürünleri işleme muhafaza ve depolama tesisileri 3-Su,et ve arıcılık ürünleri işleme tesisi
ERZİNCAN 1-Hayvansal Ürün işlenmesi ve paketlenmesi 2-Bitkisel ürün işlenmesi ve paketlenmesi 3-Soğuk hava deposu 4-Toplu Damla Sulama ve Yağmurlama Sulama Sistemleri
ERZURUM 1-Süt işleme : süt toplama merkezi ve soğuk hava deposu tesisi, peynir üretimi, yoğurt ayran ve sütün ağırlıklı olarak işlendiği üretimler 2-Et işleme:Kırmızı et işleme ve soğuk hava deposu tesisi, sucuk, kavurma, pastırma üretimi ile butik et ve et ürünleri işleme 3-Karma yem ve silaj paketleme :silaj paketleme ve depolama karma yem tesisileri ve silo yapımı
ESKİŞEHİR 1-Süt ve süt ürünleri işleme 2-Et ve et ürünleri işleme 3-Bitkisel ürün işleme
GAZİANTEP 1-Sertve yumuşak çekirdekli meyve ve sebzelerin işlenmesi, ambalajlanması, paketlenmesi ve depolanması 2-Hububat ve bakliyat işlenmesi, ambalajlanması, paketlenmesi ve depolanması 3-Et ve süt ürünlerinin işlenmesi, ambalajlanması, paketlenmesi ve depolanması
GİRESUN 1-Bitkisel ve hayvansal ürün işleme, paketleme, depolama ve soğuk hava deposu 2-Hayvansal orijinli organik gübreleri işleme, depolama ve paketleme 3-Alternatif enerji kaynakları kullanan seraların yapımına yönelik yatırımlar.
GÜMÜŞHANE 1-Meyve ve sebze işleme tesisleri 2-süt işleme tesisleri 3-et işleme tesisleri
HAKKARİ 1-Alternatif enerji kaynakları kullanarak sera yapımı ve alternatif enerji tesislerine yönelik yeni yatırımlar. 2-Hayvansal ürünlerin işlenmesi paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar. 3-Bitkisel ürünlerin işlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar
HATAY 1-Zeytin ve zeytinyağı işleme tesisi 2-Yaş Meyve Sebze işleme ve paketleme tesisi 3-Süt ve süt ürünleri işleme tesisi
IĞDIR 1-Peynir üretimi 2-Salça üretimi 3-Reçel-Pekmez üretimi
ISPARTA 1-Basınçlı sulama sistemleri yatırımları 2-Bitkisel ürünlerin işlenmesi, depolanması, paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı, mevcut faal olan veya olmayan tesisilerin kapasite artırımı, teknoloji yenilenmesi, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar. 3-Hayvansal ürünlerin işlenmesi, depolanması, paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı, mevcut faal olan veya olmayan tesisilerin kapasite artırımı, teknoloji yenilenmesi, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması ve toplu süt sağım, soğutma ve depolama tesisi projesine yönelik yatırımlar.
İSTANBUL 1-Süt işleme, yoğurt, ayran, peynir ve tereeyağ tesisi 2-Et işleme ve sucuk yapımı entegre tesisi 3-Bal ve reçel işleme ve paketleme tesisi
İZMİR 1-Bitkisel ürünlerin işlenmesi 2-hayvansal ürünlerin işlenmesi 3-Sü ürünlerinin işlenmesi
K.MARAŞ 1-Hayvansal ürünlerin işlenmesi (et,süt işleme tesisi) 2-Soğuk hava deposu (meyvecilik amaçlı) 3-Zeytinyağı işleme ve paketleme tesisi
KARABÜK 1-Sebze ve meyve depolama işleme ve paketleme 2-Soğuk hava deposu 3-Mezbaha ve et işleme
KARAMAN 1-Bitkisel ürünlerin işlenmesi, ambalajlanması ve depolanması 2-Hayvansal ürünlerin işlenmesi, ambalajlanması ve depolanması 3-Toplu sağım ünitelerinin kurulması
KARS 1-Süt işleme, süt ürünlerinin paketlenmesi ve depolanması 2-Kesimhane, et işleme, et ürünlerinin paketlenmesi ve depolanması 3-Un ve/veya yem ürteimi, paketlenmesi ve depolanması
KASTAMONU 1-Soğuk hava deposu 2-Süt işleme ve paketleme tesisi 3-Tıbbi aromatik bitkilerin işlenmesi ve paketlenmesi tesisi
KAYSERİ 1-Bitkisel ürünlerin depolanması, işlenmesi ve paketlenmesi 2-Hayvansal ürünlerin depoalnması, işlenmesi ve paketlenmesi 3-Toplu sağım tesislerinin kurulmasına yönelik projeler
KIRIKKALE 1-Sulama yatırımları projelerinin geliştirilmesi 2-Arıcılık ve arı ürünleri entegre tesislerinin kurulması 3-Salça konserve pekmez ve reçel üretimi tesisi kurulması
KIRKLARELİ 1-Süt ve süt ürünleri işleme tesisleri 2-Bitkisel üretimle ilgili ürün işleme ve paketleme tesisileri 3-Tarımsal depoların yapımı
KIRŞEHİR 1-Süt işleme tesisleri, 2-Hububat işleme ve depolama tesisleri 3-Soğuk hava deposu
KİLİS 1-Üzüm ve üzüm ürünleri 2-Alternatif kaynaklı sera projeleri 3-Et ve Süt Ürünleri
KOCAELİ 1-Meyve ve sebzelerin işlenmesi, amblajlanması ve depolanması 2-Hayvansal ürünlerin işlenmesi ambalajlanması ve depolanması 3-Diğer bitkisel ürünlerin işlenmesi ambalajlanması ve depolanması
KONYA 1-Bitkisel ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi 2-Hayvansal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi 3-Hayvansal orjinli gübrelerin işlenmesi depolanması ve paketlenmesi
KÜTAHYA 1-Alternatif enerji kaynaklı sera yapımı 2-Bakliyat işleme ve paketleme tesisi 3-Et-süt işleme ve paketleme tesisi
MALATYA 1-Bitkisel ve hayvansal ürünlerin işlenmesi,paketlenmesi ve depolanması yatırımları 2-Soğuk hava deposu yatırımları 3-Toplu basınçlı sulama sistemi yatırımları
MANİSA 1-Süt ve süt ürünleri işleme tesisleri 2-Yaş meyve ve sebzeyi veya yarı mamul hale işleme tesisleri (m.suyu,pulp,reçel,salça,turşu,konserve vb) 3-Soğuk hava deposu ve silo yapımı
MARDİN 1-Alternatif Enerji Kaynaklı seraların yapımı 2-Mısır kurutma ve tahıl depolama 3-Tarımsal ürün işleme ve paketleme tesisleri
MERSİN 1-Soğuk hava deposu 2-Meyve ve sebze paketleme tesisi 3-Süt ve süt ürünleri işleme tesisi
MUĞLA 1-Hayvansal ürünlerin işlenmesi,ambalajlanması, paketlenmesi ve depolanması 2-Bitkisel ürünlerin işlenmesi,ambalajlanması, depolanması ve alternatif enerji kaynaklı seraların yapılması 3-Mevcut sulama sisteminin basınçlı sulama sistemlerine dönüştürülmesi
MUŞ 1-Et ve et ürünleri 2-Süt ve süt ürünleri 3-Tahıl-Bakliyat işleme ve ambalajlama
NEVŞEHİR 1-Su ürünleri ile ilgili yatırımlar(peynir yapımı,tereyağ,ayran,yoğurt yapımı paketleme, kapasite artırımı,teknıloji yenileme ve soğuk oda) 2-Hububat, yem ve bakliyat,kuruyemiş işleme depolama ve paketleme ile ilgili yatırımlar 3-Meyve ve sebze ürünleri ile ilgili yatırımlar (patates işleme paketleme, yıkama tesisleri üzüm işleme tesisleri meyve suyu salça reçel ve yaprak salamura yapımı
NİĞDE 1-Meyve, sebze işleme, paketleme,depolama tesisi yapımı 2-Süt işleme paketleme depolama tesisi yapımı 3-Bakliyat işleme paketleme depolama tesisi yapımı
ORDU 1-Fındık ve diğer meyvelerin işlenmesi, paketlenmesi, depolanması ve muhafazasına yönelik tesisiler 2-Bal işleme ve paketlemeye yönelik yatırımlar 3-Su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve muhafazasına yönelik yatırımlar
OSMANİYE 1-Yer fıstığı ve kuruyemiş işleme tesisleri 2-Depolama ve kurutma tesisileri 3-Zeytin işleme tesisleri
RİZE 1-Çay işleme paketleme tesisi 2-Tarımsal ürün işleme,paketleme ve depoalam tesisi 3-Su ürünleri işleme tesisi
SAKARYA 1-Meyve (kabuklu-kabuksuz) ve sebzelerin işlenmesi paketlenmesi depolanması 2-Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi , depolanması 3-Tahıl ve bakliyatların (mısır,buğday, ayçiçeği, fasulye ) işlenmesi paketlenmesi depolanmasıdır.
SAMSUN 1-Hayvansal ürünler (et,süt)işleme,paketleme ve depolama tesisleri,su ürünleri işleme paketleme ve depolama tesisileri , sebze ve meyve ürünlerini işleme paketleme ve depolama tesisileri 2-sulama tesisleri, çeltik işleme, depolama ve paketleme tesisleri 3-Diğer
SİİRT 1-Fıstık işleme ve paketleme 2-Süt işleme ve paketleme 3-Bal işleme ve paketleme
SİNOP 1-Hayvansal ürünlerin (et-süt vs) ve Deniz ürünlerinin işlenmesi depolanması ve paketlenmesi 2-Sebze ve Meyve işleme depolama, paketleme 3-Defne işleme paketleme ve defne yağı üretimi
SİVAS 1-Entegre Et İşleme Tesisileri (Kesimhane,sucuk,pastırma,salam vb.) 2-Hububat İşleme Tesisleri (Silo, Un,Bulgur,Tohum vb) 3-Endüstri Bitkileri İşleme Tesisleri (Patates işleme, tasnifleme, silaj vb)
ŞANLIURFA 1-Bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi 2-Sera yapımı 3-Tarımsal ürünlerin depolanması ve tasniflenmesi
ŞIRNAK 1-Süt işleme 2-Hububat işleme 3-Bal paketleme
TEKİRDAĞ 1-Meyve ve sebze işleme, ambalajlama ve depolama 2-Su ürünleri ve hayvansal ürünlerin işlenmesi, ambalajlanması ve depolama 3-Bitkisel ürünlerde işleme paketleme ve depolama
TOKAT 1-Hayvansal ve bitkisel ürün işleme, değerlendirme, paketleme , ambalajlama ve depolama 2-Kapasite artırımı ve teknoloji yenileme 3-Sera yapımı
TRABZON 1-Birkisel ürünlere dönük konular 2-Hayvansal ürünlere ve su ürünlerine dönük konular 3-Diğer ürünlere dönük konular
TUNCELİ 1-Bitkisel ürün işleme ve paketleme tesisi 2-Süt ve süt ürünleri işletme tesisi 3-Soğuk hava deposu
UŞAK 1-Süt Kırmızı ve beyaz et, deri ,kıl ve yapağı (Süt toplama merkezleri, süt işleme, paketleme, ambalajlama ve toplu sağım tesisleri kurulması,-Kırmızı ve beyaz et kesim ,işleme,depolama, paketleme ve ambalajlama tesisileri -Ham deri kıl,yün işleme ve depolama tesisleri 2-Hububat ve bakliyat (hububat,bakliyat işleme ve depolama tesisleri) 3-Meyve,sebze ve bağ (meyve,sebze ve bağ işleme depolama paketleme ve ambalajlama tesisleri)
VAN 1-Bitkisel ve hayvansal ürünlerin işlenmesi, değerlendirilmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar 2-Alternatif enerji kaynaklı seralar 3-işletmelerin alternatif enerjilerin kullanımına yönelik yatırımlar
YALOVA 1-Meyve sınıflandırma işleme ve soğuk hava deposu ile mevcut soğuk hava deposu teknoloji yenilemeleri 2-Kestane,defne,ıhlamur,bitkisel yağ ve bitkisel çay,zeytinyağı üretim tesisleri,alternatif ısıtmalı seralar 3-Kesme çiçek ambalajlama ve paketleme ,su ürünleri işleme şoklama ve muhafaza tesisi
YOZGAT 1-Et ve süt ürünleri işleme ve depolama 2-Tahıl,meyve,sebze işleme ve depolama 3-Toplu Basınçlı Sulama sistemleri
ZONGULDAK 1-Süt işleme ve paketleme depolama üniteleri 2-Fındık işleme ve paketleme üniteleri 3-Su Ürünleri İşleme ve Paketleme Depolama Üniteleri
Saygılarımla
Çağdaş İNAL
Soru Sorunlarınız için e-posta yollayabilir Özel Mesaj atabilir 05072562267 arayabilirsiniz

Üye243 yazı
Benim Dediğim olay biraz araştır bak Öyle bi konusalım istersen örnek haber
http://www.hayvancilikhaber.com/haber/2504-sektorel-etkinlikler-hibe-kredi-basladi-.html

Not Aşagıdaki Yazı bu siteden alınmıştır
http://www.avrupabirligihibefonu.com/

Bir fikriniz, düşünceniz, yatırımınız veya işleyen bir sisteminiz var ve bunu projelendirip Avrupa Birliği Hibe Programlarından birine sunarak projenize fon sağlamak istiyorsunuz, Doğrumu?

Avrupa Birliğinin 2007-2013 için ayırmış olduğu hibe diğer bir adıyla destek, fon miktarı 975 Milyar Euronun üzerinde. Avrupa Birliği, istihdam dan, tarım a, sulamadan, hayvancılığa, kalkınmadan, küçük işletmelerin kapasite artırımına her alanda destek veriyor.

Projeniz için 50, 000, 100.000 ve hatta 1 milyon euro geri ödemesiz para talep edebilirsiniz. Elbette yapmanız gereken işler var. Peki bu işleri yaparsak AB bize para verir mi? Büyük ihtimalle EVET, fakat istisnai durumlarda AB projenize hibe vermemek için haklı sebepler de bulabilir. Fakat bunlar genelde istisnai durumlarda olur. Mesela, hibe programına müracaatın fazla ve finanssal desteğin yeterli olmadığı durumlarda.

Biz Fatih ÖNCÜ Danışmanlık (FONCU) olarak projelerinizin dizayn edilmesi, hazırlanması ve sunulması konularında yardımcı oluyoruz. Sorularınmızı yazarak bize sorun, yardımcı olalım.

İşletmeleri Destekleme Fonu

Avrupa Birliği işletme projelerine 10 Milyon Euro'ya kadar destek veriyor. İçki, silah ve tütün dışında tüm sektörler destekten faydalanabilir. Yatırım aralığı 0.5 Milyon Euro ile 10 Milyon Euro aralığında olmalı.
Detay

Örnek Projeler
Saygılarımla
Çağdaş İNAL

Üye450 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - cagdasinal
Benim Dediğim olay biraz araştır bak Öyle bi konusalım istersen örnek haber
http://www.hayvancilikhaber.com/haber/2504-sektorel-etkinlikler-hibe-kredi-basladi-.html

Not Aşagıdaki Yazı bu siteden alınmıştır
http://www.avrupabirligihibefonu.com/

Bir fikriniz, düşünceniz, yatırımınız veya işleyen bir sisteminiz var ve bunu projelendirip Avrupa Birliği Hibe Programlarından birine sunarak projenize fon sağlamak istiyorsunuz, Doğrumu?

Avrupa Birliğinin 2007-2013 için ayırmış olduğu hibe diğer bir adıyla destek, fon miktarı 975 Milyar Euronun üzerinde. Avrupa Birliği, istihdam dan, tarım a, sulamadan, hayvancılığa, kalkınmadan, küçük işletmelerin kapasite artırımına her alanda destek veriyor.

Projeniz için 50, 000, 100.000 ve hatta 1 milyon euro geri ödemesiz para talep edebilirsiniz. Elbette yapmanız gereken işler var. Peki bu işleri yaparsak AB bize para verir mi? Büyük ihtimalle EVET, fakat istisnai durumlarda AB projenize hibe vermemek için haklı sebepler de bulabilir. Fakat bunlar genelde istisnai durumlarda olur. Mesela, hibe programına müracaatın fazla ve finanssal desteğin yeterli olmadığı durumlarda.

Biz Fatih ÖNCÜ Danışmanlık (FONCU) olarak projelerinizin dizayn edilmesi, hazırlanması ve sunulması konularında yardımcı oluyoruz. Sorularınmızı yazarak bize sorun, yardımcı olalım.

İşletmeleri Destekleme Fonu

Avrupa Birliği işletme projelerine 10 Milyon Euro'ya kadar destek veriyor. İçki, silah ve tütün dışında tüm sektörler destekten faydalanabilir. Yatırım aralığı 0.5 Milyon Euro ile 10 Milyon Euro aralığında olmalı.
Detay

Örnek Projeler

Sayın cagdasinal,

Yanlış anlaşıldıysam özdür dilerim,Öncelikle amacım yargılamak değil hayvancılık ile ilgili böyle bir destekleme varmı onu öğrenmek,başka bir yazıda da yardımcı olurum falan yazınca merak ettim.Farklı birşeymi var diye?

Zaten kırkal kankınma ve ab projelerı paralel gidiyor.Aşağıdakini incelerseneniz,ankara ün.alınmıştır.Besicilikle ilgili böyle bir ab hibe programı yok.
Dap a birşey demiyorum,doğu anadoluda sığır min 50 baş için sığır besiciliği destekleniyor,ülkedeki besi hayvanı skıntısının et fiyatlarını etkilemesi sebebi ile.

Arkadaş hayvancılık için en uygun şehir diye soruyor,dap da işletme ve hayvan alımında bazı desteklemeler var ancak,doğu aanadoluda da yem maliyetleri yüksek.Orta vadede kendini kurtarmıyor.Küçük işletme hiç kurtarmadığı için,devlet küçük işletmeyi ekonomik bir seviyeye getirmek maksatı ile dap ı geliştirdi.Dap doğu daki illeri kapsıyor.Ben bunu kasdettim.Dap ın AB hibe fonu ile bir alakası yok.

Bunun haricinde Tüm illeri kapsayan besicilik yada süt hayvancılığı ile ilgili olarak,desteklemeler ve kısmi hibeler dışında,subvasyonlu kredi ve hibe yada faizsiz kredi gibi bir yeni projeler için yada kapasite arttırımı için herhangi bir fon varmı faydalanabileceğimiz?

Sizin verdiğiniz bu http://www.avrupabirligihibefonu.com/ link,bir danışmanlık firması.Burada nereden besicilik ile ilgili ab projelerinden hibe temin edilebildiğini çıkardınız.Aşağıdaki yazıdan okursanız besi ile ilgili yine et kesim tesisi,soğuk hava et şoklama falan gibi şeylere veriyor.Yada sütte süt işleme,labarauar falan gibi.Hem türkiye hem avrupadan demişsiniz ben onu atlamışım,avrupadan dediğiniz fon,yine türkiyeden sağlanıyor avrupa niye bize para versinki.Terörle mücadele fonu.Ab projeleri fonu.ekonomik kalkınma fonu Gibi gibi gibi..

Lütfen yanlışsam bilgilerimi düzeltin..
Yada Ab fonu yada adı herneyse besicilik ile ilgili işletme kurumunda böyle bir hibe programı varsa ,yani bildiğiniz ne ise yazarsanız birçok kişi faydalanabilir.
Sayg..

AB HİBE PROJELERİ

TARIMSAL KALKINMA VE KIRSAL ALAN KALKINMA AB HİBE PROJELERİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI.

SOĞUK HAVA DEPOLARI

MEYVE SEBZE PAKETLEME TESİSLERİ

TAVUK ÜRETİM ÇİFTLİKLERİ

ET PARÇALAMA VE ÜRETİM TESİSLERİ

BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK BESİ

BÜYÜKBAŞ HAYVANCILIK SÜT SIĞIRCILIĞI

KADIN GELİŞİMİ EL BECERİLERİ UYGULAMA PROJELERİ KONULARINDA ÇALIŞMALARINI BAŞLATMIŞTIR.

Proje Kapsamına Giren Konular:

1- Süt Toplama Filtreleme Soğutma ve Işleme Merkezi
2-Bakliyat Eleme, Paketleme ve Depolama Tesisi
3-Soğuk Hava Deposu
4-Sirke Üretim Tesisi
5-Meyve ve Sebze Paketleme Tesisi
6-Hıyar Domates Tasnifleme Paketleme ve Soğutma
7-Bal Paketleme ve Ambalajlama Tesisi
8-Pekmez Üretim Tesisi
9-Sızma Zeytinyağı Üretimi ve Ambalajlama Tesisi
10-Et ve Et Ürünleri Işleme Tesisi
11-Kontinü Sistem Zeytinyağı Üretim Tesisi
12-Narenciye Sarartma Mumlama Tasnif ve Paketleme
13-Su Ürünleri Işleme ve Paketleme Tesisi
14-Zeytin İşleme Tesisi
15-Çam Fıstığı İşleme Tesisi
16-Pastörize Yoğurt Süt ve Ayran Tesisi Proje.
17-Vakumlu Yoğurt Ayran Tereyağı ve Peyniri Üret. Pr.
18-Bal Pekmez Reçel Üretimi ve Paketlemesi
19-Soyulmuş Domates Konservesi İşleme ve Depolama Tesisi
20-Yem Üretim Tesisi
21-Mısır Kurutma ve Depolama Projesi
22-Çeltik İşleme Tesisi
23-Örgü Peynir İşleme
24-Sera (Biyogaz)
25-Reçel Üretimi ve Paketleme Tesisi
26-Hububat Depolama Çelik Silo Tesisi)
27-Fıstık İşleme Tesisi
28-Biodizel Tesisi
29-Elma Tasnifleme, Paketleme ve Soğuk Hava Tesisi
30-Sirke Üretim Tesisi
31-Defne İşleme Paketleme ve Depolama
32-Kekik İşleme ve Paketleme
33-Aromatik Bitkiden Yağ ve Su Üretimi
34-Şıra Üretim Tesisi
35-Kırmızı Biber Kurutma Üretim ve Paketleme Tesisi
36-Yoğurt Ayran İşleme ve Paketleme
37-Baharat İşleme ve Paketleme Tesisi
38-Dondura İşleme ve Paketleme Tesisi
39-Bulgur İşleme ve Paketleme Tesisi
40-Dut Ve Üzüm Pekmezi İşleme ve Paketleme Tesisi
41-Et Kesim, İşleme, Soğuk Hava Deposu, Paketleme, Markalama Tesisi Projesi
42-Kabak Çekirdeği Eleme Paketleme ve Depolama Tesisi
43-Hardaliye ve Şarap Üretim Tesisi
44-Karma Yem Üretim ve Paketleme Tesisi
45-Hububat Depolama Ünitesi
46-Meyve Kurutma Tesisi
47-Yaprak Salamura ve Paketleme Tesisi
48-Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Paketleme Tesisi
49-Oragin Zeytinyağı Üretimi ve Paketleme Tesisi
50-Nohut İşleme ve Paketleme Tesisi
51-Sera Yapımı (Prina Yakıtlı)
52-Arı Ürünleri İşleme Paketleme ve Ambalajlama Tesisi
53-Meyve Sebze Depolama Paketleme ve Soğuk Hava Deposu Tesisi
54-Balık İşleme ve Donmuş Balık Muhafaza Tesisi
55-Ayçiçeği Püresi Üretim Tesisi
56-Un Değirmeni ve Bulgur Üretimi Proj.
57-Çeltik İşleme Paketleme ve Depolama Tesisi
58-Un Fabrikası
59-Mısır Kurutma ve Depolama Projesi
60-Jeotermal Seracılık Projesi
61-Buğday ve Arpanın İşlenerek Değerlendirilmesi Projesi
62-Hindi Kesimhane ve Paketleme Tesisi
63-Koyun Sütü İşleme Tesisi
64-Kivi Sınıflandırma Paketleme Ambalajlama Tesisi
65-Balık Unu Tesisi
66-Jeotermal, Güneş, Rüzgâr ve Benzeri Alternatif Enerji Kaynakları Kullanılan Sera
67-Balık Yağı Rafine Tesisi
68-Kefir Üretim Tesisi
69-Ekolojik Tarım İle Üretilen Sert Buğdayı Taş Değirmenli Valfı Kullanarak Bulgur ve
70-Döner Eti, Sucuk ve Salam Tesisi
71-Tohum Selektör ve Paketleme Tesisi
72-Turşu Üretim Tesisi
73-Kuruyemiş İmalatı ve Paketleme Tesisi
74-Balık Kesim ve Paketleme Tesisi
75-Kanola Yağı Üretim Tesisi
76-İncir Kurutma ve Paketleme Tesisi
Program çerçevesinde : Bölge plan ve programlarının uygulanmasını sağlayıcı proje ve
faaliyetler,

-
Bölge plân ve programlarına uygun olarak, bölgenin kırsal ve yerel
kalkınma ile ilgili kapasitesinin geliştirilmesine katkıda bulunan proje
ve faaliyetler,

-
Kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki
işbirliğini ve ortaklık kültürünü geliştiren projeler,

-
Bölgenin kaynak ve imkânlarını
tespit etmeye, ekonomik ve sosyal gelişmeyi hızlandırmaya, rekabet
gücünü ve yenilik kapasitesini artırmaya ve ulusal ve uluslararası
düzeyde etki ve etkinliği artırmaya yönelik her türlü analiz, strateji,
plan çalışması, araştırma ve inceleme gibi çalışmalar,

-
Bölgenin iş ve yatırım
imkânlarının tanıtımına ve geliştirilmesine yönelik proje ve
faaliyetler,

-
Yönetim, yenilikçi ve verimli
üretim, tanıtım, pazarlama, teknoloji, araştırma ve geliştirme,
finansman, örgütlenme ve işgücü eğitimi gibi konularda, küçük ve orta
ölçekli işletmelerle yeni girişimcileri doğrudan veya dolaylı olarak
destekleyecek proje ve faaliyetler,

-
Türkiye'nin katıldığı ikili
veya çok taraflı uluslararası programlara ilişkin faaliyetlerin bölgede
tanıtımını yapan, bu programlar kapsamında proje geliştirilmesine ve
kaynak teminine katkı sağlayan proje ve faaliyetler,

-
Bölgedeki kurum ve kuruluşların
insan kaynakları ve kurumsal kapasitelerinin artırılmasına, proje üretme
ve uygulama kapasitelerinin güçlendirilmesine ve hizmet sunumundaki
beceri ve niteliklerinin geliştirilmesine yönelik proje ve faaliyetler.

desteklenecektir. Destekler Mali Destekler ve Teknik Destekler olmak üzere iki başlık altında verilecektir.

Mali Destekler
Doğrudan finansman desteği
Faiz Desteği
Faizsiz Kredi Desteği
Teknik Destekler

Sivil Toplum Kuruluşlarının yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda
bulunabilecek çalışmaları için eğitim verme,program ve proje
hazırlanmasına katkı sağlama, geçici uzman personel
görevlendirme,danışmanlık sağlama,lobi faaliyetleri ve uluslar arası
ilişkiler kurma gibi kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici
konularda teknik destek verilebilecektir.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Meyve Suyu Araştırma İşletmesi
06110 Dışkapı Ankara

Yeni Üye81 yazı
Bursa da arazi konusunda yer arayanlara, yatırımlık yer düşünenlere yardımcı olmaya çalışırım. Ben Bursa da üçdal Gayrimenkul Firmasında çalışmaktayım. Burada yazan bursalı arkdaşlarla tanışmak ve paylaşımlar yapmak güzel olur. Ofisimize bekleriz.

506 337 08 58 Mustafa AYDIN FSM Bulvarı Tuna Caddesi üçdal Gayrimenkul

Verimli çalışmalar.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye243 yazı
Sevgili Hakan Dostum ben tek basına avrupa birligi alırsın yazmadım once onusoyleyim ikincisi o adresin bir ajan yada danısmanlık firması oldugunu senin kadar iyi bilyioyorum orayı ornek olarka dap ornek olarka verdım asagıya hem senın soyledıgını hem benım soyledıgımı desteklereyn bi haber atmak istitorum buyuk saygılarımla ayrıca bu haber dostumuzun sorununada cevap olucagını dusunuyorum

AB’den kırsal kalkınma için 463 milyon euroluk fon

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) katılımından önce AB'nin sağlayacağı mali yardımın, tarım sektörüne yönelik kullanımı amacıyla kurumsal yapılanma tamamlandı.

Bu amaçla Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 2011'e kadar AB'den sağlanacak 463 milyon euroluk hibe ile Türk çiftçisinin yatırımlarını destekleyecek. Ancak, AB fonlarının kullanılabilmesi için, öncelikle TKDK'ya AB tarafından yetki devri yapılması gerekiyor. TKDK Başkanı Mevlüt Özen, "Yetki devri ve akreditasyonun gelecek yılın 3. çeyreğinde tamamlanmasını öngörüyoruz" dedi.
TKDK Başkanı Özen, AB tarafından 2007-2013 döneminde aday ülkelere katılım öncesinde sağlanacak mali yardımlara ilişkin Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) ile ilgili Konsey Tüzüğü'nün, 1 Ocak 2007'de yürürlükte olmak üzere 17 Temmuz 2006'da kabul edildiğini hatırlattı. IPA kapsamında sağlanan yardımlar, "Geçiş ve Kapasite Gelişimi", Bölgesel ve Sınır Ötesi İşbirliği", "Bölgesel Kalkınma", "İnsan Kaynakları Gelişimi" ve "Kırsal Kalkınma" olmak üzere 5 bileşen adı altında kullanılacak. "Kırsal Kalkınma" bileşeni kapsamındaki projeleri Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, diğer bileşenleri ise ilgili bakanlıklar yürütüyor.

Verilen fon 850 milyon euroya kadar çıkacak
AB; "Kırsal kalkınma" bileşeni kapsamında "Katılım Öncesi Yardım (IPA)" olarak, 2007 yılı için 20.7 milyon euro, 2008 yılı için 53 milyon euro, 2009 yılı için 85.5 milyon euro, 2010 yılı için 131.3 milyon euro, 2011 yılı için
172.5 milyon euro olmak üzere, toplam 463 milyon euro hibe fon ayırdı. Özen,
yıllık yardımların giderek arttığını belirtirken, 2012 ve 2013'te sağlanacak yardımlarla birlikte, 2007-2013 döneminde sağlanacak toplam yardımın 850 milyon euroya ulaşmasının beklendiğini söyledi.
AB'nin katılım Öncesi Yardım Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında sağlanacak fonların kullanımı için, öncelikle ilgili ülkede, bu amaçla AB tarafından yetkilendirilmiş, akredite edilmiş bir kurumun kurulması gerekiyordu. Türkiye, AB'den sağlanacak fonlarının kullanımı amacıyla öncelikle, geçen yıl Mayıs ayında çıkarılan kanun ile TKDK'nın kuruluşunu sağladı. TKDK'nın AB'ye akreditasyonunun ve AB'nin yetki devrinin sağlanması içinde Akreditasyon Eylem Planı çerçevesinde çalışmalar sürdürülüyor.

Öncelikli iller göç ve gelire göre belirlendi
IPARD'ın uygulanmasına yönelik Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından hazırlanan IPARD programı, bu yıl şubat ayında AB Komisyonu tarafından kabul edildi. Programda, AB fonlarının uygulayacağı öncelikli iller ve sektörler de belirlendi. İllerin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'dan (GSYH) aldıkları pay, iller arası net göç hızı, desteklenecek sektörlerdeki potansiyelleri dikkate alınarak, 2007-2010 dönemi için 20 öncelikli il belirlenirken, 2010-2013 dönemi için 22 il daha bu illere eklenecek ve proje uygulanan il sayısı 42'ye çıkacak.
Akreditasyon Eylem Planı çerçevesinde, TKDK, merkez birimi ve proje uygulanacak 20 ilde kurulan merkezi birimleri, bu yıl ekim ayından itibaren gelecek yıl ocaka kadar, hazırlıklar, yazılı prosedürler ve işleyiş açısından iç denetimden geçecek. İç denetim sonunda hazırlanacak akreditasyon paketi, "ulusal akreditasyon" talep etmek üzere, Ulusal Yetkilendirme Görevlisi (UYG) olan Hazine Müsteşarlığına sunulacak. Akreditasyon paketinin gelecek yıl ocak ayı içinde sunulması öngörülüyor. Hazine de UYG olarak, TKDK'yı, uluslararası akredite bir kuruluşa denetlettirerek ve buna ilişkin bir rapor hazırlanacak. Denetimde, elemanların niteliklerinden iş işleyişe, yerleşilen binanın güvenliği, donanımına kadar pek çok unsur dikkate alınıyor.
Özen, AB'den sağlanacak kaynağın, tahsis edildiği yıldan sonraki 3 yıl içinde kullanılması gerektiğine işaret ederek, 2007 yılı için tahsis edilen 20.7 milyon euronun 2010 yılına kadar kullanılabileceğini kaydetti. Belirlenen öncelikli illerdeki projelere, en az yüzde 50 tutarında hibe verilecek. Proje sahibinin 40 yaşın altında olması ve projenin dağlık alanlarda uygulanması halinde, hibe oranı yüzde 65'e kadar çıkabilecek.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK
* 20 ilde kurulan merkezi birimler, bu yıl ekim ayından itibaren gelecek yıl ocaka kadar, hazırlıklar, yazılı prosedürler ve işleyiş açısından iç denetimden geçecek.
* İç denetim sonunda hazırlanacak akreditasyon paketi, "ulusal akreditasyon" talep etmek üzere, Ulusal Yetkilendirme Görevlisi (UYG) olan Hazine Müsteşarlığına sunulacak.
* Belirlenen öncelikli illerdeki projelere, en az yüzde 50 tutarında hibe verilecek. Proje sahibinin 40 yaşın altında olması ve projenin dağlık alanlarda uygulanması halinde, hibe oranı yüzde 65'e kadar çıkabilecek.

NE KADAR FON AYRILDI
2007 20.7 milyon euro
2008 53 milyon euro
2009 85.5 milyon euro
2010 131.3 milyon euro
2011 172.5 milyon euro
Toplam 463 milyon euro

ÖNCELİK HANGİ İLLERDE
Amasya
Afyon
Balıkesir
Çorum
Diyarbakır
Erzurum
Hatay
Isparta
Maraş
Kars
Konya
Malatya
Ordu
Samsun
Sivas
Urfa
Tokat
Trabzon
Van
Yozgat

HANGİ PROJELERE DESTEK VAR
Süt, et üretimi ve bu ürünlerin işlenmesi-pazarlanması, meyve sebze ve su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, (benim burdan anladıgım besiciliktir)yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, kırsal turizm, su ürünleri üretimine yönelik projeler destek kapsamında bulunacak.

Anadolu Ajans
Saygılarımla
Çağdaş İNAL

Üye243 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - HakanFinans
Sayın cagdasinal,

Benim bildiğim kadarı ile Ab hibe fonları,avrupa birliği ile ilgli uyum sürecinde,özellikle tarımsal üretim ile ilgili alanlarda şuanda sadece ürünlerin paketlenmesi,işlenmesi,saklanması ile ilgli üretim kalitesini avrupa standartına çekmek maksatı ile hibe ve subvasyonlu kredi veriliyor.Bu fon da genelde Köy koop.,üretici birlikleri gibi yatırımlara veriliyor.Soğuk hava depoları,ürün işleme tesisleri gibi.

Birde neden devlet bir tarımsal işletme kurulması için teşvik veriyor ve neden sadece bazı illere veriyor düşünmek lazım.
Syg.

Avrupa Hibe fonu ne oluyor sorunusunu hic yanlıs anlamadım :) ayrıca

Birde neden devlet bir tarımsal işletme kurulması için teşvik veriyor ve neden sadece bazı illere veriyor düşünmek lazım. soru olarak algılıyorum bunu
cevap : bu ben cevaplamayım benim yerime ;

IPARD'ın uygulanmasına yönelik Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından hazırlanan IPARD programı, bu yıl şubat ayında AB Komisyonu tarafından kabul edildi. Programda, AB fonlarının uygulayacağı öncelikli iller ve sektörler de belirlendi. İllerin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'dan (GSYH) aldıkları pay, iller arası net göç hızı, desteklenecek sektörlerdeki potansiyelleri dikkate alınarak, 2007-2010 dönemi için 20 öncelikli il belirlenirken, 2010-2013 dönemi için 22 il daha bu illere eklenecek ve proje uygulanan il sayısı 42'ye çıkacak.
Akreditasyon Eylem Planı çerçevesinde, TKDK, merkez birimi ve proje uygulanacak 20 ilde kurulan merkezi birimleri, bu yıl ekim ayından itibaren gelecek yıl ocaka kadar, hazırlıklar, yazılı prosedürler ve işleyiş açısından iç denetimden geçecek. İç denetim sonunda hazırlanacak akreditasyon paketi, "ulusal akreditasyon" talep etmek üzere, Ulusal Yetkilendirme Görevlisi (UYG) olan Hazine Müsteşarlığına sunulacak. Akreditasyon paketinin gelecek yıl ocak ayı içinde sunulması öngörülüyor. Hazine de UYG olarak, TKDK'yı, uluslararası akredite bir kuruluşa denetlettirerek ve buna ilişkin bir rapor hazırlanacak. Denetimde, elemanların niteliklerinden iş işleyişe, yerleşilen binanın güvenliği, donanımına kadar pek çok unsur dikkate alınıyor.
Özen, AB'den sağlanacak kaynağın, tahsis edildiği yıldan sonraki 3 yıl içinde kullanılması gerektiğine işaret ederek, 2007 yılı için tahsis edilen 20.7 milyon euronun 2010 yılına kadar kullanılabileceğini kaydetti. Belirlenen öncelikli illerdeki projelere, en az yüzde 50 tutarında hibe verilecek. Proje sahibinin 40 yaşın altında olması ve projenin dağlık alanlarda uygulanması halinde, hibe oranı yüzde 65'e kadar çıkabilecek.
Saygılarımla
Çağdaş İNAL

Üye450 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - HakanFinans
Sayın cagdasinal,

Syg.

Avrupa Hibe fonu ne oluyor sorunusunu hic yanlıs anlamadım :) ayrıca

Birde neden devlet bir tarımsal işletme kurulması için teşvik veriyor ve neden sadece bazı illere veriyor düşünmek lazım. soru olarak algılıyorum bunu
cevap : bu ben cevaplamayım benim yerime ;

Sayın Cagdasinal,

Siz yukarıda hem Türkiye den hemde Ab hibe fonundan besicilik ile ilgili olarak destekleme yapıldığını yazmışsınız.Bir başka konuda da kendinizden çok emin yine aynı şeyi yazmışsınız.

Besicilik ile ilgili olarak,ben bugün çiftlik kuracağım dediğinizde subvasyonlu kredi haricinde türkiye den yada ab hibe fonundan nasıl bir destek alabiliriz?

Benim ab hibe fonu ne oluyor diye sormamın sebebi,birçok kişi kırsal kalkınma ve ticaret odalarının falan bazen yapmış olduğu programları ab hibe fonu olarak karıştırıyor.Siz çok kendinizden emin yazınca böyle bir durummu var diye bu şekilde soruyorum.

Burada hayvancılık için en uygun şehir hangisi ni tartışıyoruz.Siz Dap dan bahsediyorsunuz.Burdan kalkıp dap ın olduğu bir ile gidip bu hibe ve kredi desteklerinden yararlanamazsınız bu 1.si.
Neden bu illere veriliyoru düşünmek lazım soruma cevabı vermişsiniz,aynısını bende biliyorum ve bu sebeble bunu soruyorum.Buralar hayvancılık için mükemmel olduğundan değil,sizinde aşağıda yazdığınız çeşitli sebeblerden dolayı destekleniyor.

İyi güzel dap ın hangi illeri desteklediğini biliyorsunuz,sizce devlet göç ü engellemeye ve gelir düzeyini yükseltmeye çalıştığı bir programda dışarıdan hoop ben geldim diyene bu fon dan yararlandırırmı?

Benim polemik yaratmak yada sizi herhangi bir şekilde rencide etmek değil amacım.Ancak,malesefki birçok kişi bilmediği doğru dürüst araştırmadığı konularda çok net bir tavırda bilgi veriyor.Benim araştırmalarıma göre bile demiyor.Bu durumda malesefki boşa zaman harcanmasına,yanlış bilgiler edinilmesine sebeb oluyor.Buna dikkat etmek lazım.Burada bir fayda için bulunuyor insanlar,burada faydayı zarara çevirmemek lazım.
Siz hala inatla bana çiftlik faaliyetlerinin çeşitlenmesi kısmına benim anladığım besicilik yazmışsınız.Üstelik benim size yolladğım yazıda hayvancılık ile ilgili ne tür desteklemelerin olduğunu okuyabilirdiniz?

1- Süt Toplama Filtreleme Soğutma ve Işleme Merkezi

44-Karma Yem Üretim ve Paketleme Tesisi

41-Et Kesim, İşleme, Soğuk Hava Deposu, Paketleme, Markalama Tesisi Projesi

Siz aşağıdaki kendi yazılarınızıda dikkatyli okur ve biraz düşünürseniz ne dediğimi anlarsınız.
Ab uyum fonundan alınan para ancak türkiyenin ab standartlarına getirilmesi ile ilgili kullanılabilir.Burada sağlık anlamından tutunda insan hakları falan ve idari şeylere kadar gider.Ancak ab nin ekonomimiz tarım hayv.faaliyetlerimiz seviyemiz umrunda olmaz.O bizim satacağımız süt et meyve sebze sağlıklımı yedirebilirmi kendi insanına onu düşünüyor.
... ... ...

Yeni Üye12 yazı
isterseniz bizim boluda çok güzel arazilerimiz var.aslında bizde ufak ufak hayvancılığa başladık..
isterseniz görüşür ortak bişiler yapabiliriz.
bolunun yeşillik bir yer olması hayvanların otlayabileceği bir yer olduğunu gözönünde bulundurunuz.

EMRE ERDOGAN
0532 741 19 62
e.e

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye243 yazı
Sayın HakanFinans ben besicilik hakkında destek alan 15 kişinin telefobu haftaya kendı ileri ile gorsup buraya yazagım ozman dah detaylı gorsuz sizinle saygılarımla

sen bana diyorsunki ole bi proje tesfik yok dap var gosterdık ona bisey demiyorum dedınzı arkdsımız bursada olur diye sormamıs arkdasımzı hangi il sizce daha iyi olur diye sormus bende demişim ki devlet destekli ab destekli iler var oraları sec Siz kalkıp yok ab nedir bu nedir su nedir tarzında konusup yok biz polimik cıkartmak icin degil yok biz bilmemne için degil diye ilginc yorumlar yapıyorsunuz buyrun size resmi gazetesi ile resmi resmi yazıları ile iller ve listeleri ben danısmaklık firması degılım yalan yanlıs bilgide vermıyorum var olan bir durumu secebilecegi yerleri hangi fonlarlanda nasıl yararlacagını illeri ile yazıyorum siz kalkıyonuz boyle bısey varsa bizde bilelim buyrun ogrenın ben bursada devlet tesfigi var demedım var olan iller oldugu bunları degerlendırmesını soyledım bankasıgım finansorum soyleyım boylegım diye ukalık yapmayın yazılarını insanlara asalagıcı sekıldede yazmaktan vaz gecın ben Fina arkdasıma bole bı olay var lazım olursa elımdekı donelerı atarım dedım olayı resmen bi siyaset meydanına cevırdınız hadi size iyi koniksler saygılarımla
Saygılarımla
Çağdaş İNAL

Üye243 yazı
Sayın Fina dostum buda DAP projesi ve illeri

22 Ocak 2010 CUMA
Resmî Gazete
Sayı : 27470

BAKANLAR KURULU KARARI

Karar Sayısı : 2010/34
Ekli “Doğu Anadolu Projesi Kapsamındaki İllerde Etçi ve Kombine Irklarla Kurulacak Damızlık Sığır İşletmesi Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Karar”ın yürürlüğe konulması; Tarım ve Köyişleri Bakanlığının 12/1/2010 tarihli ve 19 sayılı yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu’nca 21/1/2010 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Abdullah GÜL
CUMHURBAŞKANI
Recep Tayyip ERDOĞAN
Başbakan
C. ÇİÇEK B. ARINÇ A. BABACAN M. AYDIN
Devlet Bak. ve Başb. Yrd. Devlet Bak. ve Başb. Yrd. Devlet Bak. ve Başb. Yrd. Devlet Bakanı
H. YAZICI F. N. ÖZAK M. Z. ÇAĞLAYAN F. ÇELİK
Devlet Bakanı Devlet Bakanı Devlet Bakanı Devlet Bakanı
E. BAĞIŞ S. A. KAVAF C. YILMAZ C. ÇİÇEK
Devlet Bakanı Devlet Bakanı Devlet Bakanı Adalet Bakanı V.
M. V. GÖNÜL B. ATALAY A. DAVUTOĞLU M. ŞİMŞEK
Milli Savunma Bakanı İçişleri Bakanı Dışişleri Bakanı Maliye Bakanı
M. M. EKER M. DEMİR R. AKDAĞ B. YILDIRIM
Milli Eğitim Bakanı V. Bayındırlık ve İskân Bakanı Sağlık Bakanı Ulaştırma Bakanı
M. M. EKER Ö. DİNÇER V. EROĞLU T. YILDIZ
Tarım ve Köyişleri Bakanı Çalışma ve Sos. Güv. Bakanı Sanayi ve Ticaret Bakanı V. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı
E. GÜNAY V. EROĞLU
Kültür ve Turizm Bakanı Çevre ve Orman Bakanı

DOĞU ANADOLU PROJESİ KAPSAMINDAKİ İLLERDE ETÇİ VE KOMBİNE IRKLARLA
KURULACAK DAMIZLIK SIĞIR İŞLETMESİ YATIRIMLARININ
DESTEKLENMESİNE İLİŞKİN KARAR
Amaç ve kapsam
MADDE 1 – (1) Bu Kararın amacı; Doğu Anadolu Projesi kapsamındaki

Ağrı, Ardahan, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van illerinde,

büyükbaş hayvancılık işletmelerinin kurulmasını, et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması ve bölgesel kalkınmayı sağlamaya yönelik olarak üreticilerin, etçi ve kombine ırklarla kuracakları damızlık amaçlı sığır işletme yatırımlarını desteklemektir.
(2) Bu Karar üreticilerin, Doğu Anadolu Projesi kapsamındaki illerde kuracakları, bireysel veya bir arada yapacakları özsermayeye dayalı, en az 50 baş ve üzeri kapasiteye sahip projeli etçi ve kombine ırklarla kurulacak damızlık sığır işletme yatırımlarına, 2010-2012 yılları arasında hibe desteği uygulanmasına ilişkin usul ve esasları kapsar.
Yatırım konuları ve hibe oranları
MADDE 2 – (1) Bu Karar kapsamında 2010-2012 yılları arasında kurulacak işletmelere aşağıda belirtilen oranlarda hibe desteği uygulanır.
UYGULANACAK
HİBE ORANI
YATIRIM KONULARI (%)
İNŞAAT
Yeni yatırım 30
HAYVAN ALIMI
Damızlık gebe düve alımı 40
MAKİNE ALIMI
Sağım ünitesi ve/veya soğutma tankı 40
(2) Bu Karar kapsamında, gerçek veya tüzel kişilerce kurulacak işletmeler, uygulanacak hibe desteğinden bir kez yararlandırılır ve yatırım tutarının desteklemeye esas üst sınırı her yıl uygulama esasları tebliğinde belirlenir. Yatırım tutarının üst sınırı aşan kısmı ise, aynî katkı olarak yatırımcı tarafından karşılanır. Her bir proje sahibi sadece bir projesi için hibe desteğinden yararlanabilir.
(3) Bu Karar kapsamında uygulanacak hibe desteğinden, projesi onaylanan ve projesinde belirtilen süre içinde yatırımı tamamlanan işletmeler yararlanır. Yatırımın tamamlanamaması halinde, ek süre verilmesinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı il müdürlükleri yetkili olup, verilen ek süre asıl sürenin % 50’sinden fazla olamaz.
(4) Bu Karar kapsamında, desteklemeden yararlanacak projelerde inşaat yapımı, hayvan alımı ve makine alımı olarak belirlenen üç yatırım da yer almalıdır. Ancak işletmesinde, tebliğde belirtilen şartları taşımak kaydıyla, bir veya iki yatırımı bulunduran yatırımcı, eksik kalan bir veya iki yatırımı ihtiva eden proje ile başvurarak, gerçekleştirdiği yatırımın desteğinden yararlanabilir.
Finansman ve ödemeler
MADDE 3 – (1) Bu Karar uyarınca yapılacak yılı ödemeleri için gerekli kaynak; 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun geçici 23 üncü maddesi uyarınca, bölgesel ekonomik kalkınma ve sosyal gelişmeye yönelik yatırımların finansmanı için ayrılan kaynaktan Tarım ve Köyişleri Bakanlığının ilgili yıl bütçesine tahsis edilen ödeneklerden karşılanır.
(2) Ödemeler T.C. Ziraat Bankası A.Ş. aracılığıyla yapılır. Bu Kararın uygulanması ile ilgili olarak T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’ye destekleme tutarının % 0,2’si oranında hizmet komisyonu ödenir.
Desteklerden yararlanamayacak olanlar
MADDE 4 – (1) Bu Karar kapsamındaki hibe desteklemelerinden kamu kurum ve kuruluşları ile ortaklıkları yararlanamaz.
Denetim ve cezai hükümler
MADDE 5 – (1) Destekleme ödemeleri ile ilgili hususlarda denetimi sağlayacak tedbirleri Tarım ve Köyişleri Bakanlığı alır.
(2) Haksız ödendiği tespit edilen destekleme ödemeleriyle ilgili alacaklar ödemenin yapıldığı tarih itibarıyla, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre ilgililerden tahsil edilmek üzere ilgili vergi dairelerine intikal ettirilir.
(3) İdari hata sonucu düzenlenen belgelerle yapılan ödemeler hariç olmak üzere desteklemelerden haksız yere yararlandığı tespit edilen yetiştiricilere 5488 sayılı Tarım Kanununun 23 üncü maddesi hükümleri uygulanır.
Uygulamaya ilişkin usul ve esaslar
MADDE 6 – (1) Bu Kararın uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar, Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca bu Kararın yayımlandığı tarihten itibaren en geç otuz gün içerisinde çıkarılacak tebliğ ile belirlenir.
Yürürlük
MADDE 7 – (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 8 – (1) Bu Karar hükümlerini Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür.

Saygılarımla
Çağdaş İNAL

Üye450 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Sayın HakanFinans ben besicilik hakkında destek alan 15 kişinin telefobu haftaya kendı ileri ile gorsup buraya yazagım ozman dah detaylı gorsuz sizinle saygılarımla

sen bana diyorsunki ole bi proje tesfik yok dap var gosterdık ona bisey demiyorum dedınzı arkdsımız bursada olur diye sormamıs arkdasımzı hangi il sizce daha iyi olur diye sormus bende demişim ki devlet destekli ab destekli iler var oraları sec Siz kalkıp yok ab nedir bu nedir su nedir tarzında konusup yok biz polimik cıkartmak icin degil yok biz bilmemne için degil diye ilginc yorumlar yapıyorsunuz buyrun size resmi gazetesi ile resmi resmi yazıları ile iller ve listeleri ben danısmaklık firması degılım yalan yanlıs bilgide vermıyorum var olan bir durumu secebilecegi yerleri hangi fonlarlanda nasıl yararlacagını illeri ile yazıyorum siz kalkıyonuz boyle bısey varsa bizde bilelim buyrun ogrenın ben bursada devlet tesfigi var demedım var olan iller oldugu bunları degerlendırmesını soyledım bankasıgım finansorum soyleyım boylegım diye ukalık yapmayın yazılarını insanlara asalagıcı sekıldede yazmaktan vaz gecın ben Fina arkdasıma bole bı olay var lazım olursa elımdekı donelerı atarım dedım olayı resmen bi siyaset meydanına cevırdınız hadi size iyi koniksler saygılarımla

Sayın cagdasinal,

Önce ne yazdığımı okuma lütfunda bulunup,egolarınızdan kurtulursanız tekrar tartışabiliriz.
Israrla hala yanlış bilgiler vermey devam ediyorsunuz.Yazıklarımı okumuyormusnuz,yoksa anlamıyormusunuz ,yoksa en kötüsü olan çok büyük bir ego ile hala inadına yanlış olan şeyi doğru olduğunumu göstermeyemi çalışıyorsunuz anlamış değilim.

Gönderdiğiniz her yazıda doğruyu buluyorsunuz ancak,yinede yanlışı söylüyorsunuz.Sayın Fina Dap dan yararlanamaz,Dap bölgesel olarak göçü engelmemek ve kalkındırmaya yönelik bir program.Bundan faydalanabilmek için o bölgenin halkı olmak gerekiyor.Bunu aşağıda da yazdım okumamışsınız.Okusanız herhalde halen bunu yazmazsınız.Kendiniz bulup yapıştırmışsınız,onuda okumamışsınız,derinlemesine araştırmadan yardmcı olabilirim diyorsnuz.

Siz ısrarla incele sonra konuşalım,senin dediğin şu bu diyen sizsiniz.Bir konuda birşey söylüyorsunuz,durumla ilgili geri bilgi veriyorum,tutup olayı bambaşka bir konuya çekip nereden tutturabilirimde haklı çıkarımın peşinde koşarken hala yanlış bilgi veriyorsunuz.

İlk gönderdiğiniz yazı ile son gönderdiğiniz yazıya bir bakarsanız Dap nedir,ab ile bir alakası varmı,yoksa niye tutupta hala bunu gönderiyorsunuz?

Sayın fina istanbulda ikamet ediyor,siz dap öneriyorsunuz.İstabuldan gidip dap tan yararlanabilirmi bir araştırıverin bi zahmet,bu illerde hayvancılık için idealmidir onuda bir bilene sorun.

Ben bankacıyım ancak,bankacılığın konuştuğumuz şeylerle hiçbir alakası yok.Ben googledan birşey arayıp,doğru düzgün okumadan cut copy paste yapıp,kimseye şu öyle bu böyle ahkam kesmiyorum.
Derinliğine araştırmadığım,net olarak bilmediğim hiçbir konuda net bir şekilde de bilgi vermiyorum.Burada doğru neyse,onu insanlara anlatmaya çalışıyorum.

Lütfen sizde olur olmaz,bilmediğiniz derinliğine araştırmadığınız konularda yalan yanlış bilgi vermeyin,helede verdiyseniz egonuzdan kurtulup, doğru yanlış bilgi vermişim diyebilme olgunluğunu gösterip,doğru bilgiden yararlanmaya çalışın.Çalışınki yine egolarınız altında ezilmek durumunda kalmayın.

... ... ...

Yeni Üye63 yazı
hakan finans kerdesim size email atmistim lutfen olumlu yada olumsuz cevabinizi yazarsaniz sevinirim tesekkurler

Yerleşim Kazakistan / AlmataMeslek Ythalat / Yhracat
Üye450 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - yesbol
hakan finans kerdesim size email atmistim lutfen olumlu yada olumsuz cevabinizi yazarsaniz sevinirim tesekkurler

Sayın yesbol,

mailiniz ulaşmadı.tekrar gonderebılırsenız cevap vereyım.hakanceylanhc@hotmail.com